URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2013, 19:17

Circa 200 de orădeni au mărşăluit prin centru, cerând redeschiderea localului Moszkva (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La iniţiativa orădeanului Andrei Marcu, circa 200 de persoane s-au adunat, luni seară, la ora 18 în faţa palatului Sonennfeld, care găzduieşte Moszkva Kavezo, pregătiţi să participe la marşul de nemulţumire faţă de dispoziţia Poliţiei Locale, care a suspendat activitatea localului pentru 30 de zile din cauza reclamanţiilor şi amenzilor primite pentru zgomot.

"Ne-am gândit să-l facem sub forma unui flash-mob, nu avem lozinci, nu facem politică. Ne plimbăm până în faţa Primăriei şi de acolo fiecare în drumul lui. M-am gândit să organizez acest marş pentru că au închis localul, care era un punct cultural, care gădzuia concerte, spectacole de teatru şi alte activităţi. Vrem să fie redeschis, iar sancţiunea ridicată", a declarat pentru BIHOREANUL Andrei Marcu, iniţiatorul flash-mob-ului.

Suspendarea activităţii clubului Moszkva a strânit iniţial reacţii online, însă clienţii au dovedit prin numărul mare de participanţi la flash-mob că sunt nemulţumiţi de închiderea acestuia. Marşul a fost unul paşnic, fără scandări ori injurii, unii dintre participanţi punând la telefoane melodia "They don't care about us" a lui Michael Jackson. De asemenea, câţiva dintre tineri au dus un banner pe care scria atât în maghiară cât şi în română "Vrem cultura înapoi. Support Moszkva!".

Printre participanţii la marş s-au numărat şi consilierii locali ai UDMR Sarkozi Zoltan, Szabo Joszef şi Pasztor Sandor. "Localul acesta chiar găzduieşte de mai multe ori pe săptămână activităţi culturale, lumea nu merge acolo doar pentru a bea ceva. Mai sunt şi alte localuri în zona centrală care au reclamaţii, însă niciunul n-a fost închis", a precizat pentru BIHOREANUL Pasztor Sandor.

Printr-o dispoziţie a Poliţiei Locale, semnată de primarul Ilie Bolojan, cafeneaua Moszkva din strada Moscovei nr. 8 a fost închisă pentru 30 de zile în urma a două amenzi aplicate şi 17 avertismente pentru gălăgie.

Prezent la marşul iniţiat de clienţi, patronul localului, Fesus Levente, a declarat că a contestat atât la Primărie cât şi în instanţă dispoziţia Poliţiei Locale. "A doua amendă a fost dată injust. A venit Poliţia Locală în seara de 16 februarie la o reclamaţie, însă la noi nu era zgomot, căci evenimentele se termină în jurul orei 22. Domnul poliţist mi-a spus că dacă va mai primi o reclamaţie telefonică ne va amenda. Aşa a şi făcut, fără să vină să vadă dacă într-adevăr e gălăgie", a declarat patronul Moszkva Kavezo, adăugând că deşi a contestat dispoziţia, aceasta poate fi suspendată doar printr-o decizie judecătoarească.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Închideţi Moskva!
Lăsaţi dumele de genul ”Moskva e un centru cultural”. Era o crâşmă, nu centru de cultură. Mă bucur că s-a închis. Şi nu pentru că ar fi local frecventat de maghiari, că nu-s bătut în cap să judec oamenii după naţionalitate ca şi comentatorii de mai jos. Din partea mea putea fi bar de sud-africani că nu mă interesa. În schimb să te doară-n paişpe\' de liniştea unei familii doar pentru că tu nu mai ai unde să-ţi bei berea la 5 RON sticla mi se pare infect. Nu vorbeşte nimeni de reclamanţi, doar de cât de boo-fucking-hoo era barul ăla. Hei - moscoviţii - câtor dintre voi le-ar face plăcere să le bubuie noapte de noapte vreo 8 boxe în ureche? Aud? Păi cam de-aia!
Postat 28 Februarie 2013, 15:17 de Mobutu
munca
aste e un protest pentru munca. acolo am lucrat destrul de multi destul de mult :)
Postat 26 Februarie 2013, 23:52 de lizette
Bozgorii
au impresia că trebuie să profite de scandalul cărnii de cal şi restul mizeriilor cu care sunt mânjiţi românii în general prin mass-media europeană. Cultură ungurească.....bleeeaaaahh.....Decât o crîşmă de 2 bani. Văd că s-au activat subit, udemerişti ca ordinarul care ne-a blagoslovit cu gazonul unguresc de pe malul Crişului, paraziţi de teapa lui Păstor Alexandru de la Ape, prostul dintre noroaie (Sarkoezi) ăla cu feisbucu deschis cu prostălăul de fiu-său cu tot, şi celelalte pornostaruri locale. Vasile Tocheş vorbeşte tot timpul, da el s-a deconspirat demult. Data viitoare să aduceţi ceaunele cu voi, delicvenţi cu tupeu....O să vă amendăm pentru că zeama de bograci e prea unsă şi prea sărată, victime mici şi nevinovate ce sunteţi.....
Postat 26 Februarie 2013, 10:47 de pistike
Proteste
Sunt probleme mai grave decât suspendarea unui local pe o durată de timp bine determinată pentru care ar trebui mărșăluit pașnic sau cel puțin support online. Ca de exemplu cantina pentru săraci, n-am văzut pe nimeni susținând un proiect nobil! Personal, nu mă deranjază/afectează nici că s-a închis, nici că se protestează, mi se pare doar puțin absurd de vâlva mare creată. Și că veni vorba de "vrem cultura înapoi", vreau să văd marșuri pașnice pentru bibliotecă și instigare la lectură!
Postat 26 Februarie 2013, 09:58 de Alexandra
EHEE
...Revolutionarul AVRAMESCU NICUSOR..loveste din nou cu reclamatii la politia comunitara.....liniste Nicusor se odihneste,el este executor,avocat ,revolutionar,nu plateste impozite,are n procese...Nicusor...iar faci pipi in pat?Tu iarna nu dormi reclamagiule?
Postat 26 Februarie 2013, 09:35 de bulaN2
balbajan va va aduce la sapa de lemn
l-ati votat cu totii, ca prostiii, acum n-aveti decat sa suferiti: si tinerii, si cluberii, si proprietarii de terenuri si locuinte, si toata lumea din oras ! Poate-asa o sa va-nvatati minte si o sa invatati ca liberalii sunt mai hoti ca socialistii :))))))))
Postat 26 Februarie 2013, 09:00 de Port au Prince
Bravo lor !
Astia s-au adunat cateva zeci si au protestat pt. o parlita de crasma (club e altceva, da' ce stie taranul...), oricum, bravo lor ! Noi, astia pe care ne arde gibonul si hienele din cl cu tot felul de taxe aberante dar mai ales ILEGALE, stam in case....
Postat 26 Februarie 2013, 07:22 de pinonel
escu
MERGETI DRACU LA MUNCA TOTI SI LASATI PROSTIILE...
Postat 26 Februarie 2013, 06:21 de Băs
intrebare pentru barman
sunt curios sa aflu de unde ai informatii legate de veniturile pubului?? daca este adevarat ce spui tuatunci probabil ca is permit sa faca o izolare fonica, dar nu prea cred ca este bine sa confundam Moszkva cu cluburile elite din oras care poate sa aiba veniturile estimate de tine din cauza preturilor, dar Moszkva sigur nu. Eu cred ca mare parte dintre oameni care frecventeaza Moszka au un buget redus alocata distrectiei, cum o am si eu de altfel, oamenii nu merg acolo sa se faca manga de beti, merg sa se distreze, sa socializeze, sa ia parte la tot felul de evenimente. Te rog BARMAN, nu vorbii prostii si indu pe altii in eroare. Multumesc
Postat 26 Februarie 2013, 02:20 de :))
e foarte bine
foarte bine le face. unii, mai si lucreaza, asa ca au nevoie noaptea de odihna. astia cu zbenguiala, sa o faca in afara orasului.
Postat 26 Februarie 2013, 02:11 de life
no problem
Veniturile localului depasesc 40.000 lei intr-un weekend. Isi permit sa realizeze izolatia si nu se mai aude nimic afara.
Postat 26 Februarie 2013, 01:24 de barman
Inca un glont in si asa plictisita Oradea
N-am fost in viata mea in acest club, dar e pacat sa vezi ca s-a inchis un loc unde se mai promova ceva cultura, din spusele unor amici. Daca intr-adevar, n-au respectat legea, raspund, da masura mi se pare un pic exagerata. Avand in vedere ca in orasul asta, sunt maxim 2-3 locuri frecventabile, si alea unor ticsite cu dubiosi, manelisti sau informatori, parca ti se taie de tot. Orasul asta tinde sa devina o mega statiune pentru pensionari si un oras extrem de plictisitor.
Postat 26 Februarie 2013, 00:52 de stefan
LOCURI
DE MUNCĂ NU VĂ/NE TREBUIE? CHIAR AŞA DE BINE E? NU AM VĂZUT PROTESTE ... MAI BINE SE IA DRUMUL PRIBEGIEI ... BRAVO!!!!! TOT ÎNAINTE ... PIONIERILOR !!!!!!!!!!!!
Postat 25 Februarie 2013, 23:20 de ADINA
Cultura ...
Nu vreau sa supar sau sa contrazic pe nimeni...cred ca acest spatiu nu este destinat sa ne razboim intre noi,...e pur si simplu o parere...daca tot exista o disputa pe tema " care dintre localurile Gekko sau Moszkva" e mai cultural sau cu mot....eu zic sa dam mai mult pe la spectacole de teatru,muzica culta,opera si apoi sa ne gandim totusi la variante
Postat 25 Februarie 2013, 22:55 de Bianca
GENERATIA CEAUSISTA
Hihihi...reclamatia pentru Vinotera o faci degeaba! In Mai anul trecut domnul primar impreuna cu alti sustinatori dupa ce si-a facut campania electorala pe la firmele de taxi din oras- pentru ca nu putea sa dea protocol la fata locului in "fabricile ceausiste" a dat chef la Vinotera cu taximetristii de la FULGER. Sunt sigur ca e un loc de intalnire foarte bun - mai ales ca e putin mai " retras" si sunt sigur ca a tras si un barter cu florinel copilul de aur" alias patronul vinotera" Cine v-a pus sa votati astfaltul si parcarile la megapret? in detrimentul culturii si etc. Cultura functiona inainte sa ajunga el primar, se puteau face evenimente si pe piatra cubica...nu doar pe asfalt de la prietenii lui de la Selina! IN ALTE ORASE ALE EUROPEI DISTRACTIA SE AFLA IN CENTRU, POLITIA E IN CENTRU,OAMENII SE DISTREAZA, TURISTII FAC CONSUM, SE PROMOVEAZA CULTURA SAU ALTE ACTIVITATI TURISTICE, DE AGREMENT SI satanice dupa cum le-ar numi bolojan.Bineinteles ca dl primar nu a fost se pare in Europa sa faca turism..la el turism inseamna cladiri restaurate si statui si nu mers in cluburi - doar e pocahontas. Si in alte orase din UE locuiesc oameni langa cluburi dar nu vine niciun primar nu suspenda activitatea. Omul ala din ce isi plateste angajatii? sau cu ce bani plateste la stat?Sincer nu frecventez localul suspendat, dar cred ca patronul a fost facut..in locul lui as privi bine in jur sa vad cine m-a facut! Si daca promovezi chestii satanice, rock sau de cultura sai etc...dl primar nu este bucuros sa vada asta..dupa cum vezi are destui informatori, dar si destui partidisti sau frati care sa ii puna sa te rezolve- ca doar e orasul lui. Sper sa va invatati minte si sa-l tot votati....:) bafta
Postat 25 Februarie 2013, 22:26 de PETRE
amenda
sant curios daca aveau autorizatie pt mars....ce a pazit politia?...pt un mars trebuie autorizatie...un alt motiv al ungurilor de a iesi in fata...pt astia nu exista lege?..
Postat 25 Februarie 2013, 20:37 de ungur bulan
@Alt oradean
Se vede ca inca n-ai coborat de pe copac! Ce vrei, sa fie toti asa de inculti ca tu manelistule???? Era mai bine daca te uscai pe lenjeria de pat'
Postat 25 Februarie 2013, 20:36 de @Alt oradean
Pentru celalalt oradean
Pentru Oradean. Se vede ca esti doar un parlit care in afara buzii lu bunica si a celor doua cluburi n-a iesit deloc. Sa nu uiti ca sunt puburi care promoveaza si mai bine evenimente culturale decat o facea Moszkva... iar in Gekko sincer, umbla doar o gasca de scelerati plini de ghinturi in mufa si cu alura de nazisti (daca nu chiar cu conceptii de genu) La faza asta ai jignit o mare parte din persoanele, mult superioare tie din punct de vedere cultura,l iar persoanele respective prin persoana mea hotarasc sa te trimita inapoi in mamicuta ta, aia care ar fi facut bine sa emigreze.
Postat 25 Februarie 2013, 20:28 de Alt oradean
@Oradean
In Oradea sunt doua cluburi ce merita vizitate: Mosocova si Gekko. Restul este penetru subcultura de manelisti/tigani.
Postat 25 Februarie 2013, 20:12 de @Oradean
Hahaha
Nu inteleg ce atata tamtam pe acel bar drapanat, daca acolo se promoveaza cultura cum pretind cei cu pancartele atunci e vai de cultura noastra...acel loc nu a fost renovat de la razboiul mondial:))) sunt zeci de cluburi elite in oras, tocmai dupa ruina asta ne plangem....oricum de cand ma stiu mereu erau probleme cu sonorizarea, a deranjat vecinii si pe vremurile Tempo si Anna bal cand inca S. Bandi era Dj:)
Postat 25 Februarie 2013, 19:44 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON