URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2013, 16:33

Ai câine? Poliţia Locală te pândeşte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma mai multor sesizări cu privire la persoanele care nu respectă regimul de deţinere a câinilor în oraş, Poliţia Locală le reaminteşte proprietarilor de câini că au obligaţii pe care le trebuie să le respecte.

Astfel, potrivit Hotărârii de Consiliu Local nr. 502/2006, privind regimul de deţinere al câinilor, pe lângă faptul că însoţitorii patrupedelor au obligaţia de a avea asupra lor carnetul de sănătate al câinelui, vizat la zi, însoţitorii patrupedelor au obligaţia de a curăţa excrementele produse de câinii lor în orice loc public, dar şi să ia toate măsurile necesare pentru prevenirea comportamentului agresiv.

Este interzisă creşterea şi întreţinerea câinilor pe domeniul public al municipiului şi este interzis accesul câinilor în locurile de joacă pentru copii. Totodată, accesul câinilor în locurile publice este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă sau ham.

Pentru nerespectarea acestor obligaţii, poliţiştii locali au aplicat, în perioada 1-25 ianuarie 26 de sancţiuni, în valoare totală de 6.100 lei, iar 9 persoane au fost sancţionate cu avertismente scrise.

"În continuare, pentru a reduce numărul sesizărilor, poliţiştii locali vor efectua pânde şi verificării periodice în zonele unde proprietarii animalelor nu respectă regimul de deţinere a acestora", arată documentul menţionat.

Cetăţenii pot semnala nereguli la numărul de telefon 0259.969, Dispeceratul Poliţiei Locale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
contribuabil
Ar trebui sanctionati cei care isi plimba cateii prin parcarile amenajate de langa blocuri,printre masini,unde patrupedele mai lasa cite un kkt pe care il iei cu pantofii si il pui pe pedalele de la masina,sau il duci cu tine acasa,cand vii de la serviciu.
Postat 28 Ianuarie 2013, 08:05 de www
book
Inca odata... Asta chiar ca e o gluma buna...niciodata nu am vazut niciun proprietar de caine sanctionat...cu toate ca aceasta hotarare exista de foarte mult timp...dar pt. ca hotararile se aduc pt. a nu se respecta...liber la r..a..h..a..t peste oras! Traim in RomInia!
Postat 27 Ianuarie 2013, 21:57 de book
modelul occidental va rog
Nici un caine in occident nu este liber pe strazi , dar absolut nici unul . Aici , daca 3 doamne depun o plangere la organe , doamna de serviciu in loc sa investigheze de ce sunt caini liberi pe strazi si sa puna potera sa afle cine detine multe catele(si care abandoneaza cateii) , intelege sa-si faca meseria investigand ca pe vremea bolsevicilor taman pe cine nu trebuie . Dar CSn-ul nu doarme si va afla cu ce se ocupa distinsa doamna , care cica isi face doar datoria . Ei , atunci ce zici dfe stirea asta doamna : umbla vorba prin judet ca pe langa ginta s-ar antrena ceva trupe aramilitare . Doar investigheaza putin sa afli daca este adevarat .Poate este o pista falsa , cum multe sunt in ziua de azi Daca este adevarat , atunci astea sunt problemele de care ar trebui sa te ocupi . Tintele vazute de niscai localnici pe langa Ginta nu sunt pentru tras cu prastia dupa cum au fost descrise.
Postat 27 Ianuarie 2013, 17:00 de felix
ildiko sta de panda
parca s-a revenit la normalitate . Bravo domnu de mai inainte care i-ai linistit putin pe badarani. Ai caine , ai obligatii. NU abandonati cainii si pisicile . sterizeaza-le .Te costa odata si apoi stai linistit . Abandon = penal
Postat 26 Ianuarie 2013, 21:51 de tiberiu
teger cazutas
Cica a adunat o nebuna care n-are ce face niscaiva semnaturi sa afle procuroarea de serviciu cate licitatii trucate exista in Bihor . Sa revenim la articol: Doar sa fie incurajata politia locala sa-si faca datoria . Nu injurati , voi de la aricolele de mai jos , ca nu erste greu sa se afle IP -ul de pe calculatorul care au fost postate comentariile . Fiti civilizati
Postat 26 Ianuarie 2013, 21:45 de yanos
ccaalin
umbla una ca nebuna sa caute caini fomisti prin oras . Are coada neagra si fura odata din bagajele turistilor .cand era angajata . Acum cica are meseria de ,,iubitor de animale \\'\\' cu diploma , de la Sorbonica cam 106 str. Hotos. Cica a facut copy paste si a dat-o si la alte persoane frustrate sa nu uite lumea ca ele exista . Si iata asa ne-am procopsit cu caini multi pe strazi , ca cica astea fac scandal daca sunt ridicati cainii si dusi la azil .
Postat 26 Ianuarie 2013, 21:16 de stefanica voda
corect
pentru toti care injura si mai ales lui Boss care sustine ca sunt multi caini pe strazi . Dle Boss stii ca atunci cand sunt ridicati cainii de pe strazi si sunt dusi la adapost unde au tot ce le trebuie , de graba sosesc calari 7 domnisoare , neintegrate in societate , care denunta la parchet faptul ca se colecteaza caini de pe strazi si sunt dusi in temnita . Dle Boss nu vrei sa-ti fac cunostinta cu ele sa stii din ce cauza este orasul plin de caini . O respectabila doamna de la un organ a speriat angajatii ADP care efectiv nu mai ridica caini de pe strazi .
Postat 26 Ianuarie 2013, 21:06 de civilizati-va
FELICITARI
Doamne si domnisoare , la plimbare doar cu punga ,
Postat 26 Ianuarie 2013, 20:57 de clemente
Bolo, salveaza-l pe Azorel !
Bolo, ce sa fac, daca-l prind cainii comunitari sau cum le zice la puleii astia in uniforma si mi-l fu** pe Azorel ?! Pot sa le zic ca-i numai al tau si atunci poate-l lasa in pace ?!
Postat 26 Ianuarie 2013, 19:04 de Oradean
Bolsevicule = Stalin = Un Caca
Domnule Stalin, am impresia ca dumneata esti marele Criminal din umbra, a cainilor lipsiti de aparare. Ai face bine sa iti scoti acesti imcompetenti de comunitari care nu isi fac meseria cum trebuie, ba mai mult, dau amenzi parintilor care isi dau pe leagan copii mici. Tot apoi faceti un mare abuz in vederea amenzilor si taxelor pentru parcare. Lasa-ne in pace si du-te si du gunoiu tau in localitatea ta de unde esti !! ! MIZERIE ! .
Postat 26 Ianuarie 2013, 16:06 de Eu Seful lui Bolojan
criminalul animalelor
Politia locala ar trebui sa se ocupe de....... multe altele. PRIMARUL CRIMINAL bolojan atenteaza tocmai la viata animalelor nevinovate lipsite de aparare. Are oameni trimisi pe ascuns prin cartierele orasului pt a ucide noaptea pe ascuns cainii si pisicile. Cu ce au gresit animalele astea? De ce domnul Bolojan nu se ocupa de adevaratele probleme? De ce nu se ocupa de problemele din scoli de exemplu??? Sunt copii care nu au posibilitati de a achizitiona manuale pt ca nu au bani ......desi, chipurile, scoala este gratuita. De ce nu face domnul bolojan o epurare in scolile orasului ca avem acolo destule javre insetate de banii parintilor..._???
Postat 26 Ianuarie 2013, 12:08 de eu
criminalul animalelor
Politia locala ar trebui sa se ocupe de....... multe altele. PRIMARUL CRIMINAL bolojan atenteaza tocmai la viata animalelor nevinovate lipsite de aparare. Are oameni trimisi pe ascuns prin cartierele orasului pt a ucide noaptea pe ascuns cainii si pisicile. Cu ce au gresit animalele astea? De ce domnul Bolojan nu se ocupa de adevaratele probleme? De ce nu se ocupa de problemele din scoli de exemplu??? Sunt copii care nu au posibilitati de a achizitiona manuale pt ca nu au bani ......desi, chipurile, scoala este gratuita. De ce nu face domnul bolojan o epurare in scolile orasului ca avem acolo destule javre insetate de banii parintilor..._???
Postat 26 Ianuarie 2013, 12:08 de eu
politia locala
Politia locala,ar trebui sa se ocupe in primul rand cu alte aspecte negative ale urbei noastre,decat acesti caini. Poate ii intereseaza cosurile de gunoi de pe malul crisului vandalizate periodic probabil de mucosi care dupa ce au baut o bere devin lei si stiu ca bichonii de la politia locala isi fac siesta sau somnul de frumusete prin cine stie ce cotloane sau la umbra in masinile din dotare nefiind in nici un fel responsabilizati pentru distrugerile mobilierului urban sau a altor bunuri din zona lor de responsabilitate. Dar de fapt este suficient sa sanctionezi propietarul unui caine ,TI-AI FACUT NORMA PE ZIUA ACEEA, fapt in urma caruia esti apreciat de sefi si ai perspectiva sa fii premiat.
Postat 26 Ianuarie 2013, 09:49 de goliath
politia locala
Politia locala,ar trebui sa se ocupe in primul rand cu alte aspecte negative ale urbei noastre,decat acesti caini. Poate ii intereseaza cosurile de gunoi de pe malul crisului vandalizate periodic probabil de mucosi care dupa ce au baut o bere devin lei si stiu ca bichonii de la politia locala isi fac siesta sau somnul de frumusete prin cine stie ce cotloane sau la umbra in masinile din dotare nefiind in nici un fel responsabilizati pentru distrugerile mobilierului urban sau a altor bunuri din zona lor de responsabilitate. Dar de fapt este suficient sa sanctionezi propietarul unui caine ,TI-AI FACUT NORMA PE ZIUA ACEEA, fapt in urma caruia esti apreciat de sefi si ai perspectiva sa fii premiat.
Postat 26 Ianuarie 2013, 09:49 de goliath
politia locala
Politia locala,ar trebui sa se ocupe in primul rand cu alte aspecte negative ale urbei noastre,decat acesti caini. Poate ii intereseaza cosurile de gunoi de pe malul crisului vandalizate periodic probabil de mucosi care dupa ce au baut o bere devin lei si stiu ca bichonii de la politia locala isi fac siesta sau somnul de frumusete prin cine stie ce cotloane sau la umbra in masinile din dotare nefiind in nici un fel responsabilizati pentru distrugerile mobilierului urban sau a altor bunuri din zona lor de responsabilitate. Dar de fapt este suficient sa sanctionezi propietarul unui caine ,TI-AI FACUT NORMA PE ZIUA ACEEA, fapt in urma caruia esti apreciat de sefi si ai perspectiva sa fii premiat.
Postat 26 Ianuarie 2013, 09:49 de goliath
politia locala
Politia locala,ar trebui sa se ocupe in primul rand cu alte aspecte negative ale urbei noastre,decat acesti caini. Poate ii intereseaza cosurile de gunoi de pe malul crisului vandalizate periodic probabil de mucosi care dupa ce au baut o bere devin lei si stiu ca bichonii de la politia locala isi fac siesta sau somnul de frumusete prin cine stie ce cotloane sau la umbra in masinile din dotare nefiind in nici un fel responsabilizati pentru distrugerile mobilierului urban sau a altor bunuri din zona lor de responsabilitate. Dar de fapt este suficient sa sanctionezi propietarul unui caine ,TI-AI FACUT NORMA PE ZIUA ACEEA, fapt in urma caruia esti apreciat de sefi si ai perspectiva sa fii premiat.
Postat 26 Ianuarie 2013, 09:49 de goliath
politia locala
Politia locala,ar trebui sa se ocupe in primul rand cu alte aspecte negative ale urbei noastre,decat acesti caini. Poate ii intereseaza cosurile de gunoi de pe malul crisului vandalizate periodic probabil de mucosi care dupa ce au baut o bere devin lei si stiu ca bichonii de la politia locala isi fac siesta sau somnul de frumusete prin cine stie ce cotloane sau la umbra in masinile din dotare nefiind in nici un fel responsabilizati pentru distrugerile mobilierului urban sau a altor bunuri din zona lor de responsabilitate. Dar de fapt este suficient sa sanctionezi propietarul unui caine ,TI-AI FACUT NORMA PE ZIUA ACEEA, fapt in urma caruia esti apreciat de sefi si ai perspectiva sa fii premiat.
Postat 26 Ianuarie 2013, 09:49 de goliath
Extraordinar!
Doresc si eu sa fie panditi cei care vomita,urineaza la copac,fac raliuri noaptea,scuipa flegmele nenorocite chiar pe trotuar ori isi azvarle zgomotos mucii,parinti si bunici care-si lasa odraslele sa se joace pe trotuar cand au parcuri de joaca destule pe langa blocuri si bla,bla la nesfarsit.Poate in curand se va vota sa platim si pt. trotuarul pe care pasim o taxa in goana primarului matematician de a socoti mai multi bani pt. sensuri giratorii,parcuri de copii,banci ca asa se pierd urma lor..........
Postat 26 Ianuarie 2013, 08:51 de elena
HÂRTIA IGIENICĂ
Propun ca mai multe exemplare tipărite ale Hotărârii de Consiliu Local nr. 502/2006 să fie în dotarea fiecărui echipaj de la poliţia locală care efectuează PÂNDĂ, astfel după o masă copioasă, servită pe un ziar în pauza de masă, să utilizeze tipăriturile mai sus amintite după ce-şi fac nevoile fiziologice prin vreun boschet. Şi pentru a fi consecvenţi, în cazul în care nu strâng propriile fecale, să-şi aplice amenzi. Aşa primar şi consilieri locali atât de jalnici nu a mai avut ORADEA. E timpul să vă treziţi stimabililor şi să lucraţi în folosul cetăţenilor iar până la RAHAŢII DE CÂINE mai aveţi multe, foarte multe de rezolvat. APROPO! BOLOJAN POATE DOVEDI CU DOCUMENTE CĂ ESTE VACCINAT?
Postat 25 Ianuarie 2013, 20:48 de ALEXANDRU
Tema pentru politistii comunitari
Daca totusi o sa umble politia locala prin oras si nu o sa mai stea ascunsa prin birouri, propun sa pandeasca si pe cei ce isi fac nevoile sub podul de langa hotelul Continental. Degeaba s-au cheltuit atatia bani sa se faca alee pe marginea Crisului atata vreme cat nu se urmareste mentinerea in stare de curatenie.
Postat 25 Ianuarie 2013, 20:18 de EU
Discriminare
Rusine celor de la politia locala : Este o stupizenie si discriminare sa amendezi si sa ceri orice de la stapanii de caini din moment ce strazile orasul este plin cu caini liberi (comunitari). Adica cum noi sa avem botnita, lessa, carnet, chip etc si in oras circula 1000 de caini liber nevaccinati, nesupravegheati.
Postat 25 Ianuarie 2013, 19:57 de boss
idee cracanata
am inteles perfect obligativitatea lesei, botnitei, pungulita si gestul de a strange dupa cainele tau... dar sa ma plimb cu carnetul de sanatate al cainelui in buzunar e o stupizenie... numai mie?
Postat 25 Ianuarie 2013, 19:38 de parol, monser
Ordinea fireasca
Normal ar fi sa se scape de maidanezi prima data. Intre timp, daca-l prind pe unu' cu javra pe afara ca nu strange dupa ea, da, arde-l, dar nu sa fie asta prioritatea numarul 1.
Postat 25 Ianuarie 2013, 19:28 de Dan C
Minciuni
Pandele deja se fac de vreo 3 luni de zile. Toata politia locala se ocupa exclusiv de cainii cu stapan. Se amendeaza pe banda rulanta... Asta este probabil asa ordin au primit. Sigur ca sunt reclamatii multe, sunt o gramada de oameni care pur si simplu nu vor sa vada nici un caine prin oras (probabil sunt cei veniti recent de la tara). Bineinteles * de caine exista dar a existat de cand ii lumea, oricum provine si de la cainii comunitari si alte animale... In alte taricei de la salubritate au aspiratoare cu care le colecteaza nu-i o problema asta...
Postat 25 Ianuarie 2013, 18:59 de walk
Sferturi de masura
Pana aici lucrurile par a fi in regula:Politia Locala isi face datoria. Esential ar fi ca nu numarul sesizarilor sa scada,ci cazurile sesizabile.Si,in multe privinte vizand subiectul municipalitatea este in ofsaid,nu de ieri,de azi.Nu-i defel o noutate daca slujbasii statului consuma gazul de pomana...Politicienii momentului au,desigur!,si alte griji.Numai ca o serie de masuri profilactice s-ar fi putut lua cu ani in urma,masuri despre care n-au aparut interlocutori ai Primariei dornici a dialoga.Forma literara a unei astfel de atitudini s-ar putea numi \"in dorul Lelii\",aproape de sila.Si,fireste,nu excrementele canine au devenit problema nr.1-n topul oradean...\"Cautatorii de comori\" prin pubele si containere provoaca zilnic ceva mai mare deranj decat patrupedele luate-n vizor.Efectele nepasarii multianuale nu se pot estompa pocnind din degete si ignorand miezul problemei.Sigur ca exista proprietari de caini care trebuie si ei educati,dar exista multi functionarasi de care nu se mai poate lipi nici firimitura de educatie.Un functionaras care nu si-a inteles menirea face incomparabil mai multa mizerie decat o haita de caini.
Postat 25 Ianuarie 2013, 18:34 de gyorgy tozser
In sfarsit
sper sa se tina de cuvant si sa soseasca la reclamatiile facute !!! mai ales ca ma trezesc in fiecare dimineata cu excrementele lor in fata usii mele , iar stapanului nici ca-i pasa !!!! Halal comportament .
Postat 25 Ianuarie 2013, 18:11 de mia
Yesssssss:))))
OOOOO, de cand asteptam eu clipa asta ! Bolo ai o bere, ai pus picioru`, n usa! felicitari! ma bucur deosebit de mult, era prea de tot, peste tot numa kaka de caine era.
Postat 25 Ianuarie 2013, 17:42 de Oradeanul
PREA DE TOT !!!!!!!!!!!
NORME METODOLOGICE: DAŢI CÂTEVA AMENZI ŞI ÎNAPOI LA TREABĂ!!!!!!!!!! P.S. FACEŢI ROST DE EXCREMENTE, CA PROBĂ ŞI .... LA ŞEFUL IERARHIC SUPERIOR ŞI APOI LA DOSAR !!!!!!! ÎN FUNCŢIE DE CONŢINUTUL ŞI CONSISTENŢA EXCREMENTELOR SĂ FIE ŞI AMENDA, AŢI ÎNŢELES????????????
Postat 25 Ianuarie 2013, 17:14 de ADINA
si cu matzele cum ramane?
Eu as propune ca babele care tin matze in casa de pute a matze pe toata scara sa fie obligate sa plateasca cate 100 euro / luna pe bucata pentru deratizare sau sa le duca la adapostul ptr caini
Postat 25 Ianuarie 2013, 17:09 de ade
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON