URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2018, 16:30

Impresionaţi de drama surorilor din Sălard, rănite într-un teribil accident, bihorenii se mobilizează să dea o mână de ajutor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei din cele patru surori din Sălard, victime ale accidentului teribil care a avut loc sâmbătă în faţa sediului Poliţiei Rutiere Bihor, se află în continuare internate în spital, dar starea lor de sănătate a evoluat spre bine.

Două din cele patru fete, cea de 12 ani şi cea de 8 ani, au fost transportate sâmbătă la spitale din Timişoara. Micuţa în vârstă de 12 ani, Larisa, este cea căreia i-a fost amputată gamba stângă, iar medicii din Timişoara au sperat că vor putea să i-o reimplanteze. Operaţia a eşuat însă, aşa că fetiţa va rămâne cu membrul amputat. În plus, pentru că toxinele i-au pătruns în organism, ea va mai rămâne în spital, sub supraveghere, câteva săptămâni.

Sora ei mai mică, Ligia, a suferit o fractură de bazin şi alte leziuni şi a fost internată la Terapie Intensivă a unui spital din Timişoara, de unde între timp a fost transferată într-un salon, starea ei ameliorându-se.

Cea de-a treia fată spitalizată, Cosmina (21 de ani), a rămas internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean din Oradea, însă cel mai probabil va fi şi ea mutată într-un salon în curând. Sora lor Denisa, şi ea rănită în accident, a fost externată chiar sâmbătă, deoarece a avut leziuni mai uşoare.

Oamenii sar în ajutor!

Drama familiei celor patru fete i-a impresionat pe bihoreni. La apelul făcut pe Facebook de Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, numeroşi oameni s-au arătat dispuşi să le ajute pe cele patru surori şi părinţii lor.

Zeci de bihoreni au lăsat comentarii pe Facebook, spunând că vor să doneze bani pentru familie. De altfel, tocmai pentru asta, au fost făcute publice conturile familiei, pentru cei care vor să ajute, ambele deschise pe numele Toma Alex - Cătălin:
EUR: RO83BTRLEURCRT0428228401
RON: RO36BTRLRONCRT0428228401.

"Din fericire, bihorenii sunt foarte receptivi. Şi se fac şi acţiuni inedite. De exemplu, o avocată, care nu vrea să-şi decline numele, vrea să reprezinte familia pro bono", a declarat Camelia Roşca pentru BIHOREANUL. De asemenea, alţii s-au oferit să asigure transportul de la Timişoara la Oradea pentru tatăl celor patru fete, care stă lângă cele două copile internate acolo.

Tragedie după tragedie

Drama familiei Toma este cu atât mai mare cu cât mai au acasă un băiat, de 10 ani, în comă de aproape un an, şi el victimă a unui accident rutier. Micuţul a fost la rându-i protagonist în mass-media românescă, în luna februarie a acestui an, după ce părinţii lui au acuzat doctorii Spitalului Municipal din Oradea că îl externează, în loc să-l trateze, Alex fiind în stare vegetativă, dar şi că medicii le cer bani pentru tratamente.

În realitate, s-a dovedit însă doar că părinţii au primit, la externare, fişa de decont, pe care orice pacient spitalizat o primeşte, fără a fi obligat să plătească ceva.

În schimb, pentru tratarea lui, micuţul a fost transferat la spital la Bucureşti, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale în urma cărora starea lui s-a îmbunătăţit puţin. Trupul său s-a întremat, însă în continuare creierul nu răspunde stimulilor exterior şi are nevoie de operaţii şi tratamente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
HORROR
Initiativa este excelenta, cu atat mai mult cu cat nu stiu in ce masura neanderthelianul care a provocat acest cosmar are o asigurare obligatorie ok. Oricare dintre noi, in orice moment, putem fi victimele acestor indivizi, dar, mai ales, a acestui individ, deoarece acesta NU A PRIMIT NICI UN FEL DE RETINERE, nici macar pentru 24 de ore. El, acum, este liber ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Are permisul suspendat...extraordinar!!! De parca ii doare altundeva decat direct in cur pe maimutele astea de suspendarile de permis, de amenzile pe care le primesc si, in general, de orice fel de lege. El nu este considerat pericol public, dupa ce a sfarmat la propriu patru oameni aflati pe trotuar. Asta poate pleca oricand, oriunde, astfel incat sa nu mai dea nimeni de el in veci. Presupun ca cel putin la fel se vor inghesui gaborii si la ajutat cu bani, dupa cum s-au inghesuit si in fata politiei rutiere, imediat dupa accident... Totusi, unde dr@cu traim? In vest, asta era mancat cu fulgi cu tot, confiscat masina, zeci de mii de euro amenda, ani buni de puscarie, in veci permis, despagubirea pana la ultimul leut a acelor copii nenorociti pe viata, etc, etc. Probabil numai dupa ce mai sfarteca sau baga in pamant vreo cativa oameni, POATE il vor retine pentru 24 de ore, sa-l intrebe totusi cineva ce dr@c ii cu el si mai ales, cum si in ce imprejurari a obtinut el permisul de conducere. Sunt extrem de curios daca stie citi.
Postat 01 August 2018, 15:14 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON