URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2012, 16:39

Colegiul "Andrei Şaguna" este cea mai "tare" şcoală tehnică din Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna" este cea mai bine dotată şcoală tehnică din Bihor. Viceprimarul Florica Cherecheş, însoţită de reprezentanţi ai Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, a inagurat marţi clădirea reabilitată a şcolii, precum şi atelierele şi laboratoarele de practică pentru care au fost achiziţionate dotări de ultimă generaţie.

"Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna", în acest moment, este cea mai bine dotată şcoală din judeţ, cu echipament de ultimă generaţie în domeniile cu căutare pe piaţa muncii precum alimentaţia publică, sudură, electronică, electrotehnică, mecanică, circulaţie auto şi altele", a declarat pentru BIHOREANUL, Florica Cherecheş.

Proiectul privind "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grupului Şcolar "Andrei Şaguna" din Oradea", câştigat de municipalitate, a implicat o investiţie de 5,9 milioane lei, contribuţia bugetului locar fiind de 262.088 lei. Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, între noiembrie 2010 şi mai 2012.

În cadrul proiectului a fost reabilitată o suprafaţă de peste 1.000 metri pătraţi aferentă corpurilor B, B1, a halei nr. 5 şi au fost îmbunătăţite dotările celor 5 ateliere şi 9 laboratoare existente prin achiziţia de echipamente moderne. De asemeni, s-au amenajat trei laboratoare noi pentru specializarea tinerilor în domeniile cerute pe piaţa locală iar şcoala a fost dotată cu echipamente IT.

"Toate aceste investiţii s-au făcut pentru a ridica nivelul de pregătire profesională a elevilor majorându-le şansele de acces pe piaţa muncii. Şcoala are acorduri de colaborare cu firme din parcul industrial şi nu numai astfel încât copiii să poată face practică şi în cadrul firmelor. Dacă sunt serioşi cu siguranţă îşi vor găsi ulterior un loc de muncă pentru că investitorii din parc ne cer, cu disperare aproape, forţă de muncă calificată", a spus Cherecheş.

Colegiul Tehnic are în prezent 1.412 elevi care pot studia la cele mai înalte standarde. Reprezentanţii municipalităţii iau în calcul ca în cadrul şcolii să se ţină inclusiv cursuri de perfecţionare sau chiar recalificare pentru adulţii care doresc să se specializeze sau să se reprofileze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
jenant
chiar nu are vreo relevanta acest articol, toti copii din astfel de licee vor ajunge pe strazi, redusi si cocalari
Postat 23 Mai 2012, 09:26 de gelu
pai
"""Citeam pe www.bihon.ro ca dotarea de la Şaguna este de nivel universitar. Ţin sa va spun ca la nivel de UO nu avem o astfel de dotare !!!""""pai da ce i opreste si pe restu sa faca asa ceva?uite primul exemplu daca vointa e vine si restul... trimite-i pe cei de la consiliu UO sa ia masuri asemanatoare
Postat 22 Mai 2012, 20:09 de gh
dotare la nivel universitar
Citeam pe www.bihon.ro ca dotarea de la Şaguna este de nivel universitar. Ţin sa va spun ca la nivel de UO nu avem o astfel de dotare !!!!
Postat 22 Mai 2012, 18:34 de carmen
pesimist
no....amu ca vine alt trend, cel al scolilor profesionale eu sunt tare curios, cati dintre cursanti sunt fara....pile!!! ca doar e scoala ''teknica''.....
Postat 22 Mai 2012, 17:07 de pesimist
felicitari conducerii
felicitari conducerii si celor care au ajutat la obtinerea de fonduri
Postat 22 Mai 2012, 16:53 de gh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON