URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2018, 19:53

Pentru că le pasă: Poliţiştii i-au aşteptat cu apă şi cafea pe şoferii care au intrat în ţară prin Borş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a doua oară în decurs de două săptămâni, poliţiştii orădeni au ieşit în trafic, luni seara, ca să împartă apă şi cafele printre şoferii care intră în ţară prin Vama Borş.

Acţiunea are ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan şi a fost realizată de polițiștii Serviciului Rutier și ai Compartimentului de Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști de frontieră, reprezentanți ai Centrului Regional Oradea al Agenţiei Naţională Împotriva Traficului de Persoane și ai Centrului Antidrog Oradea.

Echipajele au oprit autoturismele care au pătruns în țară dinspre PTF Borș, la intrarea în Oradea, și i-au servit pe şoferi cu apă și cafea, dar şi sfaturi cu privire la conducerea pe timp de noapte și conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

„Polițiștii au vizat, în cadrul acțiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară pe perioada sezonului estival, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Pentru a preveni accidentele generate de oboseala la volan, polițiștii rutieri le recomandă şoferilor ca la primele semne de oboseală să-şi întrerupă deplasarea, să parcheze vehiculul într-un loc sigur şi să se odihnească.

„Înainte de a pleca la drum, odihniți-vă cel puţin 8 ore, faceți o pauză la fiecare 2 ore de condus sau la 160 de kilometri şi călătoriți cu un partener care să observe dacă dați semne de oboseală sau, după caz, să preia locul șoferului”, se arată în informarea poliţiştilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
...nu le pasa!
...daca le-ar pasa si-ar face datoria pt care sunt platiti si ar dirija iesirea si intrarea din Bors,adevarat pericol in toate zilele saptaminii ,cand banda 1 e ocupata de tiruri si nu ai nici o vizibilitate!Niste incompetenti care cersesc imagine!
Postat 08 August 2018, 22:07 de PFA
!!!
Dar diasporenii nu-și pot cumpăra o apă și o cafea? ...ie diasporeni asistați social! PS: cică e permis să le dai...apa si cafea!
Postat 08 August 2018, 20:57 de soricel
Altoradean
După ce faci câteva sute de KM o pauza de 10 minute e bine venita.
Postat 07 August 2018, 23:01 de Sandu1206
PR de doi bani
Cam agresivă și neavenită aceasta campanie de spălare a imaginii,după o prăbușire spectaculoasă de care au avut parte in ultimele săptămâni,de când cu plăcuța buclucașă.Mă întreb și îi întreb,acești oameni sunt conștienți de ridicolul și penibilul acestui teatru pt.proști,ai cărui actori principali sunt. O întrebare pertinentă se impune aici:Compatrioții noștri veniți pt.mitingul din București care vor sosi în scurt timp în vama,vor avea parte de aceeași grijă și primire binevoitoare?Dacă da,tot respectul,dacă nu,cred că tot efortul vostru,de bun simț de-altfel ,va avea efectul invers scontat,ceea ce nu cred ca vă doriți mai ales acum.
Postat 07 August 2018, 22:20 de altoradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON