URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2019, 13:25

Cum acţiona reţeaua de traficanţi de cocaină cu ramificaţii în Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT au făcut publice detalii din dosarul traficanţilor de cocaină în cadrul căruia au fost făcute percheziţii, miercuri dimineaţă, şi în judeţul Bihor. Gruparea este formată din lideri ai lumii interlope din Timişoara, care, de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţiuni grave, precum şantaje, reglări de conturi sau extorcări.

În total, miercuri dimineaţă au fost făcute 24 de percheziţii domiciliare, dintre care două în Bihor şi 22 în Timiş, după cum arată comunicatul DIICOT.

Cauza vizează destructurarea unei reţele acuzate de trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, deţinerea de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu şi camătă.

Informarea nu specifică clar activităţile desfăşurate în Bihor, însă este cert că marile afaceri se derulau la Timişoara.

Mega rețeaua

"În fapt s-a reţinut că, în cursul anilor 2017-2019, la nivelul municipiului Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, ce a avut ca principal scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune (şantaje, reglări de conturi, extorcări)", arată comunicatul.

Protecţia grupului era asigurată de către un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timişoara. "Acesta asigura protecţia principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte, intermedia normalizarea relaţiilor, în vederea derulării fără incidente a activităţii infracţionale. Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum".

Gruparea controla, practic, piaţa de cocaină din oraş, marea parte a dealerilor locali şi a consumatorilor constanţi de cocaină aprovizionându-se de la membrii acesteia. Dacă alţi dealeri din afară voiau să intre pe piaţa din oraşul de pe Bega, trebuiau să ceară acordul interlopilor.

Ajutoare de la sârbi

Reţeaua acţiona organizat, în condiţiile stabilite de aceştia. Furnizorii distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali şi consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităţilor de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de aceştia.

Fără să dea nume, procurorii DIICOT au mai precizat că unul dintre furnizori era o persoană cunoscută în mediul interlop local, care primea regulat cantităţi de câteva kilograme de cocaină pe o filieră din Spania, pe care şi-a dezvoltat-o în timp. Potrivit tion.ro, printre cei vizați în acest dosar s-ar număra Lucian Boncu și Alin Huc, fost Oiță.

"În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din cercul de dealeri locali fac parte şi cetăţeni sârbi, care au surse proprii de aprovizionare din Serbia. De asemenea, s-a constatat că unii dintre suspecţi îşi investeau banii obţinuţi din traficul de droguri şi în alte activităţi lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obţinerii de profituri mai mari", arată comunicatul.

Comunicatul nu detaliază ce obiecte au fost găsite și în urma descinderilor de miercuri, însă, potrivit imaginilor puse la dispoziție de DIICOT, este vorba despre o cantitate mare de plante, cuțite, ciocane și bâte de baseball. Cert este că, la final, 22 de persoane au fost conduse la DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara.

Acţiunea a avut sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, SCCO Arad, SCCO Caraş Severin, SCCO Hunedoara, SCCO Mehedinţi şi al cadrelor de jandarmi din cadrul IJJ Timiş şi Gruparea Mobilă Timiş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON