URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2020, 16:38

DSP angajează medici, asistenţi şi farmacişti în Bihor în contextul pandemiei de coronavirus. Termenul limită e luni, la ora 12, vezi condiţiile!

DSP angajează medici, asistenţi şi farmacişti în Bihor în contextul pandemiei de coronavirus. Termenul limită e luni, la ora 12, vezi condiţiile! sursa foto: rawpixel.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat vineri că, în contextul stării de urgenţă, respectiv în conformitate cu prevederile art. 3 din O.U.G. nr. 40/2020 privind întărirea capacităţii administrative a sistemului sanitar, organizează selecţie pentru ocuparea mai multor posturi de medici, asistenţi şi farmacişti.

Conform unui comunicat transmis vineri, înscrierile sunt în curs, perioada alocată acestora fiind 9 – 13 aprilie, ora 12.

"Contractul individual de muncă se încheie pentru o perioadă determinată de cel mult două luni şi poate fi prelungit succesiv până la împlinirea termenului de 6 luni de la data angajării. Nu se vor încadra persoanele care desfăşoară activitate în alte unităţi sanitare sau alte unităţi (Nu se admite cumulul de funcţii)", arată informarea.

Posturile pentru care are loc selecţia sunt următoarele:

- un post medic primar/specialist specialitatea epidemiologie pentru Compartimentul de supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile;

- două posturi de medic primar/specialist, domeniul medicină, grupa de specialităţi medicale sau chirurgicale, în cadrul Compartimentului de supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile pentru monitorizarea stării de sănătate a persoanelor aflate în centrele de carantină;

- 6 medici primari/specialişti specialitatea medicină de familie sau medici medicină generală cu drept de liberă practică în cadrul Compartimentului de supraveghere epidemiologică, pentru asigurarea triajului epidemiologic în vămi

- 12 asistenţi medicali generalişti sau asistenţi medicali principali generalişti (nu debutanţi), în cadrul Compartimentului de supraveghere epidemiologică, pentru asigurarea triajului epidemiologic în vămi;

2 farmacişti cu drept de liberă practică, în cadrul Compartimentului de supraveghere epidemiologică, pentru distribuire echipamente protecţie, produse biocide în punctele de trecere a frontierei şi în locaţiile centrelor de carantină;

- 2 medici primari / specialişti specialitatea medicină de laborator, în cadrul Laboratorului de diagnostic şi investigare în sănătate publică, pentru asigurarea activităţii de recoltare probe biologice în vederea diagnosticării cu noul virus SARS-CoV-2;

- 2 asistenţi medicali de laborator sau asistenţi medicali principali de laborator (NU DEBUTANŢI), în cadrul Laboratorului de diagnostic şi investigare în sănătate publică, pentru asigurarea activităţii de recoltare probe biologice în vederea diagnosticării cu noul virus SARS-CoV-2.

Documentele necesare – disponibile aici, pe site-ul DSP Bihor -  se transmit electronic, scanate, la adresa de e-mail: runos@dspbihor.gov.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
dsp
astia de la dsp pe langa omor au si umor... stau medicii acasa si o sa vina sa stea in vama pentru doua luni la triaj,mai bine angajati medici zilieri :)
Postat 10 Aprilie 2020, 18:32 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON