URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iulie 2014, 21:16

Transformare spectaculoasă: o fostă fabrică de confecţii din inima Oradiei a devenit hotel de trei stele - Caro Boutique (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de vineri, pe strada Mihail Kogălniceanu, vizavi de Liceul Aurel Lazăr, funcţionează Hotel Caro Boutique. Deschis în urma unui proiect de reconversie a clădirii în care a funcţionat în ultimele două decenii fabrica de confecţii a familiei Bodea, proiect la care au lucrat mai bine de doi ani trei arhitecţi, hotelul e condus de două tinere surori, Cristel şi Simina Bodea, care şi-au propus ca noua întreprindere să fie una din cele mai competitive în acest domeniu.

Hotelul a fost inaugurat în prezenţa unor oficiali, de la prefectul Claudiu Pop şi primarul Ilie Bolojan până la vicepreşedintele CJ Ioan Mang şi rectorul Universităţii, Constantin Bungău, dar mai ales a numeroşi prieteni de familie ai proprietarilor.

"Oferta noastră constă într-un pachet de servicii complete, pliate pe toate nevoile clienţilor", a spus celor de faţă Cristel Bodea, prezentând hotelul care are 44 locuri de cazare în 18 camere amenajate în stil minimalist, primordial fiind confortul. Toate camerele au televizoare LED, minibar, seif şi instalaţii de climatizare de înaltă performanţă, şapte fiind cu pat matrimonial, două apartamente, opt camere duble tip twin, două single şi una triplă, cu pat dublu şi cu unul single suplimentar.

Alături de terasa foarte elegantă şi discretă din curtea interioară, cu pardoseală din lemn exotic rezistent la intemperii, restaurantul este un alt atu al Hotelului Caro Boutique. Având o capacitate de 80 de locuri, acesta va asigura masa nu doar pentru clienţii cazaţi aici, ci şi - desigur - pentru orice orădean, urmând să funcţioneze între orele 7.00 şi 23.00, iar între 12.00 - 15.00 să ofere prânzul în regim de "meniul zilei", cu bucătărie internaţională şi românească, bazată pe ingrediente proaspete.

"O să mă vedeţi zilnic la piaţă, de unde vom aduce legume, fructe şi condimente proaspete", spunea, de altfel, managerul Cristel Bodea. Ea însăşi mamă a doi copii, aceasta a ţinut să precizeze că bucătăria e una dintre marile sale pasiuni, iar restaurantul a fost dotat şi cu scaune speciale pentru copii, iar pentru aceştia vor fi meniuri anume preparate, delicioase şi în acelaşi timp sănătoase.

Noul hotel are o sală de conferinţe cu 80 de locuri, echipată cu sisteme audio şi video la cele mai noi standarde, punând la dispoziţie inclusiv un laptop şi o imprimantă multifuncţională. De asemenea, Caro Boutique are şi o zonă de SPA, cu saună, sală de fitness şi sală de masaj.

"Din sufletul Oradiei sper că Hotel Caro Boutique să ajungă şi în sufletele orădenilor", a spus managerul Cristel Bodea înainte ca împreună cu sora sa să taie panglica inaugurală, iar primii clienţi ai casei să se retragă pe terasă, pentru a urmări de aici prima semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
WSM
Vai si amar! Oare ce impozite platesc astia care se lauda ca au peste 100 de angajati. As fi tare curios. Cam atata vor plati si de la hotel.
Postat 07 Iulie 2014, 08:24 de WSM
Un "muncaş"
Să desfăşori activitate de producţie cu peste 100 de angajaţi, să creezi noi locuri de muncă în condiţiile reale de pe piaţă, sunt FAPTE LĂUDABILE. BRAVO! Să-ţi exprimi public frustrarea, invidia, răutatea - sunt VORBE GOALE. RUŞINE!
Postat 07 Iulie 2014, 08:04 de Un "muncaş"
Upsss
....Renata ai uitat sa spuna din ce surse (si muncasi de pe plantatia fabrici de confectii ce salarii au ) ...Mda frumos hotel , din croitorie ,dar muncitori ,cu salarii mizere . ...
Postat 06 Iulie 2014, 20:05 de Tronc Hodoronc
@ popa
Sunteti obsedati. De ce il bagati pe Bolojan in toate cacaturile mafiotilor astora? Bolojan si Lipoveanu nu au nici o legatura cu autorizatia de constructie ilegata data pentru hotel. Omul lui Vila care a rezolvat problema.
Postat 06 Iulie 2014, 15:19 de Silviu
Capabilii
Domnul "ziarist" cât a incasat pt. articolul publicitar?! Cel puţin o masă copioasă a primit? Din păcate unii ziarişti se vând ieftin, las-o incolo de deontologie!! Ce treabă avea conducerea administrativă şi politică a judeţului cu o afacere privată?? Sau patronii işi racolează deja viitorii clienţi, politrucii plătiţi din banii publici!!??? O temă pe care ar putea domnul ziarist s+o aprofundeze: cum a primit acest hotel autorizaţie fără să aibă locuri de parcare??!! Onor primărie pune condiţii drastice pentru cetăţenii simpli, dar dacă eşti fata lui tata... Bolojan sau Lipoveanu trec cu vederea cerinţe minimale.
Postat 06 Iulie 2014, 09:19 de popa
Banii vin greu fetelor
Viitor stralucit daca a fost prezent si Constantin Bungau rectorul Universitatii din Oradea. Peste un an vom vedea cazari la acest hotel a tuturor vizitatorilor sorbonicii. Oricum Ramada scartaie si nu mai cotizeaza prin Rosca.
Postat 06 Iulie 2014, 07:26 de hotelier
Mr
Este foarte "important" pt Romania ca niste srl-uri obscure cu activitati de asemenea obscure, fara nici o legatura cu turismul, sa primeasca bani cu carul din fonduri Europene. Asta in timp ce scolile spitalele, infrastructura si multe alte domenii sunt intr-o totala lipsa de fonduri. In loc sa dezvoltam Romania prin infrastructura si servicii de baza, se dau bani unor srl-uri ca sa poata sa functioneze cu preturi de dumping (normal, daca investitia e capatata) sa mai termine ceva din concurenta (unii care au investit si construit din forte proprii), iar intre timp isi umfla buzunarele si se umfla si in pene. Multumim pentru ajutor UE
Postat 05 Iulie 2014, 19:40 de Vlad
Simina Bodea
Simina Bodea este cumva colega mea de la științe economice ects pe care a dat-o afara de la examenul De MANAGEMENT Pt ca a copiat? Ea este MANAGER la acest hotel? Viitor strălucit o sa aibă :))))
Postat 05 Iulie 2014, 17:53 de Alt cetățean
O parere
Cristel, Cristel noroc cu tati ca altfel... Nu zic ca n-ai invatat bine in scoala, da' parca prea se vede mana tatii in afacerea asta.
Postat 05 Iulie 2014, 16:10 de Un cetatean
prima semifinala
Vreau sa aflu si eu rezultatul de la prima semifinala al Campionatului Mondial de Fotbal daca ei tot l-au vazut deja! :)
Postat 05 Iulie 2014, 14:09 de microbist
Smecheri
Ce figuri de smecheri au astia. Sunt sigura ca si ei au inceput afacerile dupa ce au vandut televizorul color. Amu si-au luat cu LED in fiecare camera.
Postat 05 Iulie 2014, 10:58 de Baba
super,
alt faliment,ramada da faliment,dar va merge butic hotelul de pe strada taranilor din metropola oradea care-i terminata...povesti,de ce n-au facut fabrica?au vrut banu usor din comert si servicii,s-a terminat baieti...160 pe noapte mereti ma-n in...
Postat 05 Iulie 2014, 10:02 de szobi
@dr Hause
Eu ma bucur sincer cand cineva alege sa-si investeasca in Oradea banutii, indiferent in ce domeniu. Poate mai apar cateva locuri noi de munca, se mai renoveaza o cladire veche(vezi cazul de fata). Creste incet incet si orasul asta pustiit de primarul Filip atatia ani. Lumea care vine in Oradea e placut impresionata, cei care revin dupa o perioada mai lunga sunt uimiti de schimbarile in bine. Nu cred ca hotelul respectiv s-a gandit ca o sa-si faca nu stiu ce reclama cu acest articol, dar e normal ca un ziar local sa mai zica ceva despre ce e nou. Poate tu ar trebui sa te limitezi la vizualizarea pozelor de la petreceri pe bihon sa vezi ce interlopi mai chefuiesc.
Postat 05 Iulie 2014, 09:59 de Dorel
Reclama gratuita
Nu este o stire,este o ordinara reclama mascata
Postat 05 Iulie 2014, 09:37 de dr Hause
LED
Cel mai important detaliu,este , ca .."Toate camerele au televizoare LED".
Postat 05 Iulie 2014, 09:07 de Viki
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON