URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2017, 17:41

Accident grav pe strada Transilvaniei din Oradea: Victima, un motociclist, şi-a pierdut viaţa! (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O persoană a fost grav rănită, marţi după-amiază, într-un accident produs în Oradea, pe strada Transilvaniei, în care au fost implicate în total trei vehicule: două autoturisme şi o motocicletă. În momenul sosirii echipajelor de prim ajutor, motociclistul era în stop cardio-respirator.

"Sunt trei persoane implicate în accident, dintre care una în stop cardiac. Celelalte două persoane au suferit leziuni uşoare, la prima vedere, însă nu au fost evaluate medical încă. Echipajele se ocupă de pacientul cu leziuni grave", a declarat BIHOREANULUI şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

La locul accidentului se află două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Bihor şi unul al SMURD Bihor, dar şi un echipaj al Poliţiei, care a început cercetările în caz. Circulaţia pe strada Transilvaniei este îngreunată şi chiar blocată în zona în care s-a produs accidentul. 

"Traficul rutier pe strada Transilvaniei este blocat între intersecţia cu strada Traian Lalescu şi intersecţia cu strada Moldovei. Rugăm conducătorii auto să respecte indicaţiile poliţişilor rutieri aflaţi la faţa locului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

UPDATE:

Victima a murit

Echipajele medicale au declarat decesul motociclistului în jurul orei 18, toate încercările de resuscitare fiind în zadar. Tânărul motociclist a fost declarat decedat. Îl chema Bogdan Marcel Todoruţ (foto), era din comuna Nojorid, avea 31 ani, era căsătorit şi are doi copii. 

Potrivit martorilor, motociclistul ar fi venit dinspre Bulevardul Ştefan cel Mare şi a intrat din plin într-un Logan care venea din sens opus şi se încadrase să vireze la stânga, lângă localul Beerhouse. Forţa impactului a fost atât de puternică încât maşina a fost proiectată într-un SUV Hyundai.

Oamenii spun, de asemenea, că motociclistul ar fi avut viteză. "Am auzit cum ambalează motorul şi apoi bufnitura", a explicat un martor care cunoştea victima, deoarece aceasta circula zilnic prin zonă. 

Circulaţia în zonă s-a reluat la ora 19.

Şoferiţa nu s-a asigurat

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a făcut publice, marţi seară, primele concluzii ale cercetărilor efectuate la locul accidentului de poliţiştii rutieri.

Astfel, accidentul s-a produs la ora 17, la intersecţia străzii Translivaniei cu Bernard Shaw. O şoferiţă de 25 de ani din Oradea care conducea un Logan dinspre strada Corneliu Coposu nu s-a asigurat corespunzător la virajul spre stânga, pentru a intra spre strada Bernard Shaw.

"Tânăra nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete condusă din sens opus dinspre Bulevardul Ştefan cel Mare de un bărbat de 31 ani din comuna Nojorid, intrând în coliziune cu aceasta", a explicat comisarul Dinu.

În urma impactului cu motocicleta, Loganul a fost proiectat într-un autoturism Hyundai condus de un orădean în vârstă de 42 de ani, care se afla oprit pe strada Bernard Shaw pentru a se asigura la pătrunderea pe strada Transilvaniei.

"În urma accidentului rutier, motociclistul a suferit leziuni care i-au provocat decesul, iar o femeie de 30 ani din Oradea, pasager în primul autoturism, a suferit leziuni uşoare", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Rusine @dacia!
@dacia tu cand iti donezi creierul? Il tii degeaba in capu ala mic si handicapat????
Postat 28 Iulie 2022, 21:59 de user3000
mda...
Am iesit de pe Linistei, parca asa se numeste strada de langa Oraselul Copiilor, pe Coposu. A trecut in fata mea un motocicilist cu viteza foarte mare. Interesant ca daca nu se poate stabili viteza motociclistului, eu sunt vinovat. Nu mai este suficient ca mi-am montat camera in masina, de-acu' trebuie musai si un aparat radar.Legatura intre cele doua povesti este ca daca circuli cu 50kmh, care este viteza legala, nu mori. Nu exista culpa comuna. Nu exista vieti distruse. Dar ce vorbesc eu la pereti, pentru tine e vinovata Primaria mai degraba decat o persoana care circula cu viteza. Fiindca n-a fost stabilita viteza. Superb.
Postat 02 Iunie 2017, 12:45 de seth
...mda
...iar auzim, respect in trafic, dar daca ai depasit viteza legala,e vorba doar de cel care supravietuieste. Asta e legea, pe strada
Postat 01 Iunie 2017, 12:02 de FLORIN64
@seth
Ce legatura este intre intamplarea in care ai facut pe tine de frica DIN VINA TA si crima de pe Transilvaniei?! Una singura: nici tu, nici femeia nu v-ati asigurat! Scuze, mai este o legatura: in ambele situatii nu a fost stabilita viteza de deplasare a motocicletei! Imi place finalul postarii tale: ,,Haideti sa ne respectam in trafic si sa incercam sa circulam legal si nu vom mai avea asemenea stiri." Foarte adevarat! Spune-i si soferitei si altor criminali ca participanti la trafic sunt si biciclistii si motociclistii si cei cu mopede, pe care-i ,,vad" abia dupa ce i-au insirat bucati pe zeci de metri. Am moped si motocicleta, dar circul foarte rar cu ele. Riscurile sunt enorme! Daca ar fi numai sa-i amintesc pe cei care-mi ,,deschid" usa in fata cand ii depasesc! Nici ca sofer nu mi-e usor. Ai incercat sa iesi de pe o strada sau de pe o alee cu vizibilitatea blocata deoarece niste idioti cu ,,acte" au trasat marcaje pt. parcare fix pana in coltul intersectiei?!
Postat 31 Mai 2017, 17:01 de pinonel
mda...
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, uite, asa patim cand nu ne respectam in trafic, o persoana decedata, alta cu viata distrusa. @Dacia, sper ca ai vorbit doar la nervi. @pinonel Nu inteleg ce vrei sa spui, crezi ca femeia a vrut sa-l ucida? Pe bune...Am iesit odata de pe un drum secundar, in fata mea a trecut un motociclist cu viteza pe care nu aveam cum sa il observ, aproape ca am facut pe mine cand m-am gandit la ce se putea intampla. Haideti sa ne respectam in trafic si sa incercam sa circulam legal si nu vom mai avea asemenea stiri.
Postat 31 Mai 2017, 15:23 de seth
pt @dacia
consideri ca daca sta in urma fiecaruia politia va circula legal ( adica in siguranta?) cine il ogloga sa circule ca o racheta? daca are copii acasa nu se putea gandi inainte sa circule asa? daca nu se gandea la copii sai atunci la ai altora. Respectul in trafic salveza vieti ? Suntem surprinsi ca la o minune cand intalnim un comportament civilizat in trafic. Iresponsabili cauta mereu vinovati, nu sunt in masura sa se autoevalueze. Mereu e vinovat altcineva de parca nu am fi majori. Care dintre noi s-a prezentat la audienta si a solicitat sa fie sanctionat pentru ca a depasit viteza legala, ca a oprit neregulamentar, ori a agresat verbal pe cineva in trafic, ori a acrosat autoturismul cuiva si a parasit locul accidentului? Acela are dreptul sa caute vinovati! Ceilalti sa ne autoevaluam si sa ne schimbam comportamentul acolo unde se impune.
Postat 31 Mai 2017, 09:13 de scorilo
@Dacia
Demult nu am mai vazut, condensat in 7 randuri, atata imbecilitate, debilism, schizofrenie si rautate! Te-as face si prost insa te-as lauda si nu as vrea asta, sub nici o forma. Esti un jeg ordinar de ultima speta. Hai sictir!
Postat 31 Mai 2017, 07:55 de elev
@dacia
In loc de a dori moartea pacatosului, nu mai bine incerci indreptarea lui?! Apropo de pacatos, nu vezi nicio vina din partea politistilor de la rutiera?! Pe plan local responsabili sunt seful Poliției Municipiului Oradea Imputernicit - Comisar șef de poliție Radu ȘANDRU, Audiențe: Vineri 9:00-11:00 si seful Biroului Poliției Rutiere, împuternicit subcomisar de poliţie Alin GHERMAN. Ai mers in audienta sau li te-ai adresat in scris, sa-i intrebi daca autospecialele politiei Oradea sunt doar pt. a sta la cotitura si a strange bani?! Au auzit dansii de preventie?! Cate certificate de inmatriculare au fost ridicate pt. ca saraciile alea de motoare nu corespundeau ca nivel de zgomot?! Cate permise de conducere au fost ridicate pt. ca baietii zburau cu peste 100 km/h prin oras?! Crezi ca in Occident aia se nasc educati?! Nici vorba! Te-a prins cu motorul modificat sa urle ti l-a confiscat si il taie in doua. Concret, Italia. Nu stiu ce echipament (costum, casca) avea tanarul care a murit, nu stiu nici ce viteza, dar stiu ca a fost ucis! Asta a facut femeia, s-a folosit de masina pt. a-l ucide! Sau a luat psihologicul fara macar sa vada un laborator de psihologie. Nu e normal si nu esti normal daca atunci cand faci o manevra nu constientizezi ca poti provoca o tragedie!
Postat 31 Mai 2017, 06:53 de pinonel
csaba
omull avea 2 copii minori acasa unul de 1 an dumnezeu sal ierte pt ca toti gresim ,fiti cu bun simt condoleate familiei ,ce este an sufletul acelei famili distruse doar un tata stie condoleate
Postat 31 Mai 2017, 00:56 de todo
iubire, multa iubire
ador, chiar iubesc "donatorii de organe" cand imi trezesc copilul cu motoarele lor turate si tobele intentionat sparte, context in care, dimineata cand ma trezesc, sper cu infrigurare si emotie, cand deschid tv-ul, ca am mai scapat de specimenele obsedate de viteza si decibeli!!!
Postat 30 Mai 2017, 23:48 de Dacia
pacat
Doamne iarta-l, bine ca nu a omorat pe cineva! Asa se intampla cand te incapatanezi sa faci parte din categoria "donatori de organe"!!! P.S.1: S-a crezut zmeu, pardon superman, asa ca probabil nu avea nevoie de echipament! P.S.2: Suplimentar, desi soferita este vinovata la prima vedere, cand accelerezi in cateva sute de metri o motocicleta decenta, ajunge lejer la 200km/h si peste, asa ca e cam greu sa anticipezi ca "donatorul de organe" o sa fie langa, chiar in tine, in cateva secunde, miimi de secunda....
Postat 30 Mai 2017, 23:45 de Dacia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON