URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2019, 22:17

Dezamăgire la PSD Bihor: Rezultate "incorecte", "poate românilor nu le-a convenit că li s-au mărit salariile şi pensiile". Pavel nu mai merge la Bruxelles (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În linişte deplină şi într-o atmosferă sobră, liderii PSD Bihor au aşteptat rezultatele exit-poll-urilor alegerilor europarlamentare în sediul din Piaţa 1 Decembrie.

În biroul preşedintelui Ioan Mang se aflau duminică seară, pe lângă acesta şi soţia lui, preşedintele executiv al PSD Bihor, Emilian Pavel, eurocandidat, senatorul Florian Bodog, şeful Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix Cozma, şi consilierul local Liviu Sabău Popa. În celelalte încăperi ale organizaţiei erau câteva zeci de membri de partid, care aşteptau date de la colegii din secţiile de votare.

La aflarea estimărilor, cu 2 minute înainte de ora 21, pentru că Antena 3, postul pe care îl urmăreau, a furat startul prezentării rezultatelor, PSD-iştii nu au scos niciun sunet. A fost evident că nu se aşteptau să aibă doar 25,8% din voturi. Asta înseamnă că vor avea doar 9 reprezentanţi în Parlamentul European, mult mai puţin decât estimările optimiste afişate de Mang şi Pavel în campania electorală, când spuneau că mizează pe "14-15 mandate", ecuaţie care l-ar fi trimis din nou pe Pavel, al 14-lea pe lista PSD, la Bruxelles.

"Cel puţin incorect"

"Rezultatele sunt surprinzătoare, trebuie să recunoaştem, sunt neaşteptate. Toate sondajele au dat cu totul alte scoruri, peste 30%, nu era sondaj să ne dea sub 30. Participarea a fost masivă într-adevăr, probabil că este un lucru bun, oamenii se duc la vot", a comentat Ioan Mang, la cererea BIHOREANULUI.

Emilian Pavel a spus chiar că sunt rezultate incorecte. "Va trebui să comunicăm mai bine, să muncim mai mult şi mai aplicat, pentru că mi se pare un rezultat cel puţin incorect faţă de măsurile pe care le-a luat această guvernare şi faţă de ce am făcut noi, deputaţii PSD, în Parlamentul European", a declarat Pavel.

Nici unul dintre cei doi lideri ai organizaţiei nu cred însă că ar fi de vină guvernarea PSD ori mesajele anti-europene lansate de liderul Liviu Dragnea. "Am început târziu să dialogăm şi să fim între oameni", a spus Pavel. Întrebat ce va face de acum înainte, dat fiind că nu mai merge la Bruxelles, PSD-istul a spus că va munci mai mult în partid.

Ioan Mang, Emilian Pavel

Ironii a la Mang

Despre motivele pentru care românii nu au votat PSD, Mang a dat un răspuns ironic: "Se poate să-i deranjeze pe români că le-au crescut salariile şi pensia, dar mă cam îndoiesc. Se poate să-i deranjeze şi pe medici că câştigă peste 15.000 lei în mână, adică peste 3.000 de euro lunar, poate că-i deranjează. Nu ştiu să vă spun acum, la cald".

Chiar dacă omologi de-ai săi din ţară au declarat că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze, preşedintele PSD Bihor nu s-a aruncat în asemenea declaraţii ostile faţă de cel pe care adesea l-a numit "prietenul meu", dar nici n-a zis ba. "Să terminăm numărătoarea voturilor, ca să concluzionăm unde a fost defecţiunea. Dacă defecţiunea a fost de organizare, este o situaţie, dacă a fost de slabă organizare în anumite zone ale ţării, unde ne aşteptam la o prezenţă mult mai bună, e altă situaţie", a spus Mang.

Amnistia, măsură creştinească!

Pentru că, în premieră, nu au anunţat jurnaliştii orădeni despre locul şi ora la care votează, liderii PSD Bihor au fost întrebaţi şi dacă au votat sau nu la referendumul pentru justiţie. Amândoi au spus că nu, motivând că a fost un referendum inutil.

"Nu cred în cele două întrebări şi nu-şi au rostul. Nu văd cum cineva poate opri un Guvern să dea ordonanţe de urgenţă. De asemenea, nu văd cum şi cât de creştineşte şi de constituţional este ca cineva care a primit un bacşiş de 50 de lei să nu fie amnistiat", a declarat Mang, încercând astfel să bagatelizeze problematica referendumului.

La rândul său, Pavel a spus că n-a votat pentru că întrebările "nu sunt în acord cu principiile fundamentale ale UE". În schimb, este convins că prezenţa mare la referendum se datorează "emoţiilor şi lipsei de informare".

Nu şi nu

Cât despre faptul că nu au invitat jurnaliştii să-i pozeze în secţiile de votare, cei doi PSD-işti au spus că nu s-au ascuns, ci pur şi simplu au fost ocupaţi şi nu au ştiut când anume vor vota.

Totodată, au negat că primarii PSD din Bihor au avut duminică misiunea de a sta în faţa secţiilor de votare din comune, pentru a vorbi cu oamenii, Mang spunând că aceştia au făcut-o din proprie iniţiativă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Emilian Pavel, nu ti-a mai iesit figura cu coloniile de rromi?
Imi amintesc cu neplacere cum seniorul Pavel era aproape sa faca fractura oculara, ca asa i-a tras cu ochiul juniorului Emilian Pavel cand a venit vorba de votul Coloniei de rromi din Lazareni. Aceasta in sediul PSD Bihor, cand se dadeau rezultatele votului de la alegerile europaralmentare din 2014, adica la alegerile care l-au propulsat pe junele Pavel la Bruxelles. Pacat ca tineretul PSD a ramas mocirlit in metehnele seniorilor. Inclusiv prin manipularea eletorala a sarmanilor, a categoriilor vulnerabile, a celor mai putin informati. Daca Stefan cel Mare era mic la stat dar mare la sfat, Pavel junior se straduie de-o vreme sa fie consemnat in istoria ca pigmeu in cuget si simtiri...
Postat 27 Mai 2019, 09:49 de cristi_h
Nu e vorba doar de bani
Când o să priceapă Mang că nu e vorba doar de bani? Oamenii vor o societate echitabilă, corectă, unde să nu fii jefuit dacă muncești și unde să ai încredere să investești. Se poate trăi cu mai puțini bani în condițiile în care ai încredere în comunitatea în care viețuiești. Degeaba pompezi bani în unii, dacă iei bani de la alții prin impozite tembele; degeaba vorbești despre corectitudine, dar eliberezi o grămadă de criminali și violatori; degeaba umfli salariile bugetarilor, dar furi cu nesimțire de la cei care lucrează în mediul privat. PSD să crape: astăzi, fără anestezie!
Postat 27 Mai 2019, 07:27 de Shogun
Shnelutzu
Ai ramas cu urme de frana in chiloti (la ce cacofonie trasesi acolo). Si stai ca mai urmeaza... Pana faci gogosi cu ce aduni tu acolo. Amu saracu emilut mai ramane si el acasa, face botic, plange oleaca da ii trece. Am auzit ca angajaza la rer, munca cinstita nu e rusinoasa. Cica e si oferta la congelator la emag, din ala mare. Sa incapa toata carnea ce ati luat-o, nesimtiti ce sunteti. Cu tupeu si ironii in voi, tot voi? Las ca se intoarce roata, fie ea si patrata. Si atunci sa vedem moaca plagiatorului sef, a nevestei plagiatoare si ea. Nu vb de brancardier ca inclusiv lu tac'su ii e rusine de incompetenta lui. Milut encopil prost, de aia ni ai voie sa te legi ca te baga la discriminare.
Postat 27 Mai 2019, 07:01 de poiu
au crescut salariile????
Au crescut salariile la medici si la asistente???? si bolnavii din spitale au de suferit, deoarece nu le ajung banii de salarii. In spitalul municipal se fac economii la maxim. Bolnavii gravi si cu probleme de deplasare sunt trimisi la clinicile private ptr investigatii cu masinile apartinatorilor deoarece nu au bani de motorina si personalul trebuie sa inventeze tot felul de motive.
Postat 27 Mai 2019, 06:58 de marinmari
Nicule, m-ai dă-le o SUTĂ
Am inteles că la Jilava, noul meniu e Mazăre frecată.
Postat 26 Mai 2019, 23:44 de Sandu1206
.
ahahahahahahahahahahaha.... coruptii... A-ti marit voi un mare cacat. A-ti marit inflatia in tara...
Postat 26 Mai 2019, 23:08 de David
Niste gunoaie pesedeii!!
Ati majorat doar veniturile bugetarilor pe care I-ati cumparat pe truda si munca noastra! E usor a majora veniturile bugetarilor prin ordine guvernamentale si nu pe productivitate si calitate! Ati furat de muncitori si ati dat la trantorii bugetari. Pe vremea lui ceasca faca calculatoare si programe platite cu miliarde de euro erau 800.000 de bugetari iar ACUM SUNT 1.300.00O DE BUGETARI LA CARE SE Aduga cateva sute de mii de pensionari cu pensii speciale cumulate care depasec cu mult veniturile presedintelui SUA! Sunteti cu totii niste gunoaie. Mostruoasa coalitie psd-alde-udmr trebuie sa dispara si trecuti cu pontajul la ocne!
Postat 26 Mai 2019, 22:44 de scortosul
Mă piș pe aia 60 de lei
Vreau autostrăzi.
Postat 26 Mai 2019, 22:22 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON