URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2017, 21:45

De joi, celebrul lanţ Starbucks are cafenea cu terasă în Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, deschide, joi, primul local Oradea, într-un spaţiu generos de la parterul centrului comercial Lotus Center şi cu o terasă care va funcţiona pe timpul verii.

Cu un look modern-industrial, dar în acelaşi timp cald şi primitor, un personal tânăr şi pasionat, localul îşi aşteaptă clienţii cu o explozie de sortimente de cafea: de la Espresso simplu, Cappuccino, Latte, Venti, Caffe Americano până la un Frappucino sau Starbucks Double Shot Iced Shaken Espresso, pentru zilele caniculare, în trei variante, mic, mediu sau mare.

Preţurile? Un Espresso scurt costă 7,5 lei, unul mediu 8 lei iar unul mare 9.5 lei, dar sortimentele în pahare „grande” pot ajunge la 17 lei.

Sunt, desigur, şi o sumedenie de băuturi răcoritoare, iar pasionaţii de ceai pot încerca o infuzie de plante condimentate, în vreme ce cei conservatori pot avea parte de un ceai verde sau unul negru, toate din ingrediente selecţionate.

Din local nu lipsesc celebrele produse ale patiseriei americane, cu preţuri începând de la 8 lei: brioşe, cheese cake, negrese, fursecuri, biscuiţi, prăjituri cu unt de arahide sau ciocolată, dar şi un apetisant tort cu morcovi, ciocolată albă şi nuci.

Miercuri, înainte de deschiderea oficială, personalul cafenelei a invitat ziariştii la o mică degustare de cafea arabica, preparată cu o presă ce păstrează valoroasele uleiuri naturale, extrăgând aroma integrală a cafelei şi conferindu-i o consistenţă densă şi bogată.

Cum se bea cafeaua? Cea neagră neapărat fără zahăr şi în trei paşi, a explicat barista de la Starbucks Oradea, adică un artist al cafelei, şcolit chiar de companie. Întâi se inhalează aroma, apoi se soarbe încet, pentru ca aroma să se împrăştie în toată cavitatea bucală, iar în final gustul amărui şi puternic se „contrabalansează” neapărat cu ceva dulce.

Presa cu pricina, la fel ca şi numeroase sortimente de cafea arabica, ceaiuri, căni speciale şi multe alte cadouri marca Starbucks se pot achiziţiona direct din local. Începând de joi dimineaţa…

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ăsta-i PR, nu articol!
Acum vor avea și prințișorii și prințesele de pe Criș să aibă unde să se arate pentru a fi văzuți! O cafea bună puteți bea mai oriunde în centru. Proprietarul francizei, tocmai și-a cumpărat pe bani buni, un serviciu.
Postat 15 Iunie 2017, 15:17 de Oarecine
brendu puternic si cafeaua proaste
Ce stiu americanii de cafele? Nu au traditie! Mai degraba una italiana, vieneza. Cafelele sunt foarte scumpe la Starbucks si nu sunt deloc extraordinare la gust. Chiar mai proaste decat in multe localuri mai simpliste oradene. Parjiturile sunt bune in schimb. Va fi plin de adolescenti ce sa isi faca seflie si tag.
Postat 15 Iunie 2017, 09:28 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON