URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2015, 16:27

Inaugurare în stilul Bolojan: "Începând de acum drumul expres este deschis traficului rutier!" (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adio, ambuteiaje pe Bulevardul General Magheru. Primarul Ilie Bolojan a inaugurat miercuri la ora 11:30, în stil propriu, drumul rapid care leagă podurile Mareşal Constantin Prezan, din zona Dragoş Vodă şi Teodor Neş din Rogerius de-a lungul străzii Ecaterina Teodoroiu.

Edilul a coborât din microbuzul cu care a plimbat presa locală la conferinţa de închidere a proiectului european privind construirea drumului expres, a mutat de pe carosabil baliza care bloca trecerea şi a declarat deschisă noua cale de acces.

"Începând de acum drumul expres este deschis traficului rutier", a declarat primarul Ilie Bolojan. O jumătate de oră mai târziu, drumul rapid era deja folosit fără probleme de orădenii care doreau să ajungă din zona Calea Clujului sau Dragoş Vodă în Rogerius sau Episcopia.

Cap la cap, drumul dintre cele două poduri, lung de circa 3,5 kilometri poate fi străbătut acum cu maşina în doar cinci minute. De cel puţin trei ori mai puţin decât pe actuala rută de-a lungul liniei de tramvai din străzile Republicii şi General Magheru.

"A fost cel mai dificil proiect"

Potrivit primarului Ilie Bolojan, construirea drumului rapid cu finanţare transfrontalieră printr-un proiect european derulat în partneriat cu localitatea Biharkeresztes (Ungaria) a fost una dintre cele mai dificile investiţii făcute de municipalitate din fonduri europene în ciclul bugetar european care se încheie la sfârşitul acestui an.

"A fost cel mai dificil proiect, pentru că a trebuit să demolăm case şi să facem exproprieri de terenuri, ceea ce nu este nici uşor, nici plăcut", a declarat Bolojan. Edilul a mulţumit atât partenerului ungar, cât şi constructorului şi angajaţilor municipalităţii cu privire la încheirea cu succes a acestui proiect.

Potrivit primarului, în cadrul proiectului vor mai fi executate în zilele următoare lucrările de consolidare a versantului în zona străzii Adevărului, iar în primăvara anului viitor, cei 660 de metri de drum în continuarea străzii Ecaterina Teodoroiu prin terenul atelierului CFR.

"Aşteptăm acceptul ministerului pentru preluarea acestui amplasament şi nu văd ce probleme ar mai putea fi. Oricum, aici nu mai există cale ferată funcţională ci doar se mai foloseşte din când în când o linie care duce la atelierul de reparat locomotive", a spus Bolojan.

Colaborarea continuă...

La deschiderea drumului rapid au mai luat parte miercuri primarul de Biharkeresztes Barabas Ferencz, viceprimarul Mircea Mălan şi reprezentanţi ai constructorului, în frunte cu patronul Trameco, Beniamin Rus.

Edilul din Biharkeresztes a lăudat buna colaborare între cele două municipalităţi în cadrul acestui proiect transfrontalier în care localitatea din Ungaria şi-a reparat unele străzi pentru a putea fi măturate mecanizat iar municipalitatea orădeană a construit drumul rapid.

"Vom colabora şi la alte proiecte în viitorul ciclu de finanţare europeană", a declarat primarul.

În scurta sa luare de cuvânt, viceprimarul Mircea Mălan a precizat că deşi lucrările care vor avea loc pe terenul CFR au fost deja asumate de Consiliul Local, practic oraşul nu va fi păgubit.

"Chiar dacă nu am putut folosi suma de 275.000 de euro din bani europeni aferentă drumului prin fostul depou, în urma economiilor făcute în proiect am mai decontat în plus 254.000 euro. Banii au putut fi folosiţi pentru că unele lucrări neeligibile, cum ar fi infrastructura din strada Făcliei au fost acceptate ca lucrări eligibile", a declarat viceprimarul Mircea Malan.

Semafoare cu senzor

Prezent la deschiderea circulaţiei pe drumul rapid, patronul firmei Trameco, Beniamin Rus, a lăudat colaborarea cu municipalitatea. "Ajutorul Primăriei a venit din faptul că plăţile lucrărilor s-au făcut cu coerenţă şi nu am fost nevoiţi să ne oprim din lucru din cauza banilor", a declarat Rus.

Patronul Trameco a atras atenţia asupra faptului că drumul rapid este dotat cu semafoare la intersecţia cu străzile principale precum ar fi cea care dă în strada Graurilor care urcă la Ciuperca. "Este un sistem nou. Semafoarele sunt tot timpul pe verde de la un capăt la altul drumului expres. O cameră video dotată cu senzor sesizează când vine o maşină pe unul din drumurile perpendiculare şi mută semaforul pe culoarea roşie", a declarat Rus.

Alternativă la Bulevardul Magheru

Drumul expres se doreşte o alternativă la traficul aglomerat din Bulevardul Magheru. Lucrarea a avut o valoare de 16 milioane euro, din care 11 milioane euro alocate din bugetul local, diferenţa fiind asigurată din fonduri europene.

Cu o lungime de 3,5 kilometri, drumul expres va începe la podul Mareşal Constantin Prezan şi va traversa străzile Făcliei, Piatra Craiului, Adevărului, Gheorghe Doja, Louis Pasteur, Ecaterina Teodoroiu, Izvorului, Teodor Neş, pe la baza dealurilor Pisicii şi Ciuperca.

Viitoarea cale de acces va avea câte o bandă pe sens, cu o lăţime de 3,5 metri, plus trotuarele, şi va traversa la o înălţime de 5 metri străzile Piatra Craiului - cu un pasaj lung de 33,3 metri, respectiv Gheorghe Doja şi Louis Pasteur - cu un pasaj de 157,7 metri.

Lucrările sunt realizate de asocierea firmelor Trameco, Selina, Drumuri Bihor, Abed Nego, Vega '93 Galaţi, Geotec Plant Iaşi, Instgat Timişoara şi subcontractorul ELM Electromontaj Cluj Napoca.

Vezi în VIDEO de mai jos cum arată drumul expres pe tot parcursul lui, respectiv de la Podul Teodor Neş, până pe strada Făcliei!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
42 Comentarii
Proiectantul Drum Expres ,inspirat de....jocul PITI-Cot
.".apa pluviala de pe pasajul-viaduct Pasteur, se descarcata direct pe trotuar,in capul trecatorilor".. Multumesc autoritatilor(locale !!??),pentru proptitudinea de care au dat dovada,legat de cele sesizate si au protejat zona respectiva ,printr-o pangliga de restictionare a circulatiei pietonale. Nu de alta,dar urmare a temperaturilor scazute din aceste zile, se formase un sloi de gheata,cam de jumatate de metru,care ameninta capetele trecatorilor,menit parca sa completeze scenariul fatidic al trecatorului, scapat cu bine de o alunecarea pe getusul trotuarului.Totul este, parca, minutios gandit de proiectantul Drumului Expres. Daca ai reusit oarecum sa treci de aceste capcane,dupa colt,te asteapta o alta pata de gheata,pe care nu ai cum sa o mai ocolesti,de la o alta conducta de apa, ivita deasupra !!??trotuarului.....Si treci inapoi,la pozitia sloi de gheata,daca ai noroc,si nu trece vreo masina, care te "preia"imediat si pornesti iar....de la zero (vezi jocul Piti-Cot).
Postat 05 Ianuarie 2016, 00:29 de platona
mda..mai platona
Te-ai trezit si tu..sau te-ai sculat..si ai si intrat in sevraj..ia una mica sa te dregi..mai oameni ,nu santeti cu toti boii acasa,parca santeti ca in povestea cu drobu de sare(daca o stiti)..in rest cainii latra..caravana isi face datoria....
Postat 27 Decembrie 2015, 15:09 de zorro
SLUGĂRNICÍE, slugărnicii, s. f. Atitudine de lingușire în raporturile cu oamenii de la care se așteaptă anumite avantaje ; servilism, ploconeală.
Doamna Sava, ati pierdut ceva? Nuuuu,ati venit in ajutorul ordonatorului de credite pe Oradea,seful Dvs. Bolojan Ilie. Dar,acest primar,barbat intre barbati, chiar sa nu poata urni din loc ,de unul singur,doua indicatoare, numai cu ajutorul Dvs.,sau slugarnicia dvs. fata de ordinele sefului ,trebuia exprimata intr-un fel.O pozitie mai umila,chiar nu puteati aborda,decat poate una in genunchi,dar atunci va pierdeati mobilitatea,iar gestul devenea superfluu...pentru situatia data.
Postat 27 Decembrie 2015, 14:10 de platona
Economii + economii = DNA+Curtea de Conturi
Desi mi-am propus sa nu mai postez,macar in acest sfarsit de an,iata ca tupeul si nesimtirea acestor corifei ai Oradei de azi,nu ma lasa.Sa spui ca ai facut economii,la un proiect fuserit de la cap la coada,cu lucrari demarate fara autorizatiile si avizele (urbanistice, de constructii, de mediu ,CFR..)necesare de altfel oricarui proiect ,ce sa mai vorbim de unul de o asemenea anvergura,inseamna ca v-ati pierdut orice urma de bun simt al realitatii lucrului bine facut, in slujba cetateanului oradean.Sa indepartezi marcajele de restictionare a accesului la drum,cu atata emfaza,cu atata ingamfare a lucrului bine facut,iar la doi pasi pe str.Louis Pasteur ,un imobilul arata ca dupa un bombardament,cu peretii daramati de la o alta cladire demolata,cu fisuri care au afectat inclusiv fundatia,cu strazi serpuite(cel putin 4 viraje la 90*),trotuare cu risc major de accidente,declivitatea bretelelor de acces cu risc major de accidente,trotuar str.E.Teodoroiu cu Louis Pasteur cu risc major de accidente iarna,vane de concesie(robineti apa rece) lasati pe mijlocul arterei,apa pluviala de pe viaductul Pasteur descarcata direct pe trotuar,in capul trecatorilor,.... mai vreti ? Piloni de beton,placi de beton ....de ce nu pietre naturale fasonate(pentru drumuri si poduri)? "-Nu ne-ar mai fi iesit ECONOMIA "!!!Fluenta circulatiei pe tronsonul viaductului(pasaj) Doja-Pasteur ,in aceste doua-trei zile de la deschidere, a fost de 2-3 masini la zece minute !!??. Despre bataia de joc a despagubirii celor expropriati,ce sa mai spunem ... felicitari dna Sava.Apropo,cum ati rezolvat problema incompatibilitatii de care ati fost acuzata de ANI ? Capul sus,nici o problema,"armata-i lunga",tara are "nevoie de voi" !Tot inainte,cu seful (Bolojan) ales secretar general,va uram drum bun ,cale batuta ! Sa-i imbucurati si pe altii !In rest,nu va fie frica,oradenii adevarati(70-75%) vor deschide ochii mult mai bine la urmatoarele alegeri.Asa sa ne ajute Dumnezeu .
Postat 26 Decembrie 2015, 23:15 de platona
Spaima
Ho,ho,ho m-am speriat ca va lipsi de la aceste sarbatori "MOSUL TDS"...dar asta nu se poate intampla deoarece indiferent de subiect dansul este vigilent si ia "POZITIA"....Felicitari si la multi ani cu sanatate...dar la sase
Postat 26 Decembrie 2015, 21:47 de ardumilreb
eterna intrebare :
Prost dar mult / prosti si multi ? Cand in mod voit , din lipsa de informare , lene de documentare nu vrei sa vezi realitati atunci sigur esti prost si asta pelanga ca esti prost crescut ! Ma repet : un om cand ajunge la limita puterilor sale intelectuale apeleaza la vulgaritati si violenta asa cum faceti voi drogatii bolovanului !
Postat 26 Decembrie 2015, 17:23 de scortosul
?????????????????????
Tratamentul retardatule ,nu uita tratamentul..Ma-ta e acasa?Sa venim cu capra,sa o colindam ..ca tare nebunei mai puiaza...sictir bolovan mic cu cuci la cap!!!!!
Postat 26 Decembrie 2015, 08:59 de grigore
Potaci si drogati
@naldo23: Nu vezi ca retardatii astia abereaza non stop? Inventeaza tot felul de idiotenii si au impresia ca ii si crede cineva daca comenteaza pe aici :)) Nimic, dar absolut nimic din ce s-a facut nu le convine si asta demonstreaza ca sunt platiti doar ca sa faca tam-ta pe aici. Crapa de ciuda psd-ul ca nu e la putere sa fure cat incape si asa au impresia ca vor castiga voturi la viitoarele alegeri. Daca ceva nu e gata din vina altora ei dau vina pe Bolojan. Daca ceva e gata iarasi urla ca nu e bine asa, ca nu e calitativ, ca nu era nevoie si alte tampenii. Astea sunt postari tipice de oameni platiti sa faca asa ceva. E trist ce se intampla in tara asta si pana unde merg gunoaiele astea de partide ca sa ajunga la putere. Oricine le citeste comentariile isi da seama ca sunt doar postari scrise la comanda si nu sunt pareri ale cetatenilor de rand. @scortosul: Voi nu meritati nici un scuipat, iar sa vi se vorbeasca frumos nici atat. Prin simpla voastra prezenta sunteti o jignire la adresa tututor cetatenilor platitori de taxe din orasul asta si care au de castigat din tot ceea ce se face.
Postat 25 Decembrie 2015, 22:49 de hateretards
bai scortosule
in primul rand drumul expres nu se opreste in nici un gard(lejer poti sa o iei pe strazile alternative ca sa ajungi la podul Teodor Nes.si faptul ca nu e finalizat din vina cui e? nu a idiotiilor din psd care au fost la guvernare si nu au trecut terenul acela de la CFR catre PMO? iar la treaba cu datoria publica vorbesti niste aberatii de ma doare capul(din pacate nu cred ca sunt singurul) Oradea e in top 5 orase la capitoul cea mai mica datorie publica, spunene si noua totusi ce vobesti?
Postat 25 Decembrie 2015, 19:19 de naldo23
@ haharetards & oricine care spune ....
Sa spui despre mine ca sunt postac PSD-ist ..... am face sa cred ca in PMO se trage la greu pe nas. Orice accept dar asta nu. Nu retin nimic inafara ca ma faci prost si nici pentru asta nu aduci argumente. Nu-l invidiez pe bolovan ca nu am cu ce.... nu are cu ce sa-l invidiez. Nu cred ca este in oras un proiect finalizat la termen, cat despre calitatea lui si a lucrarilor sunt muuuulte de spus si spunerile aceste o sa le simtim cu totii in bugetele personale peste cativa ani can vor trebui reparate porcariile de azi , iar aceste porcarii nu se vor mai repara cu fonduri Eu. A ca afacut mai mult ca talharii din PSD-hUDMR-PDL toti la un loc = OK ...... mult si prost in schimb. Repet ceea ce am mai spus : un om cand ajunge la limita puterilor sale intelectuale apeleaza la vulgaritati si violenta asa cum faceti voi drogatii bolovanului !
Postat 25 Decembrie 2015, 17:33 de scortosul
!
@hateretards : Craciun fericit si tie !
Postat 24 Decembrie 2015, 23:56 de TDS
postacii PSD-ului
@scortosul: In prostia ta fara limite ai impresia ca primaria are nevoie de postaci cand de fapt vede orice om inteligent faptul ca s-au facut multe lucruri bune in orasul asta? Stiu ca urla invidia in voi, acolo in sediul psd, dar nu incercati sa prostiti lumea cu chestii de genul asta ca oradenii nu sunt fraierii vostri. Ati avut ocazia sa faceti pentru orasul multe dar nu ati miscat un degent niciodata. In schimb ii criticati tot timpul pe cei care s-au incumetat sa faca ceva. Asta e politica de * (nu din ala dulce) a psd-ului, lucru care se vede in toata tara asta. Sa nu uitam ca suntem singura tara din Europa care a spart o autostrada dupa ce a inagurat-o datorita unui idiot de prim ministru si lista poate continua mult si bine. Cum am mai spus si alta data, luati-va in continuare medicamentele (tu, TDS si restul retardatilor, daca sunteti mai multi [cel mai probabil sunteti unul sau doi care postati cu nume diferite]) si lasati orasul asta sa se dezvolte in continuare ca avem mult de recuperat datorita fostelor conduceri.
Postat 24 Decembrie 2015, 23:09 de hateretards
Felicitări!!!şi la mai mare!!
Primariu Londrei se deplasează cu metrou!..şi mai ....Parlamentarii din Elveţia sunt pe voluntariat pe locurile lor..!!Aş vrea să văd!...domnule primar!!..dacă veţi merge la Bucureşti cam...ce veţi face...
Postat 24 Decembrie 2015, 19:31 de crisan
TE PUP PA PA...
@zorro : Bun , cred ca Mang acum se gandeste " Mama , ce faina publicitate mi se face gratis " ! Craciun fericit ( pe bune ! ) voi avea atunci cand ii voi vedea cu catuse pe FILIP&BOLOJAN ( nu conteaza pentru ce ...). Eu am doar un Craciun linistit ( de ce ? pentru ca mi-am luat medicamentele ...). In schimb tu poti ai si Craciun fericit , ceea ce chiar iti doresc ! Pana la Anul Nou sigur ne vom mai gratula la modul cel mai dragut aici ada ca Urarile aferente , in zilele urmatoare...
Postat 24 Decembrie 2015, 15:03 de TDS
mai scortzo..
Cam usor faci oamenii prosti,stii foarte bine ca cea mai mare parte din acei bani sant credite...nu santem chiar asa de..prosti..romania are datorie 30 de miliarde,grecii au 300 de miliarde...si dorm linistiti..asa ca las-o mai usor cu acest bau bau...nu exista progres fara riscuri...bravo lor ca au avut curaj..santem solvabili...apropo ,sper ca iti platesti impozitele...se vor plati si datoriile....ai grija de portofel.....CRACIUN FERICIT!
Postat 24 Decembrie 2015, 15:00 de zorro
TDS
Mai ia si tu o pauza omule...sau plateste mang orele suplimentare...dublu?....CRACIUN FERICIT!
Postat 24 Decembrie 2015, 14:46 de zorro
ZAU ?
@zorro : De ce ? Eu l-am denuntat ? Te asigur ca nu ( desi mi-ar fi placut...). Asa ca , mai usor cu medicamentele....
Postat 24 Decembrie 2015, 14:28 de TDS
Mai tdseule
Ai luat-o pe ulei baiatule?...asta-i delirum tremens....vezi sa nu ajungi in camasa de forta....ia ceva calmante....sa nu patesti ceva de craciun......
Postat 24 Decembrie 2015, 13:16 de zorro
DE CRACIUN NU-S MAI BUN....
@Mario : MICROSOFT IMPACT EADS MICROSOFT MICROSOFT IMPACT IMPACT MINCIUNI RASUCIRI PROMISIUNI MINCINOASE EUGENIA BORBEI CRISTIAN BELTECHI POPA LUCIAN ADRIANA AURORA LIPOVEANU MICROSOFT MICROSOFT PARAUL PARIS IMPACT PROIECTE NETERMINATE INTARZIERI MASINI DE LA OTL IN SCOP PERSONAL MICROSOFT MICROSOFT MICROSOFT IMPACT ! De ce sa ne complicam ? Le spunem simplu, BOLOJAN !
Postat 24 Decembrie 2015, 12:05 de TDS
@ toti nemultumitii
Orice ati spune voi cei nemultumiti, stiu ca va e foarte greu, dar trebuie sa recunoasteti ca acest primar a facut lucruri in acest oras pe care alti primari nici intr-o suta de ani nu le-ar fi facut. Ca niciodata nu va fi toata lumea multumita , asta e alta poveste. Gica-contra exista si va exista de cand lumea. Felicitari domnule primar ILIE BOLOJAN pentru toate realizarile !!! Diferenta intre cei care il critica pe primar si cei care il lauda e ca cei care il critica sunt mereu aceiasi (2,3 obositori care mereu au aceleasi replici), iar cei care il lauda sunt mai mereu tot altii. Sunt sigur ca daca s-ar face un sondaj cu intrebarea "Sunteti multumiti de realizarile actualului primar ?", cel putin 80% din raspunsuri ar fi da. Sarbatori fericite tuturor, chiar si celor anti-Bolojan !
Postat 24 Decembrie 2015, 11:55 de Mario
@ postacii PMO
Exista cativa postaci platiti de PMO care ajungand la marginea universului lor de cunoastre, stimulati de leafa de la bolovan posteaza prostia lor de necunostinta ! In rest numai de bine si pregatiti portofelu !!!!
Postat 24 Decembrie 2015, 11:30 de scortosul
parcari neregulamentare
Dupa inaugurarea drumului express, mi`ar face placere sa vad politia actionand pe Ecaterina Teodoroiu. Nu mai permiteti fratilor parcatul aiurea pe ecaterina teodoroiu.inaugurati mega drumul, si pe Teodoroiu acceptati ocuparea uneia din cele doua benzi...va rog eu, reinfiintati politia oradea .
Postat 24 Decembrie 2015, 10:35 de ottoul
@scortosul
Ma paste o intrebare: tu esti tot timpul asa prost, sau doar te straduiesti cand scrii pe forum?
Postat 24 Decembrie 2015, 09:59 de User anonimizat
@zorro
Ca NU stii este posibil, dar sa insisti in ignoranta este o tragedie !!!! nu e prost cel ce nu cunoaste ci cel ce refuza cunoasterea asa ca informeaza-te si vezi ce datorii(penalitati +..++..+ ) are PMO impreuna cu toate subordonetele (regiile,.. )si vezi unde suntem. Ma gandesc si la cele 500.000 Eu. "facute" cadou italianului Macho direct de bolovan si ma apuca durerea de .... buzunar, portofel ! In rest copile SARBATORI FERICITE !!! si astea fara calmante , dureri de cap si burta !
Postat 24 Decembrie 2015, 00:48 de scortosul
scortzo...
Saracu de tine...cred ca ai cosmaruri noaptea...40 de milioane de euroi...?cand o sa-i platesti?...mai ia un diazepam....ai probleme baiatule...
Postat 23 Decembrie 2015, 23:36 de zorro
Bravo Annamaria
Felicitari Annamaria, putini stiu de cata munca e nevoie ca o astfel de investitie sa iasa bine. Suntem mandri de tine!
Postat 23 Decembrie 2015, 23:18 de Augustin
@zoro
Locuiesc in zona . Am vazut si filmarea si stiu despre ce vorbesc. Oradenii au cateva zeci de milioane de euro datorii de platit azi. cam 40! penalitati 40.000.000. euroi fara a beneficia de nimic din aceste sume... penaliati ! OK ! Astia trebuie mulsi de la oradeani in fel si chip fara a se face nimic cu ei ! Cat despre ineptii...... vezi ca te-ai zgaraiat pe frunte cu aiurelile tale. Z!
Postat 23 Decembrie 2015, 21:59 de scortosul
!
@Mekla : Daca tot ai adus vorba , te las numai daca te speli pe dinti...
Postat 23 Decembrie 2015, 21:53 de TDS
scortosului
Inteleg ti-ai ales un nume predestinat,dar chestia asta cu mulsul banilor din buzunar e cam...sablon..o sa vina bolo sa-ti taie chitanta?...esti cam comfuz....cat despre descarcarea traficului e mult mai ok..decat simpla trecere apodului macho,stiu ce spun..trec zilnic pe acolo..si este infinit mai bine decat sa merg pe magheru..incearca si tu..inainte de a spune ineptii...
Postat 23 Decembrie 2015, 21:47 de zorro
@tds
Spalatoria de creiere a-la-PSD functioneaza si al tine. De * Silviu nu mai vorbesc!
Postat 23 Decembrie 2015, 21:22 de Mekla
HAI
@Mekla : Daca tot ai folosit un limbaj elevat sa folosesc si eu unul asisderea ( nu ma caracterizeaxa dar ce sa fac , ma adaptez...) , zic ! Vrei sa-mi sufli un pic in zona indicata de tine ? Poate dispare...
Postat 23 Decembrie 2015, 21:19 de TDS
Talharie bugetara !
Ca orice lucru "bine facut" de administratia bolovan si drumul asta rapid se termina pe jumatate intr-un gard de care nu v-a trece nimeni. Toata circulatia se v-a descarca pe Spitalului in buricu targului.Sa nu mai vorbim ca tot din buzunarul nostrum se vor mulge banii pentru fondurile Eu. necheltuite datorita impotentei PMO de a gestiona o lucrare.!!!!
Postat 23 Decembrie 2015, 21:10 de scortosul
@tds
Tds nu ti s-a uscat roseala din gat, dar nici din cur!
Postat 23 Decembrie 2015, 21:04 de Mekla
macar Bolo ne-a scos fin noroaie
Fără să fiu cârcotaș. Ceilalți doi primari, Filip și Sturza nu au acceptat propunerile celor din poliția rutieră. Dacă nu știați, ofițeri din poliția rutieră au propus și au desenat la începutul anilor 1996 o parte din ceea ce se inaugurează acum în Oradea. Atât de Bolo cât și de prefect. Plus că a fost guvern PSD și tot nu s-a făcut mare lucru pentru orădeni. Lăsați politica la o parte și vedeți partea bună a lucrurilor. Bolo măcar a scos jumate din Oradea din noroi. Nu știu cum v-ați simiți să fi plătit ani buni impozite mari, iar utilități:zero. Mă refer la străzi fără asfalt, fără canalizare, etc. . Sărbători fericite tuturor!
Postat 23 Decembrie 2015, 20:54 de CGB
Mai tdseule
Mai omule..nu mai ai gloante ..pe baza de proiecte..dar incepi cu politica...stii cum e...la politica si la fofbal se pricepe toata lumea...in rest cu priectele...stiu ca iti da fierea pe afara...da lasa omule..ca nu se supara nimeni daca te folosesti de ele..pun pariu ca ai si fost pe drumul expres....sau esti..masochist de magheru...?
Postat 23 Decembrie 2015, 20:07 de zorro
Peneleipedelei
@naldo23: In piata Rogerius , sigur nu ! Despre AQUAPARK nu stiu ce sa zic ?! Poate ma voi incumeta ! Deci PAZEA ! Vin anti - penelii ! PS : Care n-au fost anti din prima ! Dar daca Bolojan a avut actiuni de mare impact , daca Crin a preferat ruperea USL iar daca PNL a zis ca este mai bine sa fuzioneze cu cei mai mari criminali politici ( Boc , Boagiu , Anastase , Falca , Blaga , Boghicevici , Igas , Olteandumitrean, Hoara ...etc ) , asta e!
Postat 23 Decembrie 2015, 19:36 de TDS
CHIAR ASA ?
@zorro: Ti se pare ca se incheie niste proiecte ? Mie , NU ! Iar cu spanzuratorile ( daca iti sugereaza altceva , zi ! ) nu-ti face griji pentru mine ! NU MOR CAII CAND VOR CAINII....
Postat 23 Decembrie 2015, 19:24 de TDS
tds
Vad ca ai o obsesie cu "spanzuratorile"...cred si eu ..cand ai vazut ca se cam incheie proiectele....daca te bate gandul..fa-ti o rezervare pentru una dintre..."spanzuratori"....
Postat 23 Decembrie 2015, 18:59 de zorro
@tds
draga tds, sper ca nu te vom gasi vreodata pe acest drum, tu circula pe proiectele psdistilor, ca cele liberale nu le agrezi. Si sper sa nu te gasesc la anu la aquapark, sau prin piata rogerius.
Postat 23 Decembrie 2015, 18:54 de naldo23
NU
@SLB: Nu merit o astfel de comparatie , nu ma ridic la valoarea TRIBUNULUI
Postat 23 Decembrie 2015, 18:28 de TDS
TDS - VDM
TDS... Acest Vadim Tudor de pe Crisul Repede...
Postat 23 Decembrie 2015, 17:23 de SLB
DANGEROUS
Azi la ora 16,15 se plimbau agale prin Piata Unirii ( ma rog...) Malan si Sim. Destul de periculos cu spanzuratorile alea pe acolo . Mai stii ce idee le poate veni unora ...
Postat 23 Decembrie 2015, 17:18 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON