URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2019, 22:16

Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, în faţa scorului răvăşitor de la alegerile prezidenţiale: „Noi n-am greşit cu nimic, doar că n-am câştigat” (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vestea previzibilă a victoriei lui Klaus Iohannis în faţa candidatei social-democrate Viorica Dăncilă, la alegerile prezidenţiale, a fost acceptată, duminică seară, în linişte la sediul PSD Bihor.

Cu Komornyc înainte!

În biroul preşedintelui Ioan Mang, pe lângă acesta, stătea consoarta sa, Erica Mang, preşedintele executiv al PSD Bihor, Emilian Pavel, şeful PSD Oradea, Florian Bodog, şeful Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix Cozma, şi ex-secretarul de stat Lilla Debelka. Cu 10 minute înainte de anunţarea exit-poll-urilor, PSD-iştii urmăreau Antena 3, fără a scoate prea multe vorbe. Din când în când, Mang, din spatele unui laptop, mai pomenea despre prezenţa la vot.

În schimb, în sala de şedinţe a PSD Bihor atmosfera era destinsă... cu forţa. Tinerii din organizaţie, care în această noapte vor centraliza datele de la numărătoarea paralelă din secţiile de votare - mult mai puţini decât la turul 1 al alegerilor prezidenţiale -, ascultau muzică. Ca o declaraţie de dragoste pentru Dăncilă, cântecul care se auzea tare din boxe era "Cât te iubesc", a lui Ovidiu Komornyc.

Când la Antena 3 s-au arătat rezultatele sondajului CURS - Avangarde, PSD-iştii chiar n-au mai zis nimic: exit-poll-ul arăta că Viorica Dăncilă are doar 35% din voturi, iar Klaus Iohannis 65%.

Mai multe, dar mult prea puţine

Mang nici n-a dorit să asculte declaraţia învingătorului Iohannis, difuzată de Antena 3, şi i-a invitat pe jurnalişti la declaraţii, dovedind din nou că nu ştie să piardă.

Întrebat cum comentează rezultatul acestui vot, care arată clar că a fost şi un vot anti-PSD, Mang a răspuns privind spre partea plină a paharului, asemeni şefei sale de partid.

"PSD şi-a recuperat voturile pe care le-a avut la parlamentarele în 2016, peste 3 milioane de voturi, în condiţiile în care toate celelalte partide au fost împotriva PSD şi în condiţiile în care Klaus Werner Iohannis a dus o luptă cu PSD-ul, încercând să atragă toţi votanţii şi ideea că trebuie luptat împotriva PSD. Totuşi noi ne-am recuperat voturile pe care le-am pierdut. În rest, aşteptăm, numărăm voturile, nu cred că este rezultatul exact, o să numărăm până la capăt", a declarat Mang.

Nimic de reproşat

BIHOREANUL a insistat ca şeful PSD Bihor, dincolo de a se încuraja pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, să spună dacă nu crede, totuşi, că partidul din care face parte a greşit în acest scrutin electoral şi în guvernarea pe care a gestionat-o prost.

"Deloc. PSD are 35% şi ceilalţi toţi împreună au 65%. Noi n-am greşit nicăieri. Am greşit că n-am câştigat. Un preşedinte dictator, care n-a avut nicio dezbatere cu nimeni, că ştia că orice dezbatere îl aduce în dezavantaj, care n-a făcut nimic pentru ţară, a luptat cu PSD-ul. Şi populaţiei probabil că asta îi place, să ne luptăm între noi, în loc să facem ceva constructiv pentru ţară", a spus social-democratul.

Întrebat dacă partidul are nevoie de o primenire, Mang a spus că PSD se primeneşte continuu de 30 de ani, dar că nu crede că este momentul oportun pentru o discuţie despre debarcarea lui Dăncilă. Şeful PSD Bihor nu ia în calcul varianta că aceasta nu ar fi fost candidatul potrivit şi este convins că, dacă fostul premier ar fi participat la o dezbatere cu preşedintele în exerciţiu, ar fi obţinut un scor mai mare.

"Vom câştiga localele şi parlamentarele. În acest an, la aceste alegeri, ochiul care râde spune că ne-am recuperat voturile din alegerile parlamentare, în condiţiile în care toate partidele au fost împotriva PSD, ochiul care plânge este că nu am câştigat", a concluzionat şeful PSD Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
PROST=Noroc (trad.germana) ! MANG, esti PROST! Stai jos si du-te acasa! LASA-NE!
Tu si cei asemenei tie, v-ati batut joc de un partid, membrii acestuia si tara asta, cu cetatenii din ea si din disaspora! Daca nici din aceste 2 tururi de alageri nu ati inteles nimic...!?! Stai jos! Esti prost!
Postat 25 Noiembrie 2019, 10:51 de vineri
Din ciclul "..
Din ciclul "idioti pana la Victoria finala"! Niste gunoaie care au sabotat din '89 tara, au dat-o pe nimic oricui le-a dat mita, au distrus tot lasand Romania parjolita mai rau ca dupa un razboi. Doar fanariotii se pare ca au fost mai rai ca "astia" de la pesedeu. Asta e valoare lor "doi mici si o bere" pe persoana fizizca! Da, despre morti numai de....rau!
Postat 25 Noiembrie 2019, 08:13 de scortosul
Dar totuși
Îl văd pe Felix de Oradea, minunatel VELEA, dar Liviu Labau unde e ????
Postat 25 Noiembrie 2019, 00:16 de Sandu1206
Cozma cand zboara din functie?
Pe Cozma cat il mai tine PNL in functie? E un 0 barat, un lingau fidel lui manga!
Postat 24 Noiembrie 2019, 23:24 de ioandan
No nu-i bai
Mangă=poarta albă. Cu tot cu avocații lui.
Postat 24 Noiembrie 2019, 23:02 de Sandu1206
Ce vorbești straine?
Ce locale, ce parlamentare? Ultimele 2 episoade de vot, prezidential si euro, ati fost praf. Praf! Stii? P R A F! Asta se alege de voi, arongantii naibii. Ete, ne-am urinat pe voi, si continuam. Sfarsitul nu-i aici! Nu este ala vot la care sa nu o incasati. I-ati pus pe unguri sa saboteze votu, asa-i? Eh, nici un bai, ramaneti cu ei sa va prapaditi impreuna. Si acuma sh... Se aud pasi. E Codruta de la Procuratura Europeana. De aici incepe comédia pentru voi. Care e in primul val de aderare la dungi, la Rahova, poarta alba, jilava? Se pot face sapaturi sa luati cu ultra all inclusive acolo, pedepse maximale sa primiti. Va reformati acolo, la dusuri. Pana atunci noapte buna, va urmeaza zburarea din orice funcții publice mai aveti. O sa vedem la anticipate ce mai luati
Postat 24 Noiembrie 2019, 22:52 de poiu
Ai vazut ce texte are Ianos ?
Ei n-au gresit cu nimic, asa ca nici nu se pune problema demisiilor lor. Punct!
Postat 24 Noiembrie 2019, 22:24 de 232
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON