URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2018, 16:30

Echipele din mediul rural, invitate să se înscrie la Cupa Satelor la fotbal!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La iniţiativa Federaţiei Române de Fotbal, începând din acest an se va desfăşura Cupa Satelor, o competiţie naţională organizată cu sprijinul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, dedicată tinerilor practicanţi ai fotbalului din mediul rural. După cum anunţă organizatorii, echipele participante trebuie să reprezintă exclusiv satele şi comunele din România.

Proiectul este conceput cu scopul de a "configura fotbalul ca vector social în comunităţile rurale, de a întări legăturiile fotbal - comunitate, precum şi pentru a promova fotbalul în mediul rural şi de a creşte atractivitatea acestuia în satele şi comunele din România".

Alte obiective ale competiţiei vor fi: descoperirea tinerelor talente fotbalistice din zonele rurale şi

creşterea numărului de practicanţi ai fotbalului prin implicarea copiilor din mediul rural într-o competiţie naţională.

Mai întâi, Asociaţiile Judeţene de Fotbal vor organizeaza faza locală şi judeţeană a competiţiei, iar apoi, Federaţia Română de Fotbal va organiza, prin Departamentul Dezvoltare Fotbalistică, fazele regioanele şi naţionale.

În ceea ce priveşte premierea, Federaţia Română de Fotbal va acorda premii constând în materiale sportive echipelor calificate în finală (cupe, tricouri pentru campioni, medalii şi diplome echipelor clasate pe locurile I – IV), precum şi titlul de campioană naţională echipei învingătoare din finala naţională.

De menţionat că lotul echipei câştigătoare, împreună antrenorul şi primarul comunei de apartenenţă vor însoţi echipa naţională de fotbal a României cu ocazia unei partide disputate în deplasare, beneficiind de transport, cazare, masă şi acces la meci, toate furnizate de Federaţia Română de Fotbal, "într-o experienţă extraordinară alături de tricolori", după cum mai anunţă organizatorii.

De asemenea, lotul echipeor care se vor situa pe locurile II şi III, împreună cu antrenorul şi primarul comunei de apartenenţă vor beneficia de o experienţă VIP cu ocazia unei partide disputate pe teren propriu de echipa naţională de fotbal a României.

Va fi şi un premiu special, pentru preşedinţii Asociaţiior Judeţene de Fotbal care vor avea cel mai mare număr de echipe înscrise la nivelul judeţului pe care îl reprezintă. Astfel, cei din top 3 vor însoţi echipa campioană naţională în experienţa alături de echipa naţională cu ocazia unei partide din deplasare.

Competiţia va debuta pe data de 1 octombire 2018, când este programamtă prima rundă din cadrul fazei judeţene. Faza judeţeană se va desfăşura până pe data de 15 martie 2019, apoi, faza regională, între 1 aprilie şi 15 mai, iar faza naţională între 25 mai şi 10 iunie.

Criterii de participare

La competiţie vor putea participa echipele de copii (născuţi după 01.01.2006 – U13) ale satelor şi comunelor din România. O comună poate participa cu mai multe echipe. Primăriile care doresc să participe în Cupa Satelor la Fotbal sunt obligate să solicite în scris AJF-ului competent teritorial înscrierea în competiţie.

AJF-ul competent teritorial va verifica îndeplinirea condiţiilor de participare şi va transmite ulterior, către FRF, tabelele cu echipele participante. Fiecare AJF, care organizează pe teritoriul judeţului său faza locala / faza judeţeană a competiţiei Cupa Satelor la Fotbal are obligaţia de a transmite până la data de 24 septembrie 2018 lista echipelor înscrise în competiţie.

Echipele participante sunt obligate să respecte în totalitate următoarele prevederi: Jucătorii să aibă domiciliul în localitatea care se înscrie în competiţie; Înscrierea se face pe baza formularului de înscriere, vizat de primărie; La formularul de înscriere vor fi ataşate copii după certificatele de naştere ale jucătorilor înscrişi; Toţi jucătorii au obligaţia prezentării vizei de apt medical pentru efort; Jucătorii vor trebui să prezinte în ziua meciului carnetul de elev vizat la zi.

Calificările

După cum anunţă organizatorii, se vor califica în etapele superioare ale competiţiei echipele campioane de judeţ (câte una pentru fiecare judeţ). Numele echipelor calificate vor fi transmise de AJF-uri către Comisia de organizare din cadrul FRF până la data de 20 Martie 2019.

Primăriile cu echipe calificate din etapa judeţeană care vor să organizeze etapa regională trebuie să trimită cererile pentru organizarea turneelor regională până la data şedinţei tehnice de organizare din data de 28 Martie 2019. Managerii regionali FRF, împreuna cu preşedintii de AJF-uri din zonele respective, stabilesc de comun acord locul de desfăşurare al fazelor regionale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON