URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2019, 14:14

TransilvaniCool: Radio Transilvania, prima reţea regională privată, pornită de la Oradea, se relansează (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Radio Transilvania, prima rețea regională privată din România, dă de știre o mare înnoire. Rețeaua radio se relansează, cu un look și un sound nou, plin de prospețime. „Regăsește TransilvaniCool” este noua poziționare a postului cu „capitala” la Oradea, care îşi propune să dea „o voce nouă tuturor transilvănenilor” din cele 13 stații de emisie locale.

Pentru a marca rebranduirea, Radio Transilvania a demarat o serie de evenimente adresate în prima fază mediului de business și politico-administrativ, în orașele importante ale rețelei.

Iar pentru că aventura sonoră a radioului a început la Oradea, primul eveniment a avut loc, joi seara, la Lotus Oradea, fiind asezonat cu o degustare de vinuri - o adevărată călătorie de bun gust prin cramele transilvănene - asigurată de renumitul oenolog Dorin Popa.

Echipa Radio Transilvania a prezentat, cu acest prilej, inclusiv un spot ce ilustrează campania de rebranding, noua abordare a postului: „știri pozitive, muzică faină, zâmbete matinale și fapte de seamă”.

„Radio Transilvania este actual, fără a uita spiritul locului și tradițiile, simte local și comunică global. Esența noului mesaj va fi: Simți muzica, simți diferența - Radio Transilvania e TransilvaniCool, pe același ton și cu aceeași intensitate în Oradea, Cluj-Napoca, Satu Mare, Bistrița, Zalău, Baia Mare, Turda, Luduș, Beclean, Mediaș, Aleșd, Beiuș și Carei!”, arată un comunicat al reţelei.

În Bihor, Radio Transilvania poate fi receptat pe unde ultrascurte (FM) pe frecvenţa de 97,2 la Oradea, respectiv 95,6 la Aleşd.

Ascultătorii își savurează cafeaua de dimineață în compania realizatorilor „Emisiunii de dimineață”, Ioana (Cosma) și Vlad (Oltean). De la ora 10 urmează emisiunea locală, „Made in”, care în Oradea o prezintă Florin Silviu Sabău. După amiaza, de la ora 15, ascultătorii sunt conduși spre casă de la serviciu, de Beatrice Bungo, prin emisiunea „În trafic”, unde, pe lângă muzică bună, primesc și informații utile. Urmează, apoi, de la ora 19, „Ghidul de seară”, prezentat de Alex Ardelean. Pe tot parcursul zilei, știrile sunt redactate de jurnaliştii Florin Mihalca și Robert Rezmuves și prezentate de Adriana Sibian.

Radio Transilvania emite neîntrerupt din 1995 şi a fost întemeiat de cunoscutul scriitor, dramaturg, jurnalist şi politician Mircea Bradu. În 2016, compania care deţine reţeaua, Radio Transilvania LBM, a fost cumpărată de Nagy Mihaly, un om de afaceri cu mai multe firme în domeniul agro-zootenic, potrivit datelor din Registrul Comerţului.

Formatul postului este adult contemporary, difuzând muzica ultimelor trei decenii. Postul are buletine de știri locale, regionale, naționale și internaționale, într-un mix bine compus. De doi ani, postul trece printr-un proces de modernizare tehnică și de schimbare a politicii editoriale, coordonat de directorul general Szatmari Ferenc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON