URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2012, 11:10

Candidaţii USL, primii la vot (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul dintre reprezentanţii USL Oradea care au votat duminică dimineaţă a fost candidatul la Senat din colegiul 4, medicul Florian Bodog. Acesta a fost punctual, ajungând la secţia de votare amenajată în holul Imprimeriei de Vest exact la ora 8.30, împreună cu soţia, dar şi cu mai mulţi colegi din PSD Bihor, între care preşedintele organizaţiei judeţene, Ioan Mang, şi cel al organizaţiei municipale Oradea, viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Bodog a intrat în secţia de votare, fiind recunoscut de toţi membrii biroului acesteia, s-a legitimat, a luat buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat, a intrat în cabină, a ştampilat repede, după care a introdus buletinele de vot în cele două urne.

La ieşirea din secţia de votare, Bodog a declarat jurnaliştilor că a votat, fireşte, pentru alianţa pe care o reprezintă şi pentru Oradea. "Am votat pentru USL şi pentru Oradea, pentru recâştigarea speranţei şi demnităţii românilor. Sper că în ciuda vremii, orădenii şi toţi românii vor merge la vot, că vor vota pentru acelaşi lucru pentru care am votat şi eu", a spus Bodog.

"O emoţie ciudată"

Consilierul local Ioan Cupşa, candidat USL la Camera Deputaţilor în colegiul 8 Oradea, a ajuns şi el cu punctualitate, la ora 9.00, la secţia de votare din incinta Liceului Lucian Blaga din Rogerius, alături de soţie şi de fiica sa de 10 ani. La ieşirea din localul secţiei, liberalul a recunoscut că a avut emoţii ca niciodată şi că a votat pentru a continua proiectele de dezvoltare a oraşului.

"Este o emoţie ciudată să te votezi pe tine, la care nu m-am gândit niciodată. Am votat pentru continuarea proiectelor de dezvoltare a oraşului, cum am spus mereu, pentru că am convingerea că numai aceste proiecte pot să ne aducă tuturor, indiferent ce profesie avem, un trai mai bun în Oradea. Am votat cu încredere şi cu speranţă, pentru copilul meu şi pentru generaţia sa, care merită o soartă mai bună", a spus Cupşa.

"Cafea şi energizante pentru echipă"

Un alt consilier liberal, Florica Cherecheş, candidat USL în colegiul 9 Oradea, a votat la ora 9.30, la Liceul German Friedrich Schiller din Piaţa Cazărmii, fiind acompaniată de soţ şi de doi dintre cei patru copii, un băiat şi o fată.

Zâmbitoare, Cherecheş a spus că a votat şi ea tot cu gândul la ceea ce are de făcut pentru alegătorii din Oradea, în care are încredere: "Am votat cu gândul la continuarea proiectelor pentru Oradea, cu bucuria că fac parte dintr-o echipă puternică şi hotărâtă să facă tot ce este mai bine pentru oameni, pentru oraş şi pentru această ţară".

De asemenea, candidata a afirmat că pe parcursul zilei va vizita toate cele 60 de secţii de votare din colegiul său, pentru a le duce colegilor din USL "întăritoare", dar şi pentru a mulţumi reprezentanţilor tuturor partidelor care şi-au asumat responsabilitatea de a veghea la buna desfăşurare a procesului electoral. "Voi duce câte o cafea şi câte un baton tuturor colegilor din USL care fac parte din birourile secţiilor de votare, le voi mulţumi şi lor, şi reprezentanţilor celorlalte partide, pentru că va fi o zi grea", a spus Florica Cherecheş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
UDMR
Si de acum incolo, PUNCT SI DE LA CAPAT.; dar aveti grije - nu ca cei dinainte, fara coruptie, fara trafic de influenta, fara deturnare de fonduri, fara minciuni, fara limba de lemn......fara SISTEM ( ispitele nu vor intarzia sa se arate - procurori, magistrati,avocati,afaceristi,securisti,politisti.....care va vor coplesi cu interesele lor meschine,si asta in detrimentrul NOSTRU , al celor care v-am ales.Vor fi benevoitori care vor vrea sa va indrume ,sa va invete din experienta lor - vezi Blaga,Filip,- nu va lasati manipulati.Si apoi ,mai chemati-ne si pe noi la cate o intrunire, asta ca sa nu uitati cine tine cu voi de adevaratelea. CURAJ ,legea bunului simt si cu Dumnezeu inainte. PS .Mare grije cu UDMR-ul,pe cat posibil nu la Cultura.
Postat 11 Decembrie 2012, 02:05 de bombonel
BRANCARDIERUL
BRANCARDIERUL A AJUNS SENATOR ,MERGEM IN DIRECTIA BUNA ,BODOG .
Postat 10 Decembrie 2012, 06:47 de SPITAL
SAMUIL VULCAN 2006
spagarul de BODOG S-A SPUNA DE CE IN 2006 CAND A FOST PRESEDINTE DE COMISIE LA BAC ,LA LICEUL SAMUIL VULCAN BEIUS A FOST NEMULTUMIT DE SUMA PRIMITA DREPT MITA IN CUANTUM DE 1200 DE EURO,PROBABIL A CONSIDERAT CA E PREA PUTIN SI A CAZUT ELEVII CARE TOTUSI AU CONTRIBUIT SI EI LA COLECTA ,DE CE A LUAT BANII DACA A VRUT SA-SI FACA MESERIA ,SA-L BATA DUMNEZEU!
Postat 10 Decembrie 2012, 06:14 de UN ELEV
Mintiti precum respirati !
Iesiti naibii la deszapezit, nu ne mai aburiti\ ! Unse-i dobitocul ala mincinos, alesdanul ? Ca si iarna trecuta, sta *la caldura !
Postat 09 Decembrie 2012, 14:18 de Oradean
N ZIUA VOTULUI fara masini!
e superb sa mergi pe jos lasati masinile DREAKULUI cu poluarea voastra, jeguuri penale nici copii nu se pot bucura de aer de iarna.TAMPITI predomina cu fite si aere de incult, natura nu ucide, omul prost ne ucide cand vrea si cum vrea . IN ZIUA VOTULUI fara masini!
Postat 09 Decembrie 2012, 14:11 de N ZIUA VOTULUI fara
clasic
exit poll ora 12,30: USL-peste 65% atat la CD cat si la S!!! Ca sa citez un "clasic inca in viata", "asta-i pofta ce-m poftit!"
Postat 09 Decembrie 2012, 13:59 de TDS
JOS
@ro: daca ai vrea, ai putea merge pe jos, nu cred ca sectia este la o distanta atat de mare de locuinta ta incat sa nu poti face acest drum! basca aerul proaspat ar fi benefic si racelii!
Postat 09 Decembrie 2012, 13:54 de TDS
sorry
Imi pare rau, pe strada mea este imposibil de iesit cu masina, sunt racita bocna, nu pot merge la v vot:(
Postat 09 Decembrie 2012, 13:45 de ro
de ce nu este tusiera in cabina?
este suberba vremea , ninge si bate un vant calm , am fost la vot dar la al doilea nu am pus toata stampila ca nu a ramas TUS , sper sa nu fie anulat buletinul pentru functia de SENATOR ! IAR facem tam-tam din nimic !
Postat 09 Decembrie 2012, 13:18 de iar facem tam-tam d
uite cum arde
LOAZELE din ARD (arza-i focu) nici nu s-au mai dus la vot! ca nici macar ei pe ei nu se mai voteaza!
Postat 09 Decembrie 2012, 12:51 de ARDe
Bravos
Bravo TDS! Hai USL USL USL spre succese succesuri sau numa`n frunte!
Postat 09 Decembrie 2012, 12:33 de Ioncica fara frica
clarificare
Si ca sa fie clar: eu sunt DOAR SIMPATIZANT USL, nu sunt membrul niciunui partid! Cred ca si oamenii din varful USL se intreaba cine-oi fi! Asta e, mai exista si asemenea NEBUNI!
Postat 09 Decembrie 2012, 12:14 de TDS
ARDe-o! Rupe-o! Pa-ram-pam-pam
@Ana: Poti sa zici ce-ti trece prin cap! nu ma atinge! Oricum USL-ul va castiga DETASAT! Ca sa folosesc o expresie consacrata as zice: " Ciocu' mic!". Dar USL-ul nu asta doreste, sa puna pumnul in gura cuiva! Daca ar fi asa, am fi ca voi!
Postat 09 Decembrie 2012, 12:10 de TDS
Pt TDS
Păcat că nu au fost troiene de 2 metri de la casa ta până la secția de votare, poate așa am fi scăpat de tine și de șatra ta de mafioți, incompetenți, hoți și analfabeți denumită "u s l" (Uniunea Stalinisto-Leninistă). Puteai să îl inviți și pe C ă c ă r ă u și pe Micky Mouse să voteze cu tine, ne făceați o favoare să rămâneți sub troienele de 2 metri. Mai puneam noi și pământ deasupra.
Postat 09 Decembrie 2012, 12:01 de Ana
USL VICTORIE
Pcata ca vremea este cum este! Oricum, daca de la mine de-acasa si pana la sectie ar fi fost troiene de 2 metri inaltime, as fi sapat cu mainele goale si pana la ora 21,00 tot ajungeam pentru a vota USL!
Postat 09 Decembrie 2012, 11:20 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON