URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2020, 20:39

Execuţia lui Rocky: Câine împuşcat în cap, în apropierea casei proprietarilor, în satul Avram Iancu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bihorean din satul Avram Iancu acuză că Rocky, câinele său în vârstă de 3 ani, a căzut pradă vânătorilor care s-au apropiat nepermis de mult de zona locuită a localităţii.

Bărbatul susţine că patrupedul a fost împuşcat în cap la circa 100 de metri de casa sa, pe un teren privat. Cine a făcut barbaria, proprietarul câinelui nu ştie, dar se întreabă cum ar fi fost dacă glonţul ar fi lovit o persoană.

Împuşcat lângă casă

Rocky era un metis tânăr, care în luna mai ar fi împlinit 3 ani. Avea blana albă de la bot până în vârful cozii şi, spune stăpânul său, era un câine foarte jucăuş. "Dacă l-aţi fi chemat la dumneavoastră, şi fără să vă cunoască, vă lingea mâna. Era foarte jucăuş, lipicios şi cuminte", spune Daniel Dobra, proprietarul căţelului.

Bărbatul locuieşte acum în Belgia şi, pentru că stă în chirie într-un apartament mic, l-a lăsat pe Rocky, dar şi pe o altă căţea, în grija mamei lui, care stă la marginea satului Avram Iancu. "Mama avea mare grijă de ei, îi ţinea în casă. Rocky era vaccinat, deparazitat, totul era în regulă", spune Daniel.

Sâmbătă, în jurul orei 15, mama bărbatului i-a lăsat pe câini liberi în curte, aşa cum obişnuia să facă zilnic. O oră mai târziu, fratele lui Daniel a auzit nişte împuşcături şi a mers să caute animalele. L-a găsit pe Rocky împuşcat în cap, la circa 100 de metri distanţă de casă. "Casa noastră e la marginea satului şi avem şi teren agricol, neîmprejmuit. Câinele era mort acolo, pe teren, împuşcat în cap, lângă un sac cu ceva piei de animal", spune stăpânul lui Rocky.

Vânătoare pe ceaţă

Daniel bănuieşte că patrupedul a căzut victima unor vânători care nici nu aveau ce să caute acolo. "Era o ceaţă foarte deasă, nu se vedea decât în apropiere. Nu înţeleg cum cineva poate să vâneze la o distanţă aşa mică de case, în asemenea condiţii meteo, de vizibilitate redusă. Dacă glonţul nimerea o persoană?", spune bărbatul, care a auzit de la consăteni că în ziua respectivă un grup de vânători au ieşit la marginea comunei, în căutare de fazani.

Crede că vânătorii ar fi aruncat acolo sacul cu piei, câinele le-ar fi adulmecat, iar când vânătorii au văzut asta, l-au împuşcat. "Nu înţeleg ce fel de om poţi fi ca să faci asta. Nu Rocky era animal, ci cel care l-a omorât", zice stăpânul câinelui. Fotografiile pe care bărbatul le are confirmă că animalul a fost împuşcat în cap, chiar lângă sacul cu pricina.

Potrivit bărbatului, mama sa a reclamat incidentul la numărul unic de urgenţă 112 şi i s-a spus că trebuie să facă o plângere la Poliţia comunei Avram Iancu. "Azi (n.r. luni) în jurul orei 10, s-a dus mama, dar la Poliţie era închis. Uşa închisă, gratiile cu lacăt", spune bărbatul. Aşadar, nu e exclus ca moartea lui Rocky să rămână nepedepsită...

UPDATE:

În urma articolului publicat de BIHOREANUL, Poliţia Bihor s-a autosesizat, iar verificările au arătat că, de fapt, nu a existat nicio reclamaţie la numărul unic de urgenţă. Totuşi, un echipaj s-a deplasat, luni seară, acasă la proprietarii câinelui. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru uz de armă fără drept, iar cadavrul patrupedului va fi transportat la DSVSA, pentru necropsie.

Totodată, din primele verificări la faţa locului, se pare că distanţa între locul în care a fost omorât câinele şi casă ar fi de circa 300-400 de metri. Marţi dimineaţă, mama reclamantului urmează să le arate poliţiştilor locul exact unde patrupedul a fost găsit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
??????
Ce se întâmplă acum cu fondurile de vânătoare și cu vânătoare este ceva ce întrece ori imaginație practic toți foști braconieri sau înscris în diferitele fonduri de vânătoare și plătesc o cotizație și cand au chef hai la distracție pe teren privat pa unde apuca îți distrug drumurile cu gipurile întra pe terenul tău ca acasă la masa etc dacă sesizează cineva îți arunca în fata autorizația și gata nimeni nu verifica dacă are dreptul sa emită autorizația chiar dacă teoretic vânătoarea ar fi interzisa aminalele nu le hrănesc cum trebuie și acestea îți distrug recoltele practic cum ați văzut în ultimile zile și în presa scote arma unde vrea mușchiului lui și trage.
Postat 14 Ianuarie 2020, 12:06 de sss
Eronat
Nu sunt vanatori!!! Faceti distinctie intre posesori de arme si vanatori. Iar in conditii de ceata, cel mai probabil erau braconieri.
Postat 14 Ianuarie 2020, 12:02 de ferfeleaga
Bună dimineața, bihoreni !?!
Vă aflați în "România Normală" ... după marele eșec pentru "România Lucrului Bine Făcut" !?!
Postat 14 Ianuarie 2020, 08:58 de CrisDumi
Sa ajuns prea departe
Înțeleg pasiunea pt vânat, dar vânătorii ar putea să înceapă cu copiii din casa lor.
Postat 13 Ianuarie 2020, 23:37 de sandu1260
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON