URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Noiembrie 2012, 17:32

Patru străzi din Ioşia care nu au fost modernizate niciodată au intrat în şantier (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat, marţi, începerea lucrărilor de modernizare la 4 străzi din cartierul Ioşia, care nu au fost niciodată modernizate iar în prezent se află într-o stare avansată de uzură.

"Lucrările din teren presupun realizarea de săpături, montarea bordurilor, amenajare trotuare, amenajare accese la locuinţe, turnare balast, piatră spartă, iar apoi turnarea celor două straturi de asfalt: binder şi uzură", se arată într-un comunicat.

Conform documentului, pe str. Măghiranului lucrările de modernizare au început în 10 octombrie şi se vor finaliza în termen de 4 luni. Firma executantă este Drumuri Orăşeneşti, iar valoarea contractului e de 475.709 lei (fără TVA), incluzând proiect şi execuţie.

Tot Drumuri Orăşeneşti face lucrările şi pe strada Gheorghe Pop de Băseşti, începând cu 9 octombrie. Constructorul are termen de execuţie trei luni de la începerea lucrărilor, valoarea contractului fiind de 684.088 lei (fără TVA).

Pe strada Zarandului, modernizarea a fost începută de firma Asfamixt la 22 octombrie, urmând să fie gata în 6 luni, pentru 1.282.176 lei (fără TVA), reprezentând proiect şi execuţie lucrări.

În cazul străzii Zambilelor, lucrările au început luni, 5 noiembrie, iar termenul limită este tot de trei luni. Firma executantă este Gamid Proexim, iar valoarea contractului este de 523.193 (fără TVA).

De menţionat că pe str. Zarandului şi Măghiranului se realizează şi lucrări de introducere a canalizării pluviale, subliniază municipalitatea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
DEZASTRU IN IOSIA
IN IOSIA ESTE DEZASTRU BINE CA PLATIM INPOZIT CA CEI CARE STAU IN CENTRUL ORASULUI SI FIGURAM LA PRIMARIE CU STRAZI ASFALTATE. POATE LA URMATORULANDAT SE VA GANDI PRIMARUL LA NOI PANA ATUNCI ARE GRIJA DE ALTE CARTIERE CARE AU APARUT DE 5 ANI IN ORADEA
Postat 08 Noiembrie 2012, 16:40 de VAO
str.Infratirii
De str.Infratirii nu se intereseaza nimieni ?.Arata ca si in evul mediu desi, este o strada importanta care face legatura intre multe strazi din cartier. Pozati si aceasta strada,este de tot rasul. Va rugam nu ne uitati d-le primar,pt.ca v-am ales.
Postat 08 Noiembrie 2012, 10:59 de iosian
Strada Lipovei
Despre strada Lipovei nu se aude nimic???? Dar baciu Groza cand a fost la puterea si-a facut numai strada lui. restu pot sta si in mizerie. Cea mai mare strada din Iosia si nu se indura sa o faca. Bine ca le face alea prin tocai strazi de 1m lungime
Postat 07 Noiembrie 2012, 12:33 de Cetateanu'
ue
si restu? Titeica, Salciei, Parvan, Washington, Trotusului,Oltetului, Buzaului, Cornitelului .......etc? ? pe cand Domnu primar ??
Postat 07 Noiembrie 2012, 09:56 de cetatean
acum in prag de iaran
Da, acum in prag de iarna, pardon, in prag de alegeri era si momentul sa inceapa lucrarile. Oare de ce nu s-au facut aceste lucrari asta vara, dar trebuie sa spuna domnul primar in campanie ca a facut ceva si pt. Iosia. Rusine !!!!!!!!
Postat 07 Noiembrie 2012, 07:12 de da
felicitari!!!
domnilor!!!!!!! strada cornitelului e prima din bolcas (sau ibsen). nici aici nu s-au facut deloc lucrari!!!!! veniti sa vedeti cum arata drumul si faceti si niste poze sa ramana pt posteritate, ca in conditiile actuale ne inghite noroiul!!!!! ce borduri? ce trotuare? nici macar o lama nu a intrat sa niveleze putin, ca sunt niste gropi de-ti vine sa o iei la fuga! sa nu mai zic de faptul ca masinile parcate sau fatadele caselor au o singura culoare - "noroi-ie". vara nu mai zic, e un praf .... va multumim pt privilegiul de a locui si a plati taxe si impozite intr-un oras european care mai are si un primar zis gospodar. felicitari domnilor!!!
Postat 06 Noiembrie 2012, 23:11 de doar noi ...
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON