URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2020, 08:47

”Măcel” printre șefii Direcției Antifraudă: A fost mazilit și șeful DRAF Oradea, Mihai Alin Stanciu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Ludovic Orban i-a „concediat” pe toți șefii Direcției Antifraudă din cadrul ANAF, moșteniți din guvernarea PSD, la scurt timp după ce a intrat în vigoare decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. De mazilire nu a scăpat nici șeful Diredcției Regionale Antifraudă Oradea 6 Oradea, Mihai Alin Stanciu.

Direcția Antifraudă, construită pe scheletul Gărzii Financiare, intră în reorganizare totală. Această structură mamut funcționa împărțită pe opt regiuni, direcțiile regionale fiind subordonate direct unei structuri centrale aflată la București, condusă de inspectorul general antifraudă Carmen Elena Tatu.

Surse din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală au declarat pentru Newsweek România că, în planul mai larg de reorganizare al ANAF, Guvernul Orban are în vedere să înființeze direcții antifraudă la nivelul fiecărui județ, un motiv fiind politizarea instituției.

„La nivelul Ministerului de Finanțe se discută încă din anul 2019 reorganizarea Direcției Antifraudă. Nu s-a reușit pentru că Direcția Antifraudă a fost subordonată politic organizației PSD Constanța. Pentru a sparge monopolul pus de PSD Constanța pe Direcția Antifraudă se dorește înființarea unor direcții la nivelul fiecărui județ, iar fiecare direcție regională va avea rol de supra control”, scrie publicația citată, citând surse ale ANAF.

Cert este că în „Monitorul Oficial" din 16 martie au fost publicate nu mai puțin 12 decizii ale premierului prin care au fost eliberați din funcție șefii Direcțiilor Regionale Antifraudă Fiscală. Astfel, din structura centrală a DGAF au fost eliberați din funcție: inspectorul general antifraudă Carmen Elena Tatu, inspectorul general adjunct Aurică Ionuț, inspectorul general adjunct Văideanu Ioan, inspectorul general adjunct Georgescu Teodor Alexandru.

Pe lângă conducerea centrală au fost trași pe linie moartă și șefii Direcțiilor Regionale Antifraudă: Iulian Pricope de la Suceava, Dorian Burduja de la Constanța, Mircea Popa de la Alexandria, Gabriel Florentin Ninu de la Târgu Jiu, Cosmin Liviu Pătrânjan de la Deva, Mihai Alin Stanciu de la Oradea, Laurențiu Dan Pușdercă de la Sibiu, dar și Raul-Cristian Petrescu inspector general adjunct antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală București.

Decizia este o consecință a faptului că funcțiile de inspector general și inspector general adjunct au fost desființate, fără însă a fi clar cine preia atribuțiile lor, până la defintiivarea reorganizării. Deocamdată, nu au fost făcute numiri în locul celor maziliți, astfel că la acest moment există un vid de autoritate la nivelul instituției. 

Mihai Alin Stanciu, cunoscut ca gravitând în cercurile PSD, a fost instalat șef al DRAF Oradea în iulie 2018, prin decizie a premierului Vasilica Viorica Dăncilă, înlocuind un alt simpatizant PSD, Radu Igna, provenit din Finanțele Publice, ce fusese numit de către fostul premier Sorin Grindeanu. Până la înființarea Direcției Antifraudă, în 2013, Stanciu a lucrat în cadrul Direcţiei Regionale Vamale, fiind şef de tură la Vama Oradea.

DRAF 6 Oradea are în atribuţii combaterea infracţionalităţii fiscale în judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON