URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2017, 22:54

„Să facem sex!”: Ada Milea a fost alungată de ploaie, iar Vama şi-a început concertul de la Oradea cu... sex! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Codul galben emis subit de meteorologi s-a adeverit, o ploaie de vară oprind la jumătate concertul îndrăgitei Ada Milea, susţinut la amfiteatrul în aer liber din Cetatea Oradiei împreună cu Alex Bălănescu, în cadrul Festivalului Medieval.

Solista nu a apucat să ajungă cu intepretarea la cunoscutele melodii din seria "Apolodor", reuşind să cânte doar o suită de piese în engleză, şi a fost nevoită să părăsească scena împreună cu sutele de spectatori care au abandonat amfiteatrul pentru a se refugia de ploaie.

A fost, însă, un recital gustat, aplaudat şi pigmentat cu hohote de râs, atât din pricina textelor amuzante ale cântecelor, cât şi unor situaţii distractive. Cum a fost aceea în care Ada Milea a fost nevoită să-şi culeagă partiturile luate de vânt de pe jos, încercând însă să-şi continue cântecul, sau aceea când l-a botezat "Slave" (sclavul) pe voluntarul trimis de organizatori să ţină portativul pentru violonistul care o acompania pe chitaristă.

Ploaia n-a ţinut decât vreo 30 de minute, astfel că la ora anunţată pentru concertul Vama, curtea Cetăţii era din nou plină de oameni. Un public însetat şi la propriu - de vin şi bere, şi la figurat - de muzică bună, îmbrăcat lejer, în ţinute de vară şi pus pe distracţie şi socializare. Au fost, confom unor estimări, peste 10.000 spectatori, poate puţin mai mulţi ca în seara precedentă şi, de data aceasta, parcă mult mai tineri.

Familiile tinere, cu copii mici, au fost de altfel primii dezamăgiţi de vedeta serii de sâmbătă. Deloc adaptat publicului şi orei (21), solistul Tudor Chirilă a început recitalul cu una din cele mai nepotrivite melodii, "Sex", al cărei refren, "Să facem sex!", a stârnit grimase nemulţumite. Melodia i-a lăsat perplecşi inclusiv pe fanii trupei, majoritatea adolescenţi strânşi în faţa scenei.

După câteva piese în limba engleză, pregătite pentru următorul album, publicul s-a dezmorţit cu adevărat abia când Tudor Chirilă şi trupa lui a început să cânte "Am doar 18 ani". De altfel, spectatorii au vibrat cu adevărat la piesele hit, unele chiar vechi, "Perfect fără tine" sau "Vara asta am să mă-ndrăgostesc" fiind cele mai gustate de public.

Un moment inedit al serii a fost când pe scenă a fost invitat un adolescent orădean, care îi scrisese lui Tudor Chirilă că l-ar ruga ca, la concertul din această seară, să îl lase să cânte pe scenă măcar refrenul piesei "Epilog", deoarece prietena lui, în vârstă de 17 ani, urmează să îşi sărbătorească ziua de naştere luna aceasta.

Momentul a stârnit ovaţii în special din partea adolescentelor din primele rânduri, impresionate de gestul fetei.

Vezi AICI care a fost atmosfera la celelalte evenimente din Cetate!


Duminică, 9 iunie

10:00 - 12:00 - Tir cu arcul – Deus Vult, în spate Corpul H

11:00 - 13:00 - Casa cu Poveşti tradiţionale pentru copii - str. Breslelor

15:30 - 16:00 - Concert stradal muzică medievală - Cimpoierii din Transilvania - Curtea Palatului Princiar

18:00 - 19:00 - Concert de muzică medievală - trupa Huniadi Cantores, Curtea Palatului Princiar

19:00 - 20:00 - Bătălie "Apărarea Cetăţii", Curtea Cetăţii

21:00 - 22:00 - Concert Subcarpaţi, Scena curtea cetăţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@grigore
Roaga pe cineva sa-ti citeasca ( nu de alta dar nici nu sti nici nu ai intelege). In rest.....e bine la mare, ma relaxez citind idioteniile tale. Hai pa si hai sictir.
Postat 10 Iulie 2017, 15:48 de elev
Adevarat..!
Un oarecine...nume predestinat!Unu ,adica oarecine...!Uite luna,uite faru...unu si oarecine dau cu ...paru..!Mey baieti,catzeaua e moarta de sete...!Manuela va asteapta...!
Postat 10 Iulie 2017, 13:35 de grigore
Tudor Chirilă e un imbecil
Atunci când nu se lălăie și scălâmbăie în stilul lui jegos, specific, îi trage cu părerile politice, moralizând din postura sa de vedetă, societatea românească. Un tefeleu, derbedeu, care nu a priceput încă nimic din viață. Când propriul lui copil va fi corupt de un alt nemernic cu "să facem sex", va înțelege de unde i s-a tras.
Postat 10 Iulie 2017, 13:07 de Oarecine
Playlist
Cum are artistu curajul sa-si cante altfel piesele arhicunoscu-te sau sa si le prezinte public pe cele noi,imediat apar acuzele de "crima impotriva umanitatii"...e dreptul fiecaruia sa-i placa sau nu,dar de-aici si la a-l acuza de "bataie de joc" e cam mult!
Postat 09 Iulie 2017, 19:05 de PFA
dezamagit
Il credeam om mai intelept pe T.Chirila, dar se vede ca nu e. Bataie de joc fata de oradeni si familii e ce-a facut!
Postat 09 Iulie 2017, 12:11 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON