URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2020, 17:10

"Vreţi să mai fiu preşedintele vostru?" Ioan Mang a fost reales la şefia PSD Bihor prin ridicare de mâini (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegeri originale la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor, desfăşurată sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor, în prezenţa a 648 delegaţi din întregul judeţ.

Preşedintele în funcţie al organizaţiei, Ioan Mang, a fost reales pentru un nou mandat de patru ani fără să fi avut niciun concurent, prin simpla ridicare a mâinilor şi în unanimitate.

La fel ca până acum, Mang va fi secondat de preşedintele executiv Emilian Pavel, singurul care şi-a câştigat funcţia prin vot secret. Perdantul, deputatul Ioan Roman, a primit drept premiu de consolare una dintre poziţiile de vicepreşedinţi.

Vice penal

Alegerea noii conduceri a PSD Bihor a început prin votarea celor 16 candidaţi la tot atâtea funcţii de vicepreşedinte, operaţiune executată rapid, prin ridicare de mâini.

Astfel, au fost aleşi pe aceste poziţii - între alţii - consilierii judeţeni Stela Babău, Valentina Ţoţa, Dorel Dume, Florian Oros şi Bujor Chirilă, fosta secretară de stat Lilla Debelka, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix Cozma, fosta consilieră judeţeană Alina Popa, primarul de Nucet, Mircea Tuduce, fostul director al Casei Judeţene de Pensii, Leontin Ţîrle, în prezent angajat la Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Consiliului Judeţean, judecat pentru luare de mită în afacerea pensionărilor de boală pe şpăgi.

Cu Mang înainte

Tot prin simplă ridicare de mâini, la propunerea senatorului Nicolae Şerban, anume venit de la Bucureşti, a fost reales şi Ioan Mang preşedinte pentru următorii patru ani, pe considerentul că a fost unic candidat.

"Fără abţineri, fără voturi împotrivă", a fost anunţat rezultatul, adică unanimitate.

Mişcarea aduce aminte de Liviu Dragnea, care, în 2018, la Congresul extraordinar al PSD întreba: "Vreţi să mai fiu preşedintele vostru?", iar din public i s-a răspuns, în cor, "Da!".

Aşa cum BIHOREANUL prevestea încă de acum două săptămâni, niciun PSD-ist nu are curajul să i se opună lui Mang, care a condus organizaţia fără nicio opoziţie internă, cât de modestă. A rămas, astfel, fără răspuns întrebarea câţi din cei 648 delegaţi l-ar fi tăiat, totuşi, de pe buletinele de vot, dacă acestea ar fi fost folosite.

Film în reluare

Singura competiţie la Conferinţa Judeţeană pentru o funcţie de conducere, de altfel singura care contează în mod real în afara celei adjudecate de Mang, a fost pentru poziţia de preşedinte executiv, în cursă înscriindu-se, la fel ca în 2015, Emilian Pavel, fost europarlamentar, şi Ioan Roman, deputat.

Spre deosebire de Conferinţa de acum patru ani, când Pavel, ajutat puternic de şeful organizaţiei, a câştigat funcţia la un singur vot diferenţă, de data asta l-a surclasat zdrobitor pe Roman, obţinând 385 voturi, iar acesta doar 239.

De altfel, ca să fie toată lumea satisfăcută, Roman a fost "cooptat" în lotul de vicepreşedinţi, fiindu-i oferită o astfel de poziţie, a 17-a, ca premiu de consolare. PSD Bihor, aşadar, este pregătit să înfrunte viitorul şi să obţină noi şi noi succese, chiar dacă şefii îi sunt tot cei vechi...

Citeşte şi:

Discurs delirant al lui Mang pentru realegerea la şefia PSD Bihor: Vinovaţi eşecurilor din 2019 sunt „sistemul”, bugetarii şi pensionarii. Dragnea, închis pe nedrept (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
La mai mare tovarasi!
E bine asa! Cu Mang in frunte nu o sa faceti nici macar 15 % peste 4 anisori! Stati numai sa ajunga Bolojan la CJB. Deductie: structura de conducere a PSD-ul din BH e populat voit de oameni fara coloana vertebrala si cojones, pe modelul PDL-ului lui Filip si mai nou a PNL-ului lui Bolojan. Sa nu cumva sa se ridice unu mai rasarit sa faca un pic de deranj la sefu mare. Diferenta dintre PSD si PNL e ca Bolojan reuseste cumva atat sa centreze cat si sa dea tot el cu capul si conduce totul cu o mana de fier. Pe modelul asta Mang suteaza pe langa minge si isi mai da si autogoluri cu ajutorul UDMR-ului. Zicea unu: politicienii trebuie schimbati cat mai des, ca si scutecele. In ambele cazuri, din acelasi motiv!
Postat 09 Februarie 2020, 18:43 de Kid
Brain surgery
Nu simpatizez pzd-ul,nici acu,nici inainte si nici de-acu incolo.Totusi,pentru infectia "muje p3d" mi-am luat ingaduinta sa recomand un tratament paliativ: se gaseste pe internet,gratuit,se da fara reteta.Sub denumirea "Gripa Ciumei Roșii ".Faza a 2-a a tratamentului se numeste "Guvernul Puli".Puli e o rasa de ciine,maghiara.Ce sa vezi,neurochirurgul de serviciu din acest stabiliment medical,a decis extirparea tumorii,pentru a evita raspindirea infectiei.Ma simt onorat.Desi, mi-ar fi placut sa apara "comentariu sters",am muncit pentru el.In schimb, genul asta de comentariu este tolerat,e pe placul d-lui A.Cris.E copy-paste:"Până când îți dobândești ceva cultura generala, taci daraq din gură, sa nu te audă MĂ-TA ".Pun un link?
Postat 09 Februarie 2020, 10:37 de excalibur
Ales cu mâna sus ... la fel ca Johannis candidat și Orban premier !?!
Așa înțeleg toate partidele democrația ...unde, de principiu, votul de persoane se face doar la secret !?!
Postat 09 Februarie 2020, 09:52 de CrisDumi
jurnalisti-propagandisti
Ca jurnalist ori esti obiectiv ori prezinti ambele puncte de vedere. Nu decizi de capul tau daca un discurs e delirant sau nu. Asta cu atat mai mult cu cat pe ai vostrii (Sica Mandolina si compania) nu ii jigniti nici macar cu o virgula. ...
Postat 09 Februarie 2020, 09:08 de testtest
NU vrem sa fi presedinte! VREM sa il urmezi pe Daddy!
Nelu, ai transformat acest partid in feuda proprie! Roman, te credeam mai barbat, cel putin mai inteligent.Ai muscat-o si tu...din nou!Un partid al traseistilor, reprezentativ pentru tradatori si tradari! Nelu, iti doresc sa mori cu el de gat!Apropos, ce mai face Ana ?
Postat 09 Februarie 2020, 08:01 de vineri
succes!
Cu asa oameni, nu pot sa le urez decat viteza maxima pe tobogan. Parca ar trai intr-o lume paralela.
Postat 08 Februarie 2020, 19:31 de oradea_mea_si_a_ta
Partid obsolet.
Poți să faci bine dacă ai imaginea asta obsoletă cu întruniri desprinse din comunism. Apropo, nu Dragnea l-a tras pe tușă pe Pavel deși era apreciat la Bruxelles? Încetați să-i mai luați partea că numai rău vă faceți. Păcat că tinerii nu au loc de manevrele veteranilor, politica e a cutrelor cu experiență.
Postat 08 Februarie 2020, 17:39 de oradeaveche
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON