URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2019, 09:54

Good Chefs. Producătorii şi hotelierii din Bihor au strâns rândurile pentru relansarea turismului (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 200 de producători şi hotelieri locali s-au întâlnit joi seară la complexul President din Băile Felix pentru a se cunoaşte mai bine şi a lega relaţii de colaborare.

O primă întâlnire...

Evenimentul, organizat în premieră, a avut ca scop relansarea industriei ospitalităţii din Bihor prin asigurarea unor produse şi servicii pentru turiştii care vin în judeţ.

"Când a apărut ideea acestei întâlniri, mulţi spuneau că producătorii locali nu vor răspunde invitaţiei, că ei sunt interesaţi numai de participările la târguri şi atât. S-a dovedit că nu e aşa. Nu numai că au venit să se prezinte operatorilor din turism, dar au şi adus, demonstrativ, produse locale sănătoase şi gustoase pentru degustare", a declarat pentru BIHOREANUL Nicolae Pop, preşedintele Asociaţiei Culturale D’Art, unul dintre organizatori.

La eveniment au luat parte producători locali de mezeluri, brânzeturi, conserve, gemuri şi zascuscă, pălincă, bere, cidru, sucuri şi prăjiduri. De cealaltă parte, au fost prezenţi reprezentanţi ai sălilor de evenimente, pensiunilor şi hotelurilor din Bihor.

"Zona se va putea dezvolta din punct de vedere turistic doar dacă producătorii şi hotelierii locali vor colabora. Ideea este să încercăm să le oferim vizitatorilor produse locale, adunate de pe o rază de 5 kilometri, cum se întâmplă în Grecia şi alte ţări cu tradiţie turistică. Avem ferme de animale, sere, podgorii, trebuie doar să le punem în valoare", a spus Pop.

... reciproc avantajoasă

La evenimentul de joi seară au luat parte, printre mulţi alţii, ministrul secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Claudiu-Sorin Roşu-Mareş, deputatul bihorean Ioan-Sorin Roman, în dublă calitate, de parlamentar şi fermier, primarul de Pomezeu, Ioan Şora, totodată preşedintele Asociaţiei Comunelor din Bihor, şi reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism din România (ANBCT), Paul "The Inkcef" Siserman şi Adrian Neag.

Secretarul de stat a lăudat organizatorii şi participanţii la eveniment. "Cel mai importat este să ne cunoaştem, să degustăm şi să facem astfel încât să ajungem să vedem produsele noastre locale în farfuriile consumatorilor", a spus Roşu-Mareş.

În cadrul întâlnirii producătorii şi hotelierii au făcut schimb de impresii şi cărţi de vizită. În urma întâlnirii, organizatorii vor realiza o bază de date cu toţi producătorii locali şi operatorii din industria ospitalităţii, pe care o vor pune la dispoziţia celor care doresc să încheie noi parteneriate în interesul reciproc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON