URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2020, 22:36

Un orădean a primit Golden Buzz la "Românii au talent"! Crescut în orfelinat, "pianistul în şlapi" din Parcul Libertăţii merge direct în semifinale! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Erno Varga, un orădean crescut în orfelinat, spălător de vase, care a devenit vedetă pe Facebook, în 2018, după ce a fost surprins cântând la pianina din Parcul Libertăţii a reuşit, vineri seară, o performanţă inedită. Tânărul a obţinut primul Golden Buzz al emisiunii „Românii au talent”, de la ProTV, mergând direct în semifinalele emisiunii.

Vineri Erno și-a cucerit audiența interpretând "Caruso / Ti voglio bene Assai". După momentul oferit, orădeanul a fost aplaudat în picioare atât de spectatori, cât şi de membrii juriului.

"O să fiu foarte sincer cu tine şi o să-ţi spun că, deşi nu intră în specialitatea mea, încă de la primul atac pe care l-ai făcut la microfon, poate şi datorită căldurii timbrului tău, am împrumutat de la colega mea (Andra – n.r.) vestita «piele de găină.» Problema este că a crescut puţin şi pulsul, tot datorită interpretării şi el nu s-a liniştit nici în acest moment - dovadă că îmi tremură puţin vorbele - iar ăsta este un semn, dragă Erno, că trebuie să mergi exact acolo unde meriţi", i-a spus Andi Moisescu, din juriu, apăsând apoi, celebrul Golden Buzz.

"Am avut emoţii", a spus, simplu, orădeanul, care a cântat fără ca măcar să se audă în căşti.

Erno Varga are 31 de ani şi este din Oradea. Povestea sa de viaţă bate filmul, scrie site-ul emisiunii. Până la 18 ani, acesta a fost mutat din orfelinat în orfelinat, în mai multe judeţe, pentru că mama lui îşi schimba des domiciliul.

"Complet marcat de necazurile şi greutăţile din centrul de plasament, Erno Varga s-a angajat ca spălător de vase la restaurantul unui hotel din Oradea şi, de atunci, viaţa lui a început să se schimbe. Conform spuselor lui, proprietarul l-a motivat să fie un om mai bun", arată site-ul romaniiautalent.protv.ro.

Erno Varga s-a îndrăgostit de muzică ascultând operă. Cu toate că nu are studii de specialitate, el cântă la pian şi vocal, dovedind un talent nativ special.

Vezi mai jos momentul de la "Românii au talent"!

În 2018, o filmare cu Erno a devenit virală pe internet, după ce antreprenorul bucureştean Tudor Maxim l-a surprins cântând la pianina din Parcul Libertății şi l-a filmat, postând apoi clipul pe internet. 

"Ne plimbam prin Oradea şi dintr-o dată ne-a atras atenţia o muzică magică. Ne-am apropiat şi am descoperit un tânăr în şlapi ce cânta la un pian în parc. Am fost fermecaţi de muzica lui. Am descoperit că provine de al casa de copii şi lucrează ca spălător de vase. Nu are educaţie muzicaşă şi nici prea multă formală. Dar ce cântă e fenomenal!", a scris Maxim, pe Facebook. Clipul a strâns peste 768.000 de vizualizări.

Întrebat cum a învăţat să cânte, tânărul a dezvăluit că este în totalitate autodidact. În înregistrarea de şapte minute, Ernest a cântat mai multe melodii, precum "Caruso", a italianului Lucio Dalla, ori "Copacul", de Aurelian Andreescu.

Vezi mai jos momentul de atunci!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Erno Varga
Felicitări. Succes
Postat 08 Februarie 2020, 21:51 de sandu1260
Copy-paste
Un citat din ilustrul agramat,la adresa subsemnatului:"Până când îți dobândești ceva cultura generala, taci daraq din gură, sa nu te audă MĂ-TA " ...Io, care ascultam "Europa libera".Problema a fost definita acu 100 de ani de un oarecare Sigmund Freud.La om,totul se reduce la sex.Deci,in traducere libera,sunt vibratoare si pentru baieti
Postat 08 Februarie 2020, 20:59 de excalibur
excalibur
Nu tot ce are gaură , se poate numi doamnă
Postat 08 Februarie 2020, 20:50 de sandu1260
CrisDumi
Dacă vreau cultură merg la Humanitas și iau o România Literară.
Postat 08 Februarie 2020, 20:22 de oradeaveche
Cherchez la femme
Cit de grobian tre sa fii sa te porti asa cu o doamna,care nu mai e la prima tinerete,si care ne aduce putin "scent of a woman",in haznaua asta unde se exercita plenar libertatea de exprimare!?!O fi ceva legat de complexul Oedip ...
Postat 08 Februarie 2020, 20:01 de excalibur
CrisDumi
Îți cumpăr un vibrator, sa te calmezi????
Postat 08 Februarie 2020, 19:36 de sandu1260
Re: oradeaveche
Ți se părut vreodată ... că Bihoreanul seamănă cu o "revistă de cultură" ?!?
Postat 08 Februarie 2020, 17:25 de CrisDumi
Unii nu înțeleg sau nu pot să înțeleagă !?!
E vorba de Oradea pozitivă, de care putem fi mândri ... vs. cea a "neterminaților" precum "oradea_lui_și_numai_a_lor" !?!
Postat 08 Februarie 2020, 16:45 de CrisDumi
@dummy
mai dummy girl, cand taci pari atat de inteligenta, incat pana si semnele tale preferate "...", "?!?" si "neterminatii" devin triste amintiri. Asa ca te sfatuiesc sa te produci prin alte locuri (centura poate fi o optiune) si sa mai treci e la scoala macar un semestru, poate treci la urmatoarele semne de punctuatie. Si poate mai comentezi si despre articole si nu numai despre obsesiile tale. Despre omul la care face referire articolul, nu am decat cuvinte de lauda. Si-a depasit conditia, cu o smerenie care ne-ar putea fi un model pt multi dintre noi. Felicitari !
Postat 08 Februarie 2020, 11:35 de oradea_mea_si_a_ta
UN OM SIMPLU
ESTE ADEVARAT CÂ , ASEARÂ ACEST FICIOR M-A IMPRESIONAT IN MOD DEOSEBIT .M-A UIMIT CUM S-A PRODUS , CUM A EVOLUT PE SCENÂ PANÂ ,LA FINAL. IN BARBA MI-AM ZIS „AISTA-I ORÂDEANU NOST„ UN OM DE-O SIMPLITATEA RARÂ, DE-O MODESTIE UCIGATOARE .FELICITARI , BRAVO LUI! ESTE MUNCA LUI SI II DORESC SA SE BUCURE SI SA FIE MANDRU DE SUCCESUL REALIZAT , IAR NOI ORADENII SA FIM ALÂTURI DE EL IN URMATOAREA ETAPÂ, IN SEMIFINALE .
Postat 08 Februarie 2020, 10:24 de ADAM-BELLA
CrisDumi
Trebuie să politizezi și momentul ăsta?!
Postat 08 Februarie 2020, 10:18 de oradeaveche
Bravo, puștiule ... asta-i Oradea adevărată !?!
În timpul ăsta, noaptea "ca hoții" cum ziceau niște liberali ... municipalitatea orădeană a dat drumul la creșterea tarifelor pentru utilități !?! Impozitele au crescut cu 4,6% de la 1 ianuarie, gunoiul cu 9,2% (ca la poker, dublu sau nimic), căldura cu încă 5% și apa cu 8% ... adică, fiecare și-a tras ceva în plus, chiar dacă salariul mediu în Oradea e ca cel minim pe țară și pensiile rămân la nivelul anului trecut !?!
Postat 08 Februarie 2020, 10:08 de CrisDumi
Felicitări
Succes
Postat 08 Februarie 2020, 01:08 de sandu1260
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON