URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2019, 23:05

Extrem de tensionaţi înainte de exit-poll, PSD-iştii bihoreni au răsuflat uşuraţi la aflarea rezultatelor. Mang: „Mă aşteptam la un scor mai bun” (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înainte de prezentarea rezultatelor exit-poll-urilor la alegerile prezidenţiale, la sediul PSD Bihor tensiunea se putea tăia cu cuţitul. Descurajaţi de informaţii pe surse care arătau că Viorica Dăncilă nu va accede în turul 2, în sediul din Piaţa 1 Decembrie, social-democraţii bihoreni au aşteptat cu mare emoţie ora 21. ​​​​​​

Sondajele „pe surse” i-au bulversat!

„Dacă intră Barna (n.r. în turul doi), vom avea un nou preşedinte. Dacă nu, nu”, a spus cu amărăciune un tânăr social-democrat. Unii se uitau agitaţi la ceas, pentru a verifica câte minute de chin mai au până la „momentul adevărului”, alţii mai citeau sondaje „pe surse” şi îşi întăreau convingerea că partidul lor a pierdut alegerile din primul tur, iar restul stăteau sobri, aşteptând în linişte.

În biroul preşedintelui Ioan Mang, unde de regulă se adună acesta şi colegii din conducerea organizaţiei, a lipsit taman titularul. Duminică după-amiază, Mang a mers în zona Beiuşului şi pare-se că nu a estimat bine timpul de întoarcere, pe DN 76, un drum aflat în lucru de multă vreme şi pe care nici Guvernul PSD nu a reuşit să-l pună la punct.

S-au relaxat...

În lipsa lui Mang, în birou au stat preşedintele executiv al PSD Bihor, Emilian Pavel, consoarta preşedintelui, Erica Mang, preşedintele ANFP, Felix Cozma, în timp ce alţi colegi de-ai lor intrau, îşi aruncau ochii pe televizor - pus, evident, pe Antena 3 - şi ieşeau.

Când pe ecran s-au afişat rezultatele exit-poll-ului CURS-Avangarde, au răsuflat liniştiţi. „Bravo, aşa da!”, a exclamat Felix Cozma, vădit bucuros de cele 22 de procente adunate de Viorica Dăncilă. A şi aplaudat, însă scurt. Emilian Pavel şi Erica Mang au rămas sobri, vrând probabil să sugereze că n-au avut emoţii.

„Putem observa că domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis a obţinut mai puţin decât a obţinut Victor Ponta în primul tur, că noi prin doamna Dăncilă am obţinut scorul de la europarlamentare, ne-am menţinut scorul, şi că Dan Barna nu a obţinut rezultatul USR de la europarlamentare, ceea ce arată că electoratul lor este nemulţumit de candidat”, a comentat Emilian Pavel rezultatele la cald.

Emoţii? Mang: „Să zicem că nu”

Mang a ajuns la PSD Bihor pe la 21.30, explicându-le jurnaliştilor că a lipsit de la sediul organizaţiei tocmai din pricina informaţiilor date de televiziuni în timpul zilei, cum că Dan Barna ar fi candidatul care va intra în turul doi. Întrebat de jurnalişti dacă asta înseamnă că şi el a avut emoţii, Mang a răspuns evaziv: „Să zicem că nu”.

„După-amiază, când au început toate ştirile pe televiziune că scorul e foarte strâns, că răsturnări de situaţie, am plecat să vizitez judeţul, să văd cum stăm în judeţ. Lumea s-a dus la vot, oamenii (n.r. - activiştii PSD) s-au luptat să-şi atingă target-ul, vedem la numărătoarea voturilor. Am avut prezenţă bună acolo unde avem primari. Important e că am intrat în turul doi”, a declarat Ioan Mang.

Ioan Mang la PSD Bihor

Victor Ponta e de vină!

Despre rezultatele alegerilor, şeful PSD Bihor a spus că Dăncilă putea obţine un scor şi mai bun, iar principalul vinovat este Victor Ponta.

„Aşteptăm să se termine efectiv numărătoarea voturilor. Sigur, e bine că intrăm în turul doi, dar mă aşteptam la un scor mai bun, îmi doream şi era normal să avem un scor mai bun. Regret enorm că un fost preşedinte al partidului, care dacă nu era PSD, cu Adrian Năstase, cu Mircea Geoană, cu Liviu Dragnea, probabil că era astăzi un amărât avocat, acest om a făcut, la fel ca în 2016, ca PSD să nu scoată scorul pe care îl merita. A venit cu acea variantă cu Mircea Diaconu, un om deosebit, dar care nu avea ce căuta în această luptă, cu un singur gând: ca PSD să nu-şi atingă scorul şi să facă tot posibilul ca Dan Barna să intre în turul doi”, a declarat preşedintele social-democraţilor.

Despre scorul din Bihor, Mang a refuzat să facă prea multe comentarii, dar a precizat că, dacă Viorica Dăncilă a obţinut 22,5% în plan naţional, este greu de crezut că PSD Bihor îşi va atinge obiectivul prezentat chiar de el, de „22-24%”. „O să vedem în fiecare organizaţie care este cauza pentru care nu şi-au atins target-ul şi, în funcţie de asta, o să luăm decizii”, a spus şeful PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Tensionați ????
Dacă din tot PSD ul la nivel național ați ales aceasta doamna... candidat la o funcție care o depășește din toate punctele de vedere...e normal sa fiți tensionați... Voi sau conducerea voastră nu si-au dorit sa aveți președinte asta e clar... sau asta e ce aveți mai bun in partid....și oricum tensiunea va fi mai mică peste doua săptămâni...
Postat 11 Noiembrie 2019, 15:33 de 1977
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON