URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2011, 12:47

Noul şef al CS Crişul, Ionel Bungău, a obţinut de la Bolojan un sediu adecvat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei şefi, toţi de la PDL

Noul director general al Clubului Sportiv Crişul, subordonat Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a fost instalat în funcţie joi, în prezenţa predecesorului său, Gheorghe (Titi) Frenţ, şi în lipsa directorului general adjunct Emanuel Seleş, şi el membru al PDL, la fel ca primii doi, dar remarcat până acum exclusiv prin absenţă.

Dealtfel, Seleş, absolvent al unei facultăţi de Teologie şi fost angajat al Primăriei comunei Olcea (condusă tot de un PDL-ist), a fost obiectul unor întrebări ironice adresate noului director de către jurnaliştii din presa sportivă, privind fişa postului său, dar şi motivul pentru care, de la numire până acum, nu a fost prezent la serviciu.

Ionel Bungău a încercat să asigure presa că va pune lucrurile la punct. "În două-trei luni, vă promit eu, cine îşi vede de treabă va rămâne angajat la club, iar cine nu va pleca, indiferent cum se numeşte şi de unde vine", a spus noul director al CS Crişul.

În ce priveşte poziţia lui Titi Frenţ, care a condus clubul până la Seleş, Bungău a precizat că acesta îi va fi consilier.

Restructurare: 3 secţii tăiate, două înfiinţate

În ceea ce priveşte intenţiile sale în fruntea clubului, Bungău a afirmat că în primul rând îşi doreşte să mute accentul de pe cantitate pe calitate. După ce Titi Frenţ a afirmat că din 2005 până în prezent CS Crişul a cucerit 495 medalii, noul şef a spus că va acorda mai multă atenţie valorii medaliilor. "Nu contează să iei o medalie de argint la o competiţie unde participă doi concurenţi, contează să iei argintul la un concurs naţional, balcanic, european sau mondial. Cele două medalii, deşi din acelaşi metal, pot avea valori mult diferite", a spus Bungău.

De asemenea, noul director general a afirmat că va restructura clubul, în sensul că nu va mai avea 14 secţii, ca până acum, ci 16. "Vrem să desfiinţăm trei secţii neolimpice - aeromodelismul, radioamatorismul şi şahul - şi să înfiinţăm o secţie de volei masculin şi una de rugby", a spus şi Titi Frenţ.

Sediu nou de la Primărie

O altă veste comunicată joi de noul şef al CS Crişul este că, în urma unei înţelegeri cu primarul Ilie Bolojan, clubul va primi un sediu corespunzător, chiar dacă municipalitatea nu era obligată să îl asigure, în condiţiile în care clubul nu îi aparţine, ci este unul departamental, subordonat Ministerului Educaţiei, Tineretului şi Sportului. "Aici chiar şi pentru o zugrăvire aveam nevoie de aprobări speciale, pentru că imobilul este monument istoric. Încălzirea, până nu de mult, se făcea pe lemne", a spus Bungău, motivând de ce clădirea din spatele terasei Promesse este improprie.

Ionel Bungău a mai punctat că "în proporţie de 99% este sigur că, în cel mult o lună, ne vom muta", noul sediu urmând să fie un spaţiu cu patru încăperi modernizate din imobilul Primăriei, unde a funcţionat în trecut Administraţia Imobiliară Oradea, lângă actualul sediu al Clubului Sportiv Municipal.

Bungău a spus că deja a comandat mobilierul, pe spezele sale, întrucât legea interzice achiziţia de mobilier de către instituţiile bugetare.

Ionel Bungău, fost sportiv de performanţă, a mai fost în trecut director al Direcţiei Judeţene de Sport, fiind înlocuit cu colegul său de partid Sorin Buhaş în 2008, când a acceptat să conducă, la oferta primarului Ilie Bolojan, Clubul Sportiv Municipal, aflat atunci în lipsă de bani, dar şi de performanţe sportive.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
incredibil
cit ne mai ametiti cu minciunile gunoiului asta afemeiat? o sa puna pe butuci si emblema sportiva a orasului la fel ca si majoritatea firmelor lui in faliment. ce functie mai vaneaza dupa ce va fi dat afara pentru incompetenta si de la crisul???
Postat 09 August 2011, 22:49 de constantin
numai o poza?
iar a aparut obositul asta de bungau? iar o sa fie ziarele pline de poze cu el in fel de fel de costume cu zorzoane? bungau in afara de sedii pe pile politice n-a facut nimic in sport. si daca domnul ziarist zice ca a preluat csmul cu performante sportive lipsa inseamna ca si lui ii lipsesc coloana vertebrala, creierul si onestitatea. de bani nu duce lipsa ca csmul pt ca-i infunda in buzunar suficient de multi bolojan si bungau pentru serviciile de lins dosu'
Postat 04 August 2011, 17:31 de florin somesan
buna ideea, cu sectia de rugby
Mult succes domnule Bungau. Imi place ideea infiintarii sectiei de rugby. Abia astept sa aiba si meciuri echipa. Poate in cativa ani vom reveni in prima divizie, acolo unde este locul Oradiei.
Postat 04 August 2011, 13:46 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON