URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Martie 2013, 18:24

Zâmbete la PDL: Ghilea a recunoscut că a fost gazdă bună pentru Macovei fiindcă l-a rugat Blaga (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prezentă la Oradea în cursul după-amiezii de marţi pentru a-şi prezenta în faţa a 30-40 de persoane moţiunea "Reformiştii", cu care candidează la şefia partidului, europarlamentarul PDL Monica Macovei s-a arătat nemulţumită că, deşi a trimis încă de acum două săptămâni textul moţiunii la toate filialele, niciunul dintre cei care o ascultau nu îl avea asupra sa şi niciunul n-a spus că l-ar fi citit.

"Eu de două săptămâni l-am trimis prin mail (n.r. - textul moţiunii) la toate filialele, nu ştiu de ce nu îl aveţi, dar el poate fi văzut şi pe pagina de Facebook pe care ne-am făcut-o", a declarat Macovei, care venise împreună cu clujeanul Adrian Papahagi, cel mai cunoscut susţinător al său, fost candidat ARD în decembrie, în numele Fundaţiei Creştin-Democrate patronate de fostul ministru de Externe Teodor Baconski.

Fosta ministră a Justiţiei s-a arătat nemulţumită şi de faptul că în sediul din Parcul Traian se aflau prea puţini membri de partid care vor fi delegaţi la Convenţia Extraordinară din 23 martie a PDL, cerând celor prezenţi să ridice mâinile sus ca să vadă câţi delegaţi sunt de faţă: sub 10!

Vrând să explice numărul redus, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, s-a scuzat zicând că abia sâmbătă a fost convenită vizita Monicăi Macovei cu Adrian Papahagi. "Eu i-am anunţat pe toţi (n.r. - cei 108 delegaţi) ieri, că abia sâmbătă am bătut-o-n cuie (n.r. - întâlnirea), aşa-i, domnule Papahagi?", a spus Ghilea.

Acesta i-a răspuns preşedintelui PDL Bihor că apreciază inclusiv prezenţa sa la întâlnire, în pofida declaraţiei de susţinere pentru candidatura bihoreanului Vasile Blaga: "Trebuie să apreciem că domnul Ghilea a preferat, în ziua când în Parlament vorbeşte preşedintele României, să nu fie în Parlament, ci să fie aici, alături de noi", a spus Papahagi, moment în care Ghilea i-a replicat, stârnind o mulţime de zâmbete: "Nu, domnule Papahagi, dar să ştiţi că mie mi-a spus domnul Blaga să fiu aici şi să încerc să fiu o gazdă bună".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
analfabet
Analfabetul imbogatit din bani publici face glume. Mai sa fie!
Postat 13 Martie 2013, 14:43 de Oradean
... numa intreb
Ghilea, nu-l iei tu de mana pe prietenul tau Blaga si sa o luati asa agale pe urmele unui prieten comun de-al vostru... Filip?
Postat 13 Martie 2013, 10:51 de cineva
Umor de autobaza
Asa cum se prezinta de-o vreme-ncoace si PDL Bihor,cu personalitati,idei,realizari si procente electorale ,spiritele de care da dovada si Gavrila Ghilea denota avem de-a face cu inconstienta vesela...E de apreciat presedintele PDL a \"incercat sa fie gazda buna\" pentru ca i-a \"spus domnul Blaga\"...O gazda buna nu face mistouri de acest fel fata de oameni ceva mai bine pregatiti intelectual in acest stil.\"Performantele\" nu-l indreptatesc pe Gavrila Ghilea sa practice umorul de autobaza fata de nimeni.Si bunele maniere se pot practica din proprie initiativa,chiar in lipsa celor 7 anisori de-acasa.
Postat 13 Martie 2013, 09:04 de gyorgy tozser
jocul mintii :))
(...) ne place si ii privim si totul se dezechilibreaza SPIRITUAL din cauza PROSTIEI si lipsei de incredere in D-zeu .TU esti IMPORTANT, TU, TU si TU restul nu conteaza nici ce spune , nici cum spune, amin ! e usor sa dai vina pe altii dar VINOVAT te faci doar TU, nu alti platesc GRESEALA ta ci doar TU< e individuala.trebuie sa accepta sa raspundem prin schimbarea gandiri nu trebuie sa fii in fata MORTI sa realizezi ca tu singur esti VIATA nu prin altii care vor sa te ucida.
Postat 13 Martie 2013, 08:28 de analfabeti si debili
da scrieti de toate nulitatile si vreti PROGRES ?
consecintele dezastruase ale coruptiei si asimilkarea banului public din interiorul STATULUI, cand o sa intelegeti ca BANUL nu este important banul este un TROC si daca ai parte de un analfabet TROCUL CADE ? bogatia reala a noastra este capacitatea individuala a cetateanului in rest este CORUPTIE si SCLAVIE.Ce faci tu este bine facut inclusiv manipularea prin jocul mintii :))) multi au ajuns sa creada ca moartea este mai buna decat viata , oare de ce ?
Postat 13 Martie 2013, 08:23 de analfabeti si debili
noname
cred ca numai papahagi ar * pe scarba asta greco catolica, monica, dar doar daca ar putea...
Postat 13 Martie 2013, 00:15 de fara nume
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON