URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2012, 08:01

Gala Brandurilor Bihorene: Ce au în comun Bolojan, Teszari şi Mudura? (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Federaţia Patronilor Bihor, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Uniunea Naţională a Patronatelor din România au premiat vineri seară la Teatrul Regina Maria brandurile în care bihorenii au cea mai mare încredere, într-o festivitate animată de maestrul Florin Piersic.

Printre cei circa 300 de participanţi la eveniment s-au numărat ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, ambasadorul Israelului Dan Ben-Eliezer, consilierul economic al Ambasadei Spaniei în România, Augustin Navarro de Vicente - Gella, ambasadorul României în Ungaria, Victor Micula, viceprimarul municipiului Debreţin, Papp Laszlo, vicepreşedintele Confederaţiei Industriaşilor din Ungaria, Orosz Csaba, patroni, politicieni şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.

Spre deosebire de ediţia din 2011, anul acesta "Gala Brandurilor Bihorene" a premiat firmele în care bihorenii au cea mai mare încredere. "Anul acesta ne-am propus să măsurăm nu notorietatea, ci credibilitatea brandurilor, cea care face ca persoanele să se întoarcă la aceeaşi firmă", a declarat sociologul Adrian Hatos, conferenţiar universitar. Câştigătorii au fost desemnaţi în urma unui sondaj realizat de studenţii orădeni pe un număr de peste 4.000 de subiecţi.

Tari în brand

Pentru un plus de obiectivitate, firmele bihorene au fost împărţite pe nouă secţiuni, în funcţie de domeniul de activitate. Astfel, la secţiunea "Agricultură", locul I a revenit firmei Agroind Cauaceu la concurenţă cu Nutrientul şi Patrol Service, la secţiunea "Cultură, educaţie şi sport" a câştigat Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, care a concurat cu cluburile sportive Liberty şi Gym Mar Strong, iar câştigătorul secţiunii "Turism" a fost desemnat Hotel President, care a devansat firmele Milenium şi Romtour.

La fel ca şi anul trecut, locul I la secţiunea "Sănătate" a revenit Spitalului Pelican, care a concurat cu New Medics şi Ecomed. La secţiunea "Industrie" a fost desemnată câştigătoare firma Plastor, care a întrecut la capitolul încredere companiile European Drinks şi Optimedia, "Construcţiile" au fost câştigate de Selina urmată de Constructorul Sălard şi Dumexim, iar la secţiunea "Servicii" locul I a revenit grupului de firme RCS-RDS, care a devansat companiile Crist Vest Audit şi Mira Clean.

La secţiunea "Comerţ", firma Tiger Amira a devansat în mod surprinzător colosul Lotus Center şi firma Leonardo, iar locul I în domeniul "Auto-transport" a revenit companiei West Group, secondată de Auto Bara şi Gig Impex.

Pentru excelenţă în afaceri...

Cu ocazia ceremoniei, organizatorii au mai acordat premii de excelenţă pentru anul care se încheie. Femeia de afaceri a anului 2012 a fost desemnată preşedinta companiei Sapico, Maria Sabin, titlul de politicianul anului a revenit deputatei Lucia Varga, cel mai bun partener transfrontalier a fost desemnat administratorul hotelului Korona (Ungaria), Palvolgyi Eva, iar premiul de excelenţă pentru responsabilitate socială a revenit directorului de resurse umane a companiei Celestica, Codruţa Bala.

Două dintre cele mai importante premii de excelenţă au fost acordate în domeniul hotelier, unde Andrei Pop, directorul hotelului Continental, a fost ales managerul anului 2012, iar hotelul Double Tree by Hilton a fost desemnat investiţia anului 2012.

Trei vulturi negri...

La cea de-a doua ediţie a galei, organizatorii au acordat în premieră Ordinul "Vulturul Negru" al Cetăţii Oradea, distincţie care se doreşte să devină o tradiţie menită să recompenseze personalităţi care şi-au adus contribuţia la viaţa economică a judeţului.

Primul câştigător al ordinului "Vulturul Negru" a fost desemnat Alexandru Mudura, patronul "Lotus Center", pentru afacerea pe care a ştiut să o dezvolte în ultimul deceniu la Oradea. Cu aceeaşi distincţie a fost recompensat şi primarul Ilie Bolojan, pentru sprijinul acordat companiilor orădene, şi preşedintele grupului de firme RCS RDS, Zoltan Teszari, pentru succesul afacerii pe care a dezvoltat-o aducând notorietate naţională municipiului de pe Crişul Repede şi judeţului Bihor.

Mega-show cu şogori...

Desfăşurat de-a lungul a mai bine de trei ore, răstimp în care publicul din sală s-a înjumătăţit răpus de oboseală, show-ul de vineri seară a fost punctat cu momente artistice şi cu intervenţia actorului Florin Piersic, invitat special al galei.

Îndrăgitul actor a depănat, în aplauzele asistenţie, amintiri mustind de umor obraznic despre Oradea şi fosta lui soţie Ana Szeles. "Nevestele mele au fost toate unguroaice, aşa că eu am stat întotdeauna deasupra poporului maghiar", a spus actorul în hohotele asistenţiei.

Jucându-şi propriul rol, Florin Piersic i-a ciufulit părul cu mâna directorului Teatrului "Regina Maria", Daniel Vulcu, care a fost moderatorul evenimentului, l-a mângâiat pe cap cu palma cât o lopată pe primarul Ilie Bolojan, despre care a spus că văzând respectul cu care îl ascultau muzicanţii a crezut că e şeful orchestrei, şi l-a atins la dicţie pe Alexandru Mudura, despre care a spus că "şi ăsta ştie din limba română cât am uitat eu".

De altfel, actorul nu s-a sfiit să împărtăşească asistenţei o confesiune atribuită patronului Lotus, care s-a şi luat cu mâinile de cap. "Ştiţi ce mi-a spus Alexandru Mudura în lojă? Vă spun eu: Măi Florine, tu ştii că noi doi suntem şogori?", a povestit actorul în hohotele spectatorilor. Pentru necunoscători, maestrul a definit substantivul ca desemnând faptul că "amândoi am împins acelaşi vagon", dar s-a oprit când a fost să dea amănunte despre "garnitura" care i-a generat amintiri comune cu magnatul orădean.

...şi leşin în direct

În ciuda maliţiozităţii, glumele actorului nu au fost în măsură să surprindă nici pe departe asistenţa atât de puternic precum incidentul care a avut loc, culmea ghinionului, în ultimele 2 minute din spectacol.

În momentul în care Piersic se pregătea să îl anunţe pe Zoltan Teszari ca şi câştigător al Ordinului "Vulturul Negru", răpusă de oboseala acumulată în cele peste 3 ore de spectacol, una dintre manechinele care înmânau plachete câştigătorilor a leşinat pe scenă.

Tânăra înaltă şi suplă a căzut ca secerată, izbindu-se cu putere de podea. Femeia a fost evacuată pe braţe în culise chiar de către premianţii chemaţi pe scenă, în murmurul sălii peste care o voce a început să strige: "Chemaţi un doctor!".

În final, pentru că scena s-a golit brusc, situaţia a fost salvată de actorul Daniel Vulcu, care a pus incidentul pe seama oboselii, şi de maestrul Florin Piersic, care a revenit sobru din culise pentru a asigura asistenţa că tânăra şi-a revenit şi se simte mai bine, după care a continuat să glumească: "Puteţi să-i spuneţi lui Zoltan Teszari ăsta că atunci când i-a auzit numele o tânără a leşinat".

În ciuda incidentului, gala s-a încheiat într-o notă optimistă, organizatorii evenimentului invitându-i pe spectatorii care au rezistat până la final să îşi tragă sufletul la un pahar de şampanie şi "un sandvici de o săptămână, cam tare, dar bun", aşa cum a definit bufetul suedez pregătit de gazde inegalabilul Florin Piersic...

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
Bolojan-brand!?
E bestiala imaginea in care Piersic incearca sa vindece capul lui Bolojan :)) Piersic a inteles imediat situatia din oras.
Postat 21 Decembrie 2012, 11:04 de AB
pupincuristii
Eminenta sa rectorul Bungau nu a primit nici un premiu?
Postat 17 Decembrie 2012, 21:03 de spectator
RE:???
Ma intreb si eu ce a facut Celestica ca sa primeasca premiul "Responsabilizarea" Sociala a anului? Probabil a contat faptul ca a dat afara 1000 de angajati....
Postat 17 Decembrie 2012, 10:07 de Crist
propunere
la anul sa se acorde si premiul Evazionistul anului in Oradea, daca tot ii adunati acolo de ce nu ii si premiati ?
Postat 17 Decembrie 2012, 00:08 de oradean
cine se aseamana se aduna
Mai Mimi, vezi ca-l cheama DERECICHEI, si este marele candidat la Consiliul Judetean care a obtinut cam 46 de voturi. La ce sa ne asteptam, cum este mentorul (LUCIAN) , asa este si sluga (DERECI....). Acelasi stil cum prinde o oportunitate de afirmare, hop pe ea. ASA ORGANIZATORI, ASA GALA
Postat 16 Decembrie 2012, 21:27 de soso
penru anonim
pe acel tanar din cate stiu il cheama RAUL DERECIHEI. Altminteri evenimentul in sine nu a fost o idee rea, doar cu conditia sa fie prezentat de oameni integri si nu a se acorda premii unor oameni care nu au facut nimic pt ORADEA . acolo a fost o adunatura de pupincuristi
Postat 16 Decembrie 2012, 19:35 de MIMI
penibilul LUCIAN
ce cauta acest nenorocit ( LUCIAN) la aceasta gala pt ca cel putin prin ziare el nu mai are nici o treaba cu federatia patronilor. Acest impertinentcu obrazul foarte gros, care pe unde a fost a tras numai tepe si a furat cat a putut parca numai are treaba cu FEDERATIA PATRONILOR. In prezent acolo si-a pus un tanar, cica mana dreapta,(cu care se sterge la........), darcare la un moment dat v-a trebui sadea socoteala si pentru furturilede acolo. CA VORBA AIA "nu se poatesa fi trecut Lucian pe undeva si sa nu bage mana pana la gat". Va doresc ca cel mai bun prieten al vostru sa fie D.N.A
Postat 16 Decembrie 2012, 19:26 de anonim
abjectu` de puiu
Bravo Puiu! targe-i si trege-le-o ca o sa intri in ISORIE alaturi de nobilul Vlad Tzepesh! DNA-ul ii cauta numai pe aia de fura xx0 de euroi nu sute de mii sau milioane... si cine nu-i in tabara de la pute-- re. sa vezi cand pica baselu ce patzesc aia din tabara lui care nu au furat destul, hai baietzi la jula ca nu mai e timp trece anu`
Postat 16 Decembrie 2012, 18:24 de cocomahrlu d`marishe
Buna ziua
ce tare. Puiu Lucian din cate stiu este acel tzepar de la FC Bihor, care in 2009 a lasat clubul in pragul falimentului. A furat de la club 500 000 Euro, iar acu vad ca ii da premiu primarului. Oare de ce accepta Bolojan un premiu de la cel ce a furat FC Bihor ( unde CJ si CL sunt actionari) cu 500 000 de euro?? ? Abia astept sa vad cum ii trage tzeapa si lui Beni. Si pot sa pun pariu ca in curind o sa ii traga teapa si lui CP :)
Postat 16 Decembrie 2012, 12:45 de cici
amantele noastre
remark in public multe amante alaturi de sefii lor; ca fosta contabila de la connectronics alaturi de iubitul ei casatorit din belgia; codruta bala amanta de barabat insurat, radu anton vai de el, miculestii si alti businessmeni de kko; o rusine pentru oras evenimentul asta, doar ciurucuri si penali, oamanei fara coloana;
Postat 16 Decembrie 2012, 11:39 de eu
PENIBIL
penibil! o adunatura de penibili: hatos, pop claudiu+andrei, florin piersic, mudura, miculestii, LUCIAN ( si asta e scris cu lirtere mici), vulcu! l-ema scris cu litere mici ca nu merita sa fie scrise cu litere mari- sunt niste pejenibili. Huo, huo afara ca ne fac de minune pe noi cetatzenii normali... Domnule Bolojan cu ati permis gestul penibilului de f.piersic sa va maingaie pe cap??? a ajuns un gretzos si un vulgar nesimntzit care nu mai are simtzul ridicolului si al masurii! batran imputzit rasuftat. Iar LUCIAN e un pu-lica rasuflat, caraghios penibbil de toata jena care a irosit resursele asociatiei, cu rcreierul lui de 2 grame fde fotbaliator!
Postat 16 Decembrie 2012, 10:05 de loicic fraudatorul
bihorel, ce incosecvent mai esti
aceasta e organizatia care in urma cu 2 saptamani, " organizase" aceea dezbatere cu nimeni si cu neica; eeeii, acu, ca, il puupppa adanc in foond pe marele maestru, gata, ati si uitat cat de nimicuri is dansii... valoarea lor este cam cat a lui horyka, numai ca el doar injura si face pe clovnu, dar, asta / astia macar is aia buni, ca tzuka pe unde apuca, pe cine e intocmai la putere. Valoarea unei organizatii se vede atunci cand aduna oamenii la greu, la distractie e simplu fratzioare; oricum, esti inconsecvent bihorele
Postat 16 Decembrie 2012, 06:32 de diiizgasting
teszari + mudura bitch
Teszari, acest mafiot discret, sa-si vada de amanta lui, Oana Mudura, fufa cu aere de intelectuala, care face pe profesionista la Digi. Stim ca lui Zoly ii plac doar "profesionistele".
Postat 15 Decembrie 2012, 21:41 de petre
radu anton sifiliticul
ce cauta acolo sifiliticul de Radu Anton? Fost director la Real, un neterminat genetic, caruia ii puneau piedica angajatii, un fel de popa prostu. vai s-amar de asemenea premii!
Postat 15 Decembrie 2012, 20:56 de nick
???
vreau doar sa inteleg de ce au primit premiu codruta bala si andrei pop? ce a facut codruta bala pentru societatea oradeana sa ia premiu de excelenta si pop la fel?
Postat 15 Decembrie 2012, 20:22 de eu
Lucian=Selina=FPBH=linge-n-cur
Pe vremea lui Filip a mai facut Lucian figura cu diplome date cui trebuie dar, cand primarul de atunci a intrebat si a aflat cum se va desfasura evenimentul, cu el primul medaliat al politicilor municipale de favorizare a oamenilor de afaceri de tot soiul, a luat o diploma de model prezentata si i-a infundat-o pe gat mareui sef de la Federatia Patronilor.
Postat 15 Decembrie 2012, 18:47 de BOOK
Premiiul I nu este egal cu II sau cu III
Puiu Lucian ăsta mă face să am greţuri şi să vărs aerul din mine. În afară de cazul Mudura, celelalte premii au fost date pe principiul pupatului în fund.
Postat 15 Decembrie 2012, 14:55 de prof.dr. Trăşculescu
"Cretiniţă" e om de afaceri sau viitor fost puţoi ?
Dar Victoraş a lui "SC Micula Chemical Brothers SA" a mers singur sau cu soţia ?
Postat 15 Decembrie 2012, 14:49 de Carp III
299 de invitati
Printre cei 300 de invitati s-au numarat ..... Victor Micula ..... Dar asta cine mai este, ca fac afaceri de 20 de ani in zona si nu am auzit de el ??? Are legatura cu fartii aia doi care vand apa de fantana pe post de apa minerala.
Postat 15 Decembrie 2012, 14:44 de Rock
Lambada in trei
Teszari mai trebuie sa se nasca odata ca sa inteleaga ca afacerile bune se fac cu clienti multumiti, Mudura se vede totusi ca are clasa in a face afaceri, iar Bolojan ramane un buticar falimentar care s-a vazut mare stapan pe un buget de municipiu. Asadar, intre cei trei nu exista nici o legatura, decat ca fiecare asteapta de la celalat cateceva.
Postat 15 Decembrie 2012, 14:40 de POLE
A fost un eveniment bun
A fost un eveniment bun, dar foarte lung! E foarte bine sa incerci sa incurajezi mediul de afaceri care realmente se zbate sa faca performanta pe o piata care e lovita din toate partile, autoritati, institutii, banci, parteneri de afaceri. E o initiativa buna, care trebuie in schimb perfectionata. Programul a fost prea lung , prea multe ansambluri , prea multi copii si prea multe personalitati. Poate la anu` organizatorii vor fi mai temperati in organizare
Postat 15 Decembrie 2012, 08:46 de Alexandra
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON