URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2018, 12:52

Revelion cu ghinion în Serbia. Mai mulţi tineri din Oradea au făcut toxiinfecţie alimentară (FOTO / VIDEO)

Revelion cu ghinion în Serbia. Mai mulţi tineri din Oradea au făcut toxiinfecţie alimentară (FOTO / VIDEO) foto: Răzvan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

26 de tineri români, din Oradea şi din Timişoara, care au petrecut Revelionul într-o staţiune din Serbia s-au întors mai repede din vacanţe după ce au făcut toxiinfecţie alimentară. 

Informaţia a fost publicată de Digi24, sursă conform căreia turiştii spun că s-au simiţit rău după ce au mâncat la hotelul unde erau cazaţi. Pentru că se simţeau rău, oamenii s-au întors acasă şi au scurtat vacanţa de schi cu o zi.

Potrivit unuia dintre tinerii care au semnalat situaţia la Digi24, toxiinfecţia a fost cauzată de mâncarea de la hotelul la care au fost cazaţi şi că în acest sens nu există dubii pentru că nu au mâncat în alte restaurante. Mai mult decât atât, acesta a spus că s-a întâlnit în hotel cu mai multe grupuri de români care acuzau aceleaşi probleme şi au fost şi situaţii în care copiii au ajuns la urgenţe, în spitalul din Kopaonik, cu toxiinfecţie alimentară.

Grupul de tineri români a semnalat situaţia managerului hotelului, care le-a spus că mâncarea pregătită în restaurantul hotelului nu are nicio problemă, ba chiar s-a ajuns la discuţii mai aprinse pentru că nu şi-a asumat nicio răspundere.

Informaţiile au fost confirmate BIHOREANULUI de către unul dintre turiştii intoxicaţi, pe numele său Răzvan. Potrivit acestuia, din Oradea au fost 6 persoane, patru adulţi şi doi copii. Întâmplarea s-a petrecut la hotel JollyKop, din Kopaonik. De altfel, acesta a trimis redacţiei şi câteva imagini din care se văd şi condiţiile precare pe care le oferă hotelul, dar şi de la Urgenţe.  

"Nici condiţiile de cazare nu au fost OK. Noi am încercat să schimbăm camera încă din prima zi, dar nu am putut. Culmea, aveam camera deasupra restaurantului unde s-a ţinut petrecerea de Revelion. Hotelul e în extindere, de jur împrejur e şantier", a povestit Răzvan.

Sejurul a fost programat din perioada 30 decembrie - 3 ianuarie, cu demipensiune inclusă, la preţul de 181 euro / persoană. 

Tinerii intoxicaţi spun că au trimis o scrisoare Ministerului de Externe şi Ambasadei României în Serbia, în care anunţă situaţia şi prin care cer autorităţilor române să ia atitudine.

Digi24.ro mai notează că, tot în vacanţa de Revelion, tot în Serbia, cinci români au rămas fără maşini, iar alţii trei s-au ales cu maşinile sparte, în staţiunile sârbeşti Kopaonic şi Raşca. Românii au anunţat imediat autorităţile sârbe, dar răspunsul primit n-a fost încurajator. Aceştia îşi pot lua gândul că autoturismele ar putea fi recuperate, pentru că nimeni nu a văzut nimic. Poliţia din Serbia ar fi informat că se fac cercetări pentru găsirea autoturismelor, dar şansele de găsire a lor sunt aproape nule. Hoţii ar avea obiceiul să ducă maşinile furate în Kosovo, acolo unde poliţia sârbă nu are jurisdicţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON