URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2016, 11:14

S-a lansat Cardul comunitar: faci cumpărături şi donezi bani pentru două defibrilatoare mobile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii vor putea face fapte bune din supermarket sau din cafenea. Fundaţia Comunitară Oradea a lansat Cardul Comunitar, un instrument original de colectare de fonduri, care uneşte fundaţia cu cetăţenii oraşului şi cu antreprenorii locali.

Concret, posesorii cardului îl vor putea folosi ca pe un card de fidelitate în magazinele sau localurile partenere ONG-ului, atunci când cumpără produse sau servicii ori achită nota de plată. La schimb, vor plăti mai puţin, iar banii astfel economisiţi ce vor fi redirecţionaţi către un fond comunitar aflat sub coordonarea Fundaţiei Comunitare Oradea. Altfel spus, antreprenorii, pe lângă reducerile pe care le oferă, se angajează să doneze banii.

"Fondurile strânse în acest an vor fi utilizate pentru achiziţionarea a două defibrilatoare mobile cu comenzi vocale în limba română, care vor fi amplasate în două zone intens circulate din oraş, Pasajul Vulturul Negru şi str. Republicii. De asemenea, se vor organiza evenimente şi activităţi de conştientizare a riscurilor obezităţii infantile, care să vină în sprijinul dezvoltării cunoştinţelor copiilor de a-şi creşte controlul asupra determinanţilor sănătăţii, cu scopul de a aduce o schimbare a comportamentelor într-un stil de viaţă nou, favorabil sănătăţii", se arată într-un comunicat al Fundaţiei transmis miercuri.

Cardurile sunt distribuite gratuit tuturor doritorilor şi pot fi solicitate prin formularul online de pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea sau pot fi luate de la partenerii locali.

Până acum, şi-au anunţat participarea în program cafenelele Coffee Time La Garaj şi Ristretto, care au anunţat o reducere de 1% pentru posesorii Cardului Comunitar, magazinul Novambient, care va oferi o reducere de 3% clienţilor, şi cabinetul de psihologie PsihoSpot, care de asemenea reduce cu 1% tarifele pentru cei care au acest card. Fundaţia Comunitară invită însă şi alţi antreprenori şi producători locali să contribuie la consolidarea fondului comunitar, aducând astfel un aport la dezvoltarea comunităţii locale.

Programul Cardul Comunitar a fost pus prima dată în practică în 2009 de către Fundaţia Comunitară din Odorheiu Secuiesc şi a fost extins mai apoi în Sfântul Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş. Anul acesta, Oradea, Iaşi, Bacău, Ploieşti şi Ferencváros (sectorul 9, Budapesta) intră în această reţea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON