URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2016, 15:49

Voluntarii din domeniul social au fost premiaţi de ASCO (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) a premiat, marţi după amiază, voluntarii din domeniul social, aducând astfel mulţumiri celor care se implică în sprijinirea celor nevoiaşi, bolnavi ori dezavantajaţi.

Cea de-a patra ediţie a Galei Voluntarilor din domeniul social a avut loc în sala mare a Primăriei şi a adunat circa 100 de persoane, dintre care cei mai mulţi voluntari şi reprezentanţi ai ONG-urilor din oraş. La eveniment a luat parte şi viceprimarul Huszar Istvan.

"Orice implicare în activităţile de voluntariat presupune o formă de învăţare socială şi dezvoltă o serie de abilităţi şi competenţe sociale: solidaritate, toleranţă, încredere că orice om poate face diferenţa în comunitatea sa, dorinţa de a ajuta dezinteresat, spirit civic, pe scurt, responsabilitate socială" a spus, în deschiderea galei, Arina Moş, director ASCO.

În cadrul evenimentului, au fost acordate premii pentru cel mai bun voluntar la şase secţiuni: respectiv asistenţă socială şi protecţia copilului, asistenţă socială şi protecţia persoanelor vârstnice, asistenţă socială şi protecţia persoanelor cu dizabilităţi, servicii de cantină socială, asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificultate, respectiv servicii sociale acordate în comunitate.

La categoria Centre de Zi pentru copii, cei mai buni voluntari premiaţi au fost Adriana Popa de la Asociaţia Caritas Eparhial şi Gyongyike Lakatos de la Asociaţia Down Oradea. La categoria cel mai bun voluntar care activează în Centre Rezidenţiale pentru Copii a fost nominalizată Ina Blaga de la Asociaţia Amia Suflet de Copil.

Sonja Van Kessel, voluntar al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea, a fost premiat pentru cel mai bun voluntar care activează în Centrele Rezidenţiale pentru Persoane Vârstnice. Natalia Ligia Achim de la Fundaţia Hospice Emanuel, Cristina Dubei din cadrul Asociaţiei Alsterdorf şi Florica Sălăjan din cadrul Fundaţiei de Scleroză Multiplă Bihor sunt voluntarii care au fost premiaţi la categoria asistenţă la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi.

De asemenea, la categoria cel mai bun voluntar care activează în Centrele de Zi pentru Persoane cu Dizabilităţi, au fost premiaţi: Elena Sabău de la Asociaţia Filantropia, Dorina Vlad din cadrul Fundaţiei Casa Minunată, Daniela Popa de la Asociaţia S.O.S Autism Bihor, Gheorghe Tordai de la Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor, Sarolta Boroş de la Asociaţia Deficienţilor Locomotori şi Nela Axinte de la Asociaţia Down Oradea.

Pentru categoria servicii de cantină socială, voluntarii premiaţi au fost Adina Claudia Popa de la Asociaţia Caritas Eparhial şi Anamaria Silvia Căvăşdan de la Asociaţia Filantropia Oradea.

Elena Indrieş de la Asociaţia Filantropia Oradea şi Creţu Alin, nominalizat din partea Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, au fost premiaţi pentru categoria asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificulatate.

La categoria servicii sociale acordate în comunitate au fost premiaţi Popa Maria, de la Uniunea Femeilor Bihor, Dorina Rodica Cionca din cadrul Asociaţiei Filantropia Oradea, Larisa Birta şi Micu Ioan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
?
D-na ARINA PATRICIA ! Ce vă mai plac festivitățile ! Cu cât mai multe fotografii. Am înțeles că în Primărie nu există rampă pentru persoanele cu dizabiltăți ( așa a zis Cristian Pușcaș , fostul consilier local pedelist ! ) dar o ardeți cu Gale !
Postat 04 Martie 2016, 12:45 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON