URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2012, 19:10

Candidaţii UDMR au intrat în campania electorală pe imnul Ungariei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de membri şi simpatizanţi ai UDMR s-au adunat, miercuri, la lansarea celor 13 candidaţi UDMR pentru Parlamentul României, organizată, în ciuda vântului rece, în aer liber, lângă statuia Holnaposok a celor patru poeţi maghiari, Ady Endre, Dutka Akos, Juhasz Gyula şi Emod Tamas care au făcut parte din gruparea literară "Holnaposok", constituită la Oradea la începutul secolului XX.

De la umbrele, la geci

Deşi, oficial, campania electorală începe abia vineri, înainte de eveniment organizatorii au împărţit deja calendare şi pliante cu sloganul electoral al UDMR, iar în locul consacratei umbrele verzi, oferite anul trecut, acum au dăruit geci inscripţionate cu numele şi lozinci mobilizatoare.

Pasztor Sandor, directorul adjunct al Administraţiei Bazinale "Crişuri", de pildă, candidat la deputăţie, se prezintă ca fiind "omul coeziunii", Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR şi tot candidat pentru Camera Deputaţilor, vrea să convingă electoratul să-l voteze pentru că este omul "cu inimă şi certitudine", fosta viceprimăriţă Rozalia Biro, care a intrat în luptă pentru un post de senator, a fost şi va fi "pentru comunitate", în vreme ce actuala deputată Peto Csilla mai vrea un mandat pentru că, zice ea, "poţi conta pe mine".

Alexandru Kiss, preşedintele UDMR Bihor, a şi ţinut să sublinieze, în discursul de deschidere, că toţi candidaţii pentru aceste alegeri sunt "dintre cei care au realizat ceva". "Sunt oameni care nu trebuie să vă prezinte proiectele lor, pentru că ei au deja realizări. Au dovedit că pot face ceva pentru comunitate, iar eu nu aştept să aducă luna de pe cer, dar măcar să încerce", a explicat liderul UDMR.

Într-o atmosferă care s-a vrut a începutului de secol XX, cu mese şi scaune de cafenea şi cu un afiş uriaş, în spatele scenei, reprezentând Oradea interbelică, unii dintre candidaţii consideraţi favoriţi, Biro Rozalia, Cseke Attila, Peto Csilla şi Pasztor Sandor, şi-au croit discursurile pe citatele cu iz naţionalist ale poeţilor "Holnaposok", subliniind realizările făcute pentru comunitatea maghiară.

"Ne-am bătut pentru şcolile noastre, pentru grădiniţele noastre, pentru teatrul nostru şi avem nevoie de încrederea voastră pentru ca, în următorii 4 ani, să ne putem bate pentru toţi maghiarii din România!", a declarat Biro Rozalia, în timp ce colegul ei, Pasztor, şi-a arogat, în numele Uniunii, majoritatea realizărilor făcute în ultimii 4 ani în Oradea. "Am făcut infrastructura, am reabilitat malurile Crişului, Cetatea, am făcut teatru în Cetate, spitalul...", a înşirat candidatul.

Candidat în costum de mire

Singurul care a venit fără un discurs pregătit, Szabo Odon a compărut pe scenă în costumul de mire, spunând că "este cel mai bun costum al meu". "Eu nu vreau să par ceea ce nu sunt", a explicat preşedintele executiv al UDMR, făcând referire la unii parlamentari care îşi etalează hainele de firmă în faţa electoratului.

"Eu până acum am ales bine şi am fost consecvent în ultimii 22 de ani. Mi-am ales soţia, organizaţia, iar acum am ales să candidez. Cred în succesul nostru, al Uniunii şi vreau să dovedesc faptul că e important să credem, să fim uniţi", a completat Szabo, înfierând voalat Partidul Popular Maghiar din Transilvania, care a reuşit să "dezbine maghiarimea", şi, ca urmare, "am pierdut locuri în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean".

Szabo a mai arătat că parlamentarii Uniunii vor milita ferm pentru regionalizare şi descentralizare. "Un bihorean va şti mai bine cum trebuie să conducă un judeţ decât un angajat din minister", a explicat el, exemplificând cu faptul că, fidel programului, fostul ministru UDMR al Sănătăţii, Cseke Attila, a reuşit să descentralizeze spitalele din ţară. "Este important să mergem pe acelaşi drum. În urmă cu câţiva ani, când am înfiinţat teatrul de limbă maghiară, s-a vorbit de segregaţie. Acum avem primul festival de teatru interetnic, unde toate piesele sunt subtitrate în limba română pentru ca toţi românii să ne poată cunoaşte cultura. Noi trăim împreună, şi de aceea, ne obligăm să reprezentăm în Parlament atât interesele românilor, cât şi ale maghiarilor", a încheiat reprezentantul UDMR.

Semnături pe Imn. Al Ungariei...

La finalul evenimentului, rând pe rând, aşezaţi la masa celor patru poeţi maghiari, pe scaunul liber, candidaţii au semnat un program politic prin care îşi asumă programul electoral al Uniunii, dând astfel startul campaniei electorale.

Echipa UDMR Bihor pentru Parlamentul României este formată din Biro Rozalia, Ferko Jeno, Szijarto Jozsef şi Csuzi Istvan - pentru Senat, respectiv Cseke Attila, Szabo Odon, Grim Andras, Balind Gyorgy-Mihaly, Fenesi Tibor, Peto Csilla-Mária, Ambruzs Ferenc-Csaba, Pasztor Sandor şi Huszar Istvan - pentru Camera Deputaţilor.

Care, chit că s-au lansat în cursa pentru Parlamentul României, au început campania intonând Imnul Ungariei...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
udmr, cea mai mare mizerie !
e foarte simpl. udmr, nu ar reprezenta nimic fara sprijinul (votul) ungurilor.
Postat 10 Noiembrie 2012, 18:50 de nail
anti-UDMR
Va asigur ca multi dintre leprele de mai sus citesc articolele despre ei. Sunt curiosi, ce naiba! Problema e ca nu stiu de privesc prea incantanti cele scrise de poporul roman. Pana acu e doar vorbaria de poporul roman, sper ca intr-un timp.. sa se trezeasca ai nostri romani sa facem deratizarea sobolanilor din imaginea de mai sus!
Postat 10 Noiembrie 2012, 13:24 de anti-udmr
Incompatibil
Lansare pentru Parlamentul României pe imnul Ungariei, cele două substantive proprii sunt incompatibile.
Postat 10 Noiembrie 2012, 10:34 de Karcsi
foss
Unde esti tu Tepes, sa-l tragi in tzeapa prima oara pe Odon prin cur si la urma sa vedem un Kiss la protap. Ungurii va urasc, noi va detestam ! (...)
Postat 10 Noiembrie 2012, 05:19 de gen
Astia sunt oamenii care ii fura pe maghiari
ASTIA II FURA DOAR PE UNGURI - MAFIOTII CARE LE CERE TAXA DE PROTECTIE DOAR MAGHIARILOR - CU NIMIK NU SAU ALES UNGURII DE PE URMA LOR SI AU FOST LA GUVERNARE 20 DE ANI PLUS CA MAJORITATEA DINTRE EI SUNT SPIONI DIN FOSTU AVH
Postat 09 Noiembrie 2012, 19:00 de Monika
jegosi
(...) maine-poimaine nu se mai vorbeste romana in oradea, trecem pe limba spurcata a bozgorilor!!!!...huuuuuuuuuuuu, cum treci in ungaria primu politist iesit in cale te f*te, ca esti roman...la noi is ridicati in slavi...TARSI IN TZEPE AR TREBUI!!!!!! M*uie lor..M*ie bozgorilor!!!!!!!!!!!
Postat 09 Noiembrie 2012, 18:11 de roman
AFARA, AFARA... CU PORCII DIN TARA !
AFARA, AFARA... CU PORCII DIN TARA !
Postat 09 Noiembrie 2012, 08:34 de Nov/2012
cozi de topor !
Bine spune cineva mai jos. Statul Roman i-a facut oameni si uite ce mizerii sunt in stare sa faca nenorocitii astia. Acuma, sa le fie retrasa cetatenia romana!!!!!!!!!!!! Sa mearga in pusta si sa candideze acolo !!!!!!!!!!!!!
Postat 09 Noiembrie 2012, 04:11 de com
O fost frumos
O fost tare frumos pe pietonala , maghiari au fost imbracati frumos, a vorbit frumos, o sarbatoare reusita, o cantat toata lumea cu sotiile si copii , avem 4 poetii unguri in centru la oras,suntem la egalitate cu romani aici la oradea , avem ady endre ,daca nu convine la romani sa mearga ei atunci la debrecen sa face acolo scoala romanesca, statuie la poet roman in budapesta,noua ne place la oradea , o fost numa oameni frumosi imbracati , uitati la poze nu tot vorbiti de rau ungurii .
Postat 08 Noiembrie 2012, 23:04 de Csongori Katy
prosti de dau in gropi
ba dobitoci prosti ce sunteti va luati dupa politicieni?dobitocilor dupa ei noi o ducemfoarte bine nu avem someri avem salarii bune etc etc...nu puteti fii asa de prost pina acuma ati zis ca ungurii is de Vina ca ei guverneaza....NO ACUMA NUS...DAR DOBIoTCI CA VOI CARE CRED IN ASA ZISI POLITICIENI ROMANI CARE II FURA PE RUPTE IS,PROSTI SUNTETI LA GRAMADA CEI CARE MAI CRED IN EI...ii drept in fiecare partid sunt prosti sii increzuti...din pacate,ops....inca un lucru...cind cistiga olimpiade sau concursuri internationale etc sau orice altceva,pedegeaba au nume unguresti...DAR IS ROMANI!!!!DRACU DE II DUCA PE TOTI SOVINISTII.....AMIN
Postat 08 Noiembrie 2012, 22:28 de pip
bolovaneeeeeee......
bolovaneeeeeee, nu te-ai dus sa canti cu ei imnul unguresc ? astia ti-s 'prietenii', fir-ai al dracului legat de ei !
Postat 08 Noiembrie 2012, 17:57 de nail
unguroii
astia si-o cauta cu luminarea.
Postat 08 Noiembrie 2012, 17:48 de zoom
CE VRETI BOZGORILOR
NU VA ESTE BINE ACI IN oradea . MERGETI MAI UNDE DORITI. dar lasati-ne in pace si liniste ca altfel o sa iasa bel eA MARE SI INCA ceva SPECIAL PT aceeia care vrea autonomia (S* ca aci in veci nu o sa fie asa ceva adica autonomie )
Postat 08 Noiembrie 2012, 17:44 de romanul
@johnny
bai kkatule, ceea ce fac ungurii din Romania si din Oradea nu este nationalism ! este tradarea tarii care le-a dat sa manance si le-a dat posibilitatea sa invate carte ! ai inteles, mah, kakatule ?
Postat 08 Noiembrie 2012, 17:43 de @johnny
voturi
majoritatea ungurimii din Romania = o gramada de prostie, niste frane in calea progresului!
Postat 08 Noiembrie 2012, 17:39 de Valhalla-Asgard
steagul unguresc
astora ar trebui sa li se retraga cetatenia romana. sa le cante imnul unguresc si sa candideze in ungaria !
Postat 08 Noiembrie 2012, 17:33 de Oradean
Ungaria!
fiecare cu ce are...doar sa nu uitati dragi vecini, aici e pamant romanesc!
Postat 08 Noiembrie 2012, 15:35 de xxx
Oare cine face "poc", de la un "dop" cu toartă blondă ?
De aceea trebuie ţinuţi aproape, cu câte un os de ros la îndemână din când în când. Ca să nu latre în pustiu ... Dacă ar fi avut şi un viceprimar, pe lângă vicele de la judeţ, ar fi fost ceva mai atenţi la explozia specifică rânzei când ajunge la maturitate "politică".
Postat 08 Noiembrie 2012, 12:46 de Carp III
Cozile de topor
In ultimii 22 de ani hungurii din romania aui obtinut niste drepturi la care nici nu visau si pe care in Imperiul austriac de pilda, nu le-au avut pana la 1867, cand s-au pus bazele dualismului. Nu-si pune nimeni intrebarea cum o minoritate care reprezinta 6,6% (referendum 2002) a reusit asemenea ,,performante'' ? Simplu : au profitat din plin de prostia (ma exprim elegant, altii ar fi scris TRADAREA) asa-zisei clase politice romanesti, lenesa, inculta, lipsita de patriotism si avand ca unic scop imbogatirea prin devalizarea averii nationale. Gibonul si penalii lui au preferat dupa alegerile locale din 2008 sa se alieze cu hungurii in cl, impotriva altor romani. Asa am ajuns ca Oradea sa fie fircalita cu inscriptii hunguresti, parca ne-am fi intors in anii '50. Asa am ajuns si sa ne pricopsim cu ,,grupul startuar'', le-am facut hungurilor pe banii romanilor o tribuna civica, electorala, etc, taman in centrul Oradiei !!! N-au asa ceva nici in secuime, bravo, bolovane, te poti astepta sa te propuna udmr-ul la Marea Cruce a Ordinului sfântul stefan al hungariei, la ce ai facut pt. ei o meriti cu prisosinta ! Din partea romanilor traitori in Oradea ai merita un referendum pt. demitere !
Postat 08 Noiembrie 2012, 12:24 de pinonel
Valahii si strabunii lor sunt strabunii romanilor, EUROPENI,spre deosebire se stramosii ungurilor
Valahii (sau vlahii) era numele dat de către alte popoare, populațiilor romanizate din Europa Centrală și Răsăriteană, în stânga și în dreapta Dunării: românii, aromânii, meglenoromânii și istroromânii[1]. După crearea statului modern român acest termen este folosit preponderent pentru a-i desemna pe aromâni, meglenoromâni și istroromâni. Originea numelui este legată de lingvistica germanică: aceeași origine duce la cuvintele \\"welsh\\" și \\"wallon\\" în alte părți ale Europei pentru populațiile locale considerate romanice. Popoarele slave au preluat cuvântul, folosind inițial numele de valahi în general în legătură cu toate popoarele romanice deci și pentru locuitorii teritoriului ev-medieval românesc.. Mai târziu, forma cuvântului s-a nuanțat, oarecum schimbat în funcție de utilizatori. De exemplu, Italia în limba poloneză este numită \\"Włochy\\", iar in limba maghiara \\"olasz\\" sunt italienii, iar \\"oláh\\" sunt românii. Termenul valahi era un exonim, deci folosit numai \\"în afară\\", în timp ce respectivii (valahii între ei) foloseau diferite cuvinte provenite din \\"romanus\\" pentru a se numi pe ei înșiși: \\"români\\" \\"rumâni\\", \\"rumâri\\", \\"armâni\\", \\"arumâni\\", ș.a.m.d. În acest context este demn de menționat, că în greaca Imperiului Bizantin (Imperiul Roman de Est) valahii erau denumiți deseori \\"romanoi\\" adică romani, ca fiind vorbitori de limbă romanică (latină). În documentele istorice europene din Evul Mediu termenul apare sub diferite forme : Walachen (germ.), valaques (fr.), vlachs sau wallachians (engl.), velascos (sp.), velaci sau valacchi (ital.), volohi sau vlohi (rus., pol.), vlasi (serb., bulg.), oláhok sau vlachok (magh.), vlahoi (neogr.), iflaklar (turc.) și variante (moshovlahi, kuțovlahi, dicieni, mavrovlahi sau morlahi...)
Postat 08 Noiembrie 2012, 11:39 de Valah
mandria de a fi oradean
..a fi oradean inseamna a fi deschis, a fi tolerant; spre deosebire de alte municipalitati, in toata istoria ei, in Oradea au convietuit evrei, romani, unguri, tigani, germani, etc; ..cine inghite pastila nationalismului nu face altceva decat sa hraneasca niste politicieni nesatui (de putere) fie ca sunt din tabara romana sau maghiara; ..cine arunca cu lozinci nationaliste nu se poate numi oradean.
Postat 08 Noiembrie 2012, 11:23 de johnny
eu sunt oradean
eu sunt oradean si m-am saturat de toti necioplitii, romani, maghiari, tigani etc. care posteaza abjectii pe forumuri si in viata publica. bozgori, vlahoi si alte apelative tin de evul mediu. noi ceilalti suntem in 2012. sunt curios la statuia lui george cosbus cati stiu sa ii recite din versuri. statuia e un simbol si trebuie tratat ca atare, fara rautati de mahala. crisul curge la fel pentru toti, chiar si pentru cei care nu inteleg de ce.
Postat 08 Noiembrie 2012, 11:06 de Cristi
aa
eu sunt maghiar, dar mam saturat de 22 de ani de acesti politicieni care trabiteaza aceleasi lozinci ....si din pacatecred ca unii dintre ei sunt mai hoti decat cei romani doar ca mai cu perdea deci o sa zic NU sau NEM
Postat 08 Noiembrie 2012, 10:36 de aa
sebi
Bai, intelectualu lu peste, Sebi, decat sa ne certam, mai bine va luati si plecati dracu pe unde vreti, ca poate mai invatati o scriere sau vreo limba. iar daca vreti, putei lua si tiganii cu voi, ca si aia majoritatea se dau unguri. Iar in rest, dc vreti sa traiti in aceasta tara, traiti dupa regulile noastre, pentru ca deocamdata nu castigati nici forinti, nici euro, ci lei. iar acesti\\\\\\"lideri\\\\\\" ai udmr sau ppmt sa se duca la dracu, ca tot aici si-au facut afacerile, nu in buda pesta sau debrecin. nu va bazati pe lipsa de reactie a poporului roman, ca s-ar putea sa o luati in freza. urat de tot. ciocu mic si joc de glezne, iar la intonarea imnului Romaniei in picioare si mana la inima, javrelor, ati inteles. cateva nume de romani adevarati sunt: Francisc Vastag, Gabi Szabo, Emerich Enei. Acestea ar trebui sa fie modele pentru voi, nu rozi si sani.
Postat 08 Noiembrie 2012, 10:28 de lma
Vlahoi imputiti
Bah vlahoi imputiti! Ce bai aveti?Cseke numai pentru ungurii a facut modernizarea spitalelor(maternitatea, Curteanu, judetean, centrul oncologic)?Csuzi numai pentru ungurii a facut ce a facut?(GPS,uniforma,autobuze noi,e ticketing)? sunteti prosti! Ce statii sunt transformate in limba maghiara? Voi aveti incredere ca vin ungurii iai iai:))
Postat 08 Noiembrie 2012, 10:21 de Jani
???
Apropo de grupul statuar, saptamana trecuta in trecere fiind prin Oradea, am vazut doua femei langa statui stand in pozitia de drepti, cu mana dreapta la tata stanga,foarte serioase,patrunse adanc de solemnitarea evenimentului si intrand in vorba cu ele, in limba maghiara le-am intrebat daca pot sa recite ceva din poeziile celor patru, dar au spus sec nu.Le-am intrebat daca pot se enumere cateva poezii scrise de cei patru si au raspuns nem. Acu chiar ma intreb ca daca admiratorii infocati nu cunosc nici o poezie scrisa de cei patru, asti chiar au scris ceva ???
Postat 08 Noiembrie 2012, 09:09 de Satmarean
@sebi
Da mai sula asta esti , un **** obraznic, urmasul unui trib migrator asiatic,barbar,hot,incult,nespalat,HOT. Da voi ati adus hotia si jaful in Europa si ati furat si talharit prin Europa pana la 10 aug.955 cand Otto I va dat omorul in apropiere de Ausburg si interdictia de mai trece pe acolo. Asta ati fost niste HOTI SI TALHARI, asta-i gloriasa voastra istorie scurta si de *. Inca cu cateva mii de ani inaintea aparitiei tribuliu vostru jegos in Europa (anul 896) europenii cresteau animale (erau ciobani),cultivau pamantul(erau tarani) si se hraneau civilizat, traiau in case, spre deosebire de stramosii tai care traiau in boscheti prin Mongolia si se hraneau cu insecte,radacini,viermi si ce mai FURAU. Ati fost sunteti si veti fi minoritari in Ardeal (cam 19 %) ba chiar nu existati ca natie, stramosii tai erau bruneti cu ochii obligi, acum ati disparut, exita doar romani,cehi,slovaci,sarbi,croati,.sloveni,bosniaci,ucrainieni...Carora voi le ziceti maghiari. HA HA HA HA HA HA. Ne-am comportat frumos cu voi chiar daca nu meritati, dar acum depasiti orice limita si si s-ar putea sa va dam automie in Asia.
Postat 08 Noiembrie 2012, 08:47 de Raul
PORCILOR
Asta inseamna ca ei reprezinta statul Ungar nu cel Romanesc.Frumos ceva bun bun :))
Postat 08 Noiembrie 2012, 08:38 de PORCILOR
Urat
Nu este corect sa te afli in conducerea unui stat daca tu te arati reprezentant al altui stat. E ca si cum lui Bill Gates i s-ar da putere decizionala in Apple sau un exemplu mai campenesc autohton, daca Jiji ar decide soarta echipei Dinamo
Postat 08 Noiembrie 2012, 08:21 de Urat
replica la articolul cu lansarea USL
sloga nul`impreuna pentru Bihor(noi in parlment),voi afara in decor tot in Bihor!:))=))Vin ai nostrii din PSD -USL,vin ai nostri din PDL-ARD ,noi romanii simplii bihoreni ramanem toti ca si prostii manipulati ordinar in campania electorala de clasa politica corupta toata ,Sa tram bine! Daca avem cu cine ? cu clasa asta politica corupta care-si vede numaide interesul ei,ca de interesul nostru al tuturor din popor nu-l v ede si apara nimeni nimeni ..Eu un roman simplu din popor din Romania din bihor as vrea sa vad citi din politicienii acestia candidatii fie din USL si ARD si UDMR o sa semneze carta alba a ONG-urilor privind respectarea celor promise in campania electorala ?NICIUNUL!Asa ca HAI SICTIR da-va dreacu si USL,si ARD si UDMR si PPCD si toate partidele !:))=)).La fiecare candidat din USL Bihor gasesti defecte si rauvoionta fata de bihoreni +coruptie si rautatea pe care o au +accederea la puterea politica care-i un drog care le intuneca judecata iar odata ajunsi in Parlament o sa faca sa-si recupereze cheltuielile cu campania electorala +banii de buzunar si de distractii platiti de tot poporul roman+ imunitatea par.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Noiembrie 2012, 07:50 de Romanul Simplu
@((dez)informator Usl-istii mint precum respira !
Usl-istii mint si ne mint ca nu gibonul e vinovat de aparitia acestei porcarii de ,,grup statuar\'\' ! Voi cita din articolul ,,Orădenii se pot poza cu cei patru poeţi maghiari din grupul statuar \"Holnaposok\", aparut aici la 24 oct .2012 : ,,Primăria Oradea şi Fundaţia Partium organizează [...], ceremonia de dezvelire a grupului statuar interactiv „Holnaposok\" (\"Cei de mâine\"), în scuarul de lângă Liceul Ady Endre. Statuile au fost realizate în urma unui concurs de idei organizat de municipalitate, câştigător fiind declarat proiectul sculptorului Deak Arpad.\'\' Mai mult, ,,Primarul Ilie Bolojan a multumit Uniunii Democrate Maghiare din România pentru ajutorul acordat in vederea realizarii statuii, multumind totodata si fostului viceprimar Biro Rozalia, care a urmarit in timpul mandatului sau realizarea acestei lucrari.\'\' Costul lucrarii (declarat !) a fost de 87.000 euro (!!!), nu lei, nu ruble, nu forinti, EURO.
Postat 08 Noiembrie 2012, 03:05 de .
Ok, mă băieţi: eu sunt bozgor
Ok, mă băieţi: eu sunt ****. Boanghenă. Corcitură de Transilvania. Pot să ies din bibliotecă şi vă scuip şi eu în cerul gurii. Pot să joc tontoroiu\' pe mormîntul strămoşilor voştri laşi şi beţivi. Pot să scriu: “Era la Steaua-un berbecuţ/avea şi gură, şi prepuţ/dar confunda, el, berbecuţu\'/adesea gura cu prepuţu\'”. Bine-i? Băieţi, în afară de contre, pare că nu mai avem nimic în comun. Da: înainte ne unea frica faţă de ăla pe care l-aţi lins în dos, Ceauşescu: acum gata. Voi vă purtaţi ca nişte cuceritori? Voi, care vă puneaţi copiii şi muierile gaj la Stambul? Voi, cunoscuţi ca trădători prin excelenţă în istoria voastră? Voi, care în afară de noroc curvesc nu aveţi cu să vă lăudaţi? Voi, care-aţi pus la pământ ardealuri şi banaturi şi bucovine şi moldove – adică tot ce nu e Bucureşti. Ei bine, băi: nu vă merităm. Nu descoperiserăţi scrierea când la Cluj se deschidea prima universitate. În biserici lălăiaţi în şalvari când Transilvania semna Pacea de la Westfalia. Fugeaţi în păduri când Transilvania semna Editul de la Turda şi recunoştea, pentru prima dată în lumea asta, libertăţile fundamentale. Sunteţi o gaşcă de nemernici, ne faceţi bozgori şi boanghene numai pentru că străinilor mereu le-aţi furat portofelul – n-aţi încercat farmecul diversităţii. Nici măcar drapelul ăla roş-galben-albastru nu-l meritaţi: pentru voi e flegmă, nu simbol. Îi duceţi de nas pe oamenii ăia simpli care umplu stadioanele, ăia care n-au altă vină decât spectacolul duminical. Sportul. Într-o zi, aşa subalterni cum ne credeţi, vom fi autonomi sau mai mult. Într-o zi Transilvania asta se va trezi şi-şi va cere istoria şi oamenii săi înapoi. Nu e departe vremea aia. Dar voi veţi sta la barieră, pe dinapoia steagului. http://transilvaniatube.ro/video/presa-de-la-la-z-edi%C8%9Bia-din-10-octombrie-2012
Postat 08 Noiembrie 2012, 00:27 de Sebi
anti-udmr
Domnul Bolojan, ne auzim in 2016 la urmatoarea votare. Sa te voteze bozgorii cu care esti in cardasie. Esti un tradator de neam si tara, Tot ma intreb de ce le permite Bolojan astora sa-si faca de cap in continuare? La OTL e Csuzi ala si schimba denumirile statiilor de tramvai in maghiara. Oriunde ma duc in orasul asta vad o lepra de scris unguresc. F@tuv@ muma in c@r de bozgori!
Postat 07 Noiembrie 2012, 22:54 de anti-udmr
Altar
Pe scurt, din punctul meu de vedere acele statui ale acelor poeti au devenit un fel de altar / loc de mandrie al maghiarilor politicieni si nu un punct de atractie pentru turisti, Nu de alta da mai nou vad ca turistii sau cetatenii obisnuiti nu au loc de dansii. P.S. - mi se pare strigator la cer ce fac maghiarii in general in tara asta. O minoritate nu se comporta in acest fel cum fac ei. Pacat, in Ungaria ei sunt oricum priviti ca cetateni de clasa II, dar ma rog...
Postat 07 Noiembrie 2012, 21:23 de ro
ai uitat?
@piftike intreba parintii daca ai sau tu ce dracu faceai inainte de 1989cand ca sa ai ce manca ,cumparai ce se aducea din Ungaria altfel murea-i de foame sau manca-i soia pana te lu-a dracul,nu cred ca si atunci erai asa mare Roman si nu te holbai cu ochii cat cepele la programele maghiare deci ciocul mic si bucurate ca ai o gaura in fund
Postat 07 Noiembrie 2012, 20:49 de karton
gresit!!
iar incercati sa faceti zazanie intre cetatenii acestu-i oras lucru care nu va reusi deoarece noi care stam impreunade zeci sau sute de ani nu ne vom lasa amagiti si indusi in eroare de una ca laura gal ,iar acel imn este imnul tuturor maghiarilor din intreaga lume nu exclusiv imnul Ungariei
Postat 07 Noiembrie 2012, 20:41 de karton
!!!
Toţi masnaposi din imaginile de mai sus trebuie expediaţi de urgenţă înapoi în Asia, sau acolo de unde i-a adus necuratu. Oricum, dincolo de Tibet, ca să existe o distanţă oarecum confortabilă. Toţi paraziţii din galeria de imagini, ne provoacă o scârbă profundă şi totodată ne mobilizează. Nesimţirea, tupeul nemăsurat şi obrăznicia patologic-congenitală a adunăturii de asimilaţi-degeneraţi, trebuie sancţionată cât mai curând. Afară, Afară !!!!.....
Postat 07 Noiembrie 2012, 20:40 de pistike
@.
Punctule. Ori esti prost informat, ori esti prost. Pt statuia ungureasca nu s-au dat 90.000 euro, ci 90.000 lei. Si nu i-a dat gibonul din banii oradenilor, ci Boc din banii tuturor romanilor, dupa lobby-ul deputatei Peto Csilla, ca sa ramana UDMR la guvernate cu PDL.
Postat 07 Noiembrie 2012, 20:37 de informat
imn=rugaciune
Pentru cei ce nu stiu, imnul Ungariei este rugaciunea numarul 346 din Cartea Cantecelor Bisericii Reformate, este cantecul de rugaciune nationala ("nemzeti imadsag"), ales ca imn de stat al Ungariei prin Constitutie, compus de muzicianul Erkel Ferenc (1810-1893) pe versurile lui Kolcsey Ferenc (1790-1838), ambii cu legaturi stranse cu Ardealul .... mai detaliat vezi: " http://ro.wikipedia.org/wiki/Himnusz " Intonarea imnului nu are conexiune directa cu statalitatea, este o expresie emotionala al apartanentei nationale!
Postat 07 Noiembrie 2012, 20:32 de hungurul
Esti multumit, bolovane, tu si penalii tai ?
Ma bucur cand vad ce m*ie le-a dat gibonul celor 60% (?!) de teleormaneni de Oradea care l-au votat pe el si pe gunoaiele usl-iste ! A dat aproape 90.000 de euro din banii oradenilor ca sa le faca hungurilor tribuna civica, electorala, etc. O clipa n-a consultat oradenii despre ce avea de gand, iar in campania din iunie tuna si fulgera impotriva hungurilor, era mai rau ca vadim. Uite ce a iesit, ne-a bagat baiul in casa pe banii nostri, baga-l-as....Acum vine si ,,garanteaza'' pt. alte gunoaie usl-iste care ne pregatesc ,,regiunile'' ! Este in programul usl si a recunoscut asta alaltaieri si copy-lotul !
Postat 07 Noiembrie 2012, 19:50 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON