URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2015, 22:15

Unanimitate absolută: PSD Oradea i-a ales ca şefi pe Liviu Sabău Popa şi pe Claudia Timofte (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedinte interimar al PSD Oradea de când fostul viceprimar Ovidiu Mureşan a abandonat această funcţie, tânărul Liviu Sabău Popa a fost confirmat, joi seară, într-o unanimitate fără comentarii, lider al social-democraţilor orădeni.

Din cei 203 de delegaţi convocaţi, 173 au participat la conferinţa de alegeri a conducerii PSD Oradea. Singurul candidat la preşedinţia filialei a fost actualul lider, Sabău Popa, votat în unanimitate de colegii săi.

De altfel, cu unanimitate s-au votat toţi liderii filialei, care au candidat şi ei fără concurenţă: secretarul Aurel Mohan, trezorierul Adrian Stângă, vicepreşedinţii Bogdan Hossu, Călin Barabaş, Traian Costa, Ioan Ianceu, Nicolae Avram, Răzvan Puia şi Sergiu David şi membrii Ioan Curpaş, Florin Iepure, Rareş Lupu, Andrei Benţe, Florica Bungău, Tudor Covaciu, Monica Trif, Dorina Filip şi Romulus Ursădan.

Pentru funcţia de preşedinte executiv al filialei n-a candidat nimeni, însă a fost propusă preşedinta organizaţiei de femei, Claudia Timofte. Aceasta a acceptat propunerea, iar colegii au votat-o în unanimitate.

Viziune pe repede-înainte

Înainte de votul propriu zis, Liviu Sabău Popa le-a prezentat colegilor săi, în locul tradiţionalului raport de activitate, viziunea echipei sale pentru dezvoltarea Oradiei. Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, anunţase încă din luna iunie că partidul pe care îl va conduce va prezenta public propria strategie de dezvoltare, lucru care nu s-a mai întâmplat însă.

Viziunea prezentată succint de Sabău Popa este structurată în şapte părţi: creşterea salariilor, creşterea confortului cetăţenilor, Oradea – oraş turistic, Oradea – Smart City, Zona Metropolitană Oradea, dezvoltarea Universităţii Oradea şi repoziţionarea economică a Oradiei.

Pentru fiecare dintre ele, Sabău Popa a dat, pe scurt, şi câteva precizări. De pildă, a spus că este necesară restructurarea Universităţii din Oradea, că toate comunele din ZMO trebuie să-şi facă asociaţii de dezvoltare intercomunitare, că Primăria Oradea ar putea să scutească de jumătate din taxele de parcare şoferii de maşini hibrid ori că traficul rutier orădean trebuie descongestionat. Nu a intrat însă în detaliile acestor propuneri, aşa că viziunea social-democrată a fost prezentată în doar câteva minute, dar apoi aplaudată intens.

Cât despre viziunea pentru filială, preşedintele a spus că îşi doreşte ca într-un an numărul membrilor să se dubleze, adică să ajungă de la 865, câţi sunt acum, la măcar 1.600. "Dar să creştem natural, nu forţat", a spus Sabău Popa.

Atac la PNL şi la Mureşan

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat că susţine viziunea prezentată de mai tânărul său coleg şi l-a completat aruncând săgeţi spre actuala administraţie locală a Oradiei. "Cu toţii ne dorim ca Băile Felix să funcţioneze bine. În Felix azi gradul de ocupare este peste 100%, se pun paturi suplimentare în camere, în Oradea nici 40%. Aşadar, nu Felixul are nevoie de susţinerea Oradiei", a spus Mang, cu referire la proiectul primarului Ilie Bolojan de unificare a Oradiei cu comuna vecină Sînmartin, boicotat de PSD.

Mang a aruncat săgeţi şi spre fostul lider PSD Oradea Ovidiu Mureşan, aşa cum de altfel făcuse înainte şi senatorul Florian Bodog, care a sugerat că fostul viceprimar ar fi vrut să dezbine pesediştii. Nici unul dintre cei doi nu i-au pronunţat numele lui Mureşan, dar Mang le-a mulţumit social-democraţilor care n-au trădat partidul "pentru PNL sau pentru servicii date de PNL".

Liderul filialei judeţene a mai ţinut să precizeze că echipa tânără de la şefia PSD Oradea are potenţial şi ar putea anul viitor, la alegerile locale, să obţină un scor electoral de 30%, iar apoi, împreună cu ALDE şi UDMR, să conducă oraşul. "Să se mai odihnească şi cei de la PNL, poate mai citesc şi ei ceva, mai au o viziune", a spus Mang.

În aşteptarea lui Dragnea

În ultima parte a discursului, preşedintele social-democraţilor bihoreni s-a arătat nemulţumit că presa locală nu reflectă că Guvernul PSD îşi respectă promisiunile făcute în faţa orădenilor, şi anume că podul Densuşeanu şi pasajele supraterane sunt în lucru, blocurile ANL au finanţare, dar s-au blocat într-o greşeală a proiectantului, iar sala multifuncţională se face, dat fiind că membrii Consiliului Local Oradea au parafat, săptămâna trecută, ultimul document solicitat de Compania Naţională de Investiţii.

Mang le-a mai spus celor prezenţi că, dacă proaspăt alesul preşedinte interimar al PSD Liviu Dragnea confirmă că poate veni la Oradea săptămâna viitoare, va avea loc şi conferinţa judeţeană. Dacă nu, aceasta se va amâna în a doua jumătate a lunii august.

Întâlnirea social-democraţilor orădeni s-a încheiat după aproape două ore. Confirmat preşedinte, Liviu Sabău Popa a mai susţinut un scurt discurs de final, în care s-a concentrat să le mulţumească pentru încredere colegilor săi. Iar apoi a stat răbdător la sesiunea de pupici de după...

Citeşte şi articolul: "Mang, despre alegerea lui Dragnea în fruntea partidului: Este normală..."

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Simturi
Cu mirosu sta cam prost.!!!!!!
Postat 27 Iulie 2015, 08:33 de GORON
Liviu e un tip capabil, peisajul il trage in jos
Il cunosc pe Liviu de ceva ani, nu ne petrecem timpul liber impreuna insa am interactionat suficient de mult incat sa imi dau seama ca e un tip cu potential. In momentul de fata are o singura problema, alegatorul nu il poate lua "in modul" Liviu Sabau este omul pe care Mang l-a pus in locul lui Muresan. Tot respectul si aprecierea pentru domnul M. Stroe, pentru priceperea lui in organizarea de campanii electorale locale, dar cred ca de aceasta data Mang il trage in jos pe Liviu Sabau si nu Sabau va duce partidul de rapa. Hossu: "Caratorul de genti, insul fara nici un segment de coloana vertebrala, cu care cind vorbesti il vezi usor aplecat, servil...", domnu Mircea S. parca te vad pe dumneata pentru ca oricata teorie ai sti, de regula cand vorbesti cu cineva, daca nu privesti in jos te uiti aiurea pe pereti. Si pentru incheiere dumnule Agentul Termic am doua intrebari: Cat timp tre' sa pupi dosul lui Mang pentru sponsorizarea de la expozitia de arta naiva de anul trecut? Ce bai ai in ultimul timp cu Balmajan, te-a amenintat ca iti scoate ONG-ul din spatiu si nu mai ai unde depozita arcurile?
Postat 27 Iulie 2015, 06:20 de spectator
Succes
Felicitari domnului Liviu Sabau Popa pentru noua functie pe care o indeplineste.Sa speram cu totii ca schimbarea sa fie intr-un ceas bun, si sa aduca o schimbare in viata tuturor oradenilor.Trebuie sa acordam incredere in dansul, deoarece este un tanar politician care promite perspective.Speram ca se va implica cat mai mult in viata tinerilor oradeni, si sa dezvolte diferite proiecte pentru ei. Succes!
Postat 25 Iulie 2015, 10:29 de sava99
@romanul_simplu
Pt cei care vorbiti de traseim politic, va rog sa vedeti si componenta actualei conduceri, in care nu se regaseste nici doamna Adelina Coste sau alti asemenea. Ce usor este sa vorbiti! Haideti si voi cu fapte, ca vorbe s-au spus prea multe in ultimii ani! Astept cu interes sa vad proiectele noii conduceri si inca odata, felicitari si putere de munca!
Postat 25 Iulie 2015, 10:14 de lucian99
Replica
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti romanii simpli bihoreni dar si de catre oradeni.@Stefan spui si tu odata adevarul si dreptatea care sa fie cunoscut de romani simpli bihoreni ,dar macar spune tot si NU parti din realitatea PeSzeDe Bihor!:))=)) Revenind la articol ...Ce nu mi-a placut in fotografii au fost toti seniorii traseisti , tradatorii ,pitzipoancele din PSD Bihor /PSD Oradea (asta-i vorba celor din PNL Bihor) care s-au dus acolo sa voteze presedintele PSD Oradea pe Liviu Popa Sabau . Batranul Dudas pe langa Ioan Chivari traseistul care nici el nu stie unde-i la PNL Bihor , la PSD Bihor , la Vatra Romaneasca, sa nu zic de sculptorul Durgheu de langa Debelka Boglarka si alte pesediste vechi si batrane shulfe EX Sonia Draghici venite de la scoala de vara a OFSD Bihor , mai bine faceau o actiune filantropica si impartea pachete alimentare la oradenii cu posibiltati materiale reduse , da astea din OFSD Bihor au spart banii aceia pe distractia lor !RUSINE!Sa nu amintesc din nou de Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor , Euro paralmentarul PSD Pavel Emilian venit dela Bruxelles la ` prietenii` din cluburile de sub pasajul Vulturul Negru,de senatorul PSD Florian Bodoc (Brancarderul),sa nu amintim de `strategia de dezvoltarea orasului Oradea nefacuta la timp dar ,facuta de PSD Bihor (Minciuni) sarcina pentru viitorul candidat la PMOradea unde s-au pus toate la pachet cu ce va face presedintele PSD Oradea si s-a manipulat opinia publica oradeana ca PSD Bihor are grija de ei !Minciuni ! Astia au grija numai de EI din PeSzeDe Bihor ,in rest poate sa moara toti ca oricum votullor si de acolo tot la PSD va Vota , noul presedinte PSD Liviu Dragnea este expertin aceste lucruri care le-a facut la Teleorman!:))=))Acesta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 25 Iulie 2015, 07:10 de Romanul_Simplu
PCR transpartinic. Ep.: ”Congresul al XIV al PCR” - versiune: Oradea, iulie 2015? Sper ca nu.
1. Faptul că domnia la PSD Oradea a lui Ovi Mureşan s-a terminat, este un lucru benefic pentru organizaţie. 2. Ceea ce nu este deloc benefic/social-democrat pentru PSD Bihor: actuala structură a activului PSD Oradea/Bihor. În timp ce în ”Epoca portocalie” simpli membri fideli de partid, sau doar simpli simpatizanţi, erau loviţi din toate părţile de politruci portocalii ca Gelu Mircea Budău, după mai 2012 nomenclatura PSD Bihor a uitat repede de ei. Ba chiar s-a implicat şi în fabricarea unor ”compuneri” care să justifice marginalizarea unora cu IQ-ul mai mare. Nomenclaturistele ”social-democrate” Sonia, D. şi Claudia, T. ştiu de ce! 3. for: Liviu Sabău Popa - Ca să nu uiţi şi tu cine a contribuit de facto să vii la putere: vezi Decizia DSVSA Bihor nr. 288 din 31 decembrie 2009. Să nu uiţi cine a semnat-o, respectiv cine sunt ”păpuşarii” din spatele ei. 4. for: Ioan Mang - Dacă la alegerile locale şi generale, veţi înregistra rezultate modeste, să nu mai căutaţi vinovaţi. Recitiţi (şi) cele de mai sus.
Postat 24 Iulie 2015, 22:53 de stefan
Un viitor mai bun
Ma bucur sa vad ca un tanar a ajuns la conducerea acestui partid scapand de titulatura de comunisti. Speram ca se va implica mai mult in viata tinerilor
Postat 24 Iulie 2015, 17:52 de bogdanel
@sofiasofia
@sofiasofia, daca e sa o luam asa, mai mult de doua maini sub masa, nu cred sa fi fost! Legat de faptul ca nu a fost concurenta, nu vad de ce este luata ca si o vina a PSD-ului, oricine avand libertatea sa isi depuna candidatura. Faptul ca dnul Liviu Sabau Popa, a avut „nebunia” sa candideze, demonstreaza ca are curaj si vointa pt o schimbare in bine! Felicitari!
Postat 24 Iulie 2015, 17:50 de lucian99
s-au trezit postacii...
mai bine faceti un dus si la culcare,cu trei postaci nus e face primavara...o adunatura de jeguri la propriu vedem aici : traseisti, plagiatori, lingai toti dovediti de fapte
Postat 24 Iulie 2015, 17:33 de Florin25
Tinerii in viitor
E cel mai important sa oferim o sansa si tinerilor si sa nu le blocam sansa de a face ceva, odata ce au viziune si dorinta. Mult succes in toate actiunile viitoare!
Postat 24 Iulie 2015, 15:23 de voodoo69
Liviu Sabau Popa
Si am uitat sa ii urez mult succes lui Liviu sabau Popa, un presedinte tanar cu viziue, curaj si forta de a implementa viitoarele proiecte. :)
Postat 24 Iulie 2015, 15:18 de lucian99
Mult succes echipei PSD
Tinerii merita o sansa. Consider ca politica trebuie sa isi schimbe orientarea si perspective. Acum sansa a revenit unei noi echipe. Aceasta echipa este formata din tineri si seniori, care imbina perfect curajul cu experienta. Mult succes.
Postat 24 Iulie 2015, 15:17 de lucian99
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE sa fie cunoscut de catre toti romanii simpli bihoreni (oradeni) fiecare popor ar conducatorii pe care-i merita si la fel ...idem si poporul PSd Oradea are conducatorul pe care =l merinta , numai ca dca ava face asa cum va zice presedintele PSD Bihor Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor se va duce dreacu toata sandramaua PSD Oradea si voturile PSD!:))=)) Oameni noi si idei noiin PSD Bihor , dar din ideile acelea vechi PSD Bihor si oameni vechi (Claudia Timofte ) trebuiesc cizelate si finistate adaptate la romanul simplu bihorean oradean ca altfel simplu membru si simpatizantul PSD din Oradea nu va vota cu incredere sau va vota CONTRA, datorita atitudinii contra a `doamnei de fier ` fraulein Timofte ,impotriva simplului cetatean roman si a transparentei decizionale privind luatrea deciziilor in CJ Bihor si Preferctura Bihor o atitudine de dictatura personala in privinta eliberari informatiilor catre mass media, si cetatenilor romani simpli ea fiind si puratoarea de `cuvant ` a prefectului Claudiu Pop in teritoriu in Bihor , in fine NO COMMENT! :))=)) PeSzeDe ! PeSzeDe! PeSzeDe Bihor !:))=))Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 24 Iulie 2015, 15:15 de Romanul_Simplu
cine e pt,cine nu tot asa!
A fost jenant...sa nu ai contracandidat!...unde e concurenta?de ce nu ati lasat si pe altii?..ca pe vremea comunista:Cine e pt?v-ati uitat in sala sa vedeti cate maini erau pe sub masa?
Postat 24 Iulie 2015, 13:35 de sofiasofia
Un lucru bun!
Inca o dovada clara ca PSD Oradea este un partid cu viziune care isi doreste o schimbare in bine pe plan local si nu numai! Felicitari si va doresc mult succes!
Postat 24 Iulie 2015, 13:05 de angelaionescu2007
super
Ma bucur sa vad o echipa atat de tanara in fruntea psdului . Felicitariiiii!!
Postat 24 Iulie 2015, 12:55 de mariadaria2015
FELICITARI !
Felicitari echipei pentru sustinerea obtinuta !
Postat 24 Iulie 2015, 12:52 de voodoo69
asdasfa
Daca le-a castigat increderea, inseamna ca merita sa isi continue munca...
Postat 24 Iulie 2015, 12:51 de voodoo69
O schimbare pozitiva
Felicitari Liviu Sabau Popa! Sunt convinsa ca actualul presedinte si noua echipa vor avea realizari!
Postat 24 Iulie 2015, 12:45 de simonaivan
Over and over again
Pe roman se pare ca nu il poti multumi oricum ai face. Este o echipa tanara, cu cel mai tanar presedinte si vicepresedinte la nivel national care si-a prezentat un plan de dezvoltare. Haideti sa vedem realizarile aceste echipe noi, sa vedem cum se organizeaza si ceea ce pot face impreuna pt Oradea!
Postat 24 Iulie 2015, 12:30 de lucian99
iar vb fara noi
Toti vrem o schimbare in clasa politica, vrem tineri cu alta mentalitate! si cand apare unul imediat il injuram si il acuzam (fara un cacat de proba) si apoi ne miram ca nu vor tinerii sa intre in politica. Nimeni nu e perfect! dar hai in plm sa le dam o sansa indiferent din ce partid fac parte. Pt ca eu is satul de aceasi si aceasi domni sa conduca comuna, orasul, judetul si tara
Postat 24 Iulie 2015, 10:45 de boris
:))) PSD
Ok..previzibilul s-a intamplat. Marioneta lui Ioan Mang din PSD, a.k.a baiatu' lu' tata, si-a primit portia si e pe cale sa intre in politica "mare" :)))). Lasand gluma la o parte, stirea e defapt trista. De ce? Uitati ce scrie in articol: 1)"Pentru fiecare dintre ele, Sabău Popa a dat, pe scurt, şi câteva precizări. De pildă, a spus că este necesară restructurarea Universităţii din Oradea, că toate comunele din ZMO trebuie să-şi facă asociaţii de dezvoltare intercomunitare, că Primăria Oradea ar putea să scutească de jumătate din taxele de parcare şoferii de maşini hibrid ori că traficul rutier orădean trebuie descongestionat. Nu a intrat însă în detaliile acestor propuneri, aşa că viziunea social-democrată a fost prezentată în doar câteva minute, dar apoi aplaudată intens." DIN PACATE, d-l Sabau nu prea stie pe ce lume traieste. In primul rand, Universitatea Oradea, NU poate fi reformata de PSD, PNL sau orice alt partid, CI DOAR DIN INTERIOR. Punct! Colac peste pupaza, tot la UO este abonata financiar si familia lui Ioan Mang, care, lucarnd in pozitii importante are si ea partea ei de responsabilite - atata cat o fi - pentru dezastrul din UO, corect? Ia sa vedem mai departe 2)"Cu toţii ne dorim ca Băile Felix să funcţioneze bine. În Felix azi gradul de ocupare este peste 100%, se pun paturi suplimentare în camere, în Oradea nici 40%. Aşadar, nu Felixul are nevoie de susţinerea Oradiei", a spus Mang, cu referire la proiectul primarului Ilie Bolojan de unificare a Oradiei cu comuna vecină Sînmartin, boicotat de PSD." :)))))))) Mai rau decat un nestiutor e un nestiutor incapatanat, care se si da in spectacol. Ideea fuziunii nu era DOAR aceea de a facilita "punerea de paturi" in camerele de hotel din Oradea, ci era vorba de avantajele proprii, puse la comun. De altfel, de la inceput ideea de baza era sa legam potentialul turistic al Oradei de cel al Felixului si nu invers. Nu a sustinut nimeni ca Felix duce lipsa de turisti ci tocmai, s- avut in vedere faptul ca Oradea poate profita de un plus de turisit cu ajutorul Felix-ului, printru-un pachet turistic comun, mai variat. Atata tot! Cei de la PSD stiu doar sa arunce cu noroi si sa interpreteze eronat ce vor ei. 3) "Să se mai odihnească şi cei de la PNL, poate mai citesc şi ei ceva, mai au o viziune", a spus Mang. AICI NU MAI E NIMIC DE COMENTAT. Mang, un dinozaur expirat politic, se simte acum pe val, dupa ce i-a dat o limba lui Dragnea in posterior la Bucuresti. Pacat doar ca pe Dragnea, si cam pe oricine de la conducerea "mare" a PSD. Se vede doar cat "iubesc" cu totii Oradea si Bihorul. L-am vazut si pe Dragnea cu totii cand a fost ultima data!!!
Postat 24 Iulie 2015, 08:49 de OradeaCivitas
foarte slaba treaba la PDSR
Pai tov. Mang, cu asemenea specimene vrei matale sa castigi alegerili la primavara ? Vai de capul nostru ! Io pa baiatu' asta nu-l vad votat nici de 15% dintre oradeni ! Ia sa vedem, pe cine-ati mai pus voi pe-acolo ? Pe Bogdan Hossu vicepresedinte ? Caratorul de genti, insul fara nici un segment de coloana vertebrala, cu care cind vorbesti il vezi usor aplecat, servil ? Pe Curpas ? Un lingau la PD, convertit subit la culoarea rosie, un "amorez" tomnatic implicat in diverse scandaluri, un betiv pe care-l gasesti in fiecare zi (zi, nu seara !) la bodega Oituz !? Aoleu ! Nene, mai bine puneti-o pe Claudia Timofte sa candideze la premaria Oradea, posibil s-o aleaga lumea mai mult decat pe tristul Sabau, oricum decat nenorocitul de Balbajan parca tot mai bine Claudia Timofte. Zicem, nu stim.
Postat 24 Iulie 2015, 08:35 de AgentulTermic
penibil
Mai Mang PNListii vrei sa citeasca cartile si articolele plagiate de tine
Postat 24 Iulie 2015, 01:08 de prof
Psd
Cu Liviu Sabau la alegeri o sa aveti mai putine voturi ca si Partida Romilor. Sunteti penibili!!
Postat 23 Iulie 2015, 23:40 de Mekla
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON