URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2019, 20:07

Înapoi în comunism: La vizita Vioricăi Dăncilă, PSD-iştii din Beiuş au tapetat Casa de Cultură cu zeci de poze înfăţişând-o pe aceasta (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 500 de persoane, majoritatea membri de partid şi simpatizanţi, din Beiuş şi din comunele învecinate, au participat joi după-amiază la o întâlnire electorală cu preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, candidat la Preşedinţia României, cei trecuţi de 40-45 de ani având ocazia să facă şi o incursiune în trecut, mulţumită ritualurilor şi decorurilor pregătite de gazde.

Credinţă neţărmurită

Deşi alaiul şefei PSD - din care au făcut parte şi miniştrii Agriculturii şi Culturii, Petre Daea şi Daniel Breaz, plus lideri locali precum preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, senatorul Florian Bodog şi deputaţii Dumitru Gherman şi Ioan Roman - a întârziat mai bine de 45 de minute, iar în zona Beiuşului vremea a fost destul de rece, Viorica Dăncilă a fost aşteptată cu răbdare în faţa Casei de Cultură din Beiuş.

"Abia aşteptăm să vină, draga de ea", a spus o doamnă care se încălzea, la o ţigară, lângă nişte tovarăşi de partid, comentând cu încredere cel mai proaspăt sondaj de opinie, dat publicităţii chiar joi, conform căruia şansele candidatei PSD de a intra în turul II al prezidenţialelor au sporit, câştigând trei procente faţă de luna trecută.

Imediat ce suita a ajuns, Dăncilă a coborât dintr-o dubiţă neagră cu geamuri fumurii, iar militanţii PSD au repetat aceeaşi "coregrafie" pusă în scenă anterior şi în comunele Borod şi Remetea, unde premierul se oprise pentru câteva minute: o pereche de adolescenţi în costume populare i-au oferit pâine cu sare, în semn de ospitalitate, deputatul Gheorghe Bogdan un buchet de flori, iar câteva hostesse echipate în bluze roşii i-au urat bun-venit pe treptele Casei de Cultură, fost Teatru al Armatei.

Local "marcat"

Cu toate că reporterului BIHOREANULUI i-a fost blocat accesul în clădire, la un moment dat a păcălit vigilenţa cerberilor postaţi la intrare (după toate probabilităţile angajaţi ai unei firme de pază din Bucureşti), reuşind să pătrundă în hol, unde a avut surpriza să remarce că acesta a fost "tapetat" cu mai multe panouri pe care, de asemenea, erau lipite sute de fotografii ale "vedetei" zilei.

Imaginile o prezentau pe Viorica Dăncilă în diferite contexte şi ipostaze: în bluză maramureşană cu mâinile proptite în şolduri, dând interviuri, pe o scenă la un eveniment oficial, flancată de Orlando Teodorovici şi Mihai Fifor, pupând copii în straie populare, în capul mesei, prezidând o şedinţă de Guvern, alături de cetăţeni care îşi făceau selfie-uri cu ea, dând mâna cu primari înfăşuraţi în eşarfe tricolore, deplasându-se pe holurile Parlamentului, dând declaraţii presei alături de Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, cu mâinile împreunate înţelepţeşte ori scoţându-şi ochelarii de pe nas cu mină gânditoare etc.

Deşi înşiruirea nu e completă, ea se opreşete aici datorită bodyguarzilor care au remarcat prezenţa clandestină a reporterului BIHOREANULUI şi l-au "evacuat" din hol înainte de a "admira" multiplele faţete ale personalităţii candidatului PSD la Preşedinţia României...

Citeşte şi: Penalii PSD-ului: BIHOREANUL, ţinut la uşă la întâlnirea lui Dăncilă cu simpatizanţii de la Beiuş (FOTO / VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
"Rahatul trebuie ținut departe, că pute" ... așa au zis cei trei-patru, care păzeau intrarea !?!
De aceea au pus barieră niște bodyguarzi de-ai lui Micula, ca să nu intre reporterul Bihoreanului !?!
Postat 01 Noiembrie 2019, 08:56 de CrisDumi
Cultura si biins... Greu in aceeasi propozitie
Ce sa mai astepti. Bine ca nu or pus si pe aia cu bine ati venit inconjurata de hartie creponata si crengi de brad. Asta avem, cu asta defliam, zona aia pe langa ca e un vaslui al bihorului se mai si ingroapa singuri. Vezi ce oameni au in administratia locala, alesi de ei, vezi ce drumuri au si vezi ce cultura au. Nu toti, dar majoritatea da caracterul unei zone. Asta e, trebuie sa avem si parti bune si rele ca sa facem un mijloc. Acolo inca domneste, ca la sat, cultura ca ala e bun ce mi-a dat. Si de asta acolo inca le merge. Zona saraca, oameni saraci ce saliveaza la putinul aruncat, fara mari perspective de viitor.
Postat 01 Noiembrie 2019, 07:49 de poiu
Comunsim in orice partid
Si Bohanis a fost asteptat in alte parti cu paine si sare.Bine ca nu s-au imbracat de Halloween.Organizare buna ca in orice campanie la orice partid.
Postat 31 Octombrie 2019, 21:08 de onuta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON