URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2014, 15:59

Dezbatere cu patru participanţi pe regulamentul parcării supraetajate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programată la o oră nepotrivită, mai exact la ora 10, dezbaterea publică organizată pe marginea regulamentului de funcţionare a parcării supraterane din strada Tribunalului a adunat doar patru cetăţeni, mai exact trei PSD-işti, Emilian Pavel, preşedintele TSD Bihor, Liviu Sabău-Popa, preşedintele TSD Oradea, respectiv încă un membru al filialei judeţene şi consilierul local PNL Lucian Popa.

Tot atâţia au fost şi reprezentanţii Primăriei: şeful Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi, directorii adjuncţi Claudia Purde şi Cristian Popescu, respectiv Ionuţ Şimon, şeful Serviciului Parcări. Lor li s-a alăturat la un moment dat, dar pentru scurt timp, şi secretarul Consiliului Local, Ionel Vila.

Dezbaterea, urmărită din sală şi de trei jurnalişti, a început cu contre între PSD-işti şi angajaţii AIO, după ce primii au acuzat funcţionarii că au modificat proiectul regulamentului joi, cu o zi înainte de dezbatere, dar i-au lăsat acelaşi număr de înregistrare şi nu au anunţat în niciun fel modificările făcute.

Liviu Sabău şi Emilian Pavel au caracterizat acest lucru drept "ilegal" şi "fals în acte". Cristian Beltechi şi Ionel Vila au încercat să le explice acestora că o propunere de regulament poate fi modificată pe parcursul celor 30 de zile în care este supusă dezbaterii publice şi că modificările în acest caz au fost făcute în urma discuţiilor avute pe tema parcării supraterane cu Prefectura Bihor.

Printre schimbările făcute se numără reducerea tarifului pe care orădenii îl vor plăti în cazul în care îşi pierd tichetul de parcare de la 50 la 15 lei, lucru pe care cei prezenţi la dezbatere l-au apreciat. În schimb, PSD-iştii au avut mai multe nemulţumiri şi propuneri pentru modificarea regulamentului.

Printre acestea s-au numărat scoaterea articolului potrivit căruia maşinile cu inscripţia "De vânzare" nu pot fi lăsate în parcarea supraetajată, precum şi a articolelor care prevăd sancţionarea celor care circulă cu mai mult de 5 km pe oră, respectiv nu păstrează distanţa de 2 metri între maşini. "Dacă acest lucru e prevăzut oricum în Codul Rutier, va fi sancţionat de Poliţie. Are AIO oameni care pot constata aceste fapte?", s-a întrebat Liviu Sabău.

De asemenea, PSD-iştii au cerut ca şi riveranii care conduc o maşină de firmă să-şi poată procura un abonament la preţ redus în parcarea din strada Tribunalului, lucru pe care reprezentanţii AIO l-au considerat inoportun. În plus, Sabău şi Pavel au propus introducerea unor variante de abonament pe semestru, trimestru şi an, care să fie reduse cu 5, 7,5, respectiv 10%.

O altă modificare sugerată de cei doi a fost amenajarea unui punct al Serviciului Parcări chiar în construcţia parcării supraetajate, unde şoferii să-şi poată face abonamente, respectiv plăti amenzi de parcare.

Regulamentul de funcţionare al parkingului din strada Tribunalului va fi supus votului Consiliului Local luni, în şedinţa ordinară. În varianta actuală, o oră de parcare va costa 1,5 lei, o zi 15 lei, iar un abonament lunar 130 lei.

Orădenii care locuiesc pe străzile din jurul parcării, delimitate de AIO, vor putea beneficia de un abonament preferenţial pentru riverani care va costa 50 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
REPLICA
R.a.h.a.t.kkt cu apa rece toata intervetia celor de la TSD Bihor impusi de Ioan Mang PLAGIATORUL PSD sa i-a o atitudi!:))=)) Cine Emilian Pavel alias Pepea * ala cu `diversitatrea xxx ` care a candidat de euro parlamentar pe lista cu taxa de 40 000 euro care i-a luat pe masura 112 de instalare a tinerilor fermieri , neavand nimic in comun cu agricultura doar tatal sau Florian Pavel ex director DADR actual director APIA Bihor care prin abuz i-a facut proiect fiului!Cine Razvan Sabau ? pacat de el ca este in umbra unui mic * Emilian Pavel si nu conteaza in decizii si fapte !:))=)) ADEVAR si DREPTATE inainte de toate .. asa cuym eu un roman simplu bihorean platesc parcarea `supraetajata ` asa si astia mai `favorizati` de soarta din TSD Bihor sa o plateasca! Dece sa vina la CJ la sedinta * Emilian Pavel si sa nu plateasca parcare? si eu un roman simplu bihorean sa o platesc ?Bine ca are bani sa o ardain baieti si in betii prin Columbus si alte cluburi de sub pasajul Vulturul Negru sa nu amintim de cluburile gay din Bucale!:))=)).TSD Bihor ....hai SICTIR da-i dreacu !:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 20 Iulie 2014, 09:50 de Romanul Simplu
totusi prea multi postaci...ionel ionelule
chiar nu realizaza penibilul situatiei oare ?ce ai citit despre pavel si nu ti se pare incapabil ionel ionelule ? tu mai crezi in ce se scrie la varsta ta?
Postat 19 Iulie 2014, 14:29 de oradean
bravo TSD
felicitari TSD Oradea si TSD Bihor! tot asa pe mai departe!
Postat 19 Iulie 2014, 13:26 de miuta
@marian
prosti? nu cred ca un prost poate sa stranga voturile pe care le-a strans la Europarlamentare... Sincer nu ma intereseaza deloc politica dar am citit si eu despre Pavel asta si nu me se pare a fi incapabil.... restu' nu stiu ce sa spun.... dar referitor la articol ii felicit pe cei 4 oameni care au fost prezenti la discutiile cu AIO... si ii felicit sa si-au facut treaba.
Postat 19 Iulie 2014, 13:25 de ionel
cat de penibil poate fi...
sa participi la o intanire si sa pui postacii sa te laude ...tineri dar prosti cei doi TSD-isti
Postat 19 Iulie 2014, 10:20 de marian
asta-i primaria!
oare de ce a fost fixata ora 10 ca si ora de deschidere a sedintei respective? poate sa fie prezenta redusa? sau sperau sa nu treaca nimeni pe acolo? ma rog! problema e ca din pacate prezente au fost 4 persoane... 3 psd si 1 pnl.... restul pe unde erau? la cafea in piata unirii transfornata in pietonala? hop asta nu s-a intamplat :))) felicitari celor prezenti pentru ca si-au spus punctul de vedere si au incercat sa negocieze ceva pentru cetatenii orasului.
Postat 19 Iulie 2014, 08:15 de vasile
primaria+parcarile= HOTIE
domnilor in mod normal discutiile cu prefectura trebuia sa le aveti dupa ce aveti proiectul final, dupa consultatiile cu populatia. faptul ca dumneavoastra deja ati fost la prefectura cu el ne arata faptul ca nu va intereseaza propunerile venite din partea publicului. ati facut dezbaterea doar pt ca va obliga legea. Pacat ca nu va obliga legea sa tineti cont de propunerile primite, sunt de bun simt, dar unde nu e bun simt nu e. felicitari tinerilor social democrati.
Postat 18 Iulie 2014, 19:52 de marcu
primaria vs oradeni 0-1
ora nu a fost nepotrivita, cei din primarie au programat cu buna stiinta dezbaterea la ora zece, nu si-au dorit participanti. surpriza insa au fost participanti, iar acestia au si avut o serie de propuneri pertinente legate de acest regulament. pacat ca cei din primarie nu vor tine cont de ele se cunoaste deja politica lui bolojan, doar ce spune el conteaza. Felicitari tineretului social democrat.
Postat 18 Iulie 2014, 19:36 de luca
-
felicitari tineretului social democrat pentru ideile propuse!
Postat 18 Iulie 2014, 18:39 de mihai
ALO RECEPTIA!!!
Cand am parcat ultima oara in Parcarea de la Tribunal am constatat ca lipseau oglinzile in dreptul rampelor astfel cei care "coboara" din parcare nu vad daca trece vreo masina spre iesire... iar daca vrei sa pleci de pe un loc de parcare aflat in apropierea rampelor nu vezi daca exista masina in miscare pe rampe... Cu greu au montat indicatoarele de nivel ...Si ei vorbesc de 5 kmph!!
Postat 18 Iulie 2014, 18:31 de Adi Oradeanul
????????
Sa puna un radar iun parcare...mama ce idee idioata!Bravo Bolo,scroafa-i moarta-n cotetz de mult timp!!!!!
Postat 18 Iulie 2014, 18:03 de Nea taticu
Schimbare
Tineretul Social Democrat are initiativa si se vede acest lucru prin simplul fapt ca au reusit sa mearga la acea dezbatere liderii organizatiei de tineret si prin ideile cu care s-au prezentat ...
Postat 18 Iulie 2014, 17:40 de antoniu
asa da
forta PSD.sper sa auzim vesti bune si la prezidentiale
Postat 18 Iulie 2014, 17:36 de Vlad
!!!
bravo TSD si nu in ultimul rand bravo Emilian Pavel si Liviu Sabau
Postat 18 Iulie 2014, 17:32 de Isabela
liviu sabau popa = politician = teapa!
Iar s-a umplut de postaci PSD ist...acelasi * ca orice alt partid!
Postat 18 Iulie 2014, 17:30 de septimiu.
da
trebuie sa fim orbi ca sa nu vedem cat de mult se implica PSD-ul in acest oras cu toate k nu sunt la putere,ar trebui sa ii sustinem sa ajunga sa fie la putere si in acest oras ...felicitari pentru implicare
Postat 18 Iulie 2014, 17:30 de ionut
liviu sabau popa primar
Liviu Sabau Popa primar
Postat 18 Iulie 2014, 17:26 de septimiu
Tsd cei mai buni
Tsd tot mai mult se implica, asta fiind un lucru extrem de bun pentru judetul nostru, propun sa ii sustinem in toate proiectele ca. Niste cetateni ce ne pasa de localitatea noastra!!!
Postat 18 Iulie 2014, 17:22 de Bnt1
stiu tot
Primaria oradea = grup infractional. Domnule secretar, e de ajuns sa inchideti ochii pt a fi complice la abuzul primariei. Pt demnitatea dvsmai bine va dati demisia si lasati infractorii singuri in celula.
Postat 18 Iulie 2014, 17:22 de potera
.
Bravo TSD sa o tineti asa in continuare sunteti o echipa exceptionala felicitari!
Postat 18 Iulie 2014, 17:20 de anca
in sfarsit
ma bucur sa aflu ca cineva isi da totusi interesul fata de ce se intampla in acest oras..cu toate ca sunt sigura k acea ora a fost fixata strategic sunt incantata ca persoanele prezente au avut initiativa...felicitari PSD pentru implicare
Postat 18 Iulie 2014, 17:19 de bianca
:)
se vede pe cine trebuie sa votam pentru ca se vede cine se implica
Postat 18 Iulie 2014, 17:15 de ina
Ok
Tinerii psd-isti se implica tot mai mult in viata politica.
Postat 18 Iulie 2014, 17:15 de Ioan
DOI OLIGOFRENI...UNUL MIC IAR ALTUL MARE
CEI DE LA TSD...EI FAC ...EI SE LAUDA..SE SI VEDE DUPA ACTIVITATEA LOR...CRED CA ESTE PRIMA LOR INTERVENTILE IN LUNGUL LOR MANDAT(NICI PE ASTIA NU II MAI SCHIMBA NIMENI DE LA CONDUCERE DECAT...VARSTA)....NU VA MAI PUPATI DORSALUL UNUL LA ALTUL
Postat 18 Iulie 2014, 16:37 de milu
TSD cel mai buni
Reprezentatii Tinerilor Social Democrati TSD se implica cel mai mult in viata sociala a orasului si in judet. Nicio alta organizatie de tineret nu e asa de activa si sunt si capabili! Mult succed in continuare, toti care au votat PSD au votat pentru voi, pentru schimbarr si datorita voua dragi tineri! Emilin Pavel si-a facut o echipa extraordinara!
Postat 18 Iulie 2014, 16:16 de blackc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON