URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2019, 12:55

Accident cu trei mașini pe Centura Oradea: Dubiță răsturnată în zona pasajului spre Cihei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traficul a fost îngreunat, marţi, în jurul prânzului, pe şoseaua de centură a Oradiei, respectiv pe strada Ogorului, după ce o dubiţă s-a răsturnat în şanţ.

"Apelul prin numărul de urgenţe 112 a fost făcut la ora 11.23. Din fericire, este vorba despre un eveniment rutier fără victime. Este vorba despre trei autovehicule implicate: un autoturism, o dubiţă şi un camion", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Din câte se pare, accidentul s-a produs după ce autoturismul a vrut să vireze brusc dreapta, dubiţa, care se afla în spatele acestuia a pus frână brusc, moment în care şoferul unui TIR cu numere de Polonia a vrut să evite impactul, trăgând stânga de volan, însă a acroşat dubiţa cu partea dreaptă şi a proiectat-o în şanţ.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti, traficul fiind îngreunat la ora transmiterii acestei ştiri, circulându-se pe o singură bandă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Mai stati asa, dreptate au Pinonel, Kid iar restul fabulati!
Nimic nu are de a face cu indicatoarele, picioarele boilor, nesimtirea si fosti potcovari care au lasat haturile si au sarit in bolizi mirosind pe strazi dupa ei tot a balegar. Se cred buricul pamantului, ma bucura faptul ca multi dintr-e ei pier in accidente rutiere, imi banuiesc doar de victimele colaterale care nu au nici un aport la moartea idiotilor. Daca ai bun simt, sa-l ai si pe sosea indiferent cat ne grabim s-au nu, ce fel de drum e s-au cat conducem. Bunul simt spune in felul urmator, te feresc sa ma feresti, te respect sa ma respecti, am invatat sa inveti si tu de vrei permis auto, nu uit unde ma aflu si ridic piciorul de pe acceleratie daca locul mi-o cere. Dar astea toate lipsesc, dar de uitat sa ne dam cu gel, sa ne sprayem, sa ne fataim in oglinzi sa avem grije cum iesim din case, dupa care sa ne aratam si barbatia apasand pedala, ca de rotile nu fluiera suntem prosti, nu? Daca nu vrei evenimente, porneste cu 30 minute mai repede de acasa, nu te lasa dus de nas de sefu sa ajungi cat mai repede la destinatie, tu oferandu-i venit, iar el te duce spre iad/rai. Condu regulamentar, daca nu ai vederea buna pune-ti ochelari, lasa-ti plumburile la sala, respecta sa fi respectat si totul va decurge normal. Iar ce spunea Sandu1206 ca nu e valabil acum, ii sugerez sa mearga pana la prima curba ori sens giratoriu langa PIATA 100 OCSA si sa se dea jos din masina sa-si traga doua palme sa nu-l vada nimeni, sa-si predea permisul caci cu gandirea lui cu siguranta va plange dupa el apropiatii lui pe viitor. In rest respect pe toti soferii care sunt soferi iar PILOTI DE F1 sa-si caute pistele in alta parte. AI PERFECTA DREPTATE KID si PINONEL, jos palaria ma inclin. P.S. Proşti deştepţi întâlneşti la tot pasul. Proşti inteligenţi nu s-au pomenit. In rest soferilor, nu celor de Duminica, va urez sosele intinse fara evenimente, ocoliti prostii. OF TOPIC.
Postat 09 Octombrie 2019, 20:44 de opiniastrazii
CrisDumi
Tu nici nu ști unde e centura Oradea, dar comentezi
Postat 09 Octombrie 2019, 10:58 de Sandu1206
Fă, Bulă ... ai pitici pe creier, sau ești mahmur încă ?!?
Autoturismul circula cu peste 110 kmh, ratând de fapt virajul în lipsa vizibilității obturate de alte autovehicule ... așa că, scenariul tău arată că habar n-ai despre ce e vorba și bați câmpii ca de obicei !?!
Postat 09 Octombrie 2019, 09:26 de CrisDumi
Re: pinonel
Singur ai constatat ... ridici piciorul de pe accelerație, dacă vezi un echipaj de PR !?! Și ce faci după asta ... accelerezi din nou ?!? Ia să conștientizezi că trebuie să mergi constant, pe baza indicatoarelor de limitare și restricții ... și a unor radare fixe. Vei respecta mai des, nu-i așa ?!? Nu la hei-rup ... ba tare, ba moale. Problema nu este >n principal viteza ... ci poluarea fonică și cu noxe care, la viteză mai mică, se reduce drastic !?!
Postat 09 Octombrie 2019, 09:21 de CrisDumi
Re: Sănduța, taci și bagă viteză până-n fundul primului "bolovan" !?!
Ce are Bolojan cu centura, prostane !?! Nici în clin, nici în mânecă ... centura face parte din rețeaua de drumuri naționale administrate de MT prin CNAIR !?! Dacă era după Bolojan, Oradea n-ar fi avut în veci centură ... pentru că în 2007 pe când era prefect de Bihor și apoi SGG-ul lui Tăriceanu, s-a opus demersurilor municipalității de a moderniza până și intrările/ieșirile în acest traseu !?! Nici după ce a ajuns primar nu a fost în stare să repoziționeze indicatoarele rutiere intravilane ... abia din al doilea mandat a lăsat lucrurile să meargă-n direcția firească !?!
Postat 09 Octombrie 2019, 09:17 de CrisDumi
Distanta de siguranta
Pentru toti soferii: la 100 km/h un autovehicul parcurge aprox 28 m intr-o secunda. Din momentul observarii unui pericol si pana in momentul in care reusesti sa actionezi frana trec cel putin 0.2 secunde. La soferii incepatori sau mai putin experimentati...ceva mai mult. Deci ca si concluzie, la 100 km/h, lovesti vehiculul din fata fara nici un dubiu daca ai doar 5m distanta intre masini. Nici macar nu apuci sa pui piciorul pe frana! Desi in codul rutier nu stiu sa fie definita notiunea de distanta de siguranta, va rog pe toti soferii sa aplicati "regula celor 2 secunde": luati ca reper un punct fix de pe marginea drumului si in momentul in care masina din fata voastra trece prin dreptul lui incepeti sa numarati cele doua secunde (ziceti o suta unu si apoi o suta doi). Daca pana sa terminati de zis o suta doi ati ajuns la reperul fix inseamna ca sunteti prea aproape de masina din fata avand in vedere viteza de deplasare. Ca si concluzie: distanta sigura intre 2 autovehicule la 100km/h este de 55-60 m. Regula celor 2 secunde este pentru un carosabil uscat. Pe un carosabil umed sau acoperit de zapada, gheata sau polei nu prea exista reguli. Regula este sa mergi cat mai incet si cu atentie. :)
Postat 09 Octombrie 2019, 06:58 de Kid
@CrisDumi
Iti apreciez comentariile, dar acum ai tras pe langa! Solutia la problemele de pe soselele din Romania este in mainile politiei rutiere si se numeste PREVENTIE! ATENTIE! Nu se face cu radarul, radarul e doar un mijloc de a lua banii de la fraieri. Nu se face nici cu camerele de supraveghere, se face cu echipaje de patrulare, autoturisme si motociclete. Nici echipajele in ,,civil" nu fac preventie, fac furt cu acte. Altii mai destepti decat noi si-au dat seama ca la simpla vedere a unui echipaj de politie orice sofer ridica piciorul de pe acceleratie, lasa telefonul din mana si devine mult mai atent! Da, dar preventia nu aduce bani in mod direct si pe domnii politisti doar asta-i intereseaza, planul la incasari!
Postat 09 Octombrie 2019, 06:03 de pinonel
opiniastrazii
Cei 5m distanță erau acu 20 de ani.
Postat 09 Octombrie 2019, 03:16 de Sandu1206
D-le FaBULA, tu vorbesti dar acolo nu ai fost.
Daca doresti iti trimit imagini ce si cum se respecta in trafic, multi nu au bun simt. Cei 5m distanta nu sunt respectati de mai nici un sofer, alergati ca prostii dupa care va plangeti de mila si va lingeti ranile dupa prostiile facute de voi. Dar sa nu uiti un lucru, ca prostia ta te obligă să taci; prostia altuia te îndreptăţeşte să urli si ar mai fi ceva natural pentru natura ta de om echilibrat ce esti caci prostia ta nu contaminează, prostia ta catapultează goluri!
Postat 09 Octombrie 2019, 02:18 de opiniastrazii
CrisDumi
Nu era mai bine daca nu făcea Bolojan centura și pasajele ?? Nu se întâmplau accidente.
Postat 08 Octombrie 2019, 21:58 de Sandu1206
Neisprăviții
CrisDumi, rămâi la cratiță, că ți se arde rânatașul! Ia-te de mâna și cu opiniastrazii, nu "pute-ți" mai mult unul decât celălalt! Pute de la o poștă inteligența voastră. Nu pot să spun cu ce viteză. Că de! Nu am radar. Pentru cultura voastră generală, o schimbare bruscă a direcție de mers se poate transforma în accident, chiar și la o viteză mai mică de 50 km/h. Excepție făcând trecerea voastră bruscă de la prostie la deșteptăciune. Dar între noi fie vorba, cred că și asta ar fi un accident.
Postat 08 Octombrie 2019, 21:02 de FaBULA
"Neterminații" de la Poliția Rutieră ascund faptul că autovehiculele implicate circulau ca la raliu !?!
Limitați viteza pe centură și nu vor fi accidente de acest fel !?! Autoturismul circula cu peste 110 kmh, dubița cu vreo 100 kmh, iar autotrenul cu cca. 90 kmh !?! Reveniți la limitarea vitezei mașinilor sub 3 to la 70 kmh, iar la cele peste 3 to la 50 kmh, puneți apoi radare fixe ... și veți vedea cât de mult scade numărul de accidente, dar mai ales poluarea și nivelul noxelor care se "scurg" peste Oradea !?!
Postat 08 Octombrie 2019, 17:29 de CrisDumi
Stai asa...
Iesiti in teren si stati 30 minute cu un aparat video filmand viteza de deplasare a autovehiculelor dar si distanta fata de ele, atunci va pute-ti da seama ca toti trei participanti la TRAFIC au fost de vina. Dar vom da vina pe autostrazile care nu s-au finalizat. Daca pe o sosea de centura nu se respecta nici cele mai elementare lucruri, aum vom respecta pe autostrazi oare???
Postat 08 Octombrie 2019, 14:00 de opiniastrazii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON