URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2014, 17:33

Nu se lasă! Pe ploaie, o mână de orădeni au protestat tacit împotriva eutanasierii câinilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Simultan cu alte oraşe din ţară, dar şi din străinătate, iubitorii de animale din Oradea au organizat, sâmbătă, un protest împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân, în organizarea Asociaţiei Happy Dogs and Other Animals.

Ploaia a cam încurcat planurile organizatorilor, aşa că numărul participanţilor abia dacă a atins 40 de persoane. Deşi orădenii au fost îndemnaţi să vină cu câinii, puţini s-au încumetat să-şi scoată patrupedul la protest.

Tot vremea rea i-a făcut pe organizatori să nu mai ţină niciun discurs. Aşa că tot protestul a constat în afişarea de sub umbrele ori pelerine a unor pancarte cu mesaje precum "Ruşine veterinarilor ucigaşi", "Adoptă un câine din adăpost!" sau "Adoptaţi! Sterilizaţi! Nu abandonaţi! Fiţi responsabili!".

Calificându-i pe politicieni drept "mincinoşi" şi "criminali", protestatarii le-au spus jurnaliştilor prezenţi că sunt nemulţumiţi de politica primarului Ilie Bolojan. "A zis că în adăpost sunt 150 de locuri şi nu se impune eutanasierea şi s-a răzgândit", a acuzat orădeanca Mirela Pamfil, cu referire la faptul că primarul a decis să profite de legislaţia care îi permite să eutanasieze toţi câinii care stau cel puţin 14 zile în adăpost.

O altă iubitoare de animale, Teger Ildiko, a spus însă că patrupedele ridicate de pe străzi nici măcar nu ajung în adăpostul Grivei, ci sunt eutanasiate în maşini. "Bolojan a zis că este primar pentru oameni, nu pentru câini. Noi nu suntem oameni?", a spus femeia.

Deşi iniţial se pregătiseră pentru un protest de două ore, după aproximativ 30 de minute iubitorii de câini au început să se şi împrăştie spre case.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
maidane, maidame
da de unde , cum sa se lase? cand aici e pita lor....autoritatile sa-si faca treaba, de-aia sunt platite , nu sa avem la Oradea cazuri de oameni sau copii, omarati de maidanezi.....ce ,suntem tara de boschetari, sa ne manance maidanezii copiii...duceti-i acasa ce care va trebuie maidanezi....nu tot cereti bani, in numele maidanezilor , apoi ii folositi pentru voi...cati maidanezi are AHDOA, LUATI LA SEDIUL LOR?sa verifice Politia , aceste persoane , instigatoare la scandal si dezordine publica? care este scopul lor cu adevarat.
Postat 19 Mai 2014, 15:25 de edy
Felicitari
FELICITARI Primariei Oradea pentru aplicarea Legii 258/2013 si pentru microciparea Gratuita Stăpânii de câini care nu şi-au microcipat încă patrupedul sunt aşteptaţi la cabinetele celor doi medici veterinari cu care Primăria Oradea a încheiat un contract în acest sens. Astfel, orădenii care locuiesc pe malul stâng al Crişului Repede sunt aşteptaţi la cabinetul veterinar al medicului Aurel Petrehele de pe strada Seleuşului nr. 57, colţ cu strada Războieni, de luni până vineri între orele 12 şi 16. Stăpânii de câini care stau pe malul drept al Crişului pot să-şi microcipeze animalul la cabinetul de pe strada Molidului nr. 58, al doctorului Benyovszki Sandor, de luni până vineri, între orele 8 şi 14. Microciparea câinilor este obligatorie şi gratuită pentru toţi orădenii. Până în prezent, în Oradea au fost microcipaţi 10.831 de câini
Postat 19 Mai 2014, 00:18 de cetatean
săracii căței...
Ce tot vor ei să demonstreze, că nu pricepe nimeni ? Vai, săracii „iubitori de animale”, au îndurat ploi și vânt, frig și jale, doar să arate cât le pasă de maidanezii care, dacă ar fi liberi pe străzi, ar putea lichida ei copii lăsați nesupravegheați prin parcuri sau mușca și băga în spital la injecții pe orice trecător ! Fie că sunt ei sau nu înregimentați politic, opozanți ai liberalilor, sau plătiți să stea în ploaie să „protesteze”, acești oameni nu pricep că vorba-i în vând și n-au dreptate. Mai bine s-ar alătura „ecologiștilor” să pună de-un protest anti-civilizație...
Postat 17 Mai 2014, 21:35 de cc
MINCINOSUL
NORMAL CA NU SUNT BANII PT. CAINI DACA PRIMARIA CONDUSA DE CALAUL primar PLATESTE LUCRARII NETERMINATE SI DE PROASTA CALITATE( PARCARE TRIBUNAL),STAZII ASFALTATE CU NICI UN CAPAC DE CANAL LA NIVEL,AMENAJARE PARCURI PE TEREN POLUAT CU REZIDURII TOXICE(CALEA ARADULUI),PIERDE 500000 EU LA PODUL MANCIO,ANGAJARII LA PRIMARIE PE POSTURII DE CONSILIERII,ETC.
Postat 17 Mai 2014, 20:43 de ZOOM
Vai si amar...
Isterice ca Teger Ildiko fac mai mult rau decat bine. Cu zvonuri aberante gen eutanasiere direct in mașina, iubitorii de animale își pierd și putina credibilitate pe care o mai aveau. Oricum oradenii și-au dat seama cu cine au dea face. Si cu ce ii eutanasiaza Ildiko draga, cu toporul? Mai lasă alcoolul amestecat cu medicamente ca nu e bine...
Postat 17 Mai 2014, 19:49 de emil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON