URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2013, 15:31

Ilie Bolojan: "Vom reconstrui din temelii piaţa Rogerius!" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piaţa Rogerius se va transforma în centru de afaceri cu produse agro-alimentare. Primarul Ilie Bolojan şi reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Hajdu-Bihar au prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul transfrontalier în valoare totală de 5,7 milioane euro, care are ca scop susţinerea mediului de afaceri din Oradea şi Debreţin.

"Vom reconstrui din temelii piaţa Rogerius! Piaţa se va extinde în spate peste actualul amplasament al punctului termic şi al bazinului de lângă el. În locul acestuia vom construi un punct termic subteran", a declarat primarul Ilie Bolojan. Actualul punct termic va rămâne în funcţiune până la construcţia noilor instalaţii, după care va fi demolat.

Edilul a mai spus că prin construirea centrului de afaceri, suprafaţa pieţei va fi extinsă. "În ciuda zvonurilor, nu se va reduce numărul de locuri la mese. În plus, în sectorul non-alimentar vor fi amenajate standuri de vânzare care vor putea fi închise, iar vânzătorii nu vor mai fi nevoiţi să despacheteze şi să împacheteze marfa în fiecare zi, la venire şi la plecare", a spus Bolojan.

Piaţa cu etaj

Amenajarea noului centru de afaceri va presupune construcţia unui etaj întreg în partea dinspre linia de tramvai. La etaj va funcţiona o zonă de alimentaţie publică cu restaurant şi cofetărie. Accesul la etaj se va face din partea stângă a pieţei, unde funcţionează actuala zonă de magazine.

"Acoperişul din beton va fi acoperit cu un strat de pământ pentru a izola termic clădirea şi pentru a face posibilă funcţionarea unei terase. Am avut de ales între o construcţie cu confort termic ridicat, ceea ce ar fi presupus instalaţii de climatizare care ar fi ridicat costurile investiţiei, sau o izolare cât mai bună a acesteia pentru a asigura o climatizare naturală", a spus primarul.

Şi parcare subterană

Bolojan a mai afirmat că după finalizarea lucrărilor accesul auto pe strada Mihail Sadoveanu va fi restricţionat. "În jurul pieţei va exista o zonă închisă şi un sistem cu bariere după modelul celui de la Primărie. Pentru o jumătate de oră, sau o oră, cât îţi faci cumpărăturile, nu se va plăti nimic. Apoi, cei care stau două ore vor plăti tarif normal, iar pentru depăşirea celor două ore se va plăti ca pentru opt ore", a spus edilul.

Primarul a spus că geografia locului obligă municipalitatea la o valorificare cât mai eficientă a spaţiului limitat de parcare, iar sistemul va determina şoferii să părăsească zona cât mai repede, oferind şi altor orădeni posibilitatea să oprească aici.

Pentru a suplimenta numărul parcărilor din zonă Primăria ia în calcul inclusiv construcţia unei parcări subterane în vecinătatea Spitalului Clinic Municipal "Gavril Curteanu". "Încercăm să realizăm, sub actuala parcare, încă un nivel subteran în drept cu parterul de la centrul oncologic", a spus Bolojan. Investiţia va fi realizată din bugetul propriu al oraşului.

Vor vinde la cort

În ceea ce priveşte relaţia cu beneficiarii direcţi ai investiţiei, exasperaţi că ar putea rămâne fără afacere, reprezentanţii municipalităţii susţin că au lămurit toate problemele. "Eu trec zilnic prin Piaţa Rogerius şi le răspund oamenilor la orice întrebare. Le-am spus că vom lucra pe tronsoane, iar comercianţii afectaţi vor fi mutaţi în parcarea din faţa spitalului. Vom cumpăra un cort mare, modular, după modelul celor folosite în Germania, iar ei îşi vor putea continua activitatea în condiţii civilizate", a spus Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public, care gestionează pieţele orădene.

Directorul a spus că la încheierea lucrărilor actualii comercianţi se vor putea întoarce în piaţă fără probleme. "Cine are masă în piaţă şi doreşte să revină, va putea reveni, nu va fi nicio problemă", a declarat Andrica. După toate probabilităţile, în 2014, la încheierea lucrărilor chiriile vor fi menţinute la acelaşi nivel, excepţie făcând o eventuală actualizare cu rata inflaţiei.

Lucrările vor începe la vară

Referitor la cei şase comercianţi care deţin spaţii cumpărate de-a lungul timpului în piaţă, municipalitatea este dispusă să le ofere spaţii echivalente în noul centru de afaceri. "Oamenii s-au declarat deschişi la un schimb cinstit. Se va face o evaluare a spaţiului pe care îl deţin, iar apoi al spaţiului pe care îl vor primi la schimb, după care va avea loc o regularizare, dacă vor fi îndreptăţiţi să primească o sumă în plus o vor primi, iar dacă vor trebui să plătească bugetului, vor plăti", a spus directorul. Dar asta se va întâmpla peste doi ani.

În ceea ce priveşte demararea efectivă a lucrărilor, municipalitatea a scos deja proiectarea la licitaţie. "Sperăm ca în cursul lunii aprilie să primim proiectul tehnic pentru a putea licita construcţia efectivă a noului centru de afaceri. Oricum, ne gândim că în iunie am putea semna contractul de execuţie, iar în vară să începem lucrările", a spus Marius Moş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

O investiţie de 5,7 milioane euro

Conform proiectului, durata investiţiei este de 24 de luni. Din valoarea totală de 5,7 milioane euro, municipalităţii orădene îi va reveni 4,7 milioane euro. Din această sumă 3 milioane euro (64,78%) o va constitui finanţarea nerambursabilă, diferenţa urmând să fie acoperită prin contribuţia bugetului local.

Din milionul de euro care îi va reveni, Camera de Comerţ şi Industrie Hajdu-Bihar va finanţa lucrările de reabilitare a fostului său sediu, care va deveni incubator de afaceri pentru firmele aflate în primul an de funcţionare. Organizaţia îşi va construi un sediu nou prin intermediul unui alt proiect transfrontalier câştigat în parteneriat cu municipalitatea orădeană, proiect în cadrul căruia în Oradea se reabilitează un corp de clădire din Cetate, imobil în care va funcţiona un centru de afaceri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
Urmeaza celelalte piete din oras, modernizate in mandatul anterior
INVESTITIE inseamna plasarea de capital cu scopul obtinerii de PROFIT. Ce profit va aduce oradenilor noua piata? Niciunul. Profitul (banesc) este al primarului si al clientilor sai. Nu demult piata a mai fost modernizata. Ce construieste primarul (din banii oradenilor) intr-un an - demoleaza in urmatorul, si apoi o ia de la capat. Nu e limpede ca tarasenia asta nu este spre bunastarea oradenilor? Daca era pt oradeni se ocupa de CET cu distributia si gigacaloria lor cu tot. Vad ca sunt destui naivi care aplauda smecheriile primarului asa cum odinioara aplaudau \'maretele realizari ale socialismului\' . Jalnic! Asa ceva ar sti face si o baba de 100 de ani daca ar fi primar. Ar mari impozitele, ar inventa alte noi taxe si banii stransi la bugetul local i-ar imparti nepotilor.
Postat 18 Ianuarie 2013, 11:40 de Baby
parcare
domnilor arhitecti.si consilieri.....sa nu uitati sa proiectati si parcare subterana pt piatya asta moderna...
Postat 18 Ianuarie 2013, 02:44 de bila
e de bine.
Felicitari Primariei Oradea pentru ideea de modernizare a pietei de vest. Ar fi binevenit daca in piata ar vinde numai producatori,verificati numai de catre primarie(autenticitatea certificatelor de producator),monitorizare video de inalta calitate,iar \'\'firmele\'\' care oricum merg cu zero profit la finante,sa fie starpite. Pana aici v-a fost, bisnitarilor!!!
Postat 17 Ianuarie 2013, 21:01 de bravo
Bravo!!!!
In sfarsit se termina cu jegul de piata cu marfa de doi bani.Pacat de agricultori si tarani,darbine ca dispar bisnitarii si pietarii cu chinezariile.
Postat 17 Ianuarie 2013, 19:22 de otto
inceputul
Observ ca oamenii incep sa te perceapa asa cum esti gibonule....te crezi destept,,,au mai facut-o si altiii.....in schimb tu vei sfarsi prost.....si nu cred ca cea de la Curtea de Apel te va proteja.....se zvoneste ca esti cam monitorizat....asta inseamna ca ai depasit limita si nu mai vrei sa imparti...e rau randul...poate mai bine candidai la Parlament....dar ai considerat ca nu ti-ai facut plinul...asa ca next time....daca nu te salta astia pana atunci
Postat 17 Ianuarie 2013, 19:10 de soso
Demisia
la cate sensuri giratorii nefunctionale a facut si care acuma trebuie desfiintate, bolojan ar trebui sa-si dea demisia, de urgenta ! plus destule alte /risipe/ din banii orasului...
Postat 17 Ianuarie 2013, 17:23 de banul public
Stima dl. David
Domnule sunteti plin de optimism.... si va bucurati si de o floare.... Ati uitat sa ne bucuram si de cei 40 si ceva de km de autostrada in Transilvania... ca cine a mai vazut pana acum autostrada in Transilvania!!! Daca pricepeti greu va dezvolt ideea putin ... sunt bune si parcarile si parcul si amenajarile si fantana... dar nu uitati TOATEcu costuri SUPRAEVALUATE!! In timp ce pt CET si retele inca nu s-a facut nimic si cand se va face iar se vor sparge parcarile betonate si parcurile si iar se vor da bani pt refacere.... Aaaa dar despre centura ca e a noastra sau a CNADNR ce mai conteaza cand ajuti un prieten... Dar Podul de 5-600 de metri din Iosia care nu se mai poate reface dar giratoriile facute, necorespunzatoare, demolate, refacute.... din banii orasului!!! Cat despre masina in siguranta .... hai sa vorbim serios ...chiar v-ati lasa noaptea o geanta in masina in locul amenajat si platit? Ca Politistii Locali se invart si de 3 ori in 5 minute de exemplu langa Hotel Melody -Spitalul Pelican (fapt vazut de mine) ca sa prinda pe vreunul ce a lasat masina 3 minute langa vreun semn de oprire interzisa dar noapteaa ...cum sa mai patruleze prin parcul Olosig sau printre alei ...
Postat 17 Ianuarie 2013, 17:04 de Adi Oradeanul
@david
Tu citesti ce scrii ? Unde ai auzit tu de cimitir parasit ? Parasit de cine, de morti ? Stii care drame au fost cu desfiintarea acelui cimitir ? De unde sa stii, tu si ala de-l pupi-n cur*te aveti mortii pe cine stie ce coclauri. Auzi ,,drum forestier" ! Zi-i drum de care, ca iti este mai cunoscuta exprimarea. Portiunea de ,,drum forestier" dintre selgros si metro a fost un drum uzinal, inchis circulatiei publice si facut din BETON ! Intreaba-l pe beni, prietenul drag al bolovanului, cam pt. cat ar face un km de astfel de drum ? iar despre ,,fantana pacii " (cu cine eram in razboi ca sa ridicam un monument dediocat pacii ?!), alt kkt marca selina&bolovan, unica utilitate a fost aceea de a sifona niste bani. N-a functionat o luna si a intrat in revizie (!!!!!!), de, lucru de kkt, cum am zis, plus ca atunci cand a fost canicula cao a oprit apa. Ai uitat perla de margaritar din tichia chelului, ,,giratia turbo". Aici o remarca : un prof de mate, chiar daca a predat la o scoala speciala, pt. copii mai glumeti, ar trebui sa stie sensul matematic al cuvantului giratie, dar sigur, asta nu are nimic de a face cu conducerea unui oras unde peste 60% dintre locuitori sunt prosti sau usor de prostit
Postat 17 Ianuarie 2013, 16:17 de Oradean
in total
noroc ca exista un singur primar in fiecare oras... ca altfel nu poti impaca pe toata lumea. Eu zic bravo Bolojan si succes in cat mai multe asemenea investitii. Pe cand unii dintre voi prefera sa stea in continuare in cocina, avem noroc ca macar exista oameni cu cap, care se gandesc la viitorul orasului. Din partea voastra trebe sa continuam sa ducem aceeasi viata ca acum 20 de ani. Cateva exemple doar: ce era in locul fantanii pacii? - un camp parasit ; ce era in locul soselei de centura? - un drum forestier ; ce era in locul podului sovata? - niste barci cu scanduri ; ce era in locul parcului olosig? - un cimitir parasit... si lista paote continua. Acum va intreb, voua va convenea cum era inainte sau cum e acuma? pentru ca eu prefer sa platesc o parcare si sa stiu ca am masina in siguranta, decat sa infund noroiul cu rotile intr-un loc neamenajat gratuit...
Postat 17 Ianuarie 2013, 12:38 de David
PIC, pic, pic
Stie cineva ce-i cu hardughia aia de PIC ? Si-a platit gestionarul ala de aprozar taxele si impozitele ? Sau n-o mai fi el gazda, l-o fi tuns vreun hot mai mare (citeste banca) ? Nu stiu, intreb !
Postat 17 Ianuarie 2013, 09:12 de curiosul
UIte POZA si TESTUL
@Scortosul... daca ramaneai la idee si poza...era mai bine. Eu am citit si articolul si astfel mi-am dat cu parearea... Accesul in cartier va fi si mai greu de facut doar de pe Lalescu, Lacu Rosu si Stefan cel Mare... Cat despre oameni civilizati in Oradea astept si eu.. dar ar trebui sa incepi cu tine d-le GIUMBIX! @David - Care afirmatie ti se pare pe langa? Dezvoltati ideea daca nu iti e prea dificil si in afara de "ode" te mai descurci cu altceva...
Postat 17 Ianuarie 2013, 09:00 de Adi Oradeanul
@ David&co
Ce sa facem frate, sa ne luam casele in spate, ca melcul ?! Am mutat masinile, am mutat firma, da' mai da-l in pu*a mea de primar, sa mearga el ! Pe aici, prin cimitire, mi-s ingropati stra-strabunicii, nu-s un neica-nimeni venit de aiurea, precum peste 60% dintre oradeni. Nu va mai lasati prostiti (desi e greu sa fii altfel de cum te-a lasat Dumnezeu !), de nenorocitul asta cu care ne pedepseste Al de Sus, pe el il doare-n cot de noi, grija lui e sa umfle buzunarele gastii din jurul lui si pe cale de consecinta si pe ale lui !
Postat 17 Ianuarie 2013, 06:41 de stolnic
@Adi Oradeanul
esti total pe langa. Ti-ai dat testul cu afirmatia aia cu PIC-ul... clar
Postat 17 Ianuarie 2013, 02:16 de David
@europa
TU, si restu care gandesc ca tine sunteti cei care infectati orasul. Eu as prefera sa stau cu 50 de mii de oameni normal in Oradea, decat 200 de mii ca tine, care nu au nici o tangenta cu realitatea. Pe langa ca nu aduci nimic bun comunitatii in care traiesti, iti si permiti sa comentezi actiunile unicului primar care a facut ceva pentru orasul asta. Dar oare voi care comentati de salarii mici si impozite mari, de ce nu plecati de voie buna de aici? Sunt locuri destule unde puteti merge... poate va gasiti vreo ghena mai frumos mirositoare
Postat 17 Ianuarie 2013, 02:10 de David
oras mort
Are mare dreptate un domn, ce a postat mai jos. Oradea este un oras mort. O gramada de spatii stau goale , deci nu exista bussines, jumate din oras este de vanzare - numai plimbandu-te o ora in oras , ramai descumpanit de saracia ce exista! Cele mai mici venituri si salarii sunt in Bihor, cele mai mari impozite tot in Bihor. Lucram sa putem sa platim darile, darmite sa mai si cheltuim. Probabil la anul vor mai creste inca odata. De ce nu face domn primar ceva ca lumea pentru oras, sa aduca turisti sa creasca potentialul un pic. Cheltuim aiurea pe prostii.
Postat 16 Ianuarie 2013, 23:32 de europa
@Adi Oradeanul
Bai prostalau eu nici nu m-am uitat la proiect ( care e defapt o schita pe calculator) Ca sa iti faci o idee tre sa vezi detalii sectiuni,.... Eu am comentat numai despre ideaa ( de altfel f.f.f.f.f. buna de a asana hasnaua aia care poarta numele de "piata de vest". Proiectul se poate scoate la concurs dar cate minti atatea idei , cati prosti atatea pricini !!! Hai salut pietare in hazna!!!
Postat 16 Ianuarie 2013, 22:59 de scortosul
arhitectura...
Ideea nu e rea... Singurul lucru pe care nu-l inteleg este solutia arhitecturala. De mult nu am vazut ceva asa de urat. O adunatura de betoane fara gust. Cine e arhitectu\'? Ceva loser din Ungaria?
Postat 16 Ianuarie 2013, 21:58 de om din oradea
Idei Geniale!!!
@David, Scortosul si altii care raman cu gura cascata cand vad o poza... Sa stii ca cetatenii care locuiesc la blocurile din jurul pietii au nevoie si de straduta din stanga pietiei ca sa ajunga la domiciliile lor...daca se va face sistem de bariere cu acces limitat ...ocolim tot Rogeriusul ca sa ajungem spre domiciliu, mai ales dupa sensurile unice fixate prin cartier.... Ma gandesc si la o ambulanta sau masina de pompieri ce ocol va trebui sa faca ... Dar de ce nu scoate piata afara eventual in locul PIC-ului? ... ar fi si parcare (nu ati parca la 3 strazi distanta) si nu ati fenta UE cu ideea de Centru de Afaceri ... ca poate OLAF-ul ne va pune sa dam banii inapoi si nu cred ca va plati vreo inteligenta de la Primarie pt. acest lucru... La fel cu giratoriile de pe centura care s-au si se vor desfiinta... Stiti din ce bani sau facut, desfacut si refacut?
Postat 16 Ianuarie 2013, 21:21 de Adi Oradeanul
ŞEZI BLÂND ALINÂNDU-TE
Domn' PRIMARIU mai încet cu astfel de proiect că ne duci în sapă de lemn. Pe toate le începi şi le laşi neterminate. Oradea nu-i a ta şi nici a trepăduşilor care-ţi bagă sub mustaţă tot felul de proiecte menite să-i fraierească doar pe copilaşii din clasa 0, clasă prin care matale nu ai trecut. Podul din Dragoş-Vodă, Dumnezeu cu mila, parcarea subterană din centru aşişderea, Aqua parcul şi Ciuperca vise. Te-ai gândit la o şosea de centură ÎNTREAGĂ, pentru a o putea numi DE CENTURĂ sau cum să creezi locuri de muncă cum să atragi în cel mai scurt timp INVESTITORI SERIOŞI nu asiatici profitori. Oare de ce te-am ales şi a doua oară? Chiar nu mă înţeleg. OARE CUM PUTEM SĂ-L SCHIMBĂM ÎNAINTE DE AŞI TERMINA MANDATUL? Altfel reuşete să distrugă Oradea cum nu au reuşit războaiele sau inundaţiile.
Postat 16 Ianuarie 2013, 20:28 de ALEXANDRU
Nişte ţărani (con)duşi de un idiot !?!
Şi să mai punem de un sens giratoriu dar, de data asta, cu etaj.
Postat 16 Ianuarie 2013, 20:12 de Carp III
micii
Micii producatori, adica sa intelegem marii bisnitari de legume fructe iar de bazar sa nu mai vorbim. Blugii si restu ar trebuii mutat 100%la marginea orasului. In rest proiectul pare OK ideal pt. cheltuit banul public.
Postat 16 Ianuarie 2013, 19:35 de black eye
mirobolant
Ce mizerie de proiect.Cred ca un student de arhitectura din anul II l-ar gandi mai bine functional.Cu toate acestea,Tivadar reuseste sa-si vanda gunoiul.Ce-ati rezolvat ma,in afara de imbunatatire estetica? Ati rezolvat problema locurilor de parcare? Ati rezolvat problema aprovizionarilor?Cum ati rezolvat iluminatul interior? Super,la fel ca si mizeria aia de hotel Hilton.
Postat 16 Ianuarie 2013, 19:06 de Arh.
@stolnicul
tu daca crezi ca traiesti intr-un oras mort, te invit sa pleci in orase mai vii :). De oameni ca tine oricum nu are nevoie orasul...
Postat 16 Ianuarie 2013, 18:56 de david
nea ilie, zis si negru voda
Ma gandesc la chelu asta ca nu ne imprumuta pana peste cap pt. tampenii gen ,,reconstruirea din temelii \" , astea se fac cand te cheama Chiliman si ai un buget cat doua-trei judete ! Cat despre centrul de afaceri.... bani aruncati in buzunarele clientelei politice.... cine dreaqu sa vina intr-un oras mort ?! Poate galbejitii....si nici aia n-au stat ! P.S. nea ilie, cand termini cu castelele de nisip, zi-ne, ca vreau sa cumpar cortul ala si sa ti-l inchiriez cand ,,reconstruiesti din temelii\" primaria !
Postat 16 Ianuarie 2013, 17:55 de stolnicul
Mai bine ar renunta la piata
Oricum in piata de mult nu se vand produse din gradini ci fructe si legume procurate din toate partile. Mai bine ar disparea sursa aia de infectie...
Postat 16 Ianuarie 2013, 17:21 de Oradean
foarte bine
ma bucur sa aud ca in sfarsit se avanseaza pe aceaasta tema. Abea astept sa vad lucrarile terminate, si sa vad un spatiu placut si modern in zona respectiva. Iar ideea cu parcarea subterana e foarte bine venita. Eu sincer daca ma duc cu masina la piata, stau 10 minute sa caut loc de parcare si inevitabil ajung sa parchez la 3 strazi departare. Speram sa mai vedem si alte investitii precum str E.Teodoroiu, dealul ciuperca, aquapark la municipal etc :)
Postat 16 Ianuarie 2013, 16:28 de david
Se incep si lucruri bune !
Daca dispare tiganiada talciocului si contrabandei cu tigari si mobile furate, dispar si tiaganii din piata , atunci locurile de parcare vor fi suficiente si nu mai trebuie facuta parcarea subterana in fata spitalului. Cel putin nu ar mai fi o urgenta.
Postat 16 Ianuarie 2013, 15:59 de scortosul
Se incep si lucruri bune !
Bine ar fi ca talciocul din piata Rogerius sa dispara si sa fiinteze acolo spatii comerciale adecvate. In Debrecen nu mai exista tiganie de genul celei de acum de vreo 10-15 ani si le merge foarte bine fara ea, asa ca si la noi se poate renunta la talcioc, tiganie, tiganeala. Ajunge aia de langa abator, se poate aia amenaja cu tarabe ca mizeria de marfa care se vinde la negru si contrabanda ci tigari si mobile furate se poate face acolo la marginea orasului !
Postat 16 Ianuarie 2013, 15:56 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON