URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2014, 19:39

Biserica romano-catolică Sfântul Spirit, călcată de hoţi de două ori în două zile: două tablouri au dispărut (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii orădeni caută autorii unor furturi comise săptămâna trecută în Biserica romano-catolică Sfântul Spirit de pe strada Republicii, din apropierea magazinului Crişul.

Hoţii au furat două tablouri realizate în 1937 de pictoriţa Oleinic Janka, reprezentând două dintre cele 14 opriri ale lui Hristos pe Drumul Crucii. "E vorba despre momentul în care Isus se întâlneşte cu mama sa şi cel în care este coborât de pe Cruce, singurele în care apare Fecioara Maria", a explicat BIHOREANULUI parohul bisericii, Albert Kiss.

Potrivit preotului, dispariţia primului tablou a fost descoperită săptămâna trecută, luni, de un diacon. "Biserica noastră e deschisă tot timpul. Avem un angajat care supraveghează lăcaşul dar era, probabil, în grădină când s-a întâmplat", declară parohul.

Anunţaţi, poliţiştii au făcut primele cercetări, însă o zi mai târziu au fost nevoiţi să se întoarcă la locul faptei, deoarece între timp hoţul a "lovit" din nou.

"Marţi, când am intrat în biserică, am văzut că a mai dispărut un tablou. Au fost evaluate la aproximativ 4000 euro, dar sunt mult mai preţioase din punct de vedere spiritual. Eu sper, totuşi, ca cel care le-a luat să le aducă înapoi", a mai spus preotul care, pentru a preveni alte furturi, a decis să schimbe ramele tablourilor cu altele care vor fi fixate cu cuie în pereţi. "Aşa nu le vor mai putea lua".

Ancheta este efectuată de ofiţerii Poliţiei Oradea care, deocamdată, refuză să facă vreo declaraţie despre mersul cercetărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Trist
E trist sa constati ca mai exista in anul 2014 oameni cu creierele spalate...
Postat 29 Mai 2014, 07:20 de Eu3
unguri revizionisti
ungurrica.... cum e treaba cu retrocedarile false catre unguri ? cand se vor anula aceste retrocedari ?
Postat 28 Mai 2014, 23:30 de Night Sky
ungurri revisionisti
tu vorbesti ba gunoiule ?hotii striga hotii ! ungurii au furat din Romania (Transilvania), echivalentul de azi a sute de miliarde de euro si revizionismul unguresc ar vrea sa o ia de la capat cu furturile.
Postat 28 Mai 2014, 23:26 de @ungurrica
Romania te iubesc
Uite semnul ca Oradea e in Romanica
Postat 28 Mai 2014, 21:33 de Romania te iubesc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON