URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2010, 18:40

Andrei Marga laudă Universitatea Oradea, iar despre "profesorul" Boc zice că-i "necalificat" să conducă ţara

Universitatea, spre însănătoşire

Proaspăt laureat al titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi fost ministru al Educaţiei, Andrei Marga a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, că instituţia de învăţământ orădeană a făcut în ultimul an progrese lăudabile, care anulează din ruşinea trecutului, când aici se eliberau diplome universitare fără acoperire.

"Universitatea din Oradea a făcut, într-un timp scurt, paşi enormi în a deveni o universitate adevărată şi serioasă. De aceea, acuzarea ei pentru fapte din trecut nu este acum întemeiată, deşi unii o fac", a spus Marga, făcând aluzie la declaraţiile făcute în urmă cu câteva săptămâni de preşedintele Traian Băsescu, privind faptul că aici s-au traficat diplome.

"Această instituţie începe să conteze în ţară, am aflat lucruri îmbucurătoare în acest sens de la colegi de-ai mei geografi, istorici, profesori de la Drept, în medicină... Sunt măgulit, onorat că fac de acum parte din această Universitate", a spus profesorul Marga.

Boc trebuie să plece

Trecând la motivul prezenţei sale la sediul PNL, partid al cărui membru este, fostul ministru al Educaţiei din anii 1996-2000 a mai afirmat că, în mod categoric, tăierea de pensii, salarii şi ajutoare de şomaj nu este o soluţie şi nu asigură relansarea economiei ci, dimpotrivă, asigură adâncirea crizei economice şi amplificarea ei cu o criză socială fără precedent.

"Alternativa «ori tăiem salariile şi pensiile, ori intrăm în colaps» este falsă. Există o a treia variantă: schimbarea imediată a Guvernului şi punerea în mişcare a României cu altă administraţie. Această urmare, de altfel, este inevitabilă, chiar dacă România e lăsată să se chinuie încă vreo câteva săptămâni cu acest Guvern", a spus Andrei Marga. El a argumentat că actualul Guvern nu are niciun plan de stimulare a economiei, iar reducerile plănuite vor reduce consumul, ceea ce va contracta şi mai mult economia.

Concomitent cu schimbarea Guvernului, a opinat Marga, trebuie reduse cheltuielile publice, dar asta înseamnă, în viziunea sa, "reducerea achiziţiilor publice cu 50%", în primul rând la nivel central, deoarece "aparatul guvernamental conţine cea mai groasă birocraţie".

Boc şi-ai lui, necalificaţi

În contextul în care săptămâna trecută a dat publicităţii un comunicat prin care conducerea Universităţii Babeş-Bolyai se dezice de Emil Boc ca produs reprezentativ al acestei instituţii, rectorul Andrei Marga a afirmat că a făcut aceste precizări ca să nu se creadă că Boc ar fi un universitar în înţelesul real al cuvântului.

"A trebuit să facem această precizare întrucât eram arătaţi cu degetul, că «uite ce fac clujenii voştri!»", a spus profesorul clujean. "Ei nu sunt ceea ce se dau la Bucureşti, şi am considerat că e bine să se afle acest lucru", a adăugat Marga, referindu-se atât la Emil Boc, cât şi la consilierul său, Cătălin Baba, fost profesor de marxism ajuns cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Politice, cât şi la deputatul Daniel Buda, lector universitar, de profesie veterinar, dar pus de PDL în fruntea Comisiei pentru revizuirea Constituţiei. "Sigur, meseria de veterinar e una nobilă, dar ştiam că veterinarii cu altceva se ocupă...", a spus, ironic, Marga.

Rectorul clujean nu l-a cruţat nici pe Boc însuşi, menţionând că acesta nu este profesor, ci doar conferenţiar, şi că specializarea sa nu este juridică. "Toţi se dau la Bucureşti cu calificări pe care nu le au. Unii se dau jurişti, dar au făcut istorie-geografie, apoi au făcut Dreptul cum l-au făcut, rapid-rapid... Mă rog, sunt şi genii, dar aici nu e cazul", a spus Marga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
pan cand ?
alt parvenit, si fomist dupa loz.
Postat 21 Mai 2010, 08:25 de of of
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON