URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2013, 09:22

Ioan Mang, la alegerile organizaţiei PSD Oradea: Trebuie să ne pregătim pentru lupta cu PNL din 2016 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conferinţa de alegeri a organizaţiei municipale a PSD Oradea a stat sub semnul... meciului dintre Steaua şi Chelsea. Şi asta deoarece organizatorii, atât Ovidiu Mureşan, cât şi Ioan Mang, au precizat, mai în glumă, mai în serios, că formalităţile se vor desfăşura mai rapid şi datorită microbiştilor.

175 de membri delegaţi din cei 187 convocaţi s-au prezentat, joi după amiaza, în Sala Mare a Primăriei, unde, după ce preşedintele PSD Oradea Ovidiu Mureşan le-a prezentat raportul de activitate şi reuşitele din ultimii doi ani, au ales o nouă conducere.

Formaţiunea a invitat şi reprezentanţi ai celorlalte partide: pe primarul Ilie Bolojan, care le-a mulţumit pentru buna colaborare de la alegerile locale şi din interiorul Primăriei, Mihai Drecin, preşedintele PRM Bihor, care a amintit, însă, că unii dintre membrii formaţiunii sale s-au mutat la PSD fără măcar să-l anunţe şi, din partea UDMR, Rozalia Biro, care a spus că societatea românească are nevoie de un partid precum cel social-democrat.

După ce s-au îndeplinit toate formalităţile, comisia de propuneri l-a înaintat doar pe Ovidiu Mureşan drept candidat pentru funcţia de preşedinte al PSD Oradea, acesta fiind votat în unanimitate de membrii prezenţi pentru un nou mandat de doi ani.

Tot cu unanimitate au fost aleşi şi vicepreşedinţii propuşi. Astfel, pentru următorii doi ani, formaţiunea va avea la nivel local nouă vicepreşedinţi: Felix Buzgău, Ioan Bonchiş, Nicolae Cozma, Debelka Lilla, Traian Costa, Sorin Gal, Ioan Ianceu, Claudia Timofte şi Aurel Mocan.

Invitaţi la conferinţa de alegeri, parlamentarii Sonia Drăghici, Florian Bodog şi Sorin Ioan Roman au felicitat organizaţia locală pentru faptul că a crescut atât în numărul de membri (1.595) cât şi în cel de militanţi la alegerile locale din 2012 (600).

În discursul său, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat că îi pare bine că este "mai încăpăţânat" şi, în ciuda unor "răutăcioşi", l-a sprijin pe Ovidiu Mureşan pentru conducerea organizaţiei municipale, care a ajuns "un exemplu". "Nici nu ştiu de când n-a avut PSD şase consilieri locali în Oradea", a spus acesta.

Ioan Mang i-a mobilizat de pe acum pe membrii convocaţi spunându-le că trebuie să "iasă printre oameni" pentru a le explica deciziile Guvernului Ponta. "Trebuie să combatem minciunile care vin dinspre opoziţie. RDS&RCS a scos Antena 3 şi Kanal D tocmai să nu avem media televizată de sprijin a USL. Trebuie să mergem în teren şi să vorbim cu oamenii", a spus Mang.

Politicianul nu a evitat nici să "înţepe" parlamentarii USL care critică Guvernul Ponta. "Cu regrete spun că sunt şi parlamentari USL care duc o politică de a critica în presă miniştri PSD ai Guvernului USL. Îi felicit pe parlamentarii bihoreni ai partidului nostru pentru faptul că nu fac parte din categoria celor care ţin neapărat să iasă în faţă", a afirmat Ioan Mang.

Preşedintele PSD Bihor i-a avertizat pe cei prezenţi că organizaţia municipală trebuie să se întărească şi mai mult, în vederea alegerilor din 2016, când vor concura cu actualii aliaţi. "Trebuie să fim conştienţi că am creat USL pentru a scăpa de Traian Băsescu şi de PDL. După aceasta, vor rămâne în ţară două partide importante, PSD şi PNL. Mai mult ca sigur, viitoarele alegeri din 2016 vor fi între cele două partide. Important este pentru noi să reuşim această guvernare. Noi avem primul-ministru, aşa că orice pas greşit va fi taxat mai mult la PSD, dar şi reuşita va fi mai mult a noastră", a spus Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
”Realizări măreţe.” II
III. ”Trebuie să fim conştienţi că am creat USL pentru a scăpa de Traian Băsescu ...” 1. Dle Ioan Mang: Pe când transpunera în realitate a acestei solicitări imperative a marii majorităţi a populaţiei acestei ţări? 2. Cei, cel puţin, 7,4 milioane de români votanţi aşteaptă fapte concrete şi nu (doar) vorbe. Ei v-au adus ”la butoane” şi nu gaşca lui Kiss, sau unii lingăi din jurul lui Ovi Mureşan, sau Claudiu Pop! IV. ”Mai mult ca sigur, viitoarele alegeri din 2016 vor fi între cele două partide.” 1. Dle Mang: Spre binele ROMÂNIEI, USL (+PRM) trebuie să conducă această ţară prea dezbinată şi umilită, cel puţin până la alegerile parlamentare din 2020! Aceasta este voinţa majorităţii românilor. Cred că şi conducerile PNL şi PC Bihor îmi dau dreptate. 2. Ciolaniadele interne rezolvaţivă pe cale amiabilă (şi discret) în ”familie” (cu dnii Popa, Bolojan şi Bodea). 3. Locul PDL, UDMR, PPDD, PPMT: doar în Opoziţie. Fie ea şi de 15÷20%. 4. Aveţi grijă de adevăratul ”popor PSD”, cel care vă aduce voturi, fără a se bate cu pumnii în piept (ca unii lingăi din jurul dvoastră) şi nu de îmbuibaţii (şi ...iredentiştii) din Opoziţie!
Postat 16 Martie 2013, 11:29 de stefan
”Realizări măreţe.” I
I. Faptul că ”...reuşitele din ultimii doi ani” se datorează, cu precădere: a) managementului politic, dezastruos şi antinaţional, al tov. Băsescu şi găştii sale ”verzi-portocalii”; b) unor jurnalişti dedicaţi, competenţi şi buni cetăţeni români, ca cei de la ”Antena 3 TV”; c) românilor care au avut curajul să iasă în stradă, la începutul anului 2012 şi să strige: ”Jos Băsescu”, printre care nu i-am văzut pe Ovi Mureşan&echipa sa, este un lucru cert. 1. Acele, bricele şi caricele, distribuite, o singură dată, în campania electorală de la alegerile parlamentare, de către Preşedintele PSD Oradea, în zona Pieţei Rogerius, nu au influenţat nicidecum opţiunea electoratului, BINE sărăcit şi înfometat de ”ciuma portocalie”, care deja ştia pe cine să pună ştampila. II. Legat de creşterea cantitativă şi mai puţin calitativă a PSD Bihor. 1. Un criteriu de care dl. Ioan Mang trebuie să ţină seama în selectarea şi promovarea activului PSD Oradea: fidelitatea REALĂ faţă de partid. Şi PCR-ul avea în decembrie 1989 aproape 4 milioane de membri! 2. Oare câţi dintre membrii delegaţi, participanţi la Conferinţă, au ”absentat motivat” la Referendumul din iulie 2012, respectiv nu s-au implicat deloc în pregătirea acestuia? Mă refer şi la tot felul de ”social-democraţi” (...”portocalii”?), foşti(?) ofiţeri de Miliţie şi de Securitate, care au bătut BINE nu puţini români (ex: la ”Industria cărnii” - Oradea ş.a.), pentru mici găinării, sau nici atâta, în timp ce pe tovarăşii mari pungaşi, dar cu ”foncţii”, îi pupau în ...; 3. Oare câţi traseişti politici, apăruţi ca ciupercile după ploaie, începând cu luna mai 2012, au fost trimişi în BSV-uri, de tot felul de ”călugăriţe” din anturajul conducerii PSD Oradea/Bihor, ca reprezentanţi USL, în timp ce membri dovediţi fideli au fost marginalizaţi, respectiv discreditaţi? USL Bihor a pierdut astfel, cert, câteva procente, permiţând umflarea artificială a actualei Opoziţii!
Postat 16 Martie 2013, 11:28 de stefan
HOTII...cu PROSTII
Asa stie multumi Plagiatorul celor care i-au tras partidu in sus.(0% din PNL-isti s-au scarbit de alianta PSD-PNL dar degeaba ca asa a vrut Centrul.Ar fi cazul ca PNL sa se cam dezica de PSD pan nu-l inghite...cat despre alesii PNL e drept ce se spune dar nici cu PSD nu-mi-e rusine....
Postat 16 Martie 2013, 09:21 de pnl
Succes!
Ma bucur sa aflu ca un bun coleg si prieten a facut un nou pas inainte nu numai in plan profesional, dar si politic. Suuces in activitatile viitoare d-lui SORIN GAL, un om politic de mare viitor!
Postat 15 Martie 2013, 22:21 de Remus
O luptă e viaţa deci te luptă ! ... zise Lenin
Nu trebuie nimic să faceţi la PSD, decât să fiţi calmi, buni comunicatori cu oamenii în general, tăcuţi când trebuie şi să studiaţi arta compromisului, pe fondul unei pregătiri profesionale diversificate de la bordel la bordel. De ce o aşa strategie ? Pentru că Popa, Bolojan, Varga, Boeriu, îla de face cafele la partid de e senator acuma, etc, împreună cu gaşca de papiţoi şi fandosite care-i însoţesc, o să ajungă să se bată singuri, între ei, dar şi cu PDL-iştii care îi vor inunda dinspre dreapta.
Postat 15 Martie 2013, 17:54 de Carp III
Imi face greata
unanimitate....cine nu este cu noi, este impotriva noastra....traiasca Partidul Comunist Roman, in frunte cu iubitul conducator...
Postat 15 Martie 2013, 13:19 de tovaras
ECHILIBRU
Domnilor poate a venit timpul sa fiti mai echilibrati ,sa mai ganditi si pozitiv.La cate probleme sunt in aceasta tara poate ar fi cazul sa mai venim si cu propuneri bune si sa le sustinem in vederea materializarii lor .Acest lucru nu se poate realiza continuand cu tot felul de acuzatii la adresa liderilor nostrii ,aleasi si sustinuti in continuare de alegatori.Le recunoasteti calitatile,si ma refer la Mang,de ce continuati cu trecutul si nu va ganditi la prezent si viitor,de ce orice femeie promovata si implicata este considerata,,fufa,parasuta\",?.Multe chiar au dovedit de ce sunt in stare ,au afaceri,copii cu rezultate deosebite sunt femei cu stabilitate in familie si remarcate in munca de zi cu zi.Va rog sa nu judecati toate doamnele la pachet,este pacat,peste tot sunt femei,si chiar multe au dovedit ca sunt mai implicate decat barbatii si munca lor este facuta cu mai mult suflet decat a multor barbatii.Daca aveti ceva cu o anumita femeie nominalizati-o nu le comentati la pachet (este parerea unui sot a carui sotie este implicata in PSD).Este momentul sa ne mai shimbam ,sa fi mai uniti ,si sa mai recunoastem si partea buna a uniu om ,fie barbat sau femeie.
Postat 15 Martie 2013, 13:10 de ECHILIBRU
Tinte false
E vorba despre niste oameni care au pierdut de multa vreme azimutul.Daca obiectivul este "lupta CU cineva" (in visele PSD ar fi vorba despre o viitoare,ipotetica,lupta impotriva PNL !!!).Filosofia asta e cat se poate de deplasata. Lupta la care se refera vorbitorul ar trebui,desigur,dusa PENTRU cetatenii pe care-i reprezinta alesul...Si e pacat de timp,de nervii alegatorilor,de banii ciuguliti/vanturati pe campanii etc.Nu-i pacat de domnii si doamnele care aleg sa se faca de ras cu idei din ce in ce mai infantile.
Postat 15 Martie 2013, 10:58 de gyorgy tozser
scarba de comunisti
Mi-e si scarba sa ma uit la un partid de comunisti, unde doar aici exista doar un singur candidat si toti il voteaza ca si orbi. Hai ca MANG mai are ceva in cap dar MURESAN ala inafara de inganfare nu are nimic altceva. si se mai si lauda cu realizarile lui si cu un numar de 6 consilieri. Fara P.N.L erati exact ca si PPDD COMUNISTILOR. RUSINE SA VA FIE stiti doar sa manipulati lumea cu realizarilee voastre, insa ca norocul ca toti oradeni stiu faptul ca ORADEA a fost pusa pe picioare de respectabilul BOLOJAN
Postat 15 Martie 2013, 10:36 de coco
replica la articol
Cine vorbeste? Ex senatorul PSD Ioan Mang PLAGIATORUL!:))=))Prim minstrul PSD Victor Ponta nu da un scuipat o flegma pe vorbele tale si pe tine PLAGIATORULE , pt faptul ca nu mai vrea sa reinvie scandalul cu plagiatul si cu Copypaste-ul lui!:))=)).Membrii simpli PSD Bihor semnati petitiaonline demisia lui Mang pentru ca nu ne reprezinta pe noi membrii simpli ci se reprezinta pe el personal si conducerea corupta PSD Bihor in clica lor de interese traseistii,oportunistii,si foufele parashute ale plagiatorului.``Puterea unui partid social democrat , este increderea pe care o are in acel partid si ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant , iar increderea se pierde cind liderii in lupta lor pentru mai multa putere politica uita de ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant ``citat Ion Iliescu.Pierderea increderii , conducere corupta , plagiat , uitarea ultimului membru si simpatizant , acestea sunt VINOVATIA filialei locale PSD Bihor, acuma poti veni sa le promiti si soarele de pe cer , dar nimeni nu mai crede MINCIUNILE electrorale facute ca sa va alege-ti di PLAGIATORULE Ioan Mang ex(croc) senator PSD hai SICTIR da-te dreacu!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 15 Martie 2013, 10:19 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON