URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2011, 17:57

Soţia şi cuscra ministrului Borbely, audiate la DNA Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Soţia şi cuscra ministrului Mediului, Laszlo Borbely, au fost audiate, joi, de procurorii DNA Oradea, în dosarul de trafic de influenţă în care apare şi numele ministrului. Cazul e legat de lucrările pe care firma omului de afaceri Ion Ciocan le-ar fi executat în apartamentul cuscrei ministrului.

La ieşire, cele două au refuzat să facă orice fel de declaraţii. Acestea au fost audiate în calitate de martore, după cum a declarat la ieşirea din sediul DNA Oradea avocatul omului de afaceri Ion Ciocan, Mircea Stratulat.

avocat ciocan mircea stratulat.jpgAvocatul a participat la audierile efectuate, joi, la sediul DNA Oradea însă a refuzat să facă vreo declaraţie referitoare la informaţiile pe care cele două femei le-au furnizat procurorilor. "Eu nu pot să comentez despre conţinutul declaraţiilor, nu am acest drept", a mai spus Mircea Stratulat (foto).

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, că ştie despre dosarul DNA în care a fost invocat numele său tot atât cât ştie şi presa şi că ministerul pe care îl conduce nu face niciun fel de discriminări faţă de cei cu care sunt încheiate contracte. "Nu am niciun fel de implicare în acest caz", a declarat Borbely.

El a mai precizat că atunci când a preluat ministerul se înregistrau aproximativ 30 de miliarde de lei datorii către constructori, care au fost plătite. "De atunci plăţile sunt la zi şi nu fac colegii mei, din câte ştiu, niciun fel de discriminare", a mai spus ministrul.

Laszlo Borbely a mai declarat şi că nu are nicio implicare în cazul despre care a aflat din presă şi că "ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat". "Justiţia este liberă să îşi facă datoria", a spus Borbely.

Ministrul Mediului ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea acestui apartament, în schimbul influenţei sale în atribuirea contractelor. Această firmă, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o, a primit în ultimii patru ani 37 de lucrări publice, 34 dintre ele de la "Apele Române", în valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 în timpul mandatului demnitarului.

Procurorii anticorupţie orădeni au început deja urmărirea penală în acest dosar împotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrărilor, SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, pe nume Ioan Ciocan, dar şi împotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat între omul de afaceri şi ministru, potrivit datelor comunicate de către DNA. Ioan Ciocan este învinuit pentru cumpărare de influenţă, iar Szepessy pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineaţă, o percheziţie într-un imobil care ar aparţine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, în dosarul în care se fac cercetări privind un presupus trafic de influenţă privind atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" către o firmă din Negreşti Oaş.

Joi, odată cu audierile soţiei ministrului Laszlo Borbely şi a cuscrei acestuia, Vincze Maria, procurorii DNA Oradea au efectuat alte percheziţii în două apartamente din Bucureşti aparţinând omului de afaceri Ion Ciocan. Într-unul din apartamente, procurorii l-au găsit pe consilierul directorului general al "Apelor Române", Mihai Urzică, care nu a putut prezenta niciun act de închiriere sau comodat încheiat cu afaceristul.

Procurorii intenţionează să verifice şi dacă nu cumva Urzică şi-a decontat fraudulos eventualele cheltuieli cu închirierea apartamentului, în condiţiile în care acesta nu avea acte legale pentru reşedinţa sa. Se pare că Ion Ciocan a avut contracte de peste 50 milioane de euro cu Ministerul Mediului şi Apelor.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seara, că nu a primit nicio înştiinţare de la Direcţia Naţională Anticorupţie privind vreo acuzaţie oficială împotriva ministrului Mediului, Laszlo Borbely, acesta fiind în continuare membru cu drepturi depline al Guvernului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
O oferta catre eBihoreanul !
In atentia redactorilor de la eBihoreanul : contra unei sume pe care o vom negocia, ma ofer sa corectez greselile gramaticale din articolele asa-zisilor redactori. De pilda: in limba romana la genul feminin, plural, se spune ,,martore'', nu martori ! A|r fi mult de lucru, mi-as merita banii ! Astept sa fiu contactat !
Postat 15 Iulie 2011, 17:24 de elevul Goe
ha, ha, ha, ha
nascocire politica cica aparatamentul ar fi fost folosit de un strain care face investitia, aici intra in rol contractul decomodata datat oricand , de aceea trebuie obligtoriu legalizate la notar sa se faca dovada in cazul infractiunii de incasarea de bani sub acuzatia penala de evaziune fiscala:))) vedeti tot sarim tot fufim faceti o taxa fixa de 5 lei pe autentificare si totul va fi legal, dar asa face evaziune legala. DECI cine e vinovat : sistemul de comunism impus, lasa intentionat usii deschise de a incalca legea.
Postat 15 Iulie 2011, 11:15 de anca
daca tot primitivi suntem
nu ne ramane decat sa ne ascutim furcile si topoarele deoarece noi traim un joc de a vacanta cand e vb de putere PDL +UIDMR se poate! coruptia exista folose stranse stau marturie in familiule lor dar DNA si ANI ne invart in codul civil contagiosss, ce va fi din octombrie e dezastru, cum pot tari unii cu 4000 lei si alrii cu 10.000 lei/luna cine l;e va plati pensiile? Moartea probabil, vom fi obligati sa devenim criminali, fara gluma.inchid firmele multii de unde o sa acumulatii bugetul pentru 2012 din reateaua de interlopi trimisa in strainatate sa fure copii:))
Postat 14 Iulie 2011, 21:35 de da!
Hotul si virginitatea
Primul gindac a intract in colimatorul broastei. Semn ca broasca nu doarme totusi. Ar urma alti gindaci la gura broscoiului. Ex: Verestoly, Frunda, Kiss, etc. Treaba este cu gindacimea ca repede se replieaza si se aduna la un loc, facind scut. Si atunci se incrunta la broasca de parca ar lua foc si striga dupa ajutor la pestele de serviciu. Ex: Ponta, Antonescu, etc. Asa se face politica in RO.
Postat 14 Iulie 2011, 19:26 de Frauda in persoana
da, asta sunt oamenii auzi facatura politica eventual multa prostie din partea celor lacomi:))
Se pare că Ion Ciocan a avut contracte de peste 50 milioane de euro cu Ministerul Mediului şi Apelor. 40 de lucrari ia depuneti voi dosare sa vad daca primiti una singura licitatie nu 10 :)) lucia varga zice a ca spera ca e doar un zvon de paraca ea nu stie cum se dau pachetele:)()) cum pot fi oamenii asa de prefacuti, cum, in politica fara prieteni de familie nu ai viitor ei trebuiesc sustinuti financiar ca sa te sustina:)) le dai banii publici e f simplu.
Postat 14 Iulie 2011, 18:54 de dan Bihoreanul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON