URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2013, 17:13

Sens giratoriu în faţa Bisericii Sfântul Andrei: Aleea din strada Dobreştilor va fi acces auto cu ieşire în strada Aluminei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Aleea din strada Dobreştilor se lărgeşte şi se transformă în acces auto, a anunţat, miercuri, Primăria. Odată modernizată, aceasta va fi cu sens unic către strada Aluminei, de care va fi legată printr-un sens giratoriu ce va fi amenajat în intersecţia din faţa Bisericii Sfântul Apostol Andrei.

Reprezentanţii au semnat săptămâna trecută contractul de execuţie a lucrărilor încheiat cu firma Gamid Prodexim. Firma orădeană şi-a adjudecat lucrarea prin licitaţie pentru suma de 535.548 lei, la concurenţă cu societăţile Gauss Topo (545.751 lei), Selina (660.309 lei) şi Drumuri Orăşeneşti (623.320).

Câştigătorul licitaţiei va demara lucrările în primăvară şi va trebui să le finalizeze în termen de 90 de zile de la emiterea ordinului de execuţie şi predarea amplasamentului de către beneficiarul reprezentat de municipalitatea orădeană.

"Lucrarea se impune pentru fluidizarea circulaţiei în zonă şi pentru a oferi o cale nouă de acces auto pentru locuitorii blocurilor din zona Dobreştilor, care până acum trebuiau să ocolească prin strada Sovata", a declarat Leontin Pătcaş, şef Birou Drumuri şi Poduri din cadrul Primăriei.

Numele firmei Gamid Prodexim, în care se regăsesc o parte din acţionarii Asfamixt, a devenit cunoscut în urma scandalului declanşat la Primăria Budureasa pentru care a făcut asfaltări în satele Sălişte şi Budureasa unde a decontat nelegal sume mai mari decât cele cuvenite pentru lucrările efectuate. Curtea de Conturi a dispus anul trecut, în urma unui control făcut la Primărie, returnarea sumelor încasate necuvenit.

În Oradea, firma de construcţii a început pe 5 noiembrie 2012 lucrările de modernizare ale străzii Zambilelor. Termenul de finalizare a investiţiei în valoare de 523.193 lei este de trei luni, dar lucrările au fost îngheţate în decembrie în urma răcirii vremii şi vor fi reluate după dezgheţul din primăvară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
comentariu
Sint o locatara de pe Dobrestilor in loc sa faca sosea intre blocuri mai bine facea un parc pt.copii.Nu trebuia sa se taie 4 pomuri de tei ca erau foarte bune si frumoase pe linga ca erau pomuri tinere.Nu mai stie primaria cum sa faca bani si ia din spatiile verzi de la blocuri.Trebuia sa intrebati si locatarii ca doar le priveste cel mai mult!!!!!!!!!!!Rusine mare pe primarie si cine va votat!!!!!!!!!!
Postat 18 Martie 2013, 16:23 de anonim
180 mii euro furati
Baaaa bolojane, zici ca primaria nu are bani si se imprumuta de la banci, pentru ce?!?! bagi tu 130 mii euro intr-o giratie care nu-si justifica rostul si mai dai 50 mii euro pt fc bihor sa mearga in cantonament in antalya?!?! intre timp injumatatesti bugetul echipei locale de baschet care e lider in campionatul national si te stergi pe cur cu orice logica sau bunsimt pentru dezvoltarea orasului! sa-ti fie neamul de rusine, tu interesele cui le reprezinti? doar selina?
Postat 21 Februarie 2013, 23:02 de TF
giratie
deja sint vreo trei giratii in zona aia, de la podul sovata pina pe dacia, * are boala invirtitului in intersectii, numai giratii viseaza zi si noapte...... Giratia cea mai prost gindita e pe dacia la intersectia cu carpati, in fiecare zi se fac cozi INTERMINABILE pina in dreptul magazinului profi, dar ce l doare * pe bolovan, sa si traga giratie si la ma sa in cotetz...
Postat 21 Februarie 2013, 19:51 de turbo
Revenim ? Oare de ce ?
In urma cu cativa ani str. Dobrestilor era o strada reala ! Cineva "inteligent" gandindu-se ca ne-am civilizat a facut-o pietonala. Dar, cum se intampla la noi imdiat se circula cu masina pe ea si un pic de loc daca exista e loc de parcare (sa nu imi spuna cineva ca daca in locul Bisericii Sf. Andrei era o parcare - si gratis - nivele subteran si suprateran toti isi puneau masinile acolo ! La noi NICIODATA !). Acum se reface strada si apare o giratie. Nu cred ca va rezolva nimic. Str. Dobrestilor va fi greu circulabila (daca e sens unic, atunci masini pe ambele parti si pe trotuare !) iar aglomeratia (daca exista - eu zic ca nu exista) va ramane la fel.
Postat 21 Februarie 2013, 16:25 de Emil aici dintotdean
eh, asta-i prea mult
Da, ce-i mult strica. Acolo e destul de lejer, insa un pic mai incolo la intersectia cu Carpati ar mai potrivit un semafor, pentru simplul motiv ca nu pare sa incapa o giratie. Da, sunt cam multe giratii. Oricum si aici ca si in alte locuri se vor face cu balize din plastic la inceput. Desi costa si alea...
Postat 21 Februarie 2013, 12:50 de dan oradeanul
alta
O giratie care foarte probabil va avea aceeasi soarta ca si aceea din nufarul/cantemir. Azi se face, se plateste si la anul o desfintam, sa fluidizam traficul. Penali rau...
Postat 21 Februarie 2013, 10:45 de alta
apostol andrei spre carpati
Glumiti? Eu locuiesc exact acolo, iar intersectia vizata este super lejera, fara nici o aglomeratie. In schimb la 2 pasi, iesirea de pe sf. apostol andrei spre carpati e o nebunie dimineata, la pranz si seara. aici trebuia facuta giratia pentru ca e aproape imposibil sa faci stanga, spre aluminei. Chiar le faceţi după ureche? Nu, de fapt doar vă bateţi joc!
Postat 21 Februarie 2013, 10:00 de vecin
Nebunie
Umbla vorba prin targ ca Bolojan ii bolnav ! Nu credeam , dar dupa decizia asta cred ca trebuie sa-si faca un consult psihiatric . Poate si o internare de 3-4 luni la Spitalul 6 nu i-ar strica !
Postat 21 Februarie 2013, 07:28 de marian
pocaitul *
CENZURAT
Postat 21 Februarie 2013, 01:51 de alin
Reconsiderati va rog
Stimate domnule primar, Ma mandresc cu ceea ce s-a facut in Oradea de cand ati preluat fraiele primariei. Intr-adevar, nu pot sa nu observ o usoara inclinatie spre sensuri giratorii, dar atata timp cat nu incurca, nu ma deranjeaza. In fond, fiecare primar isi lasa o anume amprenta asupra unui oras, acesta nefiind un lucru rau. In ceea ce priveste noul proiect, de a transforma o zona linistita, unde copii au locuri de joaca ferite de masini in acea zona dintre blocuri, cu liniste si verdeata, intr-o strada cu acces auto, nu cred ca este cea mai fericita idee. Permiteti-mi sa-mi argumentez parerea, prin simplul fapt ca intr-adevar nu este o zona cu ambuteiaje si poate nu ar fi atat de necesar sa faceti acest demers. Ganditi-va la cat cantareste in balanta fiecare optiune. Daca veti ajunge sa cititi acest mesaj, sper sa acordati din nou macar un moment de gandire asupra acestei decizii. Va multumesc.
Postat 20 Februarie 2013, 22:28 de Anonimul
Sa va fie rusine!
Acolo nu e nici o aglomeratie si nici un blocaj. Bani aruncati pe fereastra. Pardon, bani luati din buzunarul meu si aruncati in buzunarul unei firme.
Postat 20 Februarie 2013, 19:14 de Prostu care plateste
Propunere
Propun ca la orice intersectie de minim 2 strazi sa se construiasca un sens giratoriu , plus schimbarea numelui orasului din Oradea in Orasul sensurilor giratorii , deja prea se exagereaza cu sensurile giratorii , la orice c***t de intersectie se face sens giratoriu .
Postat 20 Februarie 2013, 18:05 de Tractoristu
craciun christian
aici e nevoie de parcari nu de sens giratoriu!de ce nu ati supus proiectul unei dezbateri publice cu cei implicati ?
Postat 20 Februarie 2013, 17:49 de locatar
!?!
Încă o lucrare inutilă, marca "Bolojan".
Postat 20 Februarie 2013, 17:41 de Carp III
Doamne, cu ce ti-am gresit ?
Nu mai scapam de obsesiile invartitului ? Sa mearga la el in sat si sa faca numai turbogiratii ! Aproape toate sensurile giratorii mosite de asta s-au dovedit niste tampenii, dar tampenii facute pe banii nostri !
Postat 20 Februarie 2013, 17:38 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON