URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2019, 14:05

Încă o voce publică puternică sugerează ideea cu Bolojan prim ministru: "Ar putea să rezolve problema asta până luni"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce fostul premier Victor Ponta s-a declarat convins că un Guvern PNL ar primi votul Parlamentului dacă Iohannis l-ar desemna premier pe Ilie Bolojan, una dintre cele mai puternice voci publice din România, jurnalistul Cristian Tudor Popescu, consideră şi el că cel mai bun pentru postul de premier al guvernului PNL ar fi tot primarul Oradiei.

CTP a făcut declaraţia la postul Digi24, în contextul în care a afirmat că nu are încredere în capacitatea de negociator a lui Ludovic Orban.

"Vă aminţiţi ce v-am spus data trecută, aici, în emisiune? V-am spus că Ludovic Orban, persoana lui, este principala piedică în negocierile ce urmează. Toată lumea ştie, în clipa de faţă, un nume din PNL care ar putea să rezolve problema asta până luni. Deci, până luni avem guvern. Se numeşte Ilie Bolojan. Dacă în loc să fie numit dl. Ludovic Orban era numit dl. Ilie Bolojan, acum guvernul mergea la instalare", a declarat Cristian Tudor Popescu, invitat la "Jurnalul de seară".

Acesta a explicat că mulţi dintre cei care nu ar fi fost de acord cu Ludovic Orban ar fi de acord cu Bolojan.

"Dar, aşa cum v-am spus de-atunci, va fi numit Orban şi o să vedem ce iese din chestia asta. Deci, principala piatră de poticnire - s-o spunem foarte clar - în momentul de faţă pentru formarea noului guvern este chiar Ludovic Orban. Asta este. Iată cum e mai important orgoliul decât interesul ţării", a mai precizat el.

Digi24 aminteşte că, anul trecut Bolojan şi-a dat demisia din prim-vicepreşedinte al PNL, motivând că a făcut acest lucru pentru a se dedica proiectelor Oradiei. Bolojan ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL din iunie 2017 a rămas însă preşedinte al PNL Bihor.

Declaraţia lui Cristian Tudor Popescu vine a doua zi după ce fostul premier PSD Victor Ponta, acum şeful ProRomânia, a spus că liberalul Bolojan ar putea forma viitorul Guvern al României, în condiţiile în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, nu va întruni voturile parlamentarilor. "Dacă ar veni a doua propunere Bolojan, ar trece fără probleme", spune Ponta, dând un semnal către PNL şi spre Iohannis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
CrisDumi
IQ-ul e sub mai maimuță
Postat 20 Octombrie 2019, 12:42 de Sandu1206
Re: Legalitate
Cine-i inteligent? Primarul tău are un IQ sub 80, conform ultimei evaluări !?! Fă comparație cu media din România, care e de 92 !?!
Postat 20 Octombrie 2019, 11:09 de CrisDumi
Sănduțo ...
630 km, pe DN1 din Oradea, P-ța Unirii nr. 1-3, până la "apartamentul de protocol" al PNL, din București, de pe Magheru ... întreabă-l pe idolul tău, care a făcut acest traseu de zeci și zeci de ori !?!
Postat 20 Octombrie 2019, 11:06 de CrisDumi
CrisDumi
Încă o dată o dai in bara. Oradea-Bucuresti 630km ??
Postat 19 Octombrie 2019, 17:13 de Sandu1206
Trezirea!
Sa fim serioși...! Îl vor la București doar pentru a-și spala imaginea, cu toții. Un om inteligent nu are ce cauta printre hiene pentru ca e capabil sa înțeleagă din start care sunt jocurile de culise. Oricum nu îl vor lăsa să își pună în aplicare gândirea de bun gospodar. Asa e în tarisoara aceasta din vechimi, oamenii inteligenți sunt un deranj, sunt veșnic invidiați și împunsi pe la spate, iar când se ivește ocazia se apelează la ei pentru a mai spala din rușine, asa de ochii lumii, deși la începuturi când inteligenta lor urla ca nu e bine și sănătos intr-un anumit fel, sunt puși la zid.
Postat 19 Octombrie 2019, 10:35 de Legalitate
Re: roger
Se vede că nu-l cunoști ... eu îl știu bine de fix 27 de ani, de pe vremea când începuse să iasă determinismul și oportunismul din el !?! Ar pleca fin Oradea la București ... pe jos 630 km, dacă i s-ar propune ceva, cum ar fi poziția de premier !?! Dar e laș și simte că ar fi un "final" pentru el ... mai ales că nu-l suportă nici măcar PNL-ul lui !?!
Postat 19 Octombrie 2019, 10:12 de CrisDumi
Diliii se simpatizează și se apreciază reciproc !?!
Ar fi un mare câștig pentru Oradea, ca Bolojan să fie nominalizat ca premier de "primul penal al țării" !?! Am scăpa de mulți "neterminați" care s-ar căra de pe aici !?!
Postat 19 Octombrie 2019, 10:07 de CrisDumi
il vor pe blaga
Pai nu i consilierul lui blaga bolojan si caro a lui popa liviu ca ei conduc statul paralel sau cum va explicati fondurile europene ce curg la oradea,dar de la armata au furat 20 ha teren pe centura dandu le la mafia lui blaga si popa liviu cadou prin interpusi,gradinita de langa judetean la petrica pe 100 mii euro,terenul pe branului pt anl la fel tot lui cu interpus,pater mihai(lui molnar neindreptatit),plus ciuperca,pavaj piata ferdinand tradatorul ce nu stia o boaba romaneste,schimba laegerile cu softul si istoria cu statui permutate,E CRIMINAL CA DNA MALEFICENT NU VREA SA VADA ASA CEVA DOAR UCE(UNIUNEA CRIMINAL EUROPEANA)A INCEPUT AL 3 LEA RAZBOI MONDIAL,ATI ORBIT CU TOTII?
Postat 19 Octombrie 2019, 09:49 de User anonimizat
Vine si Codruta
Ce propuneti? Ne intoarcem la dictatura? Pentru doi trei ani pana se face curat poate merita.
Postat 19 Octombrie 2019, 06:36 de scarbit
neica
Adevărul că ai spus un ADEVĂR
Postat 18 Octombrie 2019, 22:47 de Sandu1206
NU vrem sa plece !
Cu o floare nu se face primavara ! Ar trebui ca tot guvernul, toti ministrii sa fie Bolojeni, dar nici atunci n-ar reusi sa faca ordine cu greco-turco-tiganii ( cum ii numea insusi Caragiale) din Bucuresti. NIMENI nu poate face ordine cu metode democratice in tara asta !
Postat 18 Octombrie 2019, 22:36 de User anonimizat
Puie Monta
Sa ne aducem aminte de vremurile glorioase ale altui nevertebrat care trebuia sa renegocieze redeventele omv si sa incaseze vreo 600 mil de la kazmunai gaz in contul petromidia.Lui i s-a parut mai rentabil sa trimita armada ANAF pe litoral la 1 mai si sa inchida patiserii,placintarii pentru 10 lei diferenta in casa.Cum scria in vitrina?:"Activitate suspendata temporar de anaf pentru neemiterea bonului fiscal".Intransigent,inflexibil,rigid...o echipa de vis pentru romania
Postat 18 Octombrie 2019, 22:26 de excalibur
Nu-l susțin ca permier
Dar s-ar putea lupta cu rechinii, și ar putea crea un fenomen. Fenomenul de a avea o Românie capabilă.
Postat 18 Octombrie 2019, 21:51 de Sandu1206
face treaba 2
Sau poate vi araianta 2 se duce la Bucuresti si matura cu toti primarii/ministrii de nu-i vede decat puscariile. A K A Tzepes 2
Postat 18 Octombrie 2019, 21:05 de Christa
Face treaba
Copilași, voi nu ați înțețes de unde bate vântu'!! Păi hai că vă explică subsemnata!! Bolojan, atât de blamatul de către unii retardați, face treabă bună în Oradea!! Eiii, dar pericolul e că dă exemplu negativ multor primari de prin alte urbi care se mulțumesc să se scarpine în cur, să organizeze focuri de artificii și să-și alimenteze conturile!! Păi dacă face treabă bună înseamnă că se poate da' e alții care nu poate că nu vrea mușchii lor și se trezesc arați cu deștul pe p(r)ost de fraieri!! Pai care-i fița??!! Hai să-l ducem pe Bolojan la Bucale, ca prim-ministru, unde sistemul îl anihilează cât ai zice FISH!!! După care va fi nevoit să revină la Oradea cu coada-ntre picioare (with the tail between the legs) și să dea față cu orădenii pe care i-a trădat pentru iluzorii dregătorii de căcat autohton!! Sper să nu cadă în aceasta ORIBILĂ CAPCANĂ!! Nea Ilie, eu nu votez din principiu, dar dacă matale rămai aicilea ca primar, adică unde iți e locul, ai de la mine un vot!! MULT RESPECT!!!
Postat 18 Octombrie 2019, 18:11 de AnaConda
nu si nu
Bolo nu merge la bucuresti pt ca nu il intereseaza... orice post i-ar propune.
Postat 18 Octombrie 2019, 17:58 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON