URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2015, 09:52

Doctorul Mohan rămâne profesor al Universităţii şi la pensie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorii Universităţii din Oradea au decis să-l păstreze pe post de cadru didactic titular pe neurochirurgul Dumitru Mohan şi după ce intră la pensie.

Conferenţiar universitar al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Mohan va împlini vârsta de pensionare în februarie şi, aşa cum prevede legea, a făcut o cerere către Senatul Universităţii pentru a fi păstrat ca profesor titular.

"Senatul a aprobat această cerere în şedinţa de luni", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă. Senatorii au ţinut cont, în votul lor, de faptul că Mohan este singurul titular al FMF Oradea în Neurochirurgie, Traumatologie, Anesteziologie generală şi singurul care are dreptul să coordoneze rezidenţi în Neurochirurgie de la alte specialităţi, iar dacă el nu ar rămâne cadru didactic, rezidenţii dornici să se specializeze în acest sector ar trebui să se orienteze spre alte facultăţi din ţară.

Conform legii, Mohan a primit aprobare să rămână titular până la sfârşitul anului universitar 2015-2016, urmând ca în anul universitar viitor să depună o nouă solicitare Senatului.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă, Senatul universitar a mai aprobat înfiinţarea unui nou program de studiu cu predare în limba engleză, "Administrarea Afacerilor" la Facultatea de Ştiinţe Economice. De asemenea, senatorii au aprobat structura anului universitar 2016-2017, care va începe pe 3 octombrie 2016.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Cel mai bun
Profesorul Dumitru Mohan a pus bazele secţiei de neurochirurgie de la Spitalul Judeţean din Oradea în anul 1984.Pacienţii ajung la profesor cu tumori grave pe creier sau coloană, dar şi cu obiecte înfipte în cap. De când este medic, doctorul Dumitru Mohan colecţionează tumori de diverse forme şi mărimi, dar şi obiectele pe care le-a extirpat de la pacienţi. Ideea a preluat-o de la mentorul său, profesorul Constantin Arseni, fondatorul şcolii româneşti de neurochirurgie. Vrea ca studenţii săi să înveţe din materialul didactic adunat de el.Oradenii trebuie sa fie mandri cu un asemenea om printre ei!
Postat 17 Decembrie 2015, 19:29 de CarmenSuciu
Isi merita locul
O decizie foarte buna! Domnul Mohan merita din plin sa isi continue activitatea pentru a-i putea invata pe studentii rezidenti arta neurochirurgiei.Profesorul Dumitru Mohan din Oradea este unul dintre neurochirurgii renumiţi ai României. Cu mare precizie şi fineţe, profesorul Mohan operează cele mai grave tumori pe creier şi respectă cu sfinţenie crezul său de-o viaţă: acela de a face bine.
Postat 17 Decembrie 2015, 19:11 de CristinaSocioianu
Ion Mocerescu
De 39 de ani, de când a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca, Dumitru Mohan a salvat mai multe vieţi decât îşi poate aduce aminte. Fiind un om trecut prin viata, acesta este atat profesor cat si medic.
Postat 17 Decembrie 2015, 18:32 de IonMocerescu
Felicitari
Ca si oradeni ar trebuie sa ne mandrim si sa apreciem faptul ca avem asemenea valori. Domnul Mohan merita din plin sa ramana in continuare pe post de cadru didactic titular.Stundentii rezidenti vor fi mandri ca un asemenea om ii va invata!
Postat 17 Decembrie 2015, 17:56 de CMaria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON