URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2014, 17:51

Care de foc! Peste 1.000 de motociclişti sunt aşteptaţi la un chef cu concerte rock şi marş motorizat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele mai tari motoare din Transilvania vor fi turate săptămâna viitoare în Băile 1 Mai. White Wolves MC organizează în perioada 20 - 22 iunie, în Ştrandul cu Valuri, prima întâlnire "Chariots of fire". Evenimentul, la care sunt aşteptaţi peste o mie de motociclişti din ţară şi străinătate, se doreşte să devină o tradiţie a clubului.

"Ediţia din acest an a întâlnirii "Chariots of fire" (care de foc, cu aluzie la motociclete - n.r.) este prima de acest gen şi se doreşte să devină o tradiţie a clubului. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, la ora prânzului, sâmbătă se va ţine marşul motociclistic pe traseul deja cunoscut din Oradea după care întâlnirea va lua sfârşit duminică la prânz", a declarat Dan Todoran, purtătorul de cuvânt al clubului White Wolves, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit vicepreşedintelui White Wolves, Ioan Gavriş, întâlnirea motociclistică se anunţă una interesantă, punctată cu concursuri şi concerte rock. "Vineri vor cânta trupe precum Nutbreak, Blue Stings şi Black River Blues Band iar sâmbătă vor urma Replika, Pokolgep şi The ROCK, tribute AC/DC", a spus Gavriş.

Având în vedere frăţia cluburilor moto, bikerii călare pe motoarele proprii vor avea acces gratuit în ştrand. Vizitatorii vor plăti, în schimb, 30 lei pentru accesul în ştrand şi intrarea la concertele din cele trei zile.

"Motorismul" a încetat de mult să fie o pasiune doar masculină. La prima ediţie "Chariots of fire" sunt aşteptaţi motociclişti şi motocicliste din întreaga ţară.

"Poate părea mai ciudat, dar între atâţia bărbaţi ne simţim ocrotite şi ştim că putem călători în siguranţă. Dacă eram doar între fete ne-ar fi fost mai greu", a spus Diana Tifor, membră a clubului.

Înfiinţat în urmă cu patru ani la iniţiativa a patru bikeri bihoreni, White Wolves numără în prezent peste 70 de membri şi circa 40 de simpatizanţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
corectie
Trebuie sa recunosc ca exista o gresala gramaticala , pesemne nu vine de la cele 10 cuvinte scrise de dvs ci putin mai multe , iar daca acest lucru a-ti inteles dvs din tot ceea ce am avut de spus IMI PARE RAU , Domnule ,,BUILDER,, dar tot nu inteleg care este motivul pentru care NU AVETI DESTUL CURAJ sa va scrieti numele dvs real nu doar niste porecle acesta este cuvantul in romaneste ,nu? Va este cumva rusine de numele pe care il purtati credeti ca ,,BUILDER,, va face mai ...barbat? Reflectati va rog , si sa aveti o zi buna in continuare.
Postat 16 Iunie 2014, 15:28 de Virgil Marius B,
răspuns
Dragă domule Kent. Ţin să te anunţ că toţi cei ce fac parte din personalul care organizează evenimentul în discuţie sunt fie angajaţi undeva, fie au afaceri personale, deci nici măcar o persoană nu este fără venit. Dacă s-ar face un calcul generic ar remarca toată lumea că odată cu acest eveniment nu se încearcă realizarea unui venit, cuvenit sau nu, ci se doreşte facilitarea unei întruniri a pasionaţilor motociclismului. Dumneata probabil nu ai auzit de formaţiile ce sunt invitate, deoarece, cu siguranţă nu faci parte din viaţa motociclistică, după cum se vede şi din exemplele de cântăreţi pe care ai dori să îi asculţi (Guţă, ş.a.m.d.) . Iar referitor la prestaţia solicitată de dumneata să o "execut" EU, te anunţ că acest lucru nu se va întâmpla, dar dacă doar o prestaţie erotică feminină te-ar atrage, din nou, nu este locul în care sa îţi găseşti buna-dispoziţie. Deoarece acest eveniment este organizat pentru motociclişti, împătimaţi ai motociclismului şi chiar şi pasionaţi de motociclism (chiar şi în cazul în care nu se deţine un permis categoria A - sau subcategoriile acesteia, ori o motocicletă). NU ESTE O ÎNTRUNIRE axată pe EROTISM ! Acum, o scurtă replică către Martin Peter. "Îmi este greata de toți jegoșii de motocicliști care nu au bani de o mașină.” ai scris. Cel puţin 90 %, dacă nu chiar mai mult, dintre motociclişti au cel puţin o motocicletă şi o maşină. Cu siguranţă sunt motociclişti care au autovehicul pe 2 roţi mai scump decât un autovehicul pe 4 roţi pe care ţi l-ai permite dumneata vreodată. Spun acest lucru sub rezerva că nu am date personale despre dumneata ci doar fac presupuneri după modul de exprimare pe care l-ai abordat - fără prea multă şcoală aparent, fără prea multă cultură şi fără pic de urmă de maturitate sau înţelepciune. Aparent te numeri printre persoanele care fac generalizările precum străinii cu privire la români, „român” cuvânt considerat sinonim cu „ţigan” pentru unii. Astfel eşti şi tu în comentariul de faţă. Fiind, de altfel, pe dinafara subiectului. Ultimele 3 cuvinte din comentariul tău cred că te reprezintă. Cu asta consider că mai multe informaţii şi dacă ţi-aş da, nu le-ai înţelege. În continuare vă doresc o săptămână frumoasă tuturora, iar cei care sunteţi de părere că acest eveniment v-ar putea face plăcere, vă aşteptăm cu drag, cei care consideraţi că nu, aveţi dreptul la opinie, cu rugămintea să vă limitaţi în a face aprecieri neavenite.
Postat 16 Iunie 2014, 15:12 de Diana Tifor
@virgil, gramatica?
jignire...nu "jicnire"! Daca tot insisti pe partea de gramatica...
Postat 16 Iunie 2014, 11:45 de Builder
Cultura
As vrea sa le transmit ,,Domnilor Martin Peter( o persoana lipsita de cei 7 ani),Kent ( un Nick-name imprumutat de pe undeva.. , Unul ( adica un necunoscut). Domnilor ( si va scriu cu aliniat daca nu stiti de ce nu am scris de la inceputul paragrafului ca s-ar parea ca din punct de vedere literar si gramatical sunteti PRAF si nu este o jicnire este un adevar) motociclistii nu sunt oamenii fara bani , nu sunt fara cultura .Frustrati sunt multi asa ca dvs( nu imi permit sa va ,,tutuiesc,, stimabile Domn Martin Peter) si de aceea noi motociclistii NU ii injosim prin cuvinte ca citez,,Îmi este greata de toți jegoșii de motocicliști,, sau ca Domnul KENT care se crede poate un ,,Superman,,la Daily News din State (te asiguram ca nu suntetii nici Superman nici in State)incearca sa ne spuna despre situatia economica a tarii si financiara a romanului pe care toti o stim sau o citim in presa ( atentie ,,DOMNILOR,vorbim in context de presa adica ziar)si ne cerem scuze daca din motive necunoscute de noi Dmnul KENT are un ,, bagaj de cunostinte generale in cazul de fata muzicale ...mai redus sau limitat,,iar ,,DOMNULUI ,,UNUL ii transimit ESTI ,,UNUL ,,nu UNICUL adica nesemnificativ.
Postat 15 Iunie 2014, 22:44 de Virgil Marius B,
i
martin peter mai iesi de la coada vacii, hai mai la oras, invata sa scrii, sa gandesti un pic, cumpara-ti o bicicleta. Traieste viata sa nu ramai un vierme ce esti.
Postat 14 Iunie 2014, 14:52 de ion
Jegoși drogati
Îmi este greata de toți jegoșii de motocicliști care nu au bani de o mașină. Pisamas pe voi
Postat 14 Iunie 2014, 12:09 de martin peter
De toata jena
Nu mai stie romanu' ce sa faca sa scoata un ban ,fara sa lucreze. ......."vor cânta trupe precum Nutbreak, Blue Stings şi Black River Blues Band iar sâmbătă vor urma Replika, Pokolgep şi The ROCK, tribute AC/DC".... Cine draq o azit de asti...in afara de Pokolgep ,dar si ei erau in voga la incputul anilor '90. Invitati-l ma si pe gutza si salam....sigur atrageti mai multi clienti. Si, neaparat dupa incheierea concertelor ,puneti-o pe Diana Tifor sa danseze dezbracata ,cu o sticla de bere in ..$%32
Postat 14 Iunie 2014, 12:08 de Kent
carute
Pana una alta. pe Vangelis nu l-au invitat?
Postat 14 Iunie 2014, 09:12 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON