URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 IULIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Managerul Spitalului Municipal, Dacian Foncea, zice că va desfiinţa compartimentul de oncologie pediatrică, urmând ca bolnavii minori să fie trataţi la clinici din Timişoara sau Cluj. Domnia sa pune decizia pe seama faptului că nu mai sunt medici specialişti şi că, oricum, numărul pacienţilor era destul de redus.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ultima ispravă este un Cod administrativ care imprimă un ritm şi mai nebun. Nu doar primăriile, ci şi consiliile judeţene, prefecturile şi serviciile guvernamentale vor fi obligate să comunice în limbile minorităţilor, adică vor face noi angajări în sistem. Foştii primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ-uri vor avea pensii speciale, tot din, chipurile, bugetele locale, iar cei actuali vor putea valorifica terenuri şi clădiri cu voturile a doar jumătate plus unu din consilieri, fapt ce va reduce şi mai drastic patrimoniile...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
În spatele fiecărui om politic pe care îl vedeţi la tv sau prin ziare se află o mulţime de oameni care muncesc pe brânci. Sub funcţii de şef de cancelarie, şefi de cabinet, experţi, consilieri sau asistenţi, oamenii aceia pe care nu îi vedem niciodată fac munca efectivă despre care şeful lor bate din gură. Ei sunt marii anonimi ai lucrurilor ce se întâmplă, totuşi, în aparatul de stat, pe care, din pricina supărării noastre generalizate, le ignorăm.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteţi de acord cu ideea primarului Ilie Bolojan de a înfiinţa o televiziune a Primăriei, finanţată din bani publici?






De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În data de 5 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 57/2019 privind Codul Administrativ. Codul Administrativ a fost inițial adoptat sub forma unei legi care însă a fost declarată neconstituțională în ansamblul său de către Curtea Constituțională, iar proiectul de lege s-a întors în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curții Constituționale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Ridicarea temperaturii mediului ambiant la peste 32 gr. C şi o umiditate relativă ridicată (peste 60%) determină modificări ale organismului, care se pot grupa în 4 sindroame importante: mialgia termică, insolaţia, accidentele datorate efortului fizic pe caniculă şi şocul hipertermic. Sunt afectate în special persoanele vârstnice cu afecţiuni cardio-respiratorii şi copiii mici.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
06 Decembrie 2012, 16:22

Studenţii orădeni s-au întrecut la oale, gătind bucate tradiţionale româneşti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Festin culinar, joi, la Universitatea din Oradea. 50 de studenţi de la Departamentul Ingineria Produselor Alimentare a Facultăţii de Protecţia Mediului, coordonaţi de şeful departamentului Adrian Timar, au gătit, încă de dimineaţă, bucate tradiţionale româneşti. După ore întregi petrecute în bucătărie, studenţii au etalat mâncarea în faţa colegilor lor, dar şi a cadrelor didactice venite să vadă cât de buni sunt tinerii la gătit.

Astfel, pe o masă lungă din cantina Universităţii studenţii au pus jumări, fripturi, cârnaţi, toroş, sărmăluţe, dar şi pâine unsă cu zacuscă ori cu untură. Bineînţeles, n-au lipsit prăjiturile şi cozonacii, însă vedeta mesei a fost, fără doar şi poate, un purceluş de lapte gătit în cuptor.

În plus, pe mese s-a regăsit şi mâncare tradiţională din Turcia, Spania şi Lituania, gătită de studenţi din acele ţări care învaţă la Oradea prin programul Erasmus. "Inedit e şi un produs premiat la o competiţie din Galaţi, un produs gândit şi realizat de studenţi: îngheţată cu lăptişor de matcă", a explicat Adrian Timar.

După ce s-a dat startul la degustare, studenţii şi cadrele didactice deopotrivă s-au "năpustit" asupra bucatelor, gustând din fiecare fel câte puţin. Laudele au fost numeroase pentru tineri, iar dovadă că mâncarea a fost foarte bună a fost faptul că în câteva minute farfuriile şi tăvile s-au golit.

Pe lângă studenţii de la Protecţia Mediului, în evenimentul de joi au mai fost implicaţi studenţii de la Construcţii şi Arhitectură, care au decorat cantina, şi studenţii de la Arte Vizuale, care au realizat nişte obiecte decorative din tacâmuri şi farfurii din plastic.

Studenţii şi dascălii deopotrivă îşi doresc ca festinul culinar să devină o tradiţie pentru Universitatea din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Rectoreee
Aveau autorizatie si avize de la Sanepid?
Postat 07 Decembrie 2012, 21:35 de mari
Priviti nehalitii
Bine ca nu v-ati inbolnavit in jegul ala.
Postat 07 Decembrie 2012, 20:11 de student
FELICITARI
SARBATORI FERICITE !!!!!
Postat 07 Decembrie 2012, 15:59 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2103 RON
  • 1 EUR = 4.7231 RON
  • 1 HUF = 0.0145 RON