URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2017, 18:38

Pregătiţi CV-urile, urmează angajări: Celestica şi-a majorat capacitatea de producţie cu 50% (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prezenţa ambasadorului Canadei în România şi Republica Moldova, E.S. Kevin Hamilton, şi a managerului care a condus Celestica România de la înfiinţare (2004) până în 2015, cel mai mare angajator de pe platforma industrială din Borş, Celestica Oradea, a inaugurat luni o nouă extindere, cu 9.000 metri pătraţi, a capacităţii iniţiale, de 18.000 mp.

Noul pas în dezvoltarea Celestica România este cu atât mai notabil cu cât anul trecut compania a pus în funcţiune aici şi un Centru de Servicii Global, ce deserveşte subsidiare ale companiei şi clienţi din întreaga lume.

În timp record

În cei 13 ani de prezenţă în România, Celestica a ajuns la 2.000 de angajaţi care lucrează pentru 16 clienţi, a precizat, în scurta ceremonie de inaugurare, directorul general al Celestica România, Cristian Gulicska.

Acesta a explicat că extinderea facilităţii de producţie are loc „ca urmare a dezvoltării organice”, iar proiectarea şi construirea ei s-au făcut în timp record, din mai până în noiembrie, investiţia fiind finalizată în doar cinci luni. O dezvoltare într-un ritm care, de altfel, reflectă noul slogan al companiei - Think Bigger. Reach Further (Gândeşte la scară mare. Ajungi mai departe), a precizat Gulicska.

„Canadienii totdeauna au trebuit să gândească la scară mare”, a preluat metafora ambasadorul Canadei în România, Bulgaria şi Republica Moldova, ES Kevin Hamilton, prezent pentru a doua oară la Oradea în cei doi ani de când a fost acreditat aici, prima vizită făcând-o cu un an în urmă, tocmai la inaugurarea noului Centru de Servicii Global. „Totdeauna mă bucur când o compania canadiană investeşte în lume, şi mă bucur că avem aici, în Bihor, o mică parte din Canada”, a mai spus înaltul diplomat.

Pentru clienţi, dar şi pentru comunitate

Fost manager al Celestica România până cu doi ani în urmă, Rob Schorman, acum Senior Vice President al Celestica, a explicat că această extindere a spaţiilor de producţie „ne va permite şi creşterea producţiei, precum şi a bazei noastre de clienţi”, lăudând specialiştii care muncesc aici: „Operaţiunile Celestica Oradea au devenit esenţiale pentru amprenta noastră globală”.

Fostul manager a subliniat că, dincolo de satisfacerea nevoilor clienţilor, Celestica are şi o puternică implicare în viaţa comunităţii, elogiind implicarea colegilor săi în construirea de case în cadrul proiectului Habitat pentru Umanitate, dar şi dotarea laboratorului Departamentului de Electrotehnică al Universităţii din Oradea.

Invitat şi el, primarul comunei Borş, Batori Geza, a declarat că se bucură pentru investiţia care aduce venituri la bugetul local.

Ca-n farmacie

După obişnuitele speech-uri şi tăierea simbolică a panglicii inaugurale, invitaţii Celestica au putut face un tur al noii capacităţi de producţie unde se realizează deja smart board-uri, imprimante industriale, detectoare de fum wireless, aparatură şi echipamente pentru industria energiei (din sursă solară şi obţinută din gaz), precum şi pentru industria medicală (imagistică şi radiologie).

De asemenea, Celestica mai produce componente şi produse finite şi livrează servicii pentru industria aero-spaţială şi industria de apărare, şi pentru industria aşa-numitei energii inteligente.

În timpul vizitei, oaspeţii au putut vedea un mediu de lucru extrem de curat, unde regulile de protecţia muncii sunt respectate la virgulă, la fel ca şi normele de sănătate în muncă, de la iluminat până la încălzire şi ventilare, nemaivorbind de standardele de calitate.

Şanse de carieră

De altfel, într-o conferinţă de presă ulterioară, directorul general Cristian Gulicska a subliniat că Celestica pune mare preţ pe aceste condiţii, iar la o întrebare a BIHOREANULUI privind beneficiile salariaţilor a explicat că tocmai recent, cu două săptămâni în urmă, conducerea a decis „o majorare consistentă a salariilor, de 17%, pe fondul creşterii cifrei de afaceri, extinderii capacităţii de producţie şi necesităţii de a atrage şi de a reţine angajaţii".

"Este un mediu în care nu doar compania are beneficii, ci şi salariaţii”, a spus managerul, precizând că în pachetul acestor beneficii oferite angajaţilor Celestica mai sunt incluse multe altele, precum asigurarea transportului, a unei mese calde zilnic, acordarea unor sporuri de performanţă, de noapte şi de muncă în weekend.

Totodată, a mai arătat directorul general, Celestica încurajează atât perfecţionarea profesională, cât şi munca în sine. „Am avut destui angajaţi care au fost iniţial muncitori necalificaţi, dar care au urmat cursuri de calificare şi programe de calificări adiţionale, mulţi au făcut în paralel şi o facultate, pentru că au văzut că pot să crească profesional”. Cum zice şi sloganul: think bigger, reach further...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@tds vezi pe cine sustii
Cuce da aberatii acolo probabil din auzite de la migratori necalificati. Aia "la banda" lucreaza in schimburi de 12 ore, nu sunt angajati Celestica (majoritatea) deci salariile lor sunt platite de firme de leasing de personal. Deci vezi ca iar sustii oamenii care nu trebuie? Ori analiza lui facuta elevului de fapt este analiza lui, un om nemultumit de conditia lui si salariul lui (probabil si elevul la fel) care nici nu are specializarile sau aptitudinile necesare unui loc de munca platit mai bine. Faptul ca incearca sa para destept imi aminteste de unul care zicea ca el nu o sa lucreze pe plantație (a.k.a Celestica) dar el era arbitru (50 sau 100 de lei pe 1 meci/weekend liga minorilor) si acuma e ceva freelancer cu castiguri variabile de la luna la luna. Oricum nu poti compara cv de freelancer cu unul de multinationala unde dup cativa ani urci ierarhic. Dar ma gandesc la chestia ca tu, tds ai o varsta undeva la 40 de ani deci ai vazut si tu destule(ca mine) nu ca si c8pii de azi
Postat 22 Noiembrie 2017, 06:53 de poiu
STUDII
Ce-mi place să mă uit cum se incaiera alții! Dar nu ma pot abține, îl susțin pe alexcuce! elev-îi să meargă la școală!
Postat 21 Noiembrie 2017, 21:39 de TDS
Lache...bine zis
Auzi cuce, cu facultate de studii europeene, relatii internationale si alte asemwnea pompozitati, mai mult de 3000 brut de ce ai astepta? Ai facut inginerie, esti inginer, ITst, Programator sau Integrator de soluții, deja joci in alta liga, in care si Celestica si altii platesc bine. Dar probabil tu schimbi locurile de munca pt un 100, 200 de lei extra. Altii deja schimba pentru diferente de 3-4000. Acolo, sa negociezi sume de 8-9000 pe luna deja vine stiinta, nu diploma. Deci ramai tu pe banca pe malul crisului si fluiera dupa gagici.
Postat 21 Noiembrie 2017, 19:57 de poiu
@alexcuce
Lache....da-mi voie sa citez din elucubratia ce ai scjijelit-o mai jos..."in papa veniturile tie". Concluzionez ca: 1. esti prost 2. esti incult 3. esti frustrat. Nu mai trec 4,5,6 si 7 pentru ca nu conteaza, ideea e ca esti prost.. PS SUPERIORITARE, FRUSTARILE. Prostovane, corect este superioritate, frustrarile. PPS Ce sa mai zic? Esti prost si fudul.
Postat 21 Noiembrie 2017, 16:38 de elev
Stai in banca ta !
Daca tot esti @elev hai sa iti faca Dl. Profesor o analiza la comentariul tau ca tot ai ratat ironia: titulatura cu care incepi "prostovane" denota o stare de superioritare resimtita de tine fata de ceilalti, un individ "pasiv agresiv" evident influentat de postarile urmarite de tine in ultima vreme, din care ai si tras concluzia ca "asistatii" in papa veniturile tie. Toate frustarile tale legate de viata se revarsa apoi in ordine: stai la bloc, saracie lucie desi lucrezi ceva munca de doi bani, gagici doar la tv, psd e de vina ca tu nu ai nimic (in parte adevarat). Esti un individ manipulat; (crezi ca doar PSD manipuleaza?) Nici nu ma simt jignit de tine.
Postat 21 Noiembrie 2017, 15:55 de alexcuce
@alexcuce
Prostovane......nu te pune nimeni sa mergi acolo. Stai in fata blocului, flegmeaza, baga o galeata de seminte, grohaie obscenitati dupa gagici. Si iti da psd-ul ajutor social. Te incadrezi perfect in tiparul votantului clasic.
Postat 21 Noiembrie 2017, 12:11 de elev
Multumim Celestica
De cand astept o astfel de sansa ! Visez de ani de zile sa ma trezesc cu noaptea in cap, sa schimp 2 busuri si un tramvai si dupa 8 ore de munca la banda sa primesc salarul minim pe economie !
Postat 21 Noiembrie 2017, 11:52 de alexcuce
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON