URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Ianuarie 2013, 18:02

Bilanţ şi planuri la IPJ Bihor: În 2013, poliţiştii vor să iasă în stradă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Câtă încredere aveţi în...?". A fost întrebarea lansată de studenţii Facultăţii de Ştiinţe Socio-umane, în cadrul unui sondaj realizat anul trecut şi menit să stabilească gradul de încredere a populaţiei în autorităţile locale, oamenii politici, instituţile descentralizate, dar şi în oamenii din jurul lor. Dintre cele 25 de răspunsuri posibile, familia, prietenii, vecinii, Biserica, Armata, Şcoala şi Universitatea Oradea au surclasat Poliţia.

Rezultatele sondajului au fost prezentate, miercuri, de şeful Poliţiei bihorene, chestorul Liviu Popa, la şedinţa de evaluare a activităţii instituţiei pentru anul 2012. "Este un lucru foarte bun, înseamnă că am crescut în ochii populaţiei, au mai multă încredere în noi", a explicat şeful Poliţiei Bihor în faţa asistenţei, din care, pe lângă poliţişti, au făcut parte prefectul Claudiu Pop, primarul Ilie Bolojan, şefi ai instanţelor şi ai parchetelor din judeţ, reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei de Frontieră, dar şi de la alte unităţi cu care poliţiştii colaborează în activitatea lor.

Tot mai mulţi hoţi

Din datele bilanţului, creşterea furturilor a fost primul aspect scos în evidenţă de şeful Poliţiei. "Există tendinţa creşterii numărului de fapte care aduc atingere patrimoniului public şi privat, siguranţei cetăţeanului sau ordinii şi liniştii publice. Cauzele sunt multiple, de la instabilitatea economică, pauperizarea populaţiei, dar şi proliferarea atitudinilor de imoralitate şi sfidare făţişă a legii, lipsa de reacţie a societăţii civile, respectiv atitudinea unor instituţii ale statului investite cu atribuţii educative şi de asigurare a ordinii şi liniştii publice", a explicat şeful Poliţiei.

Pentru a preveni, dar şi combate fenomenul, poliţiştii au constituit zone speciale de siguranţă publică şi patrulare, organizând acţiuni pe genuri de infracţiuni în care au fost incluşi lucrători de ordine publică, investigaţii criminale, sau din cadrul altor servicii judeţene. În total, anul trecut, poliţiştii au descoperit 2374 furturi, din care 1797 în flagrant.

Bihorenii sunt vitezomani

În creştere sunt, după cum arată bilanţul Poliţiei, şi cazurile de indisciplină rutieră sancţionate de ofiţerii Serviciului Rutier. În total, în 2012 au fost aplicate 75.293 sancţiuni contravenţionale, dintre care 42.632 pentru viteză, au fost reţinute 3.290 permise de conducere, au fost retrase 1.178 certificate de înmatriculare a vehiculelor şi au fost soluţionate 1312 infracţiuni la regimul circulaţiei, din care 752 cu trimitere in judecată.

Tot în număr mare sunt şi cazurile de fraudă economică. Anul trecut, Serviciul de Investigare a Fraudelor a soluţionat 2417 astfel de cazuri, majoritatea dosare privind înregistrarea de achiziţii fictive de mărfuri şi servicii, înfiinţarea de firme cu administratori sau asociaţi cetăţeni străini şi contrabandă cu ţigarete nemarcate sau marcate ilegal. În total, anul trecut, poliţiştii au identificat 13 grupări evazioniste, toate fiind destructurate, şi au constatat un prejudiciu de 89.324.000 lei, din care s-au recuperat 15.214.000 lei.

Poliţiştii vor să comunice

Totodată, au fost constituite echipe operative comune formate din procurori, poliţişti, reprezentanţi ai DGFP Bihor, dar şi din reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu, care au organizat acţiuni de amploare pentru combaterea evaziunii fiscale. În urma raziilor, poliţiştii au dat amenzi în valoare de 391.900 lei, au confiscat bunuri în valoare de 637.500 lei dar, totodată, au întocmit şi 715 dosare penale din care au fost soluţionate 615.

În şedinţă, şeful Poliţiei Bihor a prezentat şi obiectivele pentru anul în curs. "Anul 2013 va fi anul comunicării cu cetăţeanul dar şi al prezenţei Poliţiei în stradă", a arătat chestorul Liviu Popa, scopul urmărit fiind, potrivit acestuia, creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Sictir
Eu personal m-am saturat sa vad aceeași mutra de tzaranoi in uniforma la bilanturile trambitate de ipejebihor! Alo, pai acolo nu se schimba nimic, au incremenit in proiect? IPJ Bihor e din alta lume, adică lumea pedelista...
Postat 31 Ianuarie 2013, 16:35 de Petentu oradean
PLECAREA
.....Este un lucru foarte bun, înseamnă că am crescut în ochii populaţiei, ......... ( averei, neamuri in functii,)
Postat 31 Ianuarie 2013, 15:10 de pieton
m
asa ziceti?! voi astia care vorbiti sunteti buni? stim ca va place sa cochetati cu politistul, cand aveti \'\'nevoie\'\' de el...cand sunati DISPERATI la 112, ca va bate nevasta, ca veniti de la cu.rve...cum e? hihihi
Postat 31 Ianuarie 2013, 10:44 de marcell
politia stei
iesiti gunoaielor in strada sa cereti salarii ca aveti realizari deosebite mai nu primiti lunar o suma frumusica in conturi de la interlopi pe care ii protejati daca ar da canceru in toti politistii din romania ce bine am mai duceo atunci
Postat 31 Ianuarie 2013, 09:11 de man catalin
penaliiii
astia au facut studiul pe 3 oameni maximmm.....in cine sa ai incredere????in indrei si gudele lui? in spagarul de mocio? in vesa care ia lemne spaga de prin pietroasa iar de mos ce sa mai vorbimmmmmm.....?iar la capitolul subalteri acolo e dezastru, nu avem ce sa mai vorbimmm...acolo e durere pentru ca de la o cafea in sus se accepta orice.... acesta este MAI de bihor si nu numai
Postat 30 Ianuarie 2013, 20:00 de ile
Si ieri era tarziu !
Iesiti cat de repede ca aveti de luucruuuu....
Postat 30 Ianuarie 2013, 19:59 de pinonel
vai de capul nostru
Ma ia cu durere de dinti cand aud de politisti...Nu cumva sa se oboseasca sa cerceteze cum trebuie un caz, pt ca ii ia cu epuizare,...pai cum sa nu se inmulteasca hotii , golanii, scandalagii,cand vad ca nu li se intimpla nimic si mai primesc si felicitari...
Postat 30 Ianuarie 2013, 19:56 de eu
ha ha ha
Mai da voi unde ati facut studiu , in Berlin ?Oameni nu mai au incredere in ei insisi , dar apoi in gabori
Postat 30 Ianuarie 2013, 19:08 de Emilut din Germania
AICI SUNT BANII DVS!
HAHAHA..incredere in ei cica. Cine mai are si in mafiotii astia? PLATITI TAXE IN CONTINUARE. AICI SUNT BANII DVS, drag popor! M.A.I. si alti spagari expirati, care nu fac mare lucru oricum, pensionati la 50 de ani cu pensii imense, pe langa care isi mai iau inca un post de munca, nu cumva sa lase la altul mai tanar, care nare pensie... . POFTA BUNA! Bine ca ne baga mii de impozite si taxe, dar bugetul MAI creste de la an la an, fara numar. Ce \"*\"!
Postat 30 Ianuarie 2013, 18:53 de AICI SUNT BANII DVS!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON