URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 August 2018, 13:04

Mitingul românilor din diaspora a început. Şi la Oradea se iese azi în stradă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mitingul românilor din diaspora împotriva Guvernului PSD a început încă de vineri dimineață în Capitală. La ora 11, erau adunate în faţa Guvernului peste 100 de persoane, autorităţile luând măsuri speciale de siguranţă. Şi orădenii sunt chemaţi să iasă în stradă vineri seară, începând cu ora 19, în Piaţa Unirii.

"Indiferenţa ucide! Ieşi în stradă şi protestează PAŞNIC pentru drepturile copiilor tăi şi ale tale! NU FI INDIFERENT!", este îndemnul lansat pe pagina de Facebook a evenimentului.

De altfel, și jandarmii bihoreni au transmis, vineri, un comunicat de presă în care le recomandă participanților să respecte indicaţiile, recomandările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură să impiedice buna desfăşurare a adunării publice şi să nu incite la asemenea acțiuni, respectiv să nu consume băuturi alcoolice.

„Reamintim faptul că în conformitate cu prevederile legale este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe cu efect iritant-lacrimogen sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.  Pe timpul desfăşurării mitingului, jandarmii bihoreni vor urmări prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală, asigurarea unui climat optim şi sigur de ordine şi linişte publică, respectiv informarea cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială şi consecinţele care decurg din încălcarea prevederilor legale”, arată un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor.

De asemenea, jandarmii le recomandă participanților „să ia măsuri în situaţia identificării unor persoane care prin modul de manifestare tulbură ordinea publică sau provoacă la săvârşirea unor acte de violenţă, să nu adere şi să nu sprijine asemenea acţiuni, să aducă la cunoştinţa jandarmilor aceste situaţii şi să evite implicarea în conflicte de orice natură”.

„Diaspora e România”

După cum BIHOREANUL a mai scris, zeci de orădeni, însoţiţi de celebrul jurnalist Mălin Bot, sosit special pentru eveniment, i-au aşteptat miercuri seară în Vama Borş pe primii români care au venit în ţară, în mod organizat, în coloane de maşini, pentru mitingul anti-PSD programat vineri în Bucureşti.

Mai multe maşini din străinătate pavoazate cu sloganuri anti-guvernamentale au tras pe dreapta, iar ocupanţii lor s-au îmbrăţişat cu protestatarii care i-au întâmpinat, scandând apoi, împreună, o serie de sloganuri consacrate, gen "Ciuma roşie", "Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi", dar şi îndemnuri la solidaritate naţională sau sublinieri ale faptului că "diaspora e România!". 

"Vrem o ţară ca afară, democraţie reală în România, pe care încă nu o vedem. Vrem să vedem un protest paşnic, nu venim cu violenţe. Vrem să ridicăm ţara să fie alături de noi, că nu suntem singurii nemulţumiţi", a declarat jurnaliştilor prezenţi un român venit din Marea Britanie.

Mulţi dintre cei sosiţi au spus că îşi doresc ca la protestul programat vineri în Piaţa Victoriei să vină şi premierul Viorica Dăncilă, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca să-i asculte, pentru că s-au săturat să fie ignoraţi.

În Capitală, vineri dimineaţă, câteva zeci de persoane venite pentru mitingul diasporei erau deja prezente în faţa Guvernului, anunţă HotNews.ro. În zona delimitată cu garduri de forţele de ordine în Piaţa Victoriei au fost instalate şi două corturi şi este parcată şi o rulotă. Români din Spania (par cei mai numeroşi), Germania, Italia, Belgia, Franţa, din zona Moldovei, din Reghin, Baia Mare, Cluj, Oradea, Zimnicea sunt, deja, în faţa Guvernului. O parte din maşinile care trec prin Piaţa Victoriei claxonează în semn de sprijin pentru manifestanţi.

miting Diaspora în București. Sursa foto: Hotnews.ro

Poliţia a anunţat că maşinile din zona pieţei vor fi verificate pentru siguranţa celor prezenţi la manifestarea de amploare de vineri seară.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că pentru miting vor fi aduse echipaje SMURD din afara Capitalei pentru a nu afecta intervenţiile la solicitările din Bucureşti.

Citiți și articolul"Ne pasă de acasă!": Ce au povestit în Vama Borş românii din diaspora, obligaţi să-şi caute împlinirile în afara ţării (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Puneti poze reale...
inventatori de stiri cocliti ce sunteti.
Postat 10 August 2018, 20:00 de ionel82
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON