URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2013, 20:10

Curtea de Apel a decis: Mircea Puşcaş nu merită să fie arestat (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După o oră de deliberări, magistrata Lenuţa Stan, de la Curtea de Apel Oradea, a decis, sâmbătă seară, că judecătorul Mircea Puşcaş nu merită să fie arestat în dosarul mitei de 50.000 de euro pe care urma să o primească prin intermediul unui interlop din Marghita, Marcel Piştuca.

Judecătoarea a respins solicitarea de arestare preventivă, considerând că măsura nu se impune deoarece magistratul nu reprezintă un pericol social.

Odată cu el, şi intermediarul şpăgilor, care fusese reţinut de DNA, Marcel Piştuca, a fost eliberat, din aceleaşi considerente. Ambii au primit, în schimb, obligaţia de a nu părăsi ţara.

Printre condiţiile impuse atât lui Puşcaş cât şi lui Piştuca este aceea de a nu lua legătura cu denunţătorul, cu martorii, să nu vorbească între ei nici direct, nici indirect, prin rude sau apropiaţi. Procurorul Ciprian Man a şi declarat recurs în numele DNA, imediat după pronunţare.

După ce au fost prezenţi la judecată, Puşcaş şi avocatul lui nu au venit la pronunţare. În cursul procesului, cei doi inculpaţi au fost audiaţi, după care au plecat.

Interesant este că, înainte să se pronunţe soluţia, din sala de judecată a ieşit soţia lui Marcel Piştuca şi le-a spus celor din grupul de susţinători ai celor doi inculpaţi că "va fi bine". Şi aşa a şi fost...

La plecarea de la sediul instanţei, nici Piştuca şi nici avocatul său, Lucian Chisăliţă, nu au vrut să ofere declaraţii presei.

Citiţi mai multe detalii despre acest subiect, în articolele:

Misiune imposibilă: DNA cere Curţii de Apel arestarea judecătorului Mircea Puşcaş pentru o şpagă de 50.000 de euro!

Situaţie rară: Judecătorii Secţiei Penale nu vor să judece arestarea lui Puşcaş. Cazul, preluat de o judecătoare din Civil

Surpriză: Magistrata care voia să-l judece pe Puşcaş este, la rândul ei, în vizorul DNA!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
gramatica masii
TODORAN, intai invata sa scrii corect si dupa aia vb. de calitatea ta....
Postat 29 Ianuarie 2013, 09:12 de dora
bravo dna curaj
CAND DERANZEZI CUIBUL DE VESPI AI DOARE ,PENTRU CA DERANZEZI AFACERILE PE CARE LE FACEAU CU FUNCTIONARI PUBLICI PE CARE AI CORUPEAU PENTRU A OBTINE PEDEPSE MAI MICI,FAVORURI,ETC .EU AN CALITATEA MEA PE CARE O AM O SA DENUNT TOATE PERSOANELE CORUPTE DIN SISTEM SA SE TERMINE ODATA CU CORUPTIA SI CARDASIA.
Postat 28 Ianuarie 2013, 22:14 de TODORAN
notorietate
Don' Procuror la cei 31 de ani ai sai, arde sa-si creeze o imagine de procuror forte. Incepe sa se lege de toata lumea care are cat de cat un renume. Don' Procuror, cat crezi ca mai poti sa te legi de oameni fara sa ti se infunde? Cine crede un penal cu multi ani de puscarie la activ ? A infundat puscaria pe drept si acum cauta tapi ispasitori. Incepe dansul intre CSM si INSTANTE.....mai vedem.....
Postat 28 Ianuarie 2013, 20:22 de dora
@mircea cu articolul sau ,,ursu trece,,
Ai vrut , desigur , sa zici ca Mircea, este cu 7 case peste cei de la dna. Hai pa
Postat 28 Ianuarie 2013, 16:54 de punicher
asa da
Scopul legii penale il reprezintă apărea suveranităţii, independenţei, unităţii şi indivizibilităţii statului roman, a persoanei cu drepturile şi libertăţile sale impotriva infracţiunilor
Postat 28 Ianuarie 2013, 16:31 de soooo
propunere legislativa
toti banditii de aici au 100-160mil salarii si pensii intr-o romanie moarta de foame,fara invatamant,sanatate,drumuri,cultura,profesori cu 13mil,medici pe ambulanta cu 20,buun,pai odata prinsi nu ar trebui sa plateasca salariile astea din urma si sa faca 20 de ani de puscarie ca pt crima?se pare ca nu,pt astia s-a murit,pt capitalistii de stat
Postat 28 Ianuarie 2013, 13:53 de rambo
Dl
Denuntatorul Balla István este condamnat la 7 ani si 4 luni de închisoare. Are următoarele dosare 9271/271/2005 infracțiuni de evaziune fiscală , 270/255/2007 ultraj, 1955/255/2009 lipsite de libertate si 19589/271/2011 inselaciune. Avocatul denuntatorului este nasul de cununie al procurorului DNA Man Ciprian, cel care a întocmit dosarul. Pe noul portal al Curtii de Apel Oradea toate cererile denuntatorului sunt respinse, iar Judecătoria Marghita si Oradea îl condamna la pedepse mari pe care le aduna in lanț
Postat 28 Ianuarie 2013, 13:14 de Comentariu
chisalita
poi av chisalita , care il reprezinta pe celalalt........toti sunt pe o mana . chisalita cu puscas au fost colegi de facultate . mama lui puscas a fost judecatoare la margita . mama lui puscas la ajutat pe chisalita si cum sa nu-l ajute acum si l pe fiul '' ratacitor '' . toti sunt una
Postat 28 Ianuarie 2013, 06:46 de cica
Dar cu aia care fura o paine .....
Dar cu aia care fura o paine cum ramane ...domnilor magistrati !? La zdup cu ei !?
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:51 de politicos
Erori în linie la DNA
Adică să înţelegem că mai multe complete de la Curtea de Apel Oradea, trebuiau să ia în considerare o cerere de la DNA Oradea, privind un coleg de la aceeaşi curte. Păi ori eşti prost, ori eşti chiar intenţionat, că doar recursul oricăreia dintre părţi merge la Bucureşti, la ÎCCJ. Putea fi deci o solicitare directă la instanţa superioară, că era uşor de motivat demersul. Se pune aşadar întrebarea dacă nu cumva şi procurorul şi judecătorul vizat nu sunt chiar ei colegi ale unei alte instituţii, cum ar fi cea în care se acordă titlul de acoperit. Dacă nu, atunci va fi alt procuror care va prelua cazul, nu de la Oradea cu siguranţă, iar judecătoarele Roman şi Stan să se pregătească. Că urmează în mod firesc, după cum s-au comportat în viaţă.
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:24 de Carp III
Ursu trece
Cainii latra, ursul trece, insa uneori se opreste si le-o da la m**e. Mircea este cu 7 clase peste speriatii de la dna. Hai pa
Postat 27 Ianuarie 2013, 17:00 de Mircea
pt. adina
Nu stiu Adina ce ora era, dar cert tu nu aveai somn. Oare de ce? Asteptai sa vezi ce mai postez? Iar Thor este un zeu nordic, asa frumos si puternic ca mine. Deci te satisfac restul comentariilor?
Postat 27 Ianuarie 2013, 14:27 de autor
chefuri
ANCEP CHEFURILE PARAGHELIILE A CASTIGAT CORUPTIA EVAZIONISTII AU MAI ARATAT ODATA CA SANT PUTERNICI SI EI FAC CE VOR ,NOI PLEVA GURA MICA SA NUI DERANZAM ,SA STAM SA LE ADMIRAM CHEFURILE SI BOGATIA LA TOTI PARVENITI .ASTAI ROMANIA DIN PACATE MERGETI CAT MAI PUTETI ,NU MAI STATI AN TARA ASTA.
Postat 27 Ianuarie 2013, 12:42 de TODORAN
C.A.
Curtea de Apel, cu judecatoare una si una? P.A., fosta muncitoare necalificata la o intreprindere, in epoca, I.D.T. urcata pe "ceapa" tatalui? Despre cea care a dat decizia in cazul Puscas nu stiu nici de bine, nici de rau! Dar am dat exemplele asa, la modul general! I.D.T. pentru care DOL-ul nu exista? Pentru care DOL-ul nu are nici un IMPACT? Sa fim seriosi!
Postat 27 Ianuarie 2013, 11:53 de TDS
Trista realitate!
Corb la corb nu-si scoate ochii.
Postat 27 Ianuarie 2013, 10:41 de SAFE
ce naiba se intampla !
cum sa ti legalizezi pe piata o activitate economica daca mafia face parte cu cei platiti de noi sa respecte LEGEA ?cum sa supravietuiesti cu limbricii in societatea civila ca te manaca de viu? traiasca parazitii sociali care stiu FURA ! ... dar cat TIMP :)))?
Postat 27 Ianuarie 2013, 10:16 de ce prostii sunt aste
ce naiba se intampla !
cum adica NU MERITA !!!! este VINOVAT sau NU ? omul poate lua banii si sustine o organizatie INFRACTIONALA, contrabanda de tigarii inseamna FRAUDAREA noastra a CETATENILOR :)))) astai 100% sunt nebuni, urmeaza si examen psihiatric .Voi realizati cati oamenii sunt implicati in reatea ca sa ne fure taxele, cati copii raman fara parintii deoarece un reprezentant legal i incurajeaza si totul pentru o suma , parte frumusica !!! Aplicati legea ca dati de dreakul !! starpiti liderii, capii mafiei in contrabanda de produse accizabile.
Postat 27 Ianuarie 2013, 10:13 de ce prostii sunt aste
Daca se stramuta dosarul...
Daca se va stramuta dosarul, atunci sa vedeti voi ce repede va intra la bulau domn judecator :)
Postat 27 Ianuarie 2013, 00:40 de B
TARFA< PROSTITUATA SOCIALA care nu platesti TAXE si suuugi MITA!
ce sa mai spui traim in ROMANIA cu banii incasati poate corupe mai departe pe altii, stam rau la capitolul BIBLIE !!!! LEGEA respecta cetateanul nu spagarii deci la INCHISOARE sa vezi ce legi sustineti, amin, sa nu va scape D-zeu de inchisoare pe toti cei ca va bateti joc de altii ca sa incasati MITA< EUSINEEEE, scarba sociala, TARFA< PROSTITUATA SOCIALA care nu platesti TAXE si suuugi MITA! VREM DREPTATE de ce platim taxe ca sa ne furati pe fata ?!!!
Postat 27 Ianuarie 2013, 00:05 de rusinee sa va fie !
cardasia e doamna mare
ACUM E UNU ZERO PENTRU CEATA DE PITIGOI DAR MECIUL NU SA TERMINAT SANTEM LA PAUZA VINE REPRIZA A DOUA STAI SA VEZI ADINA DRAGA SI LA SFARSIT VEI FI FOARTE DEZAMAGITA
Postat 26 Ianuarie 2013, 23:11 de TODORAN
MA IUBESTI?
CĂ MI-AI SCRIS LA 23 FIX !!!!!!!!! AUTHOR-ULE
Postat 26 Ianuarie 2013, 23:05 de ADINA
Mai bine taci
Adina mama, mai bine du-te fata mea si te culca, fiindca tu esti PE LANGA! Sau poate o-i fi si tu vreo sotie!
Postat 26 Ianuarie 2013, 23:00 de autor
MORALA:
NEVASTA E ŞI LA BINE ŞI LA RĂU, CUM ZIC POPII ĂŞTIA !!!!! SĂNĂTATE TUTUROR PARTICIPANŢILOR LA ACEASTĂ PARADĂ !!!!!!!! IAR POSTACII, MAI UŞOR CU COMMENTURILE CĂ-S ... PE LÂNGĂ !!!!!!!!!
Postat 26 Ianuarie 2013, 22:52 de ADINA
PUTEREA PUTE RAU DE TOT
MAFIA DIN JUSTITIE SA DOVEDIT MAI TARE SI MAI INFLUENTA CA DNA DIN PACATE TRAIM AN ROMANIA SI ASTA SE DOVEDESTE LA FIECARE COLT PE FIECARE STRADA AN OCHI FIECARUI OM ,SUPARAT CAND OMULUI SIMPLU I SE FAC ATATEA NEDREPTATI SI CELOR DIN FUNCTII FIE EI JUDECATORI ,DOCTORI,ADVOCATI SAU ALTII NU LI SE ANTAMPLA NIMIC PENTRUCA CA EI POT ,EI SANT CEI CE AU AN MANA PAINEA SI CUTITUL ,ANCA ODATA SA DOVEDIT SLABICIUNEA STATULUI DE DREPT.
Postat 26 Ianuarie 2013, 22:18 de TODORAN
Spalarea judecatorilor
Pt DNA;;;; mirositi-o pe Lenuta Stan....PUTE......bANII TREBUIE SA CIRCULE...Tot ce-o fi strans Puscas pleaca spre alte buzunare,,,,Asta ( sTAN FACE PORCARII DE VREO 20 ANI)
Postat 26 Ianuarie 2013, 20:54 de COPY
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON